Chorvatsko – Turecko 0:0 (kon.) | Černá Hora – Česko 0:1 (kon.) | Irsko – Estonsko 1:1 (kon.)
Portugalsko – Bosna 6:2 (kon.)
konec
Černá Hora
0:1 (0:0)
Česko
Úterý 15.11.2011, 20:15Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    V konečném součtu obou zápasů však Češi vítězí 3:0 a stávají se čtrnáctým účastníkem evropského šampionátu. Přeji příjemné pokračování vítězné noci. (22:12:36)
     
    Vedla k ní ovšem velmi trnitá cesta, během prvního poločasu se nám dařilo držet soupeře v úctyhodné vzdálenosti od české branky, po přestávce už ale vstávaly českým fanouškům vlasy hrůzou, neboť brzy Damjanovič orazítkoval břevno naší branky, poté Vučinič hlavou přestřelil odkrytou svatyni Petra Čecha, ten pak měl plné ruce práce při těžkém dvojnásobném zákroku proti osamocenému Vučiničovi a nebezpečně vyhlížela i Jovetičova výhodná pozice krátce před českou vítěznou brankou.
     
    Po domácím dvoubrankovém vítězství si naši připisují výhru bez inkasované branky i v dnešní odvetě a zásluhou trefy Petra Jiráčka si domů odváží kromě postupu i cennou výhru, která se nepodařila ani například Anglii.
     
    V Podgorici je dobojováno a český národní tým si zajišťuje účast na červnovém evropském šampionátu!
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Barošova střela z dvaceti metrů proletěla nad břevnem černohorské branky.
     
    90
    I přes rozhodnutý vývoj barážového dvojzápasu se dohrává ve výborné atmosféře, černohorští fanoušci si užívají největší fotbalový zápas jejich samostatné historie, byť opouští scénu jako poražení.
     
    90
    Italský sudí Rizzoli k dnešním devadesáti přidává další tři nastavené minuty.
     
    90
    Jovetič se z levého křídla neprobil přes Plašila s Gebre Selassiem.
     
    89
    Po hlavičkovém souboji Djaloviče s Hubníkem se míč odrazil za branku zřejmě od našeho stopera, nic to však nemění na signalizaci rozhodčích směrem k české svatyni a vykopávat tak bude Petr Čech.
     
    87
    Jovetič připravil další dobrou příležitost Vučiničovi, ten z hranice pokutového území českou branku přestřeluje.
     
    86
    Čech nejistě vyběhl daleko ze své branky, tísněný Djalovič jej však nedokázal oběhnout.
     
    86
    Čeští fotbalisté s přehledem drží míč daleko od své svatyně a míří nejen k postupu, ale i druhé barážové výhře.
     
    84
    Tomáš Pekhart na závěrečné minuty pouští na hřiště Milana Baroše, ten tak dostává příležitost zapsat se do historie dnešního zápasu i jiným způsobem než žlutou kartou zpoza hřiště.
     
    82
    Česko právě vstřelilo branku!
    Černohorci v druhém poločase zahodili celou řadu příležitostí a Češi je trestají hned ze své první vážnější akce! PETR JIRÁČEK tak dlouho přemýšlel před pokutovým územím co s míčem, až vymyslel efektní obhození Saviče a následně tváří v tvář uspěl i proti brankáři Božovičovi a vedoucí brankou posílá český nároní tým velmi blízko na šampionát!
     
    81
    Další závar před českou brankou. Ve skrumáži těl se nejlépe zorientoval Delibašič, připravil střeleckou pozici pro Jovetiče, jenž ve výborné příležitosti míč zcela netrefil a ten se dokutálel mimo českou branku.
     
    80
    Poslední střídání hráčů v červeném, Vladimíra Božoviče nahrazuje Radomir Djalovič.
     
    78
    Pospěch mohl vyrazit do protiútoku, příliš si však předkopl míč a už jej nedostihl před Vladimirem Božovičem, alespoň tak udržel cenné sekundy na domácí polovině.
     
    77
    Střídání černohorského trenéra Brnoviče, ze hry stahuje Damjanoviče a do boje vysílá Vukčeviče.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 82. Jiráček

    Karty:   42. Damjanovič (CHO), 45+2. Pavičević (CHO), 63. Vučinič (CHO), 65. Drinčič (CHO), 67. Džudovič (CHO), 72. Savić (CHO) - 53. Baroš (CZE), 66. Sivok (CZE)


    Černá Hora: M. Božovič - Pavičevič, Džudovič, Savič, Zverotič - Drinčič, V. Božovič (80. Djalovič) - Jovetič, Beqiraj (57. Delibašič), Damjanovič (77. Vukčevič) - Vučinič
    Česko: Čech - Gebre Selassie, Sivok, Hubník, Kadlec - Rezek (61. Pospěch), Plašil, Jiráček, Rosický, Pilař (69. Kolář) - Pekhart (84. Baroš)

    Rozhodčí: Rizzoli - Stefani, Faverani
    bahis siteleri