Košice – Poprad 1:4 (kon.) | Martin – HC Slovan 2:8 (kon.) | Skalica – Zvolen 4:1 (kon.)
Trenčín – Nitra 2:0 (kon.) | Banská Bystrica – Žilina 3:4 (po s.n.)
konec
HK VITAR Martin
2:8 (1:3, 1:2, 0:3)
HC Slovan Bratislava
sk Neděle 25.09.2011, 17:00Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Úvodné zostavy:

    MHC Mountfield (Martin): Volentier - Drgoň, Rúfus - Markovič - Galamboš - Važan, Matejka, Flamík - Macejka - Zelíska - Drotár, Brcko - Hriňa, Kriška - Murček - Sobota, Tupý - Zukal - Ižvolt - Vartovník - Škumát

    HC Slovan Bratislava: Galbraith, Fruhauf - Ďatelinka, Bulík - Lipiansky - Hudáček, Štajnoch - Švarný, Šatan - Kukumberg - Hudec, Dobroň - Bohunický, Balej - Macho - Skokan, Jass - Buc, Kudrna - Preisinger - Bakoš

    Rozhodca: J. Konc - Navrátek - Valach, Kontšek (video).
     
    Vítame Vás pri prenose. Tribúny v Martine sa postupne zaplňujú, uvidíme aká bude dnes návšteva, cez 3000 to však takmer s istotou nebude. Rozhodcovia krúžia po ľade, čaká sa už len hráčov.
     
    Obidve mužstvá sú už zoradené na modrých čiarach.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    1:00
    Ako prvá formácia domácich sa objavila formácia vedená Kriškom, druhá išla na ľad Galambošova. Tréner Spišiak zrejme taktizuje s tým ako pôjdu na ľad jeho formácie.
     
    01:30
    Videli sme dobrú príležitosť Važana, ten si pekne nakorčuľoval pred novú akvizíciu Slovana, Galbraitha, no zakončil iba do jeho betónov.

    Na druhej strane sa nepríjemne zrazil s domácim obrancom útočník Slovana Skokan, ktorý dokorčuľoval k striedačke hostí len za pomocou svojich spoluhráčov.
     
    03:30
    Slovan takmer skóroval. Úplne voľný Hudec mal obrovskú príležitosť pred Volentierom. V skrumáži napokon prešiel puk za Volentiera, no rozhodca J. Konc sa išiel poradiť s videorozhodcom.
     
    03:42
    Slovan dal gól!
    Slovan ide do vedenia. Domáci už tradične nezačínajú dobre, asi na dvakrát LIPIANSKY dorážal za Volentiera. Kurióznu situáciu vyhodnotil J. Konc ako prvý gól Slovana. Asistencie: M. Hudec
     
    05:12
    Domáci nie sú príliš aktívni a Slovanu stačilo iba priemerné tempo na prvý gól. Chvíľu sa nehralo kvôli Zukalovi, ten ostal na ľade ležať, pravdepodobne si to však privodil sám.
     
    06:15
    Domáci zatlačili hostí. Mladí útočníci Martina Murček a Sobota pripravili pre Krišku dobrú príležitosť, osekávaní Martinčania však v bránkovisku Slovana veľa vody nenamútili. Rúfus ešte 1m za modrou ohrozil dánskeho brankára.
     
    07:35
    MHC Mountfield konečne zapína na plné obrátky, doposiaľ to nebolo zo strany MHC dobré, no teraz si svojou aktivitou vypýtali vylúčenie. Na Trestnú lavicu zamieril Švárny.
     
    08:30
    Martinčania prvú minútu zväčša trávia v strednom pásme. Tú druhú začali výborne, Slovan zatlačili v pásme a vybojovali si presilovú hru 5:3.
     
    09:20
    bránku hostí ohrozil v presilovke 5:3 výraznejšie iba Drgoň.
     
    09:43
    Martin dal gól!
    Martinčania vyrovnávajú. Skvelú prácu predviedol Markovič v momente, kedy sa vracal Švárny pomôcť svojim trom spoluhráčom. Markovič našiel GALAMBOŠA a ten na 2x prekonal Galbraitha. Asistencia: Markovič
     
    10:31
    Hráči MHC čoraz viac roztlieskavajú domáce obecenstvo. Macejkova formácia predviedla ukážkovú bojovnosť.
     
    10:46
    Slovan dal gól!
    Z ničoho Slovan z protiútoku vsietil gól. Lipiansky strelou ťahom nahodil puk na Volentiera, kde pekne tečoval jeho pokus BULÍK. Asistencia: Lipiansky
     
    11:53
    Pekné nasadenie a príkladnú bojovnosť ukázala štvrtá martinská formácia
     
    13:30
    Slovan v 14. minúte zatlačil domáci Martin. Hostia krúžia v obrannom pásme domácich. Volentiera ohrozil dobrým pokusom odchovanec Martina Michal Macho.
     
    14:50
    Výborné natlačenie mladého útočníka Slovana, Andreja Kudrnu, Volentier predviedol dobrý postreh lapačkou.
     
    15:28
    Vylúčenie na strane Slovana. Tvrdý obranca Slovana Bohunický predviedol zákerný zákrok na Markoviča.

    Nepochopiteľne však vylučuje J. Konc aj domáceho Markoviča za filmovanie. J. Konc však daný zákrok nevidel, zrejme stavil na svoju výbornú intuíciu.
     
    17:25
    Obidve mužstvá hrajú s plným počtom hráčov.
     
    18:40
    Výborná príležitosť Martina, prečíslenie 2:1, Važan však nespracoval dobre puk a tak vôbec neohrozil brankára Slovana.
     
    19:22
    Slovan dal gól!
    Hostia využívajú svoju šikovnosť. ŠTAJNOCH predviedol peknú strelu švihom na Volentiera a vymietol pravý horný roh martinskej bránky. Asistencie: Hudec, Švárny.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Hostia predvádzajú dôraznejší a skúsenejší hokej. Kým Martinčania využívajú svoje nasadenie a dravosť iba čiastkovo, hosťom stačilo na vsietenie troch gólov viac skúsenosti a dôrazu.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    00:43
    Martin dal gól!
    Martinský kapitán Jaroslav MARKOVIČ predviedol vynikajúcu bojovnosť a obral hosťujúceho beka o puk. V samostatnom nájazde Markovič na dvakrát prekonal brankára Galbraitha. Asistencia: Galamboš
     
    21:21
    Rozhodca Konc nemá stretnutie vôbec pod kontrolou. Vyústením aj jeho pískania si hráči dovoľujú viac. Pred bránkou Volentiera sa strhla mela. Po menšom strkaní Zelísku s útočníkom Slovana sa zapojili do bitky takmer všetci hráči na ľade.
     
    21:21
    Martinčania hrajú napokon presilovku. Rozhodca Konc prisúdil presilovku MHC. Trest 2min. dostal aj Miro Šatan. Na trestnej lavici teda sedia traja hráči Slovana a dvaja hráči MHC.
     
    24:00
    Domáci nedokázali využiť presilovú hru, diváci však tlieskajú. Domáci sa snažia, sú aktívni a je na ich hre vidieť fakt, že chcú s týmto stretnutím ešte niečo urobiť.
     
    25:01
    Vylúčení hráči oboch mužstiev už opustili trestné lavice. Čakali na prerušenie hry.
     
    25:30
    Dobrý pohyb pred martinskou bránkou ukázali Bakoš s Preisingerom, druhý menovaný dokázal vystreliť nebezpečnú strelu na gólmana MHC.
     
    27:10
    Nepozornosť domáceho Drgoňa využil rýchly a chytrý Hudáček, efektne posunul puk Lipianskemu, ktorý však prestrelil bránku MHC. Ak chcú domáci vyrovnať, mali by sa vyvarovať individuálnych chýb v obrannom pásme.
     
    28:05
    Prerušená hra pred Volentierovou bránkou. Hráči majú v druhej tretine krvavé oči, je jasné že obidve mužstvá idú za víťazstvom jasným krokom.
     
    29:04
    Slovan dal gól!
    Slovan ide do vedia o dva góly. Svoju skúsenosť a šikovnosť predviedol ŠATAN, keď spoza bránky prekvapil Volentiera.
     
    31:15
    Slovan sa usadil v týchto minútach usadil v pásme Martina. Domáci však bojujú a snažia sa nedávať veľa priestoru nebezpečným hráčom súpera.
     
    32:35
    Martinčania v posledných minútach nenašli žiadny recept na súvislý prechod do útočného pásma. Predvádzajú nesúrodú hru s nepresnosťami.
     
    33:41
    Rozhodca Konc správne posúdil nedovolený zákrok na Hudáčka. MHC Mountfield sa bude brániť. Hostia počas signalizovaného vylúčenia dokázali dostať puk za Volentiera, Konc však automaticky rozpažil a neuznal gól.
     
    34:10
    Výbornú šancu mal v úvode presilovej hry Šatan, do poloprázdnej bránky však puk nedokázal prepasírovať.
     
    35:11
    Slovanu zostáva ešte 30. sekúnd presilovky. V nej slovanisti zatiaľ ohrozili Volentiera iba strelami od modrej čiary, tie však mladý brankár pozorne kryl.
     
    35:40
    Domáci v plnom počte.
     
    35:48
    MHC Mountfield sa bude opäť brániť. Slovan má vynikajúcu šancu na vsietenie 5. gólu. Rúfus oslabil svoj tým.
     
    37:06
    Slovan dal gól!


    Slovan strelil dôležitý gól. V presilovke si MACHO našiel výborné miesto na zakončenie 3m od Volentiera a pohotovo zakončil pomedzi Volentierove betóny.
     
    37:50
    Martinčania dostávajú skvelú príležitosť na konci tretej tretiny, aby so stretnutím v tejto časti hry ešte niečo urobili. Bohunický si išiel sadnúť na trestnú lavicu za zovretie puku.
     
    38:40
    Kriška mal dobrú príležitosť, no neprekvapil Galbraitha.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Výborné nasadenie a obratnosť predviedol 20. sekúnd pred koncom druhej tretiny bojovný Škumát. Zo svojej dravosti však nevyťažil žiadnu strelu.

    Ak chce MHC Mountfield s týmto stretnutím ešte niečo urobiť, vsietiť kontaktný gól, museli by domáci zlepšiť rozohrávku, prechod do tretiny Slovana, a hlavne, čo možno najviac strielať. Slovan vstúpi do tretej tretiny zrejme s defenzívnejšou taktikou.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:15
    Obrovská príležitosť Martina, Galamboš mal pred sebou iba hráča Slovana, kedže Galbraith bol mimo svojej bránky, zastúpil ho Štajnoch. Galamboš však svoj pokus namieril iba do hrude Štajnocha.
     
    41:15
    Medzitým predvádzajú výborný pohyb a nasadenie Škumát a Vartovník, jeho pokus tesne minul bránku Slovana.
     
    43:14
    Slovan dal gól!


    Slovan zaznamenal zrejme víťazný gól. KUKUMBERG medzi kruhmi nikým nekrytý prekonal Dzubinu, ktorý vystriedal po piatom góle Slovana mladého Volentiera.
     
    45:00
    Hostia predvádzajú sebavedomú, kľudnú hru. Pomaly ale isto začínajú kontrolovať priebeh stretnutia.
     
    47:10
    Slovan strieľa siedmy gól! SKOKAN si pripisuje ďalší bod do kanadského bodovania. Asistencia: Švárny
     
    48:48
    Slovan po 6. góle absolútne dominuje nad Martinom, je pánom na ľade a hosťujúce mužstvo sa nevie spamätať z neustáleho dobiedzania hokejistov Slovana. Navyše Rúfus oslabil MHC, keď podrazil Šatana.
     
    50:57
    Dnes veľmi aktívny hráč, Roman Kukumberg, vyskúšal Dzubinovu pozornosť.
     
    52:01
    Dnes si určite potlesk od fanúšikov zaslúžil M. Škumát, ktorého je neustále vidieť ako bojuje.
     
    53:49
    Stretnutie sa momentálne viac-menej iba dohráva, Slovan kontroluje puk a domáci už zrejme nemajú ani fyzické sily, tie psychické im Slovan vzal, keď strelil 6. a 7. gól.
     
    55:37
    Slovan dal gól!


    Mladý útočník Andrej KUDRNA vsietil 8. gól do siete MHC. Pekne efektne spoza obrancu prekvapil Dzubinu, ktorý bol bez šancí. Výsledok je príliš krutý pre domácich, tí však doplácajú v tretej tretine na svoju laxnosť a nedôraz.
     
    57:15
    Hostia hrajú s prehľadom, majú puk na svojich hokejkách a Martinčania by boli najradšej keby stretnutie skončilo.
     
    58:40
    Slovan zvláda tieto okamihy s ľahkosťou a smutné domáce obecenstvo nevie pochopiť laxnosť a neochotu urobiť niečo zo stretnutím v tretej tretine zo strany svojich miláčikov.
     
    59:40
    Hráči Slovana už búchajú hokejkami o mantinel. Je to prejav radosti z dnešného víťazstva.
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:14:01)

    Jozef Čelestiak

    Branky a nahrávky: 10. Galamboš (Markovič), 1. Markovič (Galamboš) - 4. Lipiansky Ján (Hudec Michal), 11. Bulík (Lipiansky), 20. ŠTAJNOCH (Hudec, Švárny), 30. Miroslav Šatan (Hudec Michal, Jass Maris), 38. MACHO Michal (Hudec, Šatan ), 44. Roman Kukumberg (Michal Hudec , Miroslav Šatan), 48. Skokan (Švárny), 56. Kudrna (Bakoš)


    HK VITAR Martin: Volentier - Drgoň, Rúfus - Markovič - Galamboš - Važan, Matejka, Flamík - Macejka - Zelíska - Drotár, Brcko - Hriňa, Kriška - Murček - Sobota, Tupý - Zukal - Ižvolt - Vartovník - Škumát
    HC Slovan Bratislava: Galbraith, Fruhauf - Ďatelinka, Bulík - Lipiansky - Hudáček, Štajnoch - Švarný, Šatan - Kukumberg - Hudec, Dobroň - Bohunický, Balej - Macho - Skokan, Jass - Buc, Kudrna - Preisinger - Bakoš

    Rozhodčí: J. Konc - Navrátek - Valach, Kontšek (video)
    bahis siteleri