Žižkov – Karviná 1:0 (kon.) | Čáslav – Varnsdorf 2:0 (kon.) | Kladno – Znojmo 0:1 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
1:0 (0:0)
MFK Karviná
Neděle 29.05.2011, 10:15FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Předzápasové kurzy
     
    Na Žižkově je dobojováno, domácí poráží Karvinou 1:0 a udělali mílový krok směrem do Gambrinus ligy. O jedinou branku utkání se postaral Tomáš Procházka. (12:05:28)
     
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Dlouhý nákop Látala si na pravém křídle nedokázal zpracovat Pavlík a míč mu utekl do zámezí.
     
    90
    Hlavní rozhodčí Kovařík přidává k dnešním devadesáti tři nastavené minuty.
     
    89
    Závěrečné střídání dnešního zápasu, Kaloda na závěrečné desítky sekund nahrazuje Novotný.
     
    89
    Za žižkovskou obranou se ocitl Vrána, brankář Vaclík výborným zákrokem udržel domácím vedení.
     
    88
    Dočekal si zpracovával Kalodův pas v ofsajdu.
     
    87
    Za útočný faul na Kropíka inkasuje žlutý kartónek také Látal.
     
    85
    Žlutou kartu vidí Radzinevičius.
     
    85
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení pět minut před koncem! Rovněž získali možnost rohového kopu, Zapalač našel před brankou hlavu Markoviče, jehož střelu ještě tečoval do sítě kapitán Procházka.
     
    83
    Po rohovém kopu Karviné "vyrostl" v pokutovém území Motyčka, hlavou namířil míč k tyči a brankář Vaclík se musel hodně natáhnout, aby nebezepčnou hlavičku kryl.
     
    82
    Poslední střídání hostů, odchází Milosavjlev, zahraje si Radzinevičius.
     
    80
    Před Dočekalem odvrátil míč hlavou Motyčka, žižkovský útočník se poté nedovoleně provinil nebezpečnou hrou vysokou nohou.
     
    78
    Další střídání domácích, Bořil přepouští své místo Dočekalovi.
     
    76
    Změna v domácím dresu, ze hry je stažen Marcel Štastný, nahrazuje jej Michal Houžvička.
     
    73
    Dnešní fotbalový boj na Žižkově sleduje 1 756 fanoušků.
     
    72
    Hoffmannova střela doskákala do Vaclíkovy náruče.
     
    70
    Látal uprchl po levém křídle Slodowému, hledal před brankou nabíhajícího Vránu, před nímž stačil zasáhnout Vaclík a míč vyrazit.
     
    69
    Zapalačův centr ukryl do svých rukavic Kafka.
     
    67
    ... a do hry vbíhají Josef Hoffmann s Michalem Gondou.
     
    67
    Hosté dvakrát střídají, ze hry jsou stažení Radek Slončík s Elvistem Cikuem ...
     
    66
    Právě Zapalač rozehrál rohový kop po němž hlavičkoval mimo branku Šťastný.
     
    65
    Zapalačovu střelu srazil mimo branku Ciku.
     
    64
    I nadále se hraje ve velmi slušném tempu, Ciku trefil střelou z dvaceti metrů pouze spoluhráče Vránu, následný rychlý protiútok Súkenníka zastavil razantním odkopem Motyčka.
     
    63
    Následný rohový kop k ohrožení hostující branky nevedl, ovšem žižkovští fanoušci se tentokrát nemohou smířit s verdiktem Kovaříka, že neodpískal údajnou ruku v pokutovém území.
     
    62
    Čermák od postranní čáry pouze nakopl míč na karvinskou branku, ten se ovšem snášel pod břevno tak nebezpečně, že se rozhodl brankář Kafka neriskovat a míč pouze vyboxovat za vlastní branku.
     
    60
    Slončík vyslal za domácí obranu Látala, nacházejícího se však v postavení mimo hru.
     
    59
    Hosté si připravili svoji dosud největší příležitost ke skórování! Látal přihrávkou z levé strany našel před brankou zcela osamoceného Vránu, jenž ztroskotal na skvělém zákroku Vaclíka, dorážející Ciku pak nedokázal trefit poloodkrytou branku.
     
    58
    Pod televizní věži to začíná pořádně vřít, Jursa skluzem odebral míč Kalodovi a k obrovské nevoli místního obecenstva sudí Kovařík nechal pokračovat ve hře.
     
    56
    Ve středu hřiště zůstal ležet Slončík, jenž bude muset být ošetřen. Mimochodem Radek Slončík právě dnes slaví osmatřicáté narozeniny.
     
    54
    Domácí poprvé dokázali poslat míč do karvinské sítě, ovšem gólovou radost rychle zastavil sudí Kovařík. Zapalač rozehrál rohový kop do míst zhruba metr před karvinskou brankou, kde Kropík přeskočil Kafku, ovšem dle hlavního rozhodčího si pomohl faulem v souboji s karvinským brankářem.
     
    52
    Na druhé straně proběhl Markovič kolem tři protihráčů, dokázal jemně přehodit Kafku a míč se dokutálel jen několik centimetrů vedle tyče hostující branky.
     
    51
    Látal vnikl do pokutového území, tam ale neprošel přes Slodowého a míč mu utekl za branku.
     
    49
    Šťastnému utekl Ciku, domácí středopolař poté už bez možnosti získat míč zatáhl soupeře za dres a zaslouženě vidí z ruky arbitra Kovaříka žlutou kartu.
     
    47
    Slončíkův pas na Vránu končí ofsajdem karvinského útočníka.
     
    Do druhého dějství vstoupily oba týmy v zahajovacích sestavách.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Sudí Kovařík nepotřeboval k prvnímu poločasu žádné nastavení, Viktoria Žižkov tak hraje s Karvinou po pětačtyřiceti minutách stále bez branek.
     
    První poločas skončil.
     
    44
    Zajímavá možnost hostů, šedesátimetrový pas Slončíka odkopl daleko vyběhnuvší Vaclík pouze k Vránovi, od nějž se míč odrazil na volného Látala, hostující útočník se vydal vstříc Vaclíkovi, ale nedokázal žižkovského brankáře překonat.
     
    42
    Cikův centr nadrazil Procházka a brankář Vaclík poté neměl sebemenší problém se míče zmocnit.
     
    41
    Zapalač namířil kulatý nesmysl pouze do hostující zdi.
     
    39
    Bořil si vynutil faul Knöttiga, domácímu levákovi Zapalači se nabízí možnost zajímavé standardní situace.
     
    37
    Jursův centr nepříjemně proletěl žižkovským pokutovým územím, nikdo jej ovšem nedokázal zasáhnout.
     
    36
    Po dalším rohovém kopu Zapalače se odraženého míče zmocnil Štastný, poslal jej pouze do míst strážených brankáře Kafkou.
     
    35
    Markovičův centr na nabíhajícího Kaloda srazil za vlastní branku Pavlík.
     
    33
    Viktoriáni okamžitě přenesli hru na opačný konec hřiště, kde vybojovali další rohový kop. Zapalačův centr prodloužil Štastný křižnou hlavičkou vedle vzdálenější tyče.
     
    32
    Rušno je i na druhé straně, Milosavljev si uvnitř pokutového území narazil míč s Látalem, ocitl se sám před Vaclíkem a přízemní ranou k tyči nechal žižkovského brankáře vyniknout.
     
    30
    Domácí získali rohový kop, kterým si připravili další velikou příležitost k otevření střeleckého účtu. Po Zapalačově centru hlavičkoval Kalod, brankář Kafka míč pouze vyrazil ke své tyči, kde ještě stačil vychytat dorážejícího Procházku.
     
    28
    Karvinský brankář Kafka měl plné ruce práce, aby vytlačil Zapalačův centr, jenž se snášel pod břevno jeho branky. Odraženého míče se poté zmocnil Štastný a z osmnácti metrů jej přízemní ranou poslal těsně vedle tyče hostující branky.
     
    27
    Milosavljevova kolmice na Látala končí velmi záhy, zvednutým praporkem pomezního Taciny.
     
    25
    Knöttiga při individuální akci po levém křídle vytlačili do zámezí Slodowy se Súkenníkem.
     
    22
    Látal se dvacet metrů od domácí branky snažil o souhru s Vránou, tomu se nepodařilo zpracovat přihrávku svého spoluhráče.
     
    21
    Markovičovi chyběly centimetry k dosáhnutí na Slodowého centr.
     
    21
    Dlouhý Vaclíkův nákop až na hranici hostující "šestnáctky" sklepl Kalod pro nabíhajícího Súkenníka, ten si ovšem předkopl míč do pokutového území až příliš daleko.
     
    19
    Slodowy kvalitním presinkem donutil Milosavljeva k odkopu na hlavní tribunu.
     
    16
    Knötig vyslal žižkovskému brankáři dalekonosnou navštívenku, míč před Vaclíkem ještě velmi nepříjemně skočil, ovšem mladý reprezentační brankář jej dokázal zkrotit do svých rukavic.
     
    13
    Bořil, ač atakovaný dvěma protihráči, připravil v pokutovém území střeleckou pozici pro Kaloda, ten mířil pouze do připraveného brankáře Kafky.
     
    11
    Na druhé straně doplachtil Pavlíkův centr pouze k Vaclíkovi.
     
    9
    Hosté přežili další pohromu. Viktoria získala možnost rohového kopu, v závaru před brankou propadl míč na nohu Kropíka, jenž už překonal brankáře Kafku, ale střelecký pokus ještě stihl z brankové čáry vykopnout jeden z karvinských hráčů!
     
    7
    Při hostech stáli všichni svatí a brankář Kafka! Markovič si našel v pokutovém území prostor ke střele, Kafka míč pouze vyrazil před sebe, kde se zjevil naprosto osamocený Kalod, mohl se zeptat soupeřova brankáře, kam mu má míč poslat, ale ve více jak stoprocentní pozici Kafku pouze trefil! Nicméně nutno dodat, že mu karvinský brankář ještě stačil trochu zmenšit střelecký úhel.
     
    6
    Milosavljevův přízemní pas do pokutového území na Vránu odvracel s potížemi Procházka před hostujícím forvardem.
     
    5
    Od úvodních minut je zcela patrné, že hosté rozhodně nepřijeli jen bránit a můžeme se dnes dočkat zajímavé útočné bitvy.
     
    5
    Látalův centr z těžké pozice doletěl přímo do rukavic Vaclíka.
     
    3
    Rohový kop rozehrál Milosavljev, po trnité cestě se k němu míč vrátil, ale ani druhý centr hostujícímu středopolaři příliš nevyšel a hrát mohou domácí.
     
    2
    Slončík procedil mezi dvěma protihráči svůj pas na levé křídlo, odkud odcentroval před branku Knötig a Procházka odvrátil za vlastní branku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Do sestavy domácích se vrací po zmiňovaném třízápasovém trestu nejlepší druholigový střelec Miroslav Markovič, fit je i brankář Vaclík, který měl v týdnu zdravotní problémy. Na druhé straně trenér Karel Kula neměl ke změně sestavy sebemenší důvod a posílá tak do boje stejnou jedenáctku jako od úvodní minuty proti Čáslavi.
     
    Před týdnem oba celky se střílením branek skutečně nešetřily, Žižkov přivezl i bez distancovaného kanonýra Markoviče vítězství 4:1 ze hřiště ambiciózního Třince, oproti tomu Karviná zdemolovala Čáslav pětibrankovým výpraskem a z posledních pěti kol získala již třináct bodů.
     
    Domácí vstupují do utkání z druhé pozice, kde mají jednobodový náskok na třetí Jihlavu (ta už ale svůj zápas 28. kola úspěšně odehrála, podobně jako čtvrtý Třinec) a pět bodů na svého dnešního soupeře ze Slezska, pátý tým druholigové tabulky.
     
    Příjemné slunečné dopoledne ze Žižkova, kde se v rámci osmadvacátého kola druhé nejvyšší fotbalové soutěže představí místní Viktoria proti Karviné a určitě bude mít dnešní souboj zajímavý náboj.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Viktoria Žižkov: Vaclík - Štastný, Kropík, Procházka, Čermák - Bořil, Slodowy, Súkenník, Zapalač - Markovič, Kalod

    MFK Karviná: Kafka – Pavlík, Motyčka, Mráz, Knötig – Ciku, Jursa, Slončík, Milosavljev – Vrána, Látal

    Rozhodčí: Kovařík - Čecháček, Tacina.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 85. Procházka

    Karty:   49. Šťastný (ZIZ) - 85. Radzinevičius (KAR), 87. Látal (KAR)


    FK Viktoria Žižkov: Vaclík - Slodowy, Kropík, Procházka, Čermák - Bořil (78. Dočekal), Štastný (76. Houžvička), Súkenník, Zapalač - Markovič, Kalod (89. Novotný)
    MFK Karviná: Kafka – Pavlík, Motyčka, Mráz, Knötig – Ciku (67. Gonda), Jursa, Slončík (67. Hoffmann), Milosavljev (82. Radzinevičius) – Vrána, Látal

    Rozhodčí: Kovařík - Čecháček, Tacina

    Diváci: 1 756
    bahis siteleri