Rakousko – Nový Zéland 10:9 (po pr.) | Slovinsko – Švédsko 2:6 (kon.) | Chorvatsko – Austrálie 3:7 (kon.)
Finsko – Kanada 5:6 (kon.) | Velká Británie – Argentina 12:0 (kon.) | Česko – Slovensko 9:2 (kon.)
Maďarsko – Jihoafrická rep. 4:2 (kon.) | USA – Německo 16:1 (kon.)
konec
Finsko
5:6 (1:1, 1:3, 2:1, 1:1)
Kanada
Čtvrtek 23.06.2011, 16:00 • ČEZ Aréna, Pardubice • Mistrovství světa v inline hokeji IIHF
Partner:
     
    47:45
    Finsko právě vstřelilo branku!
    To bude ještě závěr! Patnáct vteřin před koncem se střelou z mezikruží prosazuje JESSE SAARINEN - 5:6! Asistence: Sami Markkanen.
     
    42:08
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada je jednou nohou v semifinále! Přesilovku totiž využívá THOMAS WOODS - 4:6! Asistence: Max Grassi a David Hammond.
     
    32:56
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Jestli u nich nestálo štěstí před tím, tak teď určitě! Nenápadná střela několik málo metrů za polovinou hřiště propadla Leggatovi mezi betony. Šťastným střelcem je LASSE LAPPALAINEN - 4:5! Bez asistence.
     
    31:20
    Kanada právě vstřelila branku!
    Typická akce nedáš - dostaneš! Nejprev neproměnil Lehtonen stoprocentní šanci, ihned z protiútoku se před gólmana nacpal JIMMY CARTER a ač faulován, dokázal zakončit přesně mezi betony Karha - 3:5! Asistence: Thomas Woods.
     
    30:20
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové se dostávají na dostřel! Kanadský brankář Leggat nic neviděl a tak není divu, že mu propadla poměrně lehká střela SAMI MARKKANENA z uctivé vzdálenosti - 3:4! Asistence: Tobias Kauppinen.
     
    21:12
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak tato branka možná půjde trochu na vrub finského brankáře. Na pravém mantinelu se z ničeho nic objevil rozjetý DAVID HAMMOND a proti vyjetému Karhuovi vyzkoušel tvrdou střelu k pravé tyči - 2:4! Asistence: Adam Ross.
     
    18:36
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Dvoubrankové vedení Kanadě dlouho nevydrželo. Střela Lappalainena se odrazila od zadního mantinelu zpět do ohně, kde ji jen doklepl za záda Leggata JUHO JOKI-ERKILLA - 2:3! Asistence: Lasse Lappalainen a Markus Jokinen.
     
    17:22
    Kanada právě vstřelila branku!
    A ten záhy přichází! JIMMY CARTER ukázal záda všem svým protihráčům a mířil sám na brankáře. Nic nevymýšlel a vystřelil přesně nad lapačku - 1:3! Bez asistence.
     
    14:34
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy otáčí skóre zápasu! Nutno říci, že jim k tomu nyní pomohla velká dávka štěstí, když si přihrávku THOMASE WOODSE srazil do vlastní branky betonem brankář Petri Karhu - 1:2! Asistence: Kyle Henderson a Kirk French.
     
    09:26
    Kanada právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno! Kanaďané jsou zatím pasivnějším celkem, jenže na to se nehraje. Po Hendersonově žabičce se na kruzích ocitl sám THOMAS WOODS a pod rukou Karha propasíroval puk do branky - 1:1! Asistence: Kyle Henderson.
     
    02:28
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Nyní se již mohou Finové radovat! Přesný pas Markkanena našel přímo hokejku PATA AHOSILTY, který tvrdou a přesnou ranou k tyči posílá Suomi do vedení - 1:0! Asistence: Sami Markkanen a Tobias Kauppinen.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 3. Ahosilta (Markkanen, Kauppinen), 19. Joki-Erkkila (Lappalinen, Jokinen), 31. Markkanen (Kauppinen), 33. Lappalainen, 48. Saarinen (Markkanen) - 10. Woods (Henderson), 15. Woods (Henderson, French), 18. Carter, 22. Hammond (Ross), 32. Carter (Woods), 43. Woods (Grassi, Hammond)


    Finsko: Karhu (Airasvaara) - Jokinen, Joki-Erkilla, Aalto, Lappalainen - Palotie, Lehtonen, Saarinen, Lohtander - Ahosilta, Markkane, Kauppinen, Laaksonen - Vuori, Nieminen
    Kanada: Leggat (Macpherson) - Hammond, Ross, French, Eng - Foote, Nowakowski, Grassi, Henderson - Woods, Carter, Hutchinson

    Rozhodčí: Úlehla (CZE), Aumueller (GER)