Znojmo – Bohemians 1905 2:1 (kon.) | Šumperk – Ostrava 0:2 (kon.)
konec
1. SC Znojmo FK
2:1 (0:0)
Bohemians Praha 1905
Úterý 30.08.2011, 17:00 • Městský stadion Husovy sady - Znojmo • Pohár FAČR
Předzápasové kurzy
     
    To je ze Znojma vše, ve středu náš další porce zápasu v Ondrášovka Cupu. Zajímavý bude určitě třeba souboj Zbrojovky Brno s Mladou Boleslaví. Přeji pěkný zbytek úterního dne a napočtenou. (19:04:14)
     
    Hráč utkání podle onlajny.cz:

    Milan Pacanda byl dnes centrálním mozkem hry Znojma. Sice neproměnil jednu velkou tutovku, ale jinak to byl ten fotbalista, jak ho známe z nejslavnějších let. Gólu se nakonec nedočkal, ale připsal si asistenci při trefě Vašíčka.
     
    Okamžik utkání:

    Faul v 72. minutě na unikajícího Zifčáka a následný přímý kop. Při kvalitách Yonova v těchto situacích pak prakticky velká jistota gólu, což se také potvrdilo
     
    Bohemka dnes nezanechala úplně nejlepší dojem. Šance sice měla ale svého soupeře nepřehrávala. Situace se sice hodně zlepšila příchodem Škody, to však nestačilo. Navíc zazdili Klokani v závěru utkání velkou tutovku, s pohárem se tedy musí rozloučit,
     
    Druhý poločas byl nesmírně bohatý na zajímavé situace a viděli jsme v něm tři branky. Dvě z nich vstřelilo Znojmo, které nepoložilo ani vyrovnání z kopačky Škody a může slavit postup do osmifinále.
     
    Konec zápasu.
     
    90+
    Taktické střídání na straně Znojma. Ze hry odchází Jiří Zifčák a nahrazuje ho Lukáš Podzemský.
     
    90+
    ....Jenže Tomáš Michálek neprožívá šťastný závěr utkání. Centr do vápna se mu totiž hrubě nepovedl a končí v zámezí.
     
    90+
    Trnovec váhal s odkopnutím míče do bezpečí a to se mu málem vymstilo. Nicméně teď přichází standardka hostů, to je jejich poslední možnost, aby míč poslali do penalt....
     
    90+
    Brankář Hrubý sbírá další dlouhý pas do vápna, teď už to bude opravdu jen čistý boj. Před Zifčákem teď skluzem zachránil situaci jeden z hráčů Bohemky.
     
    90+
    Další atak Bohemky zastavuje útočný faul, Znojmo chybí k postupu do osmifinále už jen málo.
     
    90
    Tomáš Borek nabídl na zlatém podnose gól Tomáši Michálkovi! Ten byl ve vápně úplně sám a před sebou už měl je brankáře Hrubého. Míč však poslal nikoliv do sítě, ale metr vedle levé tyče. To mělo být jasné vyrovnání.
     
    89
    Po Sukupově přihrávce do levého křídla Pacanda v ofsajdu.
     
    88
    Tomáš Michálek se uvolnil na pravém křídle, ale jeho fosforové kopačky poslali míč do zámezí, tenhle centr se vůbec nepovedl. Na druhé straně chtěl Vašíček poslal míč za obranu na Krhuta, to se ale nepovedlo.
     
    87
    Milan Pacanda dostává žlutou kartu.
     
    86
    Hra se hodně kouskuje, což samozřejmě domácím náramně vyhovuje. Další centr Bohemky odvrácen.
     
    85
    Dnešnímu utkání přihlíží 1315 diváků.
     
    85
    Vašíček faulován a cenné vteřinky pro Znojmo.
     
    84
    Další centr do vápna od Jindřiška, ale znojemská obrana se úspěšně ubránila a míč odvrátila.
     
    83
    Znojmo stažené na své půli, kromě trochu vysunutého Vašíčka. Teď letěl do vápna domácích nebezpečný centr, který musel do rukavic schovat před Škodou a Hartigem Hrubý.
     
    82
    ...a nyní už znojemské střídání. Do hry místo Matúše Lacka nastupuje Radoslav Trnovec, který posílí obranu.
     
    82
    Máme tu avizované střídání. Martina Nešpora střídá Petlička, znojemské střídání přijde za chvíli...
     
    81
    Euforie dělá své, Krhut se teď lehce protáhl kolem protihráče, jeho následná střela už tak povedená nebyla a končí daleko od brány.
     
    80
    Oba týmy chystají ještě jednou střídání, na to však dojde za chvíli. Teď mířil další z řady centrů na Škodu, ten však tentokrát proti přesile neuspěl.
     
    79
    Rohový kop Znojma Klokani ubránili a musí se opět soustředit na útok, moc času už jim nezbývá.
     
    78
    Bohemka musí stíhat znojemské brejky, škoda, že nestíhá wifi na stadiónu.
     
    77
    Další rychlý znojemský kontr. Tentokrát se prosazoval po pravé straně Hnaníček, který se zkoušel z úhlu překvapit brankáře Marka, ale vyprášil jen jeho rukavice, jeho dorážka pak skončila mimo.
     
    75
    Podpořit vedení Znojma mohl Zifčák, který měl kolem sebe dostatek prostoru, protože Bohemka už vrhla síly do útoku. Nakonec si dokázal vypracovat prostor pro střelu, který skončila metr nad břevnem.
     
    73
    Znojmo právě vstřelilo branku!

    K míči se postavil Josef Hnaníček a Todor Yonov, tedy dva hlavní exekutoři těchto situací. Právě TODOR YONOV se toho nakonec ujal a zahrál si na Rooneyho, když poslal míč technicky přesně do pravého horního rohu a pak oslavil svůj gól pěknou rybičkou. Brankář Marek neměl nárok.
     
    72
    Zifčák potvrzuje formu z posledních zápasů, prohnal se kolem dvou hráčů a těsně před šestnáctkou musel být faulován, to je velká šance pro Znojmo...
     
    71
    Škoda je ve druhé půli hodně vidět, teď si naskakoval na další centr, jeho hlavička už však tolik nebezpečná nebyla.
     
    70
    Série sporných zákroků v podání hostů, který se vůbec nelíbí domácím fanouškům ani trenérům, ani jeden z nich totiž nebyl potrestán.
     
    69
    Štěstí však měla i Bohemka. I takový hráč jako Milan Pacanda se může někdy utnout. Po znojemském průniku po pravé straně dostal míč na penalta a měl dostatek času si vybrat kam míč umístí, nakonec svoji střelu poslal těsně vedle levé tyče.
     
    68
    Velkou šanci na druhou branku měl Milan Škoda, naběhl si na pas z pravé strany, ve své tutovce však promáchl a míč špatně trefil. Teď mělo Znojmo velké štěstí.
     
    67
    Tomáš Okleštěk dnes dohrál a nahrazuje ho Dominik Krhut.
     
    66
    Pěkný centr poslal Jindříšek do vápna na Škodu, souboj s ním musel podstoupit brankář Hrubý. Následně pískán útočný faul Bohemky.
     
    65
    ...Hnaníček to zkusil z přímého kopu střelecky, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    64
    Martin Csech se prezentoval ostrým zákrokem na Lacka a vidí žlutou kartu...
     
    63
    Bohemka se dostala z kritické situace a teď toho může využít. Tak uvidíme.
     
    61
    Bohemka podruhé střídá, do hry přijde bojovník Lukáš Hartig, který nahradí Lukáše Budinského.
     
    60
    Bohemians právě vstřelili branku!

    A teď právě zhasla, střídající MILAN ŠKODA totiž právě vyrovnává. Na pravou stranu do vápna na něj letěl míč, kolem něj byli dva obránci Znojma. Trochu nečekaně však vyběhl i brankář Hrubý a Škoda vše prostřelil a rozvlnil síť. Tento gól jde na vrub znojemského brankáře.
     
    59
    Na znojemském stadiónu vládne euforie, domácí zatím překvapivě vedou nad Bohemkou, nedá se však říct, že nezaslouženě. Bohemka dnes není ve své kůži
     
    55
    Roman Hříbek vidí žlutý kartonek od rozhodčího Kocourka.
     
    57
    Znojmo právě vstřelilo branku!

    Milan Pacanda měl na levé straně dostatek prostoru, těsně před vápnem našel přihrávkou Vašíčka, který míč poslal lišácky z penalty obloučkem přes brankáře Marka do sítě. To byl od znojemského útočníka opravdu pěkný kousek.
     
    54
    Velkou šanci měl hostující Budinský, našel ho na penaltě centr z levé strany a následnou hlavičku k pravé tyči musel zneškodnit výborným zákrokem Hrubý.
     
    53
    Okleštěk se prodíral po levé straně do vápna až do zakončení, zastavil ho ale obranný skluz, který posoudil rozhodčí jako čistý. Následný rohový kop skončil po kratší rozehře u Hnaníčka, jenž ostře pálil a trefil hlavu jednoho z hráčů v zeleném.
     
    51
    Růžička dostal míč do vápna, chtěl se uvolnit ke střele, ale byl zády k brance a tak přihrával na penaltu nabíhajícímu Nešporovi, který však pálil ostře nad bránu.
     
    51
    Milan Škoda poprvé v akci, dobře si zpracoval míč a z levé strany posílal centr do vápna na Michálka, předtím musel odvracet Sukup.
     
    50
    Nepřesná pobídka Lacka na Vašíčka, která znamená odkop od branky Bohemians.
     
    49
    Znojmo je v úvodu druhé půle aktivní, její snahu teď nalomil roh hostů, který ale nekončí ohrožením branky.
     
    48
    Milan Pacanda si na šestnáctce připravoval střeleckou pozici, chtěl z levé strany technicky obstřelit Marka, ten jeho pokus lapil.
     
    48
    Standardka však neskončila podle znojemských předpokladů a zakončila ji nepovedená střela.
     
    47
    Přímo před znojemským kotlem byl faulován Hříbek a fanoušci se dožadovali karty a ta také přišla. Potrestaným hráčem byl Jan Růžička.
     
    46
    Rozhodčí se nám trochu zapomněli v kabinách a tak se na ně se začátkem druhé půle muselo chvíli čekat.
     
    46
    Kouč Medynský udělal o poločasu jednu změnu. Ze hry stahuje Vladimíra Bálka a posílá hru rozběhat nebezpečnou zbraň Klokanů Milana Škodu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    ...Nic takového se ale nekoná, protože míč boxuje do bezpečí Hrubý. Poločas se tak zdá se, dohraje bez branek.
     
    44
    ...centr zblokovaný na roh, to je šance pro Bohemians, jak zasadit smrtelnou ránu...
     
    44
    Standardka Klokanů...
     
    43
    Trošku klidnější pasáž, více snahy v útoku teď vyvíjejí hosté. ale na dostřel Hrubého branky se zatím nedostávají.
     
    41
    Domácí si však v závěru první půle počínají dobře a Klokany k ničemu nepouští. Navíc svými útoky nutí hosty k neustálé ostražitosti.
     
    40
    Bohemka sice nemá převahu, ale je to zkušené mužstvo, které může využít klidně jednoho momentu a ten může přijít, i v případě, že Znojmo je v posledních chvílích aktivnější.
     
    39
    Bohemka zatím nepůsobí zrovna pohodovým dojmem. Teď mohl ohrozit Marka Vašíček, ale nevystřelil a nahrávka mu pak tragicky nevyšla.
     
    38
    První žlutá karta utkání, kterou vidí Tomáš Borek.
     
    37
    Hrubého výkop mířil jen do míst, kde nebyl žádný ze znojemských hráčů. Domácí však zanedlouho míč získali a dopředu šel Vašíček, ten ale prováhal absolutně všechny dobré momenty, co s míčem udělat a nakonec o něj ve vápně přišel.
     
    36
    Okleštěk táhl nadějný útok, ale nenahrál a následně byl duem hráčů v zeleném obrán o míč za povzdechu domácího publika.
     
    35
    ...Oklešťkovi se ale centr vůbec nepovedl a Bohemka v klidu míč odvrátila. Za malou chvíli se ale na levé straně dostal k centru Zifčák, ale jeho pas také skončil na defenzívě hostů.
     
    35
    Standardka Znojma...
     
    34
    Další dva znojemské útoky také neúspěšné. Bohemka však může mít do budoucna nemalé problémy. Zatím rozhodně utkání nedominuje.
     
    33
    Okleštěk se mohl řítit sám na branku, ale v poslední chvíli zasáhl dobrým obranným zákrokem Cseh.
     
    31
    Dobrá možnost na druhé straně. Do vápna byl vyslán Martin Nešpor, už by prakticky mohl sám zakončovat nebo spíše udělat kličku znojemskému brankáři z pravé strany. Ostrým skluzem však zasáhl brankář Hrubý, čímž celou situaci ve prospěch Klokanů pohřbil. Penalta se nepíská.
     
    31
    Okleště to chtěl zkusit individuálně, ale ztroskotal na Bartkovi. Pak to zkoušel z dálky Hnaníček, ale mezi tři tyče se netrefil.
     
    31
    Kotel Bohemky zatím o sobě moc vědět nedává a tak se zatím ozývají jen znojemští fanoušci.
     
    30
    Na šance to tedy máme 1:1 a u míč je nyní na kopačkách Znojma. Nepobyl tam však dlouho a už hru kontrolují zelení.
     
    29
    ...nadýchaný centr si v pohodě pohlídal brankář Václav Marek a posílá své spoluhráče do útoku.
     
    28
    ...po závaru před bránou další rohový kop, tentokrát však z druhé strany...
     
    27
    Kombinace Znojma, kterou zastavil podklouznutím Hnaníček. Znojmo ale ještě dokázalo vybojovat míč a individuálně se prosadil Milan Pacanda. Nechal za sebou jednoho hráče a z hranice šestnáctky zkusil překonat Marka, ten se musel pořádně protáhnou, aby z pod břevno míč vyrazil na roh...
     
    26
    ...ten však k žádné šanci nevedl a Bohemka se definitivně ubránila.
     
    25
    Lacko si narazil s Pacandou, před ním však ve vápně odkopl míč Pavel Lukáš. Následně pak přišel znojemský centr z levé strany, který musel brankář Marek vyboxovat. Nebezpeční ovšem nepominulo a Znojmo zahrává rohový kop...
     
    24
    Znojmo se teď musí bránit, ale míč vyvezl do bezpečí Okleštěk, takže chvilkové ohrožení znojemské brány skončilo.
     
    23
    ...roh k ohrožení znojemské brány nevedl. Nechytla se ani pozdější střela ze střední vzdálenosti, která byla hodně, ale opravdu hodně nepřesná.
     
    23
    Lacko proti dvěma protihráčům ztratil ve středu hřiště míč. Následoval rychlý kontr hostů po levém křídle. Bartek odcentroval před bránu, kde si sice křikl Hrubý, ale znojemská obrana to příliš nebrala v potaz a málem dala šanci na skórování Nešporovi, naštěstí pro domácí jen rohový kop...
     
    22
    Dlouhý pas na Nešpora až do vápna, ten byl však dobře strážen Yonovem a u míče byl navíc dříve brankář Hrubý.
     
    21
    Pacandův roh, na který si dobře nabíhal Hnaníček, obrana Klokanů ale byla pozorná. Pak přišla ještě znojemská střela, který ale byla hodně nepřesná.
     
    20
    Dobře si individuálně počínal Růžička, který našel před velkým vápnem Budinského, jeho následná střela byla zblokována. To však úplně nevadilo, protože následně byl poslán centr před bránu na Nešpora. Ten se hlavičkově prosadil, ale jeho pokus nebyl tolik důrazný a tak skončil v klidu v rukavicích Hrubého.
     
    18
    Nešpor se snažil sklepnout Bartkovi, ale už na míč nedosáhl, autové vhazování pro Znojmo.
     
    17
    Bálek se snažil ve středu hřiště přejít do útoku, ale byl proti velké přesile a míč ztratil. Do útoku tak mohlo jít Znojmo, k míči se před šestnáctkou dostal Pacanda, ale jeho střela skončila na zeleném bloku.
     
    16
    Bohemka to zkouší po pravém křídle, ale to je zatím dobře utěsněné a Klokani se k centrům takřka nedostávají.
     
    15
    Znojmo začalo kombinací od vlastní brány a teď se snaží přejí půlící čáru. To se také nakonec povedlo, nadějně vypadal kombinace Vašíčka s Lackem, tomu však míč utekl.
     
    14
    Budinský obraný o míč, ale dobře zabojoval Jindřišek, nakonec však končí útok Bohemky na pravém křídle. Poté se rýsoval kontr Znojma, Pacanda však neprostrčil míč do běhu na Vašíčka.
     
    13
    Pacanda se od začátku zápasu chopil dirigentské taktovky a snaží se řídit znojemskou hru. Pokud přijde nějaká konstruktivní přihrávka je právě od něho.
     
    12
    Dlouhý nákop brankáře Marka skončil na hlavě Sukupa, který pak ještě následně zabojoval a získal autové vhazování.
     
    11
    Rychlý protiútok Bohemky. Michálek však neprostrčil kolmici na Nešpora, následně se o něco podobného pokoušel Budinský, ale spoluhráči jeho úmysl nepochopili.
     
    10
    Teď rozprostřeli svoje ležení před vápnem Znojma Klokani, jenže pas Růžičky měl k dokonalosti přece jen daleko.
     
    9
    Vlastimil Hrubý poslal dlouhý centr až na Vašíčka, který však v souboji nebyl úspěšný. jenže zabojoval Pacanda, jenž získal míč, ovšem ani následná povedená kombinace k úspěchu nevedla.
     
    8
    Znojmo teď poslalo pár centrů do vápna Klokanů, ale žádná vážnější šance z toho nebylo. Bohemka se ovšem už nějaký čas nepodívala do útoku.
     
    7
    ...Pacandův centr však k ohrožení nevedl, k voleji se chystal Mička, ale cestu mu zastoupil jeden z hráčů Bohemky.
     
    7
    Vašíček vysunutý do vápna, ale jeho následný pas byl zblokovaný na první roh utkání....
     
    6
    Sukup měl na levém křídle dostatek prostoru, těžko pak říct jestli se pokoušel centrovat nebo střílet, každopádně jeho pokus mířil těsně nad bránu, takže Marek zasahovat nemusel.
     
    5
    Teď naopak aktivnější Znojmo oproti samotnému začátku. Bohemka je ale zatím trpělivá a nikam se zbytečně nežene.
     
    4
    Znojmo po nedovoleném zákroku hostů u míče, Pacanda rozehrával nakrátko, následně kombinace skončila u Zifčáka. Ten se ale po chvíli ještě dostal k míči a na šestnáctce nestřílel, ale ještě se kolmicí pokoušel hledat spoluhráče. Dobrý úmysl, který ale nevyšel.
     
    3
    Teď poprvé útočí Znojmo, ale jeho snaha ztroskotala ne zkažené přihrávce. Dnes to budou mít domácí s vytvářením gólových šancí hodně těžké.
     
    2
    Míč na kopačkách hostů, kteří domácím zatím míč moc nepůjčují. Teď se do dobré střelecké pozice dostal Budinský a jeho pokus zpoza vápna byl hodně dobrý a jen o trochu šel nad břevno.
     
    1
    Bohemka rozehrála první poločas a může se řítit do útoku, z kotle znojemských fans se pak valí dým, který však neohrožuje dění na hřišti.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Obě mužstva už nám nastupují na hřiště, domácí v bílých dresech, hosté v zeleném.
     
    Netřeba pak zmiňovat, že zde nechybí ani fanoušci Klokanů, kterých je zhruba kolem třicítky.
     
    S Bohemkou přijel do Znojma samozřejmě také její prezident Antonín Panenka, kterého jsem zahlédl půl hodiny před zápasem ve VIP místnosti diskutovat s ostatními fotbalovými kolegy.
     
    Znojmo oproti obvyklé sestavě udělalo jen jednu změnu, na místě Tomáše Lukáše se objeví Tomáš Okleštěk. Jinak je vši při starém. Do sestavy se po dvou zápasech také vrátil Matúš Lacko.
     
    Druhý tým prvoligové tabulky přijel do Znojma s patnácti hráči, pouze na lavičce pak sedí Sňozík, Hartig a Škoda. V obraně pak chybí Nikl a Žižka. Přítomen není v jihomoravském městě ani mladý talent Šumský.
     
    Ještě jednou pěkný den ze Znojma, před zápasem nám lehce sprchlo, na další déšť už to ale nevypadá. Už několik desítek minut před výkopem šlo poznat na větším proudu lidí a několika příslušníků policie, že se nebude jednat o nějaké tuctové utkání. Lidé jsou ve Znojmě na Bohemku zvědaví, je škoda, že takové nadšení neprojevují i v při zápasech druhé ligy.
     
    Úvodní sestavy:

    1. SC Znojmo: Hrubý - Hříbek, Yonov (K), Mička, Sukup - Okleštěk, Lacko, Hnaníček, Zifčák - Pacanda, Vašíček.

    Náhradníci: Doleček, Trnovec, Krajičič, Podzemský, Švarc, Krhut, Lukáš.
    Trenér: Bohumil Smrček.

    Bohemians 1905: Marek - Lukáš P. (K), Jindřišek, Cseh - Bartek, Růžička, Borek, Michálek, Budinský - Bálek. Nešpor.

    Náhradníci: Sňozík, Petlička, Hartig, Škoda.
    Trenér: Pavel Medynský.

    Rozhodčí: Tomáš Kocourek - Dušan Pospíšil, Radek Kocián.
     
    Pěkný úterní den, vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu 3. kola Ondrášovka Cupu mezi Znojmem a Bohemians 1905. Utkání začíná v 17:00.

    Zdeněk Plánka

    Branky: 57. Vašíček, 73. Yonov - 60. Škoda

    Karty:   55. Hříbek (ZNO), 87. Pacanda (ZNO) - 38. Borek (BOH), 47. Růžička (BOH), 64. Csech (BOH)


    1. SC Znojmo FK: Hrubý - Hříbek, Yonov (K), Mička, Sukup - Okleštěk (67. Krhut), Lacko (82. Trnovec), Hnaníček, Zifčák (90+. Podzemský) - Pacanda, Vašíček.
    Bohemians Praha 1905: Marek - Lukáš P. (K), Jindřišek, Cseh - Bartek, Růžička, Borek, Michálek, Budinský (61. Hartig) - Bálek (46. Škoda). Nešpor (82. Petlička).

    Rozhodčí: Tomáš Kocourek - Dušan Pospíšil, Radek Kocián

    Diváci: 1315
    bahis siteleri