Poprad – HC Slovan 4:3 (kon.)
konec
HK Poprad
4:3 (1:2, 3:0, 0:1)
HC Slovan Bratislava
sk Pondělí 07.11.2011, 17:00Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Úvodné zostavy:

    HK AutoFinance Poprad: Melicherčík (Fedor) - D. Brejčák, Suchý, Novotný, Kramár, Šterbák, Hellström, Malina - Svitana, Škovira, Kuľha - Kroták, Vaic, Kmiť - Kraft, Hult, Takáč - Paločko, Homa, Achmetov

    HC Slovan Bratislava: Galbraith (Konrád) - Bohunický, Dobroň, Švarný, Jass, Ďatelinka, Frühauf - Bartánus, Kukumberg, Skokan - Hudáček, Macho, Šatan - Bakoš, Bulík, Balej - J. Cíger, Preisinger, Janík.

    Rozhodca: D. Konc - M. Novák, P. Stano.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    0:13
    Hneď prvé založenie útoku končí nepresnosťou, Bohunického puku sa nikto nechcel dotknúť a tak ho môže Melicherčík posunúť čiarovému rozhodcovi po odpískaní zakázaného uvoľnenia.
     
    0:24
    Skokan proti svojmu materskému klubu už tradične motivovaný, nastupuje v prvom útoku a zaznamenáva prvú strelu v zápase.
     
    1:20
    Brejčák za svojou bránkou síce dotiahol klučku do konca, no Hudáček mal veľmi blízko k získaniu puku ľahkou cestou.
     
    1:58
    Popradčania nešpekulujú a po Melicherčíkovej rozohrávke spoza bránky radšej len odovzdávajú puk do hĺbky poľa súpera.
     
    2:45
    Preisingerov ďalší pokus na Melicherčíka, opäť to bola len strela do stredu bránky a domáci gólman puk podržal.
     
    3:07
    Machova strela našla dobre postaveného Brejčáka, ten však súperovi pokazil radosť, keďže v akcii nepokračoval a radšej založil útok prihrávkou na Krafta na pravú stranu.
     
    3:59
    Slovan dal gól!
    Domáca obrana si pustila dvojicu Miroslav Šatan - TOMÁŠ BULÍK až do kuchyne, Alexander Hellström nepristúpil k druhému menovanému, ktorý ľahkým nahodeným pukom bekhendovou stranou hokejky obstreľuje pravý betón Marcela Melicherčíka. Asistencie: Miroslav Šatan, Peter Frühauf.
     
    6:00
    Pokračujeme v nevýraznom nasadení, možno je to iba dojem pri porovnávaní so zápasom včerajšej KHL.
     
    6:44
    Bohunického puk švihom od modrej neprešiel až pred domáceho brankára.
     
    7:16
    Novotného faul kolenom plynie z prejavenej aktivity hostí, keď sa jeden z útočníkov snažil natlačiť pred domáceho gólmana spoza bránky.
     
    8:28
    Šachová partia na polovici hostí, napriek vyššiemu počtu hráčov sa Slovanu nedarí dostať do útočného pásma.
     
    9:22
    Škovirova sťahovačka na ľavú stranu s následným pokusom o prekvapenie, ani Suchého nahodený puk sa cez Galbraitha neujali, brankár hostí sa aspoň čiastočne zabavil.
     
    10:37
    Jass uznal za vhodné povoziť popradských brániacich hráčov popred ich bránkovisko, s prílišnou vervou sa naňho zavesil Takáč a za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou bude môcť o svojom počínaní pouvažovať na trestnej lavici.
     
    11:25
    Bratislavčania sa v tejto presilovke aspoň ohriali v útoku, k strele sa však nedostali.
     
    12:16
    Vaic chcel v rýchlom protiútoku nevydarenej slovanistickej akcie nasadiť jasle Frühaufovi, ten však bol už veľmi blízko pri svojom brankárovi a cez dve vrátka už to neprešlo.
     
    12:45
    Kraft bol sám trochu prekvapený aký priestor sa mu otvoril, Frühauf za ním jednoznačne nestíhal a Galbraith mal čo robiť s vystreleným pukom.
     
    12:58
    Šatan vylúčený za krosček.
     
    13:35
    Poprad dal gól!
    Vyrovnané, Jaroslav Kmiť našiel medzi kruhmi úplne voľného obrancu ANDREJA NOVOTNÉHO, ktorý triafa bez prípravy ideálne medzi nohy hosťujúceho brankára. Asistencie: Jaroslav Kmiť, Martin Kuľha.
     
    15:19
    Melicherčík mal po strele z väčšej vzdialenosti puk jednoznačne vo svojej moci, Hellströmovi sa dobiedzanie hosťujúcich hráčov nepáči.
     
    15:24
    Dobroňova strela hneď po buly, Melicherčík natiahol nohu, no nemusel.
     
    15:49
    Slovan dal gól!
    Veľmi pekný hokejový moment, Dávid Skokan naservíroval puk ROMANOVI KUKUMBERGOVI ako na zlatom podnose, Jaroslav Kmiť už prišiel neskoro a Marcel Melicherčík jednoducho pri zakončení centra prvého útoku hostí nemal nárok. Asistencie: Dávid Skokan, Michal Dobroň.
     
    17:33
    Kramárov nahodený puk hneď po buly neprešiel cez dobre stojaceho obrancu na ľavej strane, následne domáci mladík zastavil protiútok aj za cenu puku putujúceho na striedačku.
     
    18:10
    Slovan stále v útočnej snahe, Brejčák odstavil Šatana a posiela puk aspoň do stredného pásma.
     
    19:07
    Bulíkov útok si dokázal v útočnom pásme poradiť, Slovanisti sa dostali aj k zakončeniu, Melicherčík si svoje miesto postrážil.
     
    19:42
    Dobroňov puk letí vysoko, ďaleko, chýbala mu však dĺžka klziska, keďže nedovolene opustil obranné pásmo hostí
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 17:48. V prvej sme videli väčšiu túžbu po víťazstve u hostí.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:30
    Poprad začína druhú tretinu presilovkou, počiatočný menší nátlak domáci nevyužili, následne puk dobehol Šatan a ponúkol Švarnému priestor na strelu.
     
    21:20
    Poprad dal gól!
    Kamzíci využívajú presilovku, ARNE KROTÁK nepohrdol ponúknutým priestorom, spoza bránky puk vytiahol do pravého kruhu a švihom dal Patrickovi Galbraithovi jasne najavo jeho slabinu.
     
    23:22
    Poprad dal gól!
    Legionár v tíme hostí znovu inkasuje, tentoraz ho ľahkou strelou prekonáva Dominik Kramár, puk ešte tečoval ĽUBOMÍR VAIC a Patrick Galbraith dostáva gól pomedzi betóny.
     
    25:00
    Puk do druhej vlny priamočiareho útoku hostí, pekná strela švihom našla pripravené rameno Melicherčíka.
     
    26:14
    Hudáček tentoraz nenašiel podporu vo svojich zadných radoch a puk z jeho hokejky letí do stratena.
     
    27:00
    Kraft vypichol puk pri rozohrávke Galbraitha! Len ostrý uhol a jeden z obrancov na bránkovej čiare zachránili Slovan od ďalšieho inkasovaného gólu.
     
    28:42
    Poprad dal gól!
    Marcel Šterbák sa prekrásne zbavil forčekujúceho hráča, pričom stihol ešte puk vyslať do prečíslenia Samuelovi Takáčovi s ANDRÉ HULTOM. Druhý menovaný mal ľahučkú úlohu, keď doklepával puk do prázdnej bránky. Asistencie: Samuel Takáč, Marcel Šterbák.
     
    30:23
    Maris Jass sa snažil dostať puk cez kalamitou prerúbaný les pred Melicherčíkom, na jeho konci však stál pevný pilier v podobe domáceho brankára, ešte nepoznačený predchádzajúcou víchricou.
     
    30:59
    Vysoká hokejka pri spracúvaní puku vyzerá ináč, Kraft stal k rozhodcovi, ktorý situáciu posudzoval chrbtom a ako odpoveď sa hlavnému arbitrovi dostáva rovnaký piskot, len z "trochu" väčšieho počtu hrdiel.
     
    32:01
    Možno boli zmätky v pásme pred Melicherčíkom zámerné, hostia sa totiž s vidinou šance nasťahovali do útoku a otvorili tak dvere Hultovi s Kraftom. Prvý menovaný na seba efektívne stiahol oboch obrancov a Kraft tak mohol s množstvom času vyskúšať blafák na ľavú stranu. Výborný zákrok Galbraitha betónom, posunutá bránka a frustrovaný Kraft chce z bránkového sita urobiť hokejkou sieťku na ryby.
     
    33:37
    Subtílny Kmiť si za hosťujúcou bránkou dobre pokryl puk, to moc nevoňalo Kukumbergovi, za evidentnú sekeru dostáva dvojminútový trest a za protesty osobných desať.
     
    34:50
    Škovira krokom zaviezol puk do útočného pásma ako starší pán a rovnakým spôsobom oň poľahky prišiel.
     
    35:08
    Novotného optimistický puk na Kuľhu. Nie že by sa usmieval, to len myslel, že popradský kanonier natiahne krok. Zakázané uvoľnenie.
     
    35:40
    Popradčania aj v závere presilovej hry za vlastným brankárom traja sa tam nevedeli dohodnúť kto založí útok.
     
    37:02
    Hra sa prelieva z jednej strany na druhú. Za poslednú minútu sa teda preliala dva krát, dúfajme, že si hráči neberú príklad z mora a nebudú čakať na mesačnú silu, ktorá ich v aktivite povzbudí. Jediný pekný moment ukázal Kramár, keď ukážkovo vypichol puk Bulíkovi. Popradský mladík sa jasne chopil šance pri absencii Fabiana.
     
    38:47
    Kraft mieša v útočnom pásme na ľavej strane puk, drží ho hodnú chvíľu a po striedavých krúživých pohyboch by som chcel vedieť či sa viac točí v hlave jemu, alebo obrancovi, ktorý ho strážil.
     
    39:00
    Miesto Kmiťa na posledné striedanie v druhej tretine nastúpil Škovira, Kmiť odišiel predčasne do šatne, uvidíme, či do tretej tretiny zasiahne.
     
    39:40
    Posledné pôsobenie Bratislavčanov pred Melicherčíkom, nevedia ale vymyslieť nič prekvapivé a prvoplánové strely im domáci brankár nechce pustiť.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 18:37, druhá časť hry sa určite páčila domácim priaznivcom, v snahe sa ich hráči hosťom minimálne vyrovnali a využili tri šance (22. Kroták, 24. Vaic, 29. Hult) na otočenie stavu zápasu.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:26
    Kuľhovi sa puk o hokejku príliš zalepil a tak o nejaký metrík prestrelil pravý horný roh na ktorý po Svitanovom priťuknutí z rohu klziska mieril.
     
    41:24
    Novotného sekanie, hostia sa dostali do dobrej šance, Melicherčík už bol na zemi, ale zakončujúci hráč Slovana blafákom neuspel, navyše si sám posunul bránku.
     
    43:56
    Waaau. Melicherčíkova lapačka zaúradovala, keď už sme si mysleli, že Hudáček sa s pukom prevezie až za bránkovú čiaru. Útočník Slovana Bratislava vykorčuľoval z rohu a sebavedomo sa zbavil dvoch hráčov, jeho zakončenie letelo do odkrytého priestoru bránky, no Melicherčíkovi tam stačilo mať lapačku.
     
    45:05
    Bulík prihrával pred bránku, zakončoval nechtiac Brejčák, Melicherčík si dal pri presúvaní sa zo strany na stranu pozor.
     
    45:38
    Strkanice pred Melicherčíkom, ten chytá všetky strely zo strednej vzdialenosti.
     
    46:30
    Kraftova tyčka! Galbraithovi ešte teraz zvoní telefón na strane lapačky, zavolal mu príklepom spomedzi kruhov Kraft.
     
    47:00
    Šatan nevedel čo s pukom, zo stredných vzdialeností to nejde, tak skúsil príklep z veľkej diaľky stredného pásma, Melicherčík puk vyrazil na ochrannú sieť.
     
    47:48
    Vaic prenechal puk Kmiťovi, jeho švih mal dobrú pozíciu, no zlý smer, Galbraith sa nemusel ani pohnúť, aby puk vyrazil.
     
    50:42
    Popradčania zavreli stredné pásmo, za zmienku tak pri rozmáčaní pieskového hradu na domácej obrannej modrej stojí súboj Skokana s Kramárom, pri mantineli si obaja vymenili pozície bodyčekujúceho.
     
    51:10
    Kukumberg nestrážený pred bránoviskom skúšal Melicherčíka rozpohybovať a puk zasunúť popod neho, domáci brankár si dal pozor i na následné dorážky a účty si vybavujú Skokan so Šterbákom - bez trestov.
     
    52:11
    Hultov švih z ľavého kruhu Galbraithovi nevoňal, puk po jeho zákroku vyletel vysoko, no zarotoval sa späť pred bránkovisko.
     
    53:08
    Kmiť vylúčený za sekanie.
     
    53:21
    Kroták dostáva "desinu" za nešportové správanie.
     
    54:33
    Brejčák aj napriek svojej útlej postave získal proti dvom hráčom puk pre Kuľhu, ten chtiac-nechtiac triafa Slovanistu na ich striedačke pri vyhadzovaní puku.
     
    55:41
    Hostia nervózni, Šatan dostáva dve minúty za sekanie (Hellström ani len rukavicu z ľadu nevládze dvihnúť) + 10 za nešportové správanie a Skokan pokračuje v provokáciách a čakáme, že skôr či neskôr sa zúčastní poriadnej bitky.
     
    56:06
    Brejčák si počkal na kolmicu na útočnú modrú čiaru! Áno, malý obranca Popradu si vypýtal puk od Suchého z hĺbky obranného pásma a samostatný nájazd chcel zakončiť blafákom na bekhend, Galbraithovu bránku pri samotnom zasúvaní puku minul.
     
    58:05
    Melicherčík prikrýva puk, Mikeš svoj Time-out využíva na odvolanie Galbraitha!
     
    58:31
    Škovira mohol rátať s tým, že Kuľha krok naviac neurobí, Poprad tak prišiel o dobrú šancu rozhodnúť.
     
    58:58
    Melicherčíkove ťahy: popradský brankár chcel evidentne vyskúšať ako ďaleko to je k súperovej opustenej bránke, so strelou však dlho váhal a takmer sa mu to vypomstilo.
     
    59:22
    Kraft s pukom sám pred prázdnou bránkou zastavený hvizdom spôsobeným ofsajdom.
     
    59:55
    Suchý vylúčený na 5 minút za sekanie, Hudáček si na ľade chvíľu poležal, ale s odchodom na striedačku problémy nemal, to neplatí u Suchého, toho odchod do šatne je sprevádzaný Skokanovymi provokáciami zo striedačky.
     
    59:59
    Slovan dal gól!
    Hlavný rozhodca si bol situáciu vydiskutovať u videorozhodcu, IVAN ĎATELINKA z nášho pohľadu, pohľadu divákov i z pohľadu na záznam z veľkoplošnej obrazovky do puku kopol, videorozhodca zrejme našiel niečo čo sme my nevideli a tak sedem stotín pred koncom stretnutia dosiahli hostia zmenu konečného stavu. Asistencie: Roman Kukumberg, Ivan Švarný.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Záver dnešného zápasu nepatril medzi dnešné najhokejovejšie časti, domáci pred očami 2747 divákov v poslednej tretine výsledok ubránili a inkasovali len gól z korčule Ďatelinku. (19:23:44)

    Marián Handzuš

    Branky a nahrávky: 14. Novotný (Kmiť, Kuľha), 22. Kroták (Vaic, Novotný), 24. Vaic (Kramár, Kmiť), 29. Hult (Takáč, Šterbák) - 4. Bulík (Šatan, Frühauf), 16. Kukumberg (Skokan, Dobroň), 60. Ďatelinka (Kukumberg, Švarný)


    HK Poprad: Melicherčík (Fedor) - D. Brejčák, Suchý, Novotný, Kramár, Šterbák, Hellström, Malina - Svitana, Škovira, Kuľha - Kroták, Vaic, Kmiť - Kraft, Hult, Takáč - Paločko, Homa, Achmetov
    HC Slovan Bratislava: Galbraith (Konrád) - Bohunický, Dobroň, Švarný, Jass, Ďatelinka, Frühauf - Bartánus, Kukumberg, Skokan - Hudáček, Macho, Šatan - Bakoš, Bulík, Balej - J. Cíger, Preisinger, Janík.

    Rozhodčí: D. Konc - M. Novák, P. Stano

    Diváci: 2474
    bahis siteleri