Č. Budějovice – Teplice 1:1 (kon.) | Jablonec – Příbram 5:1 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 1:1 (kon.)
Bohemians 1905 – Dukla Praha 0:0 (kon.)
konec
FK Jablonec
5:1 (3:0)
FK Příbram
Neděle 16.10.2011, 15:00Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Příjemné odpoledne, vítejte u sledování online přenosu. Po reprezentační přestávce je znovu na programu česká nejvyšší fotbalová soutěž, v rámci desátého kola změří Jablonec síly s Příbramí.
     
    Baumit vstupuje do utkání v roli favorita. Domácí jsou na vlastním trávníku takřka neporazitelní, Příbram se ovšem na rozdíl od předchozích sezón drží ve vyrovnaném středu tabulky.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Baumit Jablonec: Špit - Eliáš, Loučka, Beneš, Pavlík - Jablonský, Kopic, Piták, Kovařík, Jarolím - Lafata.

    1. FK Příbram: Hruška - Hejda, Krejčí, Pleško, Divíšek - Papšys, Tarczal, Koukal, Pilík, Štochl - Wágner.

    Rozhodčí: Adam - Gallo, Handlíř.
     
    Do úvodního výkopu zbývá zhruba deset minut. V Jablonci panuje slunečné počasí, rtuť teploměru se však zastavila u deseti stupňů.
     
    Týmy vstupují na hrací plochu. Domácí v zeleném, hosté v černých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Severočeši obstarali výkop a ihned se nasunuli na soupeřovu polovinu. Pitákův centr byl odvrácen do autu.
     
    2
    Tentokrát již balón doplachtil do příbramské šestnáctky, kde se jej snažil do sítě hlavou postrčit Lafata. V krkolomné pozici ovšem nezakončil ideálně.
     
    3
    Kupředu se vydali také hosté, Papšysův pas ale Wágner nedokázal zpracovat ideálně. Míč mu uskočil do zámezí a Špit bude rozehrávat od vlastní svatyně.
     
    4
    Hejda poslal k zemi na polovině hřiště Pitáka, což sudí nepřehlédl. Jablonečtí zůstanou v držení kulatého nesmyslu.
     
    5
    Kopic zrychlil u postranní čáry, ale o míč jej vzápětí připravil zadák Divíšek.
     
    6
    Jablonci zatím trošku vázne kombinace, Piták se před malým okamžikem k míči nedostal. Balón doputoval přesně ke kopačkám hostujícího stopera.
     
    7
    Kopic vybojoval pro domácí tým první rohový kop v dnešním zápase.
     
    8
    Kovaříkův pas do pokutového území vyboxoval brankář Hruška do bezpečí, nicméně Baumit zůstává u míče a kombinuje před šestnáctkou soupeře.
     
    9
    Po Jablonského pasu se k hlavičce na penaltovém puntíku dostal Piták, ovšem Hrušku příliš neohrozil. Hostující brankář si letící balón pohlídal a rozehrává.
     
    10
    Jablonec je aktivnější, domácí drží častěji míč na svých kopačkách. Příbramská obrana má v těchto chvílích plné ruce práce.
     
    11
    Střelou z pětadvaceti metrů zkoušel štěstí Jablonský, jeho pokus nebyl špatný. Scházela mu však přesnost, balón minul levou tyč zhruba o dva metry.
     
    12
    O chvilku později uháněl kupředu ostrostřelec Lafata, ale ve sprintu jej přibrzdil sudí s praporkem - ofsajd.
     
    13
    Tentokrát vypálil z pravé strany Eliáš, ale bránu soupeře přestřelil. Pokračuje jablonecký nápor.
     
    13
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Aktivní hra Baumitu přináší kýžené ovoce, domácí se dostávají do vedení! Kopic z hranice šestnáctky poslal míč na rozběhnutého DAVIDA LAFATU, který z prostoru před malým vápnem pohodlně pokořil vyběhnutého brankáře. Nejlepší střelec Gambrinus ligy přidává do své sbírky již čtrnáctou trefu - 1:0.
     
    16
    Po Kopicově hrubce mohl před domácí bránu pelášit Divíšek. Volil však zbytečný pas před branku, kde operoval pouze brankář Špit.
     
    18
    Prudkou přihrávku od Jarolíma nezpracoval na pravé straně hřiště volný Kopic. Baumit svého soka jednoznačně přehrává, hosté se zatím na trávníku hledají.
     
    20
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Severočeši vedou již o dvě branky! Domácí podnikli rychlý výpad do obrany soupeře, Piták podržel balón u velkého vápna a přiťukl volnému Lafatovi. Jeho tvrdý pokus zablokovala hostující obrana, k odraženému míči se ale dostal JAN KOVAŘÍK, který už mířil přesněji - 2:0.
     
    22
    Kovařík tentokrát příliš důvodů k radosti neměl, při pokusu o centr podklouzl a jeho spoluhráči se do další šance nepropracovali.
     
    23
    Piták faulovaný u středového kruhu, pokračuje obléhání příbramské svatyně v podání domácího celku.
     
    24
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Baumit zasazuje výrazně slabšímu sokovi třetí úder. Brankář Hruška neudržel střelu z levé strany ve své náruči a na malém vápně volný KAREL PITÁK neměl s doklepnutím balónu do sítě problém - 3:0.
     
    26
    Domácí vybojovali další rohový kop.
     
    28
    Karel Piták mohl následně navýšit vedení svého celku, když se dostal k hlavičkovém pokusu. Hruška ovšem tentokrát zasáhl na výbornou a střelu protihráče zneškodnil.
     
    30
    Stále sledujeme stejnou podívanou. Jablonec je jednoznačně lepším týmem a svého soupeře přehrává. Příbram se dostává k míči jen zřídka, domácí mají navrch ve všech směrech.
     
    32
    Piták hledal svoji přihrávkou volného Eliáše, akci jabloneckých hráčů ale zastavuje ofsajd.
     
    33
    Tutovka Jablonce čtvrtým zásahem nekončí. Brankář Hruška vyběhl proti Pitákovi a k míči se posléze dostal Kovařík. Zpoza šestnáctky měl před sebou poloprázdnou branku, ale místo střely volil zbytečný centr na spoluhráče. Ten úspěch neslavil.
     
    35
    Hostující trenér Vavruška reaguje na nepříznivý stav střídáním. Místo Divíška si zahraje Šlapák.
     
    37
    Centr Kopice stáhl ze vzduchu Hruška a rozehrává na své spoluhráče. Příbram si může na okamžik oddychnout.
     
    38
    Registrujeme první střelecký pokus hostujícího týmu. Po Papšysově pasu se k zakončení dostal Štochl, jenže nedokázal zakončit zrovna podle představ.
     
    40
    Aktivní Kopic neobešel na pravé straně hřiště protihráče, nakonec vybojoval alespoň roh pro svoje barvy.
     
    41
    Beneš si z hloubi pole naběhl až do soupeřovy šestnáctky a bez váhání pálil, jeho pokus blokuje příbramská obrana na další roh pro Baumit.
     
    42
    Další okupování hostující brány v podání Jablonce úspěch neslavilo, na druhé straně vybojovali roh také Příbramští.
     
    44
    Hosté z rohového kopu nezahrozili, míč na svých kopačkách drží znovu Baumit, který v poklidu kombinuje na vlastní polovině.
     
    První poločas skončil.
     
    Baumit vede po prvním poločase o tři branky. Domácí jsou zatím lepší ve všech směrech a svého soupeře jednoznačně přehrávají. Příbram zatím nepředvedla směrem dopředu vůbec nic.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Jablonec o poločase vystřídal, Beneše nahradil Zábojník.
     
    47
    Příbram vstoupila do druhé půle aktivně, po Papšysově průnik vybojovali hosté roh. Z něj však nezahrozili, Špit bez problémů zasáhl.
     
    49
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Domácí celek však ze své první větší příležitosti znovu udeřil a navyšuje svůj náskok. Jablonského pas skrz příbramskou šestnáctku doputoval až na pravou stranu, odkud jej do sítě zaslal JAN KOPIC - 4:0.
     
    51
    Severočeši si se svým soupeřem pohrávají, Kovařík se snažil postrčit míč na volného Lafatu. Na poslední chvíli odvrátila přihrávku hostující obrana.
     
    53
    Příbram podruhé střídá, Pilíka nahrazuje Valenta.
     
    54
    Agilní Papšys znovu potrápil jabloneckou obranu, z jeho práce mohl těžit Pleško. Ale utopil se ve vlastních kličkách, Příbrami to dnes v útoku nejde.
     
    55
    Na druhé straně se snažil přes vyběhnutého Hrušku procpat míč Piták, ani nadvakrát ale z úhlu brankáře neprostřelil. Vybojoval alespoň roh pro Jablonec.
     
    57
    Vzápětí se snažil Karel Piták prodloužit centr na lépe postaveného spoluhráče, ale s razancí to přehnal. Míč skončil v zámezí.
     
    58
    Jablonec v útoku nepolevuje, Jablonského střelu vytěsnil Hruška na další jablonecký roh.
     
    59
    Jarolímův centr se snášel do malého vápna, tam byl však připravený hostující brankář. Balón uschoval v náručí a chystá se rozehrávat.
     
    61
    Následně se z levé strany až do pokutového území soupeře prodral Kovařík, ale zakončit nedokázal. Vzápětí oznámil místní hlasatel počet diváků, kterých se tu dnes sešlo 3 150.
     
    62
    Příbram právě vstřelila branku!

    Hosté snižují náskok soupeře, Příbramští fotbalisté se kostrbatou kombinací dostali až před jabloneckou branku a litevský záložník MARIUS PAPŠYS trefil z penaltového puntíku přízemní střelou přesně - 4:1.
     
    64
    Hosté se osmělují, po Tarczalově přihrávce se dostal k zakončení Šlapák. V nadějné pozici ale namířil svoji střelu pouze do brankáře Špita.
     
    67
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Domácí ale na trávníku stále vládnou a polootevřenou obranu soupeře potrestali již popáté! Lafata přenechal před šestnáctkou soupeře balón MARKU JAROLÍMOVI, který se prosadil tvrdou ranou k pravé tyči - 5:1.
     
    68
    Jablonecké střídání, Pitáka nahradil Vaněk.
     
    71
    Loučka vyslal kupředu Jarolíma, jenž se i přes bránícího protihráče natlačil před branku. Nakonec také vypálil, jeho střela letěla těsně nad břevno.
     
    73
    O chvilku později pálil z dálky Jablonský, tvrdou střelou ale soupeřovu svatyni minul.
     
    75
    Kovařík se po Vaňkově přihrávce dostal do šance na levé straně hřiště, v rozhodujícím okamžiku ale zakopl a Hrušku neohrozil.
     
    77
    Stále sledujeme jablonecký válec, další střelecký pokus přidal do svých statistik Jarolím. Ovšem tvrdou střelou trefil pouze hostujícího hráče.
     
    79
    Jablonečtí střídají. Místo Kopice si zahraje Vošahlík.
     
    80
    Střídá také Příbram. Ze hřiště odchází Papšys, do boje míří Mareš.
     
    82
    Vaňkův pokus o vysunutí spoluhráče úspěch neslavil. U míče byl dříve brankář Hruška.
     
    83
    Po delší době se zapotil také brankář Špit, který Valentův centr vyškrábl nad břevno - roh pro Příbram.
     
    85
    Zápas se už spíše dohrává, domácí si již čtyřbrankový náskok bez problému hlídají.
     
    87
    Loučka zabrzdil rýsující se útok Příbrami a kupředu vystartoval znovu Jablonec. Akci domácích ale zastavuje útočný faul na středovém kruhu.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas končí zaslouženým vítězstvím jabloneckého Baumitu. Domácí v prvním poločase na hrací ploše jednoznačně dominovali, hosté se osmělili až v poločase nadcházejícím. Dokázali také snížit, ovšem z dnešním výkonem rozhodně nemohou být spokojeni. Přeji příjemný zbytek dne. (16:51:37)

    Lukáš Šonský


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 13. Lafata, 20. Kovařík, 24. Piták, 49. Kopic, 67. Jarolím - 62. Papšys


    FK Jablonec: Špit - Eliáš, Loučka, Beneš (46.Zábojník), Pavlík - Jablonský, Kopic (79.Vošahlík), Piták (68.Vaněk), Kovařík, Jarolím - Lafata.
    FK Příbram: Hruška - Hejda, Krejčí, Pleško, Divíšek (35. Šlapák) - Papšys (80.Mareš), Tarczal, Koukal, Pilík (53.Valenta), Štochl - Wágner.

    Rozhodčí: Adam - Gallo, Handlíř.
    bahis siteleri