Slovensko – Švýcarsko 2:1 (kon.) | Slovensko – Švýcarsko 2:1 (kon.) | USA – Německo 1:3 (kon.)
konec
Slovensko
2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Švýcarsko
sk Neděle 13.11.2011, 13:30 • Olympiahalle Mníchov • Německý pohár
Partner:
     
    Výborný výkon Slovenska v poslednej tretej časti hry vyniesol zverencom Vladimíra Vújteka aj tretí víťazný zápas na Nemeckom pohári. Môžeme teda skonštatovať, že Slováci zaslúžene vyhrali 22.ročník tohto turnaja, po tretí raz v histórii. Pozrime sa ešte na ocenenia po zápase. Za Švajčiarov Sprunger, za Slovensko zaslúžene Peter Hamerlík. Novému trénerovi gratulujeme za prvý väčší úspech pri slovenskej reprezentácii ! (15:35:53)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Ďalší icing, je málo pravdepodobné, že Slovensko ešte dostane gól.
     
    59:52
    Strela z priestorov osi útočného pásma, výborný Hamerlík. Ďalšie zakázané uvoľnenie tesne pred koncom.
     
    59:27
    Rubin to skúšal z ťažkého uhla, brániaci hráči zblokovali puk na ochrannú sieť.
     
    59:10
    Švajčiari kombinujú v útočnej tretine, no zatiaľ bez strely na bránu.
     
    59:00
    Presne 60 sekúnd delí Slovensko od víťazstva aj nad Švajčiarskom, zakázané uvoľnenie a hra pred Hamerlíkom.
     
    58:27
    Tréner Švajčiarska Simpson si vzal oddychový čas a po ňom na ľade už šestica hráčov v červených dresoch bez brankára !
     
    58:00
    Baranka na Bližňáka, ten mu vracal puk pred bránku a obrancovi Slovenska sa podarilo puk tečovať, výborný Berra. Na druhej strane najskôr bekendová strela, ktorú Hamerlík skryl do lapačky a následne Mihálik spravil obrovskú chybu v obrannom pásme a puk pred švajčiarskym hráčom, ktorý by ho dorážal do prázdnej brány, odpálil z bránkoviska Dej !
     
    57:29
    Na druhej strane závar pred slovenským brankárom, Hamerlík však všetko vyriešil.
     
    6:30
    Tybor mohol definitívne rozhodnúť, keď sa sám ocitol pred Berrom, strelu z prvej však švajčiarsky brankár kryje a aj napriek dvom inkasovaným gólom potvrdzuje svoj kvalitný výkon v dnešnom stretnutí.
     
    6:05
    Haščák sa dostal k puku v rohu klzisku, nakorčuľoval s ním až na modrú, odkiaľ ho nahodil na Berru. Ten puk skryl do lapačky.
     
    55:04
    Nahrávka spoza bránky, ktorá našla pred Hamerlíkom Brunnera a slovenský brankár pokračuje s dobrými zákrokmi.
     
    54:22
    Slovákom teraz vyhovuje hra, ktorou sa dve tretiny prezentovali Švajčiari. Karta sa však obrátila, a práve zverenci trénera Simpsona sú tými, ktorí musia vymýšľať niečo dopredu.
     
    52:54
    Teraz sa im však podarilo usadiť sa v útočnom pásme, skúšali to bekendovým nahodením na teč,Hamerlíka sa im prekonať nepodarilo.
     
    52:36
    Švajčiari momentálne nepôsobia nebezpečne v ofenzíve, Hamerlík v pohode skryl puk.
     
    51:31
    Bakošov výborný forčeking, ktorým takmer obral o puk Schnydera, ten ho ale dokázal odblokovať. Neviem, mne sa zdalo že sa mohlo aj pískať, Schnyderov zákrok totiž smrdel nedovoleným bránením.
     
    50:20
    Ďalšia šanca Slovenska, ktoré je v týchto chvíľach zápasu ofenzívnejšie, lepšie, strelecky aktívnejšie a tretím gólom to teraz mohol potvrdiť Kukumberg, ktorý strieľal po prihrávke od Hossu.
     
    49:35
    Slovensko dalo gól! Prekrásna akcia Slovenska, ktoré otáča skóre stretnutia na 2:1. Miklík prihral z rohu klziska puk Hovorkovi, ten bekendovou prihrávkou našiel na osi stojaceho LIBORA HUDÁČKA, ktorý svojím premiérovým gólom otáča výsledok zápasu. Asistencie: Marek Hovorka, Michel Miklík.
     
    48:28
    Haščák potiahol puk z vlastného obranného pásma až do toho útočného, zadovkou prihral Petrovi Mikušovi, ktorého strelu kryje Berra.

    Tomáš Kyselica

    Branky a nahrávky: 44. Hossa (Mikúš), 50. Hudáček (Hovorka, Miklík) - 13. Pestoni (Chiessa)


    Slovensko: Hamerlík - Sersen, Graňák, Baranka, Starosta, Mihálik, Kudroč, Mikuš, Hovorka - Kukumberg, Bartovič, Bakoš, Tybor, Mikuš, Hossa, Miklík, Bližňák, Haščák, Dej, Lušňák, Hudáček. Tréner: V. Vújtek
    Švýcarsko: Manzato - Chiesa, Gunten, Ramholt, Grossmann, Loeffel, Wellinger - Bodenmann, Pestoni, Monnet, Pluss, Bykov, Sprunger, Rubin, Traschler, Wieser, Sury, Schnyder, Walker, Berger, Brunner. Tréner: S.Simpson

    Rozhodčí: Bauer, Jablukov - Hurtik, Iwert
    bahis siteleri