Košice – Žilina 1:0 (kon.) | Dubnica – B. Bystrica 2:0 (kon.) | Dunajská Streda – Slovan Bratislava 0:3 (kon.)
Prešov – Nitra 3:3 (kon.) | Trnava – Ružomberok 0:0 (kon.) | Senica – Zlaté Moravce 2:0 (kon.)
konec
MFK Košice
1:0 (0:0)
MŠK Žilina
sk Středa 25.05.2011, 17:30Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    11
    Prepáčte výpadok spojenia, všetko by už malo byť v poriadku.
     
    13
    Košičania dnes odohrajú veľmi dôležité stretnutie, stále majú záchranu v najvyššej súťaži vo svojich rukách. Veľká škoda, že v takom dôležitom stretnutí sa neprišlo pozrieť na futbal do Košíc za dobrého počasia viacej divákov.
     
    14
    Šanca Žiliny, domáci brankár však dobre zareagoval na strelu jedného z hráčov hostí a tak sa skóre v centre východného Slovenska naďalej nemení.
     
    16
    Ďalšia zo šancí hosťujúceho tímu, keď z dobrej vzdialenosti vypálil Poliaček však svoj pokus nenasmeroval najlepšie a košický brankár tak nemal žiadnu prácu.
     
    19
    Po dlhšom čase šanca Košíc, Miroslav Viazanko svoju akciu taktiež nezakončil najpresnejšie a tak sme ani na konci 19tej minúty nemohli vidieť v košickom Čermeli gól.
     
    23
    Stretnutie posledné dve-tri minúty stratilo tempo, hrá sa väčšinou v strede ihriska skade sa Žilina márne pokúša dostať hlbšie do košickej obrany.
     
    25
    Dubnica už vyhráva na svojom trávniku s Banskou Bystricou 1:0, aj to by malo potlačiť domácich k väčšej aktivite, lebo inkasovaný gól by bol v tejto situácii smrteľný.
     
    26
    Veľká šanca Žiliny, keď sa poriadne napriahol k strele Angelovič, jeho prudký pokus smeroval pekne na bránu no pozorný košický brankár ostal pozorný a jeho šancu mu dokázal zmariť.
     
    28
    Žilina stále viac a viac preberá iniciatívu na hracej ploche, domáci futbalisti však naďalej odolávajú aj vďaka svojmu brankárovi.
     
    30
    Mám pocit, že Košice sa absolútne stiahli do defenzívy a vyčkávajú na chybu svojho súpera, ktorá však stále neprichádza. 15 minút do konca prvej časti stretnutia je Žilina lepším mužstvom na hracej ploche.
     
    33
    Peter Šinglár centroval z priameho kopu pred bránu, jeho pekný pokus však našiel pred bránou hlavu len jedného z hráčov Žiliny a tak sa hra opäť presúva na obrannú polovicu žlto-modrých.
     
    36
    Košice naďalej odolávajú a držia nerozhodné skóre v zápase, posledné minúty tlak Žiliny mierne ustál no držanie lopty je naďalej v prospech hostí.
     
    39
    Hra sa momentálne presúva z jednej strany na druhú, ani jedno mužstvo si však pred bránou svojho súpera nevie vypracovať sľubnejšiu akciu.
     
    42
    Žilina si vypracovala pred bránou Košíc sľubnú akciu, po zblokovanej strele sa lopta už už dostávala k Poliačekovi, tá mu však tesne pred koncovkou poskočila a žilinský hráč len prekopol bránu.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    48
    Nebezpečná strela v podaní Guldana, jeho ďalekonosný pokus nemal najhorší smer a jeho strele nakoniec chýbalo len pár centimetrov.
     
    50
    Košice dali gól!
    Košice sa dostávajú do vedenia po menšom zaváhaní žilinskej obrany a naopak dobrej práci DIABYHO, ktorý rýchlo prešiel s loptou pred bránu a jeho presné zakončenie slávilo úspech, 1:0.
     
    53
    Košičania urobili výrazný krok k záchrane v najvyššej súťaži. Dubnici teraz budú musieť dvoma gólmi hráči v zelenom, čo určite nebude také jednoduché.
     
    55
    V Košiciach potlesk na otvorenej scéne, je však veľká škoda, že posledné roky si diváci v hojnejšom počte nevedia nájsť cestu na futbal v Čermeli.
     
    57
    Žilina ostala po úvodnom góle Košíc poriadne zaskočená, šošoni sa už toľko nevydávajú na útočné výlety smerom pred košickú bránu ako to bolo v prvom polčase.
     
    60
    Žilina sa stále márne pokúša niečo vymyslieť smerom dopredu, po dlhšom časovom úseku aspoň rohový´kop v prospech hostí.
     
    61
    Lopta z rohového kopu nebola najhoršie namierená, hra sa však už bez väčších ťažkostí presunula k stredovej čiare odkiaľ môžu hostia len veľmi ťažko ohroziť svojho súpera v bráne.
     
    64
    Šanca Žiliny, keď sa do zakončenia pred košickou bránou dostával Gergeľ, ten však nebol v ideálnom streleckom uhle a jeho zakončenie nemal šancu prejsť za košického brankára.
     
    68
    Na hracej ploche sa prakticky nič nemení, Žilina sa stále veľmi márne snaží niečo vymyslieť smerom na košickú bránu, v druhom polčase je to od hostí absolútne bezzubé.
     
    71
    Košičania sa nikde neponáhľajú, 20 minút ich delí od udržania sa v najvyššej súťaži.
     
    73
    Na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť podľa hlásateľa na štadióne 2350 platiacich divákov.
     
    76
    Momentálne sa nehrá, na hracej ploche leží jeden z domácich hráčov.
     
    79
    Žilina stále veľmi bezzubý výkon, o záchrane košického futbalu v najvyššej súťaži je prakticky rozhodnuté, neverím, že hostia dokážu dať v posledných 10-12 minútach dva góly.
     
    83
    Zápas v závere pokračuje v podobnom obraze ako počas celého druhého polčasu, hrá sa prakticky bez šancí, aktívnejší sú domáci futbalisti.
     
    86
    Mám pocit, že Žilina je zrelá na uterák a mysľou sú už v autobuse, veľmi zlý výkon hosťujúceho tímu.
     
    90+
    V Košiciach sa bude nadstavovať ešte 2 minúty.
     
    Koniec zápasu.
     
    Košice sa zachránili v najvyššej súťaži! (19:17:18)

    Rastislav Supik

    Branky: 50. Diaby


    MFK Košice:
    MŠK Žilina:
    bahis siteleri