Brno – Mladá Boleslav 1:3 (kon.) | Ovčáry – Žižkov 0:2 (kon.) | Tasovice – Dukla Praha 0:4 (kon.)
Frýdek-Místek – Slovácko 0:2 (kon.) | Mikulovice – Teplice 0:4 (kon.) | Karviná – Opava 4:1 (kon.)
Převýšov – Slavia 3:0 (kon.) | Králův Dvůr – Č. Budějovice 0:2 (kon.) | Liberec – Hr. Králové 3:1 (kon.)
Jihlava – Olomouc 1:2 (kon.)
konec
FC Slovan Liberec
3:1 (1:0)
FC Hradec Králové
Středa 31.08.2011, 18:00Pohár FAČR
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký podvečer z města pod Ještědem, kde je dnes na programu třetí kolo Ondrášovka Cupu. Domácí Slovan Liberec změří síly s Hradcem Králové.
     
    Liberečtí v minulém kole českého fotbalového poháru vyřadili druholigový Varnsdorf, Hradec si poradil s Vltavínem.


    Oba dnešní soupeři se nedávno střetli také v Gambrinus lize. Slovan dokázal na hradeckém trávníku zvítězit jasně 0:3. Jak dopadne dnešní klání?

     
    Úvodní sestavy:

    FC Slovan Liberec: Bičík - Polák, Nezmar, Fleišman, Janů, Vácha, Bosančič, Breznaník, Štajner, Šural, Hadaščok.

    FC Hradec Králové: Koubek - Štěpán, Zelený, Janoušek, Dvořák, Chleboun, Malinský, Rezek, Plašil, Fischer, Fukal.

    Rozhodčí: Paták - Moláček, Kovařík.
     
    Do začátku utkání zbývá zhruba patnáct minut. Hráči se z hrací plochy zanedlouho odeberou do kabin, aby vyslechli závěrečné pokyny svých trenérů. Hlediště stadionu u Nisy se pomalu zaplňuje, velká divácká návštěva se však neočekává.
     
    Týmy právě nastupují na trávník. Domácí v modrých dresech, hosté v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop dnešního klání měli hosté, kteří zatím nikam nespěchají a kombinují na své polovině.
     
    2
    Míč vzápětí na své kopačky vybojovali také Liberečtí, Fleišmanovi ovšem balón utekl za postranní čáru. Hradec bude ve středu hřiště vhazovat.
     
    3
    Liberec právě vstřelil branku!

    Domácí se velice brzy dostávají do vedení! Breznaník utekl po levé straně a vzápětí centroval do pokutového území. Na spoluhráčův centr si na penaltovém puntíku počkal VOJTĚCH HADAŠČOK, jenž z otočky zamířil přesně k levé tyči. Koubek se natahoval marně - 1:0.
     
    5
    Poprvé v zápase zahrozili také Hradečtí. Zelený parádní kolmicí vyslal kupředu Štěpána, který již mířil sám na Bičíka. Hostující hráč ovšem prudkou přihrávku nezastihl, liberecký brankář byl u míče dříve a bez problému zasáhl.
     
    6
    K dalšímu střeleckému pokusu se o chvilku později dostal znovu Hadaščok, tentokrát ale hostujícího strážce svatyně nevyděsil. Koubek pohodlně uschoval míč v náručí.
     
    8
    Janů se snažil vyslat do samostatného úniku Breznanika, ale prvně jmenovaný dal přihrávce velkou razanci. Nebezpečí se nekonalo, Breznanik míč na hrací ploše nezastihl.
     
    9
    Liberec zatím častěji drží míč na svých kopačkách, kromě brankové situace se však domácí do velkého vápna soupeře znovu nedostali.
     
    11
    V tréninkovém tempu nyní kombinovali domácí na hradecké polovině. Finální střelu z dálky si nakonec připsal Bosančič, ale s jeho slabým pokusem neměl brankář Koubek starosti.
     
    13
    Štěpán získal míč u středového kruhu, delší dobu se s ním však nepomazlil. Štajner jej o balón připravil a vzápětí vystartoval do útoku, jeho centr nikdo ze spoluhráčů nezastihl.
     
    14
    Hradec Králové po delší době prorazil obranný val soupeře a Dvořák vybojoval rohový kop, z něj hosté nezahrozili. Nicméně zůstávají nastěhování na polovině soupeře.
     
    15
    Východočeši následně vybojovali také přímý kop z nadějné pozice na levé straně hřiště. Rezek z těchto míst centroval na spoluhráče, vysoký míč ale ze vzduchu stáhl Bičík.
     
    17
    Plašil odvracel před protihráčem raději na roh. První liberecký rohový kop v zápase ale domácí nerozehráli zrovna podle představ. Balón získali hosté.
     
    19
    Zatímco Liberec ve vycházkovém tempu pochoduje ve středu hřiště a v poklidu si přihrává míč, hosté se snaží aktivně napadat a také útočit. Ovšem liberecká defenziva pracuje zatím na výbornou
     
    20
    Liberecká snaha o svižný útočný přechod se nezdařila, Vácha byl lapen v ofsajdové pasti.
     
    23
    Jeden z hostujících hráčů zůstal otřesený na hrací ploše a za pomoci masérů odchází za postranní čáru. Hradec poté vybojoval také rohový kop, ten ovšem nebyl pro libereckou obranu nebezpečný.
     
    26
    Mírně aktivnější jsou v těchto minutách Votroci, ale soupeřovu defenzivu zatím příliš neděsí.
     
    27
    Kostrbatou kombinací se ale nastěhovali před Koubkovo území také domácí, hostující strážce svatyně ale nemusel zasahovat.
     
    29
    Duel příliš strhující tempo nemá. Hradečtí se snaží o ohrožení severočeské svatyně, ale zatím neúspěšně. Liberec bez problémů brání a občas se vydá také na útočný výlet, ten ale rovněž nebezpečí nepřináší.
     
    30
    Plašil tak dlouho kombinoval u středového kruhu se spoluhráčem, až o kulatý nesmysl přišel. Štajner však zaváhání protihráče nepotrestal, s jeho střelou neměl Koubek problémy.
     
    32
    Po delší době se prořídlé ochozy libereckého stadionu dočkaly rychlé a pohledné akce. Aktivní Štajner skvěle načasoval přihrávku na Breznaníka, u kutálejícího se balónu byl ale dříve gólman Koubek. Ten v malém vápně míč zastavil.
     
    34
    Michal Breznanik střílel z pětadvaceti metrů, hostující brankář ale pouze pohledem kontroloval, jak míč letí mimo jeho bránu.
     
    36
    První žlutou kartu v dnešním zápase inkasuje Jan Nezmar, který ve středu hřiště poslal k zemi Malínského.
     
    38
    V závěru poločasu je znovu aktivnější Liberec, ale svoji kombinací u velkého vápna soupeře zatím nezahrozil.
     
    39
    Až před malým okamžikem se v náznaku šance ocitl Janů, zastavuje jej však ofsajd. Hosté budou rozehrávat.
     
    40
    Chleboun rozjel pohlednou akci Hradeckých. Ke střele na pravé straně velkého vápna se dostal Štěpán, jeho pokus ale zblokoval padající Fleišman.
     
    41
    Vojtěch Štěpán znovu svými kličkami prověřil pravou stranu liberecké defenzivy, ani v tomto případě se ale hosté do šance nedostali. Všechny Štěpánovy centry byly zblokované.
     
    43
    První polovina duelu míří ke svému konci. Míč mají v držení domácí, Polák zvolil místo centru na spoluhráče přihrávku zpět na brankář Bičíka. Diváci ohodnotili jeho počin pískotem.
     
    45
    Žlutou kartu dostává hostující Marek Plašil.
     
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí. Slovan Liberec zatím vede nejtěsnějším možným rozdílem. Domácí byli v prvním poločase mírně aktivnější, ovšem kromě brankového momentu se do těsné blízkosti Koubka dostávali jen zřídka. Hosté se také snaží zahrozit, ale do větší šance se v úvodní půli nedostali.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté o poločase vystřídali, Rezka nahrazuje Pávek.
     
    47
    K hlavičce se dostal v krkolomné pozici také Plašil, jeho pokusu scházela přenost. Poprvé v zápase se ze svého sektoru hlasitěji ozývají také hradečtí příznivci. Do Liberce jich přicestovalo zhruba dvacet.
     
    49
    Hadaščok utekl hostující obraně, prudký spoluhráčův pas ale nezastihl. Míč doputoval až ke Koubovi, jenž bude rozehrávat.
     
    51
    Drobné nedorozumění také na opačné straně hřiště, Zelený nepochopil spoluhráčův úmysl a nevystartoval za letícím balónem.
     
    52
    Liberec bude kopat penaltu! Brankář Koubek se ve vápně vrhl pod nohy Hadaščoka, který upadl. Sudí nařizují pokutový kop.
     
    52
    Liberec právě vstřelil branku!

    JIŘÍ ŠTAJNER penaltu bez problémů proměnil. Míč poslal na opačnou stranu než brankáře - 2:0.
     
    54
    Hradečtí se snaží o rychlou kontaktní trefu, svoji kostrbatou kombinací ovšem zatím domácí defenzivu příliš netrápí.
     
    55
    Ovšem hosté se vzápětí málem dočkali! Polák trestuhodně ztratil míč u vlastní šestnáctky, čehož využil Fischer. Hostující kapitán byl úplně sám před velkým vápnem a mohl postupovat ještě blíže k Bičíkovi. Velké šance se ale zřejmě zalekl a domácí obrana jej o kulatý nesmysl vzápětí přípravila.
     
    57
    Hradec Králové dokonce vstřelil branku! Po velkém závaru v malém vápně Slovanu skončil míč v síti, gól však neplatí. Dle výroku sudích byl faulovaný brankář Bičík.
     
    58
    Zápas nyní dostal obdivuhodné tempo, hosté otevřeli hru a Liberec se dostal dvakrát za sebou do nadějného přečíslení. Šanci na třetí trefu ale promarnil Hadaščok, který z bezprostřední blízkosti minul pravou tyč.
     
    59
    Druhým potrestaným hráčem z hradeckého týmu je Roman Fischer.
     
    60
    Liberec právě vstřelil branku!

    Tentokrát se již VOJTĚCH HADAŠČOK nemýlil. Liberecký útočník znovu utekl soupeřově obraně a ocitl se v přímém souboji s brankářem. Nyní již trefil přesně - 3:0.
     
    62
    Slovan je na koni, Breznanik pálil z dvaceti metrů. Ale Koubek skvělým zákrokem vyrazil na roh. Následně hlavičkoval Šural, z těsné blízkosti ovšem namířil svůj pokus pouze do brankáře.
     
    65
    Dnešní utkání sleduje 2361 diváků. Domácí ve stejném čase vystřídali, Breznanik zůstal po jednom ze soubojů otřesený na trávníků. Jeho zranění mu zřejmě nedovoluje pokračovat ve hře, místo něj si zahraje Liška
     
    67
    Severočeši jsou nyní jednoznačně aktivnější a svého soupeře jasně přehrávají. Hra se poslední minuty odehrává prakticky pouze na hradecké polovině, nebezpečně zakončoval opět Josef Šural. Koubek se štěstím vyráží.
     
    68
    Hosté střídají, Štěpána nahrazuje Gulajev.
     
    70
    Domácí vybojovali rohový kop.
     
    71
    Štajnerovo zakončení bylo nepřesné, Koubek tentokrát zasahovat nemusel.
     
    72
    Zápas již ztratil náboj. O výsledku je v podstatě rozhodnuto, Liberec bez problému kontroluje hru.
     
    75
    Gulajev se proběhl až před Bičíka ve snaze získat volný balón. Ovšem liberecký brankář stačil bez větších potíží míč odkopnout do bezpečí.
     
    77
    Na opačné straně zeleného pažitu se má Koubek stále co ohánět. Prověřila jej střela Bosančiče z dálky, hradecký gólman uschoval míč v náručí.
     
    78
    Hradečtí po dlouhé době vybojovali roh. Po sérii odrazů se do míče z hranice šestnáctky opřel Plašil, jeho tvrdá střela končí několik metrů nad libereckou svatyní.
     
    80
    Domácí si se svým soupeřem v závěru pohrávají. Hadaščok se prodral až před Koubka a mohl zakončovat sám, volil však ještě přihrávku na spoluhráče Šurala. Ten se nakonec ke střele nedostal.
     
    88
    Slovan střídá, odchází Bosančič. Nahrazuje jej Daniel.
     
    83
    Fleišman zkoušel štěstí ranou z velké dálky, Koubek byl ale pozorný. Letící míč vytěsnil do bezpečí.
     
    84
    Do hry vstupuje také Jiří Krystan, na trávníku nahrazuje Šurala.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    90+2
    Domácí diváci již děkuji libereckým fotbalistům za předvedený výkon, dvě desítky fanoušků z Hradce Králové naopak smutní.
     
    90+3
    V samém závěru si ještě na nadějný centr do liberecké šestnáctky naskakoval Gulajev, míč ovšem o půl metrů svoji hlavou nezasáhl.
     
    90+5
    I přes tříminutové nastavení se stále pokračuje ve hře, Plašil střílel z dobré pozice a Bičík vyráží na roh.
     
    90+5
    Hradec Králové právě vstřelil branku!

    Východočeši se v posledních vteřinkách dočkali alespoň čestného zásahu. Na centr od rohového praporku si naskočil MILAN FUKAL, jenž svoji hlavičkou přesměroval míč do pravého rohu domácí brány - 3:1.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas končí, Liberec zaslouženě postupuje do dalšího kola poháru. Především ve druhém poločase byli domácí jednoznačně aktivnější. Hradec po druhé obdržené brance vzdal veškeré útočné úsilí a Slovan si tak bez větších potíží dokráčel pro vítězství.
     
    Liberec se v dalším kole utká s divizním Převýšovem, který dnes senzačně vyřadil pražskou Slavii!
     
    To je ze severu Čech pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek večera. (20:01:20)

    Lukáš Šonský

    Branky: 3. Hadaščok, 52. Štajner (pen.), 60. Hadaščok - 90+5. Fukal

    Karty:   36. Nezmar (LIB) - 45. Plašil (HKR), 59. Fischer (HKR)


    FC Slovan Liberec: Bičík - Vácha, Nezmar, Polák, Fleišman - Šural (84. Krystan), Bosančič (88. Daniel), Janů, Breznaník (65. Liška) - Štajner, Hadaščok

    FC Hradec Králové: Koubek - Plašil, Chleboun, Fukal, Zelený - Fischer, Rezek (46. Pávek), Janoušek, Dvořák - Štěpán (68. Gulajev), Malinský

    Rozhodčí: Paták - Moláček, Kovařík.
    bahis siteleri