Sparta B – Brno 2:2 (kon.) | Karviná – Sokolov 2:1 (kon.) | Znojmo – Ústí n. L. 2:1 (kon.)
Vlašim – Třinec 2:2 (kon.) | Opava – Bohem. Pr. 2:3 (kon.) | Zlín – Čáslav 1:0 (kon.)
konec
1. SC Znojmo FK
2:1 (1:1)
FK VIAGEM Ústí nad Labem
Sobota 22.10.2011, 15:30 • Městský stadión - Husovy sady, Znojmo • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Předzápasové kurzy
     
    Pěkný sobotní den. Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu druhé fotbalové ligy mezi Znojmem a Ústím nad Labem. Utkání začíná v 15:30.
     
    Ústí nad Labem - Za jedenáct odehraných kol dokázal severočeský tým nastřílet 27 branek, až za nimi se s "pouhými" 19 brankami krčí Opava. Není tedy divu, že Ústí vede tabulku a na svém kontě má 24 bodů. Suverénní však zdaleka není, nasbíralo tři prohry - s Opavou (3:1), Sokolovem (3:2) a Bohemians (2:0). Jinak však všechny své ostatní zápasy vyhrálo. V kontrastu se vstřelenými brankami jsou pak inkasované góly, těch je osmnáct. Ale pro Ústí je základ ofenziva, a to se divákovi musí rozhodně líbit.
     
    Znojmo - Znojmo má za sebou středeční pohárový duel se Spartou (1:4), který možná výsledkově nevypadá úspěšně, ale Jihomoravané mohou být se svým výkonem, především v druhé půli, spokojeni. Nyní čeká osmý celek tabulky návrat do druholigové reality. Minulé utkání skončilo pro Znojemské velmi smolně, když v samotném konci utkání v Třinci přišli o vítězství i o bod útěchy.
     
    Ohlasy před utkáním

    Svatopluk Habanec (trenér Ústí): Znojmo jsme letos viděli minimálně ve třech zápasech, včetně toho jejich povedeného pohárového střetnutí se Spartou, ve kterém byli v určitých chvílích vyrovnaným soupeřem. Vzhledem k tomu, že je Znojmo jedním z mála týmů v šestnáctičlenném poli druhé ligy, který se mi jeví jako velmi fotbalový, tak očekávám velmi těžký zápas a netajím se tím, že jakýkoliv bodový zisk pro nás bude úspěchem. (zdroj: Pavel Přibyl/deník.cz)

    Matúš Lacko (záložník Znojma): Půjde o neporovnatelné utkání s tím před čtrnácti dny. Brno hrálo pod tlakem, zatímco Ústí se cítí v pohodě, což se odrazí i na hřišti. Čeká nás asi jeden z nejtěžších zápasů. Venku bych proti takovému soupeři bral bod, doma je to ale málo. (zdroj: Tomáš Valaškovčák/deník.cz)
     
    Svatopluk Habanec nebude mít k dispozici zraněné Valentu, Hyčku, Peterku a Dvořáka. Pro žluté karty pak nemůže nastoupit útočník Veverka. Domácím bude chybět kvůli kartám Radomír Trnovec.
     
    Úvodní sestavy:

    1. SC Znojmo: Hrubý - Hříbek, Yonov (K), Mička, Sukup - Lukáš, Hnaníček, Lacko, Zifčák - Pacanda, Vašíček.

    FK Ústí nad Labem: Novák - Zeman, Džuban (K), Jablonský, Benčík - Brunclík, Martykán, Zachariáš, Volek - Holek, Moulis

    Rozhodčí: Josef Váňa - Miroslav Zlámal, Marek Pilný.
     
    Oba týmy jsou již na hrací ploše. Domácí v modrobílé kombinaci, Ústí nad Labem v červeném.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí rozehráli dnešní jistě zajímavý zápas a mohou se pokusit jako první prověřit obranu soupeře. Znojmo rozehrává v klidu postupně až z obrany. Poté přišel dlouhý nákop na Vašíčka, který byl však dobře bráněn.
     
    2
    První střela na bránu ve znojemském podání, ovšem rána šla vedle brány a brankář Novák tak nemusel zasahovat.
     
    3
    Teď už u míče hosté a dokázali z pravé strany odcentrovat až před znojemskou bránu, Hrubý však s míčem neměl žádný problém.
     
    3
    Pacanda se řítil vstříc vápnu Ústí, chtěl se prosadit kličkou, tu však dobře přečetl obránce Jablonský. Důležitý obranný zákrok hostujícího hráče.
     
    4
    Arma, jak se Ústeckým přezdívá, se pokoušela prosadit po levém křídle. Ale obrana Znojma byla pozorná. Hosté ale zůstali stále u míče, prosadit se však nedokázali.
     
    5
    Ústí stále v optické převaze, ke střele na bránu se však zatím nedostalo. Hrubý zatím může zůstat klidný. Yonov teď musel odkopávat míč nekompromisně do bezpečí.
     
    6
    Znojmo se dobře dostalo kombinací ze sevření a Lacko měl volné pole působnosti, pokoušel se kolmicí za obranu vysunout Vašíčka. To se mu však nepovedla a navíc byl pískán ofsajd.
     
    7
    Lukáš nastartoval svoje nohy a dobře se prosazoval po pravé straně. Proti přesile nakonec neuspěl. Trenér hostí Svatopluk Habanec vůbec není spokojený.
     
    8
    Hnaníček posílal dobrý centr na pravou stranu, kam zabíhal Lacko, ovšem brankář Radim Novák byl rychlejší, když dobře přečetl hru.
     
    9
    Hosté se teď nemohou dostat do kombinace a zbytečně ztrácejí míče. Nebudou to mít dnes ve Znojmě vůbec jednoduché.
     
    10
    Dobrý protiútok Znojma, Lacko však dostal příliš dlouhou přihrávku a nestihl ho tak poslat na úplně volného Lukáše na pravém křídle. Do brejku tak mohlo jít Ústí, ale neuspělo.
     
    11
    Ústí podrželo míče, ale jen na chvíli, posléze skončila lopat opět u brankáře Hrubého. Proto teď může Znojmo předvádět pěknou kombinaci ve středu hřiště, která skončila až po přihrávce do křídla na Hříbka.
     
    12
    Znojmo zatím kombinačně lepší. Tato situace je toho důkazem. Míč se dostal až na prvou stranu k Hnaníčkovi, jehož střela z úhlu byla zblokována na penaltu až k Vašíčkovi, jehož vyrušil ještě hostující hráč a střela skončila nad.
     
    13
    Hostům se zatím nedaří a vidí to i trenér, který má ke svým svěřencům neustále připomínky, zatím to není ono.
     
    14
    Pacanda kombinoval se Zifčákem. Pak se dlouho rozhlížel komu dá přihrávky. prostor před ním se však rozevřel a tak to znojemský útočník zkusil střelecky, z osmnácti metrů však mířil pouze doprostřed brány.
     
    15
    Pacanda nyní neprostrčil přihrávku na Hnaníčka, pokud by se mu to povedlo, šel by Hnaníček sám na branku. Na druhé straně centr z pravé strany, na který si nabíhalo hned několik hráčů, s míčem se však nepotkali.
     
    16
    Vašíček to přehnal s atakováním Benčíka a je mu pískán faul. U míče jsou tak hosté, ti však poslali míč pouze k brankáři Hrubému.
     
    17
    Zifčák prošel přes dva protihráče a míč předa Pacandovi, ten chtěl nabíhajícímu Zifčákovi vrátit míč kolmicí, ale opět kousek chyběl. Je však otázka času, kdy se to může domácím povést.
     
    18
    Centr Martykána do vápna zblokovaný a uvidíme první rohový kop zápasu...
     
    18
    ...míč skončil na hlavě kapitána Džubana, jeho hlavička však skončila hodně vysoko nad bránou.
     
    19
    Trochu krkolomná kombinace Znojma proti vysokému napadání Ústí teď skončila ztrátou míče. Ten získal Volek, jeho křižný centr na druhou stranu však našel jen Lukáše.
     
    20
    Útok Znojma, Pacanda byl však u rohového praporku sám a tak musel hru vrátit zpět. Celou akci Znojma pak zastavil faul domácích.
     
    21
    Dnes se návštěva určitě nemůže rovnat té ze středy, kde zde hrála Sparta. Možná ani tisícovka to dnes nebude.
     
    21
    Šikovně to zkoušel Moulis. Zpracoval si míč a z dvaceti metrů lobovanou střelou málem dostal míč do sítě. Ten skončil jen těsně nad břevnem, Hrubý by už pravděpodobně nestihl zasáhnout.
     
    22
    Ústí právě vstřelilo branku!

    Hostům se sice nedařilo, ale pomohla jim standardní situace. Centr z rohového kopu letěl na přední tyč, kde byl připravený MILAN ZACHARIÁŠ a posílá hosty hlavou do vedení. Hrubý si sice na míč sáhl, ale gólu nezabránil. Dobře sehrána akce.
     
    23
    Pro Znojmo je gól těžká rána. Doposud byli lepším týmem, ale nyní prohrávají, což by mohlo zápas otočit.
     
    24
    Lukáš se neprosadil po levé straně. Uvidíme, jak bude teď vypadat hra hostů.
     
    25
    Znojmo se snaží něco vymyslet ve středu hřiště, ale není prostor, hráči Ústí ho teď dobře vykrývají a domácí se stále drží daleko od brány Radima Nováka.
     
    26
    Zifčák posílal míč na Vašíčka, ten byl k bráně zády a míč nezpracoval, na jeho zádech byl těsně přilepený Džuban.
     
    27
    Chyba ve znojemské rozehrávce, Ústí ji ale nevyužila. Hosté čekají na tah domácích a zatím vyčkávají v obraně, co přijde.
     
    28
    Lukáš pronikal po levém křídle, ale dobře ho zastavil Zeman. Po autovém vhazování přišla střel Hnaníčka zpoza vápna, ale brankáře Nováka pouze polechtala.
     
    29
    Zápas zatím postrádá více šancí, což se možná při produktivitě Ústí nečekalo, spousta minut je však ještě před námi, tak uvidíme, jestli ještě přijdou útočné hody.
     
    30
    Znojmo nemůže navázat na kombinaci z minut před inkasovanou brankou, nyní se jim vůbec nedaří přechod do útoku.
     
    31
    Yonov poslal centrovaný míč na Vašíčka, který si ho dobře zpracoval, ale pak neprošel přes Džubana.
     
    32
    Znojmo právě vstřelilo branku!

    Kapitán Ústeckých teď předvedl chybu, na kterou nebude v dobrém vzpomínat. Hlavičkou posílal malou domů, jenže nahrál přímo VÁCLAVU VAŠÍČKOVI, jenž měl před sebou jen brankáře Nováka. Znojemský útočník si poradil naprosto bez problému.
     
    33
    Jablonský ostře zajel u postranní čáry do Hříbka a dostává po zásluze žlutou kartu.
     
    34
    Yonov zůstává ležet na hřišti a Ústí po chvíli zakopává sportovně míč. Yonov se zřejmě dožadoval faulu.
     
    35
    A dožadoval se tak důrazně, až si vysloužil žlutou kartu od hlavního rozhodčího.
     
    36
    Trenér Svatopluk Habanec důrazně udílí pokyny svým hráčům, zatím to není podle jeho představ. Teď se na něj z tribuny snesla sprostá nadávka, což je hodně pod úroveň.
     
    38
    Situace, o které se bude po zápase hodně mluvit. Vašíček šel v pronásledování sám na brankáře Radima Nováka. Ten vyběhl a snížil tak Vašíčkovi úhel, ten ho jenom trefil. Novák šel do souboje důrazně a znojemský útočník zůstal ležet na zemi. Domácí tribuna se dožadovala faulu, ale rozhodčí nechal hrát dál. Ústí míč nezakoplo a řítilo se do brejku. Střet se udál i na druhé straně, ale i to nechal rozhodčí bez povšimnutí.
     
    40
    Rychlý protiútok Znojma, Vašíček našel na levé straně úplně volného Zifčáka, který se vyhnul ofsajdové pasti. Nezpracoval si míč ale na poprvé, což ho stále jasnou šanci. Znojemský hráč to ale nezabalil a ještě se pokusil vystřelit zpoza vápna. Míč byl tečovaný na roh...
     
    41
    ...pro rohu se po chvíli dostal k míči Hnaníček, ale z devatenácti metrů jeho svižná střela mezi třemi tyčemi neskončila.
     
    42
    Závěr prvního poločasu je rozhodně zajímavého. Uvidíme, co nám ještě poslední tři minuty přinesou.
     
    43
    Džuban s Vašíčkem jsou jako dvojčata. Teď opět hostující kapitán znojemského útočníka ubránil.
     
    44
    Standardka Znojma na první pokus úspěšná nebyla, ale druhý centr Pacandy již našel ve vápně Mičku, který dokázal i hlavičkovat, ve složité situaci, ovšem zamířil vedle levé tyče.
     
    45
    Moulis našel míč ve vápně, útočník byl otočený zády k bráně a posléze se chtěl prosadit přes Yonova, po střetu se ocitl na zemi. Hraje se dál. Rozhodčí pak ještě nesmyslně zastavil pokračující nápor hostí a ukončil první půli.
     
    První poločas skončil.
     
    První poločas přinesl dvě branky. Znojmo bylo v úvodu zápasu lepším týmem. Jako první však skórovalo Ústí z rohového kopu. Domácí pak dlouhou nevěděli, jak se dostat do hry. Pomohla jim až chyba kapitána hostí Džubana, jenž nepovedenou malou domů daroval vyrovnání Vašíčkovi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté rozehráli druhý poločas a tři body jsou stále ve hře. Remízový první poločas může nabízet v tom druhém, dobrou podívanou.
     
    47
    Dlouhý aut Volka skončil u Yonova. Zifčák následně odkopl do bezpečí a založil rychlý útok. Vašíček byl vyslán na levou stranu, byl však ve velkém úhlu pro střelu, proto míč ještě zatáhl a centroval. Nikdo před bránou však nebyl a hosté míč zbytečně míč srazil na roh...
     
    47
    Znojmo právě vstřelilo branku!

    ...I domácí se prosazují s rohového kopu. Na míč si vápně naskočil znojemský kapitán TODOR YONOV a dostal balón za záda brankáře Nováka. Jihomoravané se dostávají do vedení.
     
    48
    Křižný pas našel na levé straně Zifčáka. Ten si míč potáhl k vápnu a dostal se i ke střele ke vzdálenější pravé tyči. Míč ji jen o chloupek minul.
     
    49
    Hosté jsou úvodem druhé půle pořádně zaskočeni a Znojmo teď na hřišti vládne. Ústí se musí rychle vzpamatovat, pokud chce dohánět jen jednobrankový náskok.
     
    51
    Hosté by teď měli rozjet svoji útočnou mašinu, každý by to od nich za tohoto stavu očekával. Dnes to ale není úplně ústecký den. Teď však rohový kop...
     
    52
    ...na rohový kop si nejvýše vyskočil domácí Hnaníček, který pak zasáhl ještě jednou a pomohl Znojmu roh ubránit.
     
    52
    Nadějná situace pro Znojmo. Milan Pacanda si však nepohlídal ofsajd, který byl také následně správně odmáván.
     
    53
    Nedaří se, nedaří. Ústí zbytečně chybuje v kombinaci a přenechává míč domácím, těm tato situace náramně vyhovuje. Je jen otázka času, kdy začnou domácí bránit a vyrážet k rychlým brejkům.
     
    55
    Yonov teď napálil míč podle hesla čím dál, tím lépe. Balón skončil v autu. Nyní je to však hlavně nepřehledná bitva.
     
    56
    Vašíček teď obelstil Džubana pěknou kličkou u středového kruhu a hostující kapitán musel bezpodmínečně faulovat. Po taktickém faulu vidí žlutou kartu.
     
    57
    Hnaníček dobře dloubnul míč za obranu, kam nabíhal Zifčák. Obrana Ústí na poslední chvíli zasáhla.
     
    58
    Další dlouhý odkop Yonova, znojemský stoper by se uplatnil i v ragby. Málem však poslal ještě do šance Vašíčka, celou situaci si ale pohlídal brankář Novák.
     
    59
    Benčík zahrával standardku, míč sice nebyl ideálně kopnutý, ale propadl a následnou střelu hostí musela blokovat domácí obrana.
     
    60
    Dostatek prostoru pro Milana Pacandu na levé straně. Kličkou se zbavil jednoho z obránců a pak poslal přesný centr do vápna na Jiřího Zifčáka. Ten správně nenačasoval výskok a tak míč skončil vedle brány.
     
    60
    Hosté si sami komplikují život, nepřesnost v obraně přinesla míč Lukášovi, který vyslal přihrávkou Vašíčka. Jenž si míč potáhl podél levé strany vápna a ostře vypálil k bližší tyči. Dobrý zákrok brankáře Nováka, jenž vyrazil míč na roh...
     
    61
    ...po Lackově zásahu končí míč v moci hostujících hráčů.
     
    62
    Zemanovi došla trpělivost a zkoušel to z velké dálky. Míč měl dostatečnou razanci, ale mířil hodně nad.
     
    63
    Další znojemská šance. Pacanda se řítil na branku z levé strany. Úplně výhodnou pozici však neměl, zkoušel brankáře obstřelil ke vzdálenější tyči, nakonec ji o kousek minul.
     
    64
    Pacanda přihrával Vašíčkovi, ten posílal patičkou za sebe, ale nikdo z jeho spoluhráčů jeho úmysl nepochopil.
     
    65
    U postranní čáry už je připraveno první ústecké střídání. Dojde k němu za chvíli.
     
    66
    Zachariáš měl na hranici velkého vápna dobrou možnost střílet, ale neudělal to a ještě přihrával dozadu, kde jeho spoluhráč míč napálil nad bránu. Zachariáš to měl zkusit sám, jednoznačně.
     
    66
    Nyní již avizované střídání. Odchází smolař dnešního utkání Pavel Džuban a na hřiště přichází Petr Dragoun.
     
    68
    Dobrý náběh za obranu od Volka, ale Hříbek se míč pohlídal a nechal doklouzat za čáru. Odkop od znojemské brány.
     
    68
    Pacandovi nevyšla přihrávka na levé křídlo na Zifčáka. Do útoku mohlo Ústí, ovšem centr Volka skončil v rukavicích brankáře Hrubého.
     
    69
    Lacko se dobře uvolnil ve středu hřiště, při úniku na bránu však uklouzl a tak z akce nic nezbylo.
     
    70
    Lacko našel přihrávkou za obranu Vašíčka, ten měl u sebe tři protihráče. Dokázal se dostat až ke střele, ale jeho střela zpoza vápna minula levou tyč. Znojemský útočník možná ještě mohl přihrávat na úplně volného Zifčáka na levé straně.
     
    71
    Nebezpečný pas do vápna hostí, musel odkopávat Yonov. Ústí teď dostalo Znojmo pod lehčí tlak, dá se to však v následujících minutách očekávat.
     
    73
    Holek si začínal ve vápně dělat dobrý prostor, nakonec mu ale míč odkopem uzmul Sukup. Znojmo určitě musí vzpomínat na minulý víkend, kdy v samotném závěru zápasu ztratilo zápas v Třinci.
     
    74
    Josef Hnaníček byl dostatečně důrazný a vybojoval míč, pak přešel přes jednoho z hostů a místo přihrávky zvolil střelu, která se mu povedla. Přesto skončila těsně nad břevnem.
     
    75
    Pas Brunclíka do vápna, kde ještě pouštěl dobře míč Holek, za ním byl ale jenom Yonov, který míč odkopl.
     
    76
    Lukáš neúnavně brousil na pravé straně a dostal se i do dobré pozice. Nahrával na šestnáctku Pacandovi, kterému se ale míč trochu zamotal. Pak přišel centr na zadní tyč, kde však hosté odvrací.
     
    77
    Centr Ústí do vápna a útočný faul hostí na Sukupa. Znojmo lehce získává míč.
     
    78
    Rychlý brejk Znojma. Zifčák však možná prováhal moment na přihrávku na Vašíčka, bude z toho rohový kop...
     
    79
    ...Novák měl v bráně problémy, protože mu stínil Mička, nakonec si ale se situací poradil na jedničku.
     
    80
    Znojemská standardka a centr Pacandy, se kterým si však hosté bez problému poradili a musí rychle kvapem do útoku. Moc času jim nezbývá.
     
    81
    Další ústecký centr do vápna, opět připravený Todor Yonov.
     
    81
    Druhé střídání hostí. Odchází David Brunclík, kterého nahradí David Vaněček. Domácí zatím ani jednou nestřídali.
     
    82
    Zajímavý standardka hostí, po ní přišel centr do vápna, který odvrátil Yonov. Pak přišel přízemní pas z pravé strany, který přistál u Dragouna. Ten měl dobrou pozici pro střelu, ale mířil nad.
     
    83
    David Vaněček byl sice na hřišti chvíli, ale už vidí po zákroku uprostřed hřiště žlutou kartu.
     
    84
    Dobrá kombinace Znojma. Vašíček přihrával z levé strany do vápna na Pacandu, ten ještě nahrával křížně na Lukáše. Ten už se připravoval na střelu, trefil však jednoho z hostujících hráčů. Kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby míč prošel.
     
    86
    Tlak Ústí se zatím nekoná. Teď však dobře procházel k bráně Volek a po zákroku jednoho ze znojemských hráčů se ocitl na zemi zhruba na hranici šestnáctky. Rozhodčí však spornou situaci neposoudil jako faul.
     
    87
    Teď už to bude jen o tom, zda Znojmo svůj náskok ubrání, či přidá ještě branku.
     
    88
    Sukup odvrátil míč do autu a Znojmo může takticky střídat. Hřiště opouští Milan Pacanda a na jeho místo přichází Lukáš Podzemský.
     
    89
    Trenér Ústí se zlobí a to pořádně. rozhodčí totiž neodpískal, zdá se nedovolený zákrok Znojma.
     
    90
    Další střídání na znojemské straně. Ze hry odchází Lukáš, kterého nahradí Roman Švarc.
     
    90+
    Rozhodčí nastavil pouze jednu minutu nad rámec hrací doby. Teď mohlo jít Znojmo do dobrého brejku, ale situaci zazdilo.
     
    Konec zápasu.
     
    90+
    V závěru mohl mít ještě šanci Vašíček, obehrál posledního hráče, ale u míče byl dříve brankář Novák, který míč odkopl do autu.
     
    Zápas nakonec skončil výhrou domácích. Poté, co se po remízovém prvním poločasu prosadil ve 47. minutě Yonov. Znojmo mělo i další dobré šance. Naopak lídr tabulky dnes neměl den a vyjma branky si prakticky žádnou velkou šanci nevypracoval.
     
    Okamžik utkání

    Malá domů kapitána hostí Džubana. Ta se totiž nepovedla a Václav Vašíček v 32. lehce vyrovnal, což vrátilo Znojmo do hry.
     
    Hráč utkání podle onlajny.cz

    Adeptem byl i Václav Vašíček, nakonec to však je domácí kapitán Todor Yonov, který výborně bránil a přidal i vítězný gól.
     
    To je ze Znojma vše, přeji pěkný zbytek soboty a na počtenou. (17:21:14)

    Zdeněk Plánka

    Branky: 32. Vašíček, 47. Yonov - 22. Zachariáš

    Karty:   35. Yonov (ZNO) - 33. Jablonský (UNL), 56. Džuban (UNL), 83. Vaněček (UNL)


    1. SC Znojmo FK: Hrubý - Hříbek, Yonov (K), Mička, Sukup - Lukáš (90. Švarc), Hnaníček, Lacko, Zifčák - Pacanda (88. Podzemský) , Vašíček.
    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Novák - Zeman, Džuban (K) (66. Dragoun), Jablonský, Benčík - Brunclík (81. Vaněček), Martykán, Zachariáš, Volek - Holek, Moulis

    Rozhodčí: Josef Váňa - Miroslav Zlámal, Marek Pilný
    bahis siteleri