Anglie – Česko 1:2 (kon.) | Ukrajina – Španělsko 0:3 (kon.)
konec
Anglie
1:2 (0:0)
Česko
Neděle 19.06.2011, 20:45 • Viborg Stadion, Viborg (Dánsko). • Mistrovství Evropy U21
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Češi jsou semifinalísté mistrovství Evropy hráčů do jednadvaceti let! Prosadil se i druhý ze střídajících útočníků. Do otevřené obrany se vydal Jan Chramosta a naprosto nesobecky v samostatném úniku předložil míč před TOMÁŠE PEKHARTA. Pro druhého nejlepšíhl střelce Gambrinus ligy to byla snadná úloha!
     
    90
    Jan Chramosta si svlékl radostí dres a dostal žlutou kartu. Tu mu ale dnes nebude vyčítat nikdo.
     
    90
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je srovnáno! Češi prožívají obrovský zázrak! Gecov se dostal ke střele, která se odrazila jen na nohu pohotového JANA CHRAMOSTY, který se stává velkým hrdinou českého fotbalu. Minutu před vypršením normální hrací doby totiž posílá Čechy do semifinále!
     
    88
    Potřetí střídají Angličané. Odchází Singlair, nahradí ho Dany Rose.
     
    87
    Dočkal našel na malém vápnu hlavu Chramosty, který zakončil těsně vedle pravé tyče!
     
    84
    Libora Kozáka pak nahradí Tomáš Pekhart. Češi budou hrát v posledních deseti minutách o postup s novou útočnou dvojicí.
     
    83
    Češi střídají. Jana Morávka nahradí mladoboleslavský útočník Jan Chramosta.
     
    82
    Na druhé straně nakoukli do otevřeného okénka také Angličané. Vaclík neudržel míč a Welbeck jen tak tak nedorazil míč do prázdné brány!
     
    79
    Marek Suchý v poslední chvíli zatáhl za záchranou brzdu, když trefil unikajícího Welbecka. Žlutá karta je pro Suchého možná ještě hodně dobrá.
     
    78
    Anglie kopala další standardku. Po nacvičeném signálu doputoval míč na nohu Lansburyho, který z velké dálky napálil přízemní střelou míč do tyče!
     
    76
    Ve stejném čase přichází i druhé střídání Anglie. Albrighton nahradí Cleverleyho.
     
    76
    Anglie právě vstřelila branku!
    Tak jsem to zakřikl a s Čechy to začíná být hodně zlé. Z čista jasna přílétl z pravé strany do pokutového území centr Sturridgeho, na který si nejvýše naskočil DANNY WELBECK a nechytatelnou hlavičkou poslal míč do sítě!
     
    69
    Milan Černý se okamžitě dostal do hry a uháněl do situace dva na dva. Walker mu nestíhal a tak ho musel rukama i nohama přidržet. Dostává za to žlutou kartu a Čechy čeká zajímavá standardka.
     
    68
    Jana Kovaříka totiž nahradí v záloze Milan Černý.
     
    64
    Registrujeme první střídání. Sáhla k němu Anglie. Lansbury nahradí ve středu hřiště střídajícího Hendersona.
     
    40
    Z ničeho nic se vyklubala velká šance mladých Angličanů. Sinclair si totiž naběhl do středu hřiště a rychlou ránou překvapil obranu. Vaclík se vymrštil do vzduchu a krásně vyškrábl míč na roh!
     
    26
    Útočné akce Čechů pozastavila ofenzivní aktivita Anglie. Welbeck nejprve dvakrát přišel o míč, poté ale nahrál Sinclairovi a ten od levé postranní čáry našel volej Cleverleyho, jenž v jasné šanci napálil míč jen do boční sítě!
     
    19
    Češi začínají vystrkovat růžky. Lecjaks byl úplně sám na levé straně hřiště a správně načasoval svůj přizemní centr do šestnáctky, kde stál na pokutovém území úplně volný Gecov. Ten bohužel pro Českou republiku netrefil balón a promáchl!
     
    17
    Teď už Češi zahrozili a vytvořili si nejnebezpečnější akci zápasu! Kozák hrudí zpracoval míč pro Dočkala, který ho hlavou okamžitě prodloužil mezi obránce, kde stal nehlídaný Lukáš Mareček. Jeho ránu z první Fielding vyráží s vypětím všech sil na roh!
     
    10
    Čechům se sice povedly dvě zpětné přihrávky, při přechodu do útoku už ale tolik přesní nebyli. Hrozili tak Angličané, Welbeck se znovu dostal za obranu a tentokráte nehrál proti pravidlům. Z pokutového území ale pálil jen do středu brány a připraveného Vaclíka!
     
    8
    Angličané se ťukecem na třech metrech dostali přes obranu. Míč doputoval až na kopačku Welbecka, který nadvakrát překonal Vaclíka. Radost mu ovšem kazí zdvižený praporek pomezního. Dvoumetrový ofsajd nešel přehlédnout!

    Adam Sušovský

    Branky: 76. Welbeck - 90. Chramosta, 90+3. Pekhart

    Karty:   69. Walker (ENG) - 79. Suchý (CZE), 90. Chramosta (CZE)


    Anglie: Fielding - Bartrand, Jones, Smalling, Walker - Sinclair, Muamba, Henderson, Cleverley - Welbeck, Sturridge.
    Česko: Vaclík - Lecjaks, Mazuch, Suchý, Čelůstka - Kovařík, Morávek, Gecov, Mareček, Dočkal - Kozák.

    Rozhodčí: Tagliavento - Borsch, Borkowski.
    bahis siteleri