Liberec – Pardubice 2:1 (po pr.) | Kuopio – Motor ČB 2:3 (po s.n.) | Kärpät – Plzeň 2:3 (po s.n.)
TPS – Färjestad 2:1 (po pr.) | Tappara – Frölunda 3:4 (po s.n.) | Jokerit – Luleå 2:1 (kon.)
po prodl.
Bílí Tygři Liberec
2:1 (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Čtvrtek 18.08.2011, 18:30European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:52
    Liberec právě vstřelil branku!

    Je rozhodnuto, Bílí Tygři vítězí po prodloužení. MILAN BARTOVIČ rozkmital své rychlé nohy ve středním pásmu a natlačil se před Koutského. Ten jeho střelu vyrazil, vzápětí ale získal kotouč Nedvěd, jehož pas nalezl opět Bartoviče. Liberecký forvard se tentokrát nemýlil, z mezikruží trefil přesně. Asistence: Petr Nedvěd - 2:1.
     
    57:03
    Třináct vteřin budou hrát domácí proti třem! Dvě minuty obdržel také pardubický Nakládal, provinil se hákováním.
     
    55:16
    Bartovič byl nedovoleně zastaven Zdráhalem, který dostává dvě minuty za držení. Přesilovka pro Bílé Tygry.
     
    52:23
    Liberec právě vstřelil branku!

    Přesně ve chvíli, kdy se vyloučený Rákos vracel do hry, dokázali domácí vyrovnat. Bartovičovu přihrávku zužitkoval MICHAL BÁRTA, jehož přízemní střela prošla pod betonem brankáře až do sítě. Asistence: Milan Bartovič - 1:1.
     
    50:45
    Skvělý zákrok Vladislava Koutského! Dušek zpoza branky vybídl k zakončení Kudrnu, ten byl úplně sám u brankoviště, ale pardubický brankář hbitě máchl svoji lapačkou, do které puk uschoval.
     
    50:23
    Daniel Rákos pyká za hákování, Bílí Tygři hrají přesilovku.
     
    49:58
    Domácí ovšem udrželi útočné pásmo a dvakrát nebezpečně pálil Víšek. Ale Koutský má dnes svůj den, nebezpečné střely si pohlídal. Vzápětí mu po souboji u branky spadla maska, sudí přerušují hru.
     
    46:51
    Už to mohlo být o dvě branky! Jan Starý se řítil z levé strany sám na Vošvrdu, domácí gólman ale reflexivním zákrokem vytěsnil puk do bezpečí.
     
    43:22
    Hay dostává dvě minuty za sekání - pardubická přesilovka.
     
    41:55
    Pardubice právě vstřelily branku!

    Hosté jdou do vedení! Liberečtí se provinili proti pravidlům a Východočeši měli hrát přesilovku. V ponechané výhodě však domácí trestuhodně zaspali a nechali soupeře ujet do přečíslení. Akci tří proti jednomu využili hosté bezchybně, na konci celé akce stál ROBERT KOUSAL. Asistence: Lukáš Nahodil, Jan Kolář.
     
    39:29
    Stejně jako na konci první třetiny si Liberec vypracoval nadějnou příležitost také v poslední minutě druhé části hry. Nedvěd zavezl puk do útočného pásma a následně chytrou přihrávkou nalezl volného Duška. Ten pálil z první, Koutský s problémy odolal.
     
    35:17
    Holub si jde odpočinout za hákování. Jedenáct vteřin se bude hrát ve čtyřech, poté následuje hostující přesilovka.
     
    33:28
    Na ledě se začíná přiostřovat. Jan Kolář dostává dvě minuty za držení. Hraje se ve třech proti třem.
     
    33:10
    Trončinský nedovoleně zastavil unikajícího Elkinse a dostává dvě minuty. Hosté hrají přesilovku čtyř proti třem.
     
    32:53
    Nedvěd jde pykat za napadení, počet sil na ledě se vyrovná.
     
    31:40
    Nakládal dostává dvě minuty za vysokou hůl, přesilovka pro Tygry.
     
    31:34
    Další souboj Bartovič vs. Koutský končí dalším vítězstvím hostujícího gólmana. Ten zastavil střelu slovenského útočníka z mezikruží, vzápětí dorážel také Vak a byl nedovoleně zastaven. Bude se vylučovat.
     
    28:58
    Obrovská šance Pardubic! Hosté sérií svižných, leč mírně kostrbatých přihrávek vyšachovali soupeřovu obranu. Na konci celé akce stál Semorád, jenž pálil do takřka opuštěné klece. Vošvrda skočil po kotouči mířícím za brankovou čáru jako skutečný tygr, čímž zamezil brance.
     
    27:08
    A další tyč! Branky jsou snad na obou stranách hrací plochy zakleté. Lukáš Nahodil se dostal ke střele z výhodné pozice a domácí celek podržela branková konstrukce.
     
    25:02
    Šance na obou stranách! Buchtele nejdříve střelou zleva těsně minul Vošvrdovu svatyni a vzápětí najížděl z úhlu na pardubického brankáře Bartovič. Koutský se rozvalil v brankovišti a puk vytěsnil.
     
    19:57
    V posledních vteřinkách měl velkou šanci domácí Klimenta. Po Víškově přiťuknutí stál úplně sám v mezikruží. Svoji holí sice razantně švihl, ovšem naprázdno. Kotouč zůstal na stejném místě. Další pokus domácího útočníka již přibrzdila siréna oznamující konec třetiny.
     
    17:10
    Nadějná příležitost po delší době také na hostující straně. Sebevědomí Elkins hledal u brankoviště volného Starého, ten na spoluhráčovu přihrávku nedosáhl pouze o centimetry.
     
    13:27
    Liberec si zahraje přesilovku, menší trest dostává Rákos. Provinil se hákováním.
     
    10:47
    Za Koutským ovšem zanedlouho opět zvonila branková kostrukce, do tyče tentokrát mířil Bartovič. Pálil z bezprostřední blízkosti.
     
    5:51
    Při vlastním oslabení mohli dokonce skórovat Bílí Tygři! Bárta zrychlil ve středním pásmu a dostal se až před Koutského. Svoji následnou střelou orazítkoval pravou tyč!
     
    4:12
    Bartovič dostává dvě minuty za napadení, Pardubice si zahrají první přesilovku.
     
    1:21
    Po vhazování před libereckým brankářem nastřelil Buchtele po menším závaru u brankoviště tyč!

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 53. Bárta (Bartovič), 61. Bartovič (Nedvěd) - 42. Kousal (Nahodil, Kolář)


    Bílí Tygři Liberec: Vošvrda (Pinc) - Hay, Čakajík, Trončinský, Výtisk "A", Pavlů, Derner, Moravec, Holub - Kudrna "A", Nedvěd "C", Dušek - Bartovič, Vak, Špaček - Bárta, Urban, Vantuch - Klimenta, Bortňák, Víšek.


    HC Dynamo Pardubice: Koutský (Langhamer) - Kočí "A", Sičák, Mocek, Nakládal, Kolář, Drtina, Zdráhal - Starý "C", Elkins, Půhoný - Rákos, Zohorna, Radil - Buchtele, Nahodil, Kousal - Semorád.


    Rozhodčí: Hribik, Smitka - Kajínek, Podrazil
    bahis siteleri