CSKA Moskva – Lille 0:2 (kon.) | Bayern – Villarreal 3:1 (kon.) | Neapol – Manchester City 2:1 (kon.)
Trabzonspor – Inter 1:1 (kon.) | Galaţi – Basilej 2:3 (kon.) | Manchester Utd. – Benfica 2:2 (kon.)
Lyon – Ajax 0:0 (kon.) | Real Madrid – Dinamo Záhřeb 6:2 (kon.)
konec
FC Oţelul Galaţi
2:3 (0:3)
FC Basilej
Úterý 22.11.2011, 20:45Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    Basilej vítězí v Bukurešti nad Otelul Galati 3:2. Viděli jsme duel, který přinesl pět branek, o jednu úspěšnější nakonec jsou hosté z Basileje, kteří se po tříbrankovém vedení z prvního poločasu nakonec museli o výhru třást až do samého závěru. Nakonec si přeci jen odváží tři body a ztrácí tak jediný bod na vedoucí dvojici Benfika Lisabon - Manchester United, Basilej se tak v přímém souboji o postup střetne s rudými ďábly z Manchesteru, Benfika přivítá Galati. (22:38:34)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Nádherný fotbalový moment mohl ozdobit závěr zápasu, Streller se umně v pokutovém území zbavil efektní kličkou dvou protihráčů, přihrál přesně do nohy Zouovi, jenž v obrovské šanci o pár centimetrů míjí domácí branku a odmítá tak potvrdit vítězství Basileje.
     
    90+2
    Streller si zkušeně došel pro faul Paraschiva a hosté získávají cenné desítky sekund daleko od své branky.
     
    90+1
    Norský rozhodčí Hagen k dramatu v Bukurešti nastavuje tři minuty.
     
    90
    Vznikající rychlý přechod do útoku v podání Rumunů stačil zastavit taktickým faulem Abraham.
     
    88
    Nepříliš přesný centr Xhaky na Zouu nedokázal Sarghi odkopnout a pouze jej posunul k dobíhajícímu Chipperfieldovi, stačil však ještě vletět skluzem soupeři pod nohy a zblokovat jeho střelecký pokus.
     
    87
    Nadšeně bojující domácí kombinují s míčem na útočné polovině, jejich soupeř z Basileje jakoby nevěděl v závěru zápasu co hrát.
     
    86
    Po následném rohovém kopu Ilieho hostující defenziva zblokovala střelecký pokus Filipa.
     
    85
    Salageanu měl na kopačce vyrovnání, ale Sommer perfektním zákrokem vytáhl míč mimo svoji branku.
     
    83
    A krátce poté střídají naposledy i domácí, protože zraněný je nedávno příchozí Vigliati, pouští tak do hry Paraschiva.
     
    82
    Hosté reagují střídáním, Zoua si zahraje místo dnes zcela nulového Shaqiriho.
     
    81
    Oţelul Galaţi právě vstřelil branku!
    To jsou věci v Bukurešti! Od rohového praporku poslal nepříliš kvalitní centr Salagenu, ovšem Park místo odkopu míč nepochopitelně zpracoval přímo pro Antala, který téměř neměl jinou možnost, než kulatý nesmysl uklidit k tyči a snížit na rozdíl jediné branky!
     
    79
    Hosté si následně až profesorsky přihrávali na útočné polovině, když Xhaka přišel o míč, čímž založil rychlý protiútok domácích, Ilie však po čtyřicetimetrovém běhu k pokutovému území nepřesně přihrával patičkou Rapovi, čímž akci zpomalil až nakonec zcela zbrzdil.
     
    78
    A v Bukurešti se začíná hrát fotbal, hosty jakoby první trefa domácích probudila, ovšem střely Fabiana Freie i Shaqiriho si neproklestily cestu skrz domácí obranu ke Grahovacovi.
     
    76
    Oţelul Galaţi právě vstřelil branku!
    Přeci jen se ze vstřelené branky radují i domácí! Antalův pas proměnil v první branku rumunského celku Giurgiu.
     
    74
    Změna v sestavě hostů, střelec druhé branky Alexander Frei přepouští své místo Chipperfieldovi, australskému křídelníkovi.
     
    72
    Žlutou kartu vidí Cabral.
     
    71
    Tempo hry v druhém poločase opravdu nepřipomíná zápas milionářské soutěže, domácí jsou smířeni se svým osudem, hosté nikam nespěchali v celém dosavadním průběhu zápasu a nemíní svoji strategii nějak měnit.
     
    69
    Salageanův centr z levé strany Pena hlavou pouze prodloužil do rukavic Sommera.
     
    67
    A vzápětí druhé střídání domácích, Vigliantimu přepouští své místo Neagu.
     
    67
    Domácí střídají, Silviu Ilie nahrazuje Jorgu.
     
    64
    Rapův centr z pravého křídla vyhlížel nebezpečné do té doby, než jej brankář Sommer stáhl ze vzduchu před nabíhajícím Iorgou.
     
    62
    Žlutou kartou je napomenut až obránce Basileje Alexander Dragovič, jenž nedovoleně stáhl zatím zcela neviditelného Penu.
     
    60
    Salageanu poslal k zemi Strellera a sudí Harald Hagen mu z plných plic domlouvá do duše. Salageanu již viděl v prvním poločase jednu žlutou kartu a teď může být rád, že zůstává na hřišti.
     
    58
    Míč si z pravé strany postavil téměř tradičně levák Salageanu, vyslal před branku povedený střílený centr, s nímž měl brankář Sommer plné ruce práce, aby jej dostal ze svého dosahu, povedlo se mu to odrazem do Sarghiho, který ale v době Salageanovy rozehrávky stál v ofsajdu a veškeré vzrušení tak bylo zbytečné.
     
    57
    Fabian Frei fauloval Neaga v těsné blízkosti pokutového území a přeci jen se domácím otevírá možnost k ohrožení Sommera.
     
    55
    Z veliké dálky střílel Xhaka, míč si nenašel cestu do prostoru mezi třemi tyčemi.
     
    52
    I úvodu druhého dějství mají více ze hry domácí, ovšem zatím jsou bráněni úctyhodně daleko od Somerovy svatyně.
     
    49
    Souhra Neaga s Rapou na pravém křídle z domácího pohledu nebyla úspěšná, úvod druhého dějství se odehrává ve velmi poklidném tempu.
     
    47
    Steinhöferův střelecký pokus zblokoval Rapa.
     
    46
    Druhý poločas v Bukurešti byl rozehrán, oba celky do něj vstupují ve stejných sestavách, v jakých ukončily dějství předchozí, hosté tedy i s Cabralem, jenž nahradil zraněného Huggela.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Po prvním poločase je o bodovém zisku z dnešního zápasu zřejmě rozhodnuto, hosté sehráli úvodní dějství tak, jak se má v Lize mistrů na hřišti soupeře hrát. Vyčkávali na svoji příležitost a když už se dočkali, tak takřka pokaždé gólově udeřili. Po brankách Fabiana Freie, jeho jmenovce Alexandera a kapitána Strellera tak vede Basilej v Bukurešti nad Otelulem Galati 3:0. Druhý poločas začne zhruba v 21:47.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Sudí Harald Hagen nastavuje k prvním pětačtyřiceti jednu minutu.
     
    44
    Hosté střídají, ze zdravotních důvodů je stažen ze hry Benjamin Huggel, nahrazuje jej Cabral.
     
    43
    Přeci jen se objevilo lehké zaváhání v defenzivní formaci Basileje, ovšem rychlý průnik Antala ještě stačil čistým zákrokem zastavit Abraham.
     
    41
    Útočnou akci domácích po levém křídle přerušil ofsajd Giurgia.
     
    39
    V souběžně hraném duelu na Old Trafford vyrovnal Dimitar Berbatov proti Benfice na 1:1, oba týmy tak mají jednobodový náskok před Basilejí v aktuální tabulce skupiny. I zmiňovaný zápas v Manchesteru můžete sledovat v našem přenosu.
     
    37
    Basilej právě vstřelila branku!
    I třetí branku střílí hosté! Nutno však dodat, že k ní přišli jak slepý k houslím, neboť Sarghi velmi nepřesným odkopem trefil blokujícího Alexandera Freie, od nějž se míč odrazil přímo do běhu Marcu Strellerovi a kapitán švýcarského týmu přízemní ranou překonává brankáře Grahovace!
     
    35
    Domácí s míčem na svých kopačkách marně hledají cestu do dobře postavené defenzivy Basileje.
     
    33
    Salageanu příliš ostře zajel do Shaqiriho a inkasuje od sudího Hagena žlutou kartu.
     
    32
    Tečovaná střela Salageana dopadla na horní síť hostující branky, ani následný čtvrtý rohový kop Otelulu nepřinesl radost domácím.
     
    30
    Ten samozřejmě není obvyklým domovem fotbalistů Otelulu, ale žalostný stav jejich obvyklého stadiónu neunikl pozornosti pánů z UEFY a ti rumunskému mistrovi nepovolili hrát své zápasy v čistě domácím prostředí.
     
    30
    Zhruba tři stovky švýcarských fanoušků bez ustání dávají najevo svoji spokojenost vítěznými chorály a jsou to zejména oni, kdo se stará o atmosféru na jinak nepříliš zaplněném bukurešťském Národním stadionu.
     
    28
    Další standardní situace pro domácí, míč poslal do ohně levonohý obránce Salageanu, nacentroval však příliš daleko pro své spoluhráče a míč doplachtil až do náruče Sommera.
     
    27
    Antal zkoušel příliš naivní kličku proti korejskému obránci Parkovi a ten jej vyhnal do zámezí.
     
    25
    Po herně nepříliš přesvědčivé desetiminutovce už favorizovaní hosté ovládají dění na hřišti nejenom výsledkově, ale i s míčem na kopačkách.
     
    24
    O pár sekund později si Shaqiri připravil střeleckou pozici těsně za pokutovým územím, dokázal obstřelit dvojici protihráčů, s nimi však i branku Grahovace.
     
    23
    Giurgiu se dopustil nedovoleného zákroku proti Shaqirimu, zmiňovaný supertalent švýcarského fotbalu rychle rozehrál, avšak do ofsajdu Strellerovi.
     
    21
    S centrem Salageana si hosté poradili, míč poté doskákal ke křídelnímu obránci Otelulu zpět, ale ani druhý Salageanův centr se nesetkal s úspěchem.
     
    19
    Další snaha domácích končí odmávaným a posléze odpískaným ofsajdem, v němž se po Filipově pasu ocitl pravý obránce Rapa.
     
    18
    Domácí rozehráli tentokrát po zemi a velmi nepřesně, když Salageau o míč snadno přichází, hosté mohli rozehrát rychlý protiútok tří proti třem, Fabian Frei se však v tomto případě nikam nehnal a raději uklidnil hru zpětnou přihrávkou na stoperskou dvojici a postupně míč doputoval až k brankáři Sommerovi.
     
    17
    Průnik Neaga po pravém křídle znamená třetí rohový kop Otelulu.
     
    16
    Domácí jsou evidentně zaskočeni průběhem zápasu. Jsou to oni, kdo převážně má i nadále míč na svých kopačkách, ovšem švýcarskému mistru se povedly obě útočné akce naprosto dokonale.
     
    14
    Basilej právě vstřelila branku!
    Hosté sehráli perfektní rychlý protiútok, který je základem zdvojnásobení jejich náskoku! Fabian Frei přesnou kolmicí podél levé postranní čáry vysunul za hostující obranu na ofsajdové hraně připraveného Strellera, ten po seběhnutí před branku v přečíslení dvou proti jedinému obránci zkušeně viděl lépe postaveného útočného parťáka Alexandera Freie, jenž následně snadno posílá míč do zcela odkryté svatyně za bezmocným brankářem Grahovacem!
     
    13
    Pro Fabiana Freie je dnešní úvodní trefa již třetím úspěšným kouskem v letošním ročníku Ligy mistrů, mimochodem tento hráč vstřelil první branku i v předchozím vzájemném souboji obou celků v Basileji. Domácí tehdy vyhráli 2:1.
     
    13
    Antalův centr od rohového praporku obrana Basileje snadno odvrací.
     
    12
    Aktivní domácí se okamžitě vydávají k další zteči švýcarské branky.
     
    10
    Basilej právě vstřelila branku!
    Hosté se v Bukurešti ujímají vedení! Xhakův centr do pokutového území Huggel zpracoval pro Fabiana Freie, jenž střelou bez přípravy prostřelil brankáře Grahovace!
     
    9
    Filipova rána z pětadvceti metrů neprošla skrz hráz těl na hranici pokutového území.
     
    7
    Na druhé straně z první útočné akce Basileje střílel pohotově z otočky Streller, ovšem výrazně nad domácí branku. Tu hájí brankář s jistě symbolickým jménem, Branko Grahovac.
     
    5
    A domácí mají i nadále více ze hry, jejich kouš Dorinel Munteanu musí být s úvodem zápasu potěšen.
     
    3
    A po Iorgově centru míč propadl k Sarghimu, jenž byl spíše nastřelen, než se pokusil o zakončení, v každém případě se míč odráží od jeho hlavy nad odkrytou branku hostů.
     
    2
    Domácí zahájili zápas proti favorizovanému soupeři velmi aktivně, z úvodního rohového kopu se sice k ohrožení brankáře Sommera neprosadili, ovšem budou ještě mít k dispozici standardní situaci v podobě zkráceného rohu.
     
    2
    Nelze nezmínit ani skvěle připravený pažit na bukurešťském stadiónu, který bude hostit finále letošního ročníku Evropské ligy.
     
    1
    Utkání bylo zahájeno, domácí oblékli modro-černé pruhované dresy, hosté hrají celí v bílém a hrají se všemi svými oporami, nechybí jak mladá hvězda švýcarské reprezentace Xherdan Shaqiri, tak ani velezkušená útočná dvojice Streller - Frei
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Utkání bude řidit trojice norských rozhodčích v čele s Tomem Haraldem Hagenem, na čarách mu budou pomáhat pánové Rebben s Andasem.
     
    Domácí budou už popáté bojovat o premiérový bodový zisk v milionářské soutěži, oproti tomu hosté ještě žhaví alespoň teoretickou naději na postup. V případě úspěchu by je totiž stále nečekala výhodná výchozí pozice, neboť by museli uspět v domácím prostředí proti Manchesteru United a zároveň čekat na nepříliš pravděpodobné zaváhání Benficy v domácím prostředí právě s rumunským celkem.
     
    Příjemný fotbalový večer u sledování přenosu ze zápasu fotbalové Ligy mistrů, na rumunském národním stadiónu v Bukurešti se střetne tamní šampión se švýcarským, Otelul Galati hostí Basilej.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Oţelul Galaţi: Grahovac - Rapa, Sarghi, Perendija, Salageanu - Neagu, Filip, Giurgiu - Antal, Pena, Iorga

    FC Basilej: Sommer - Steinhofer, Abraham, Dragovic, Park - Shaqiri, Huggel, Xhaka, F. Frei - Streller, A. Frei

    Rozhodčí: Hagen - Rebben, Andas (vš. Norsko).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 76. Giurgiu, 81. Antal - 10. F. Frei, 14. A. Frei, 37. Streller

    Karty:   33. Salageanu (OTE) - 62. Dragovič (BAS), 72. Cabral (BAS)


    FC Oţelul Galaţi: Grahovac - Rapa, Sarghi, Perendija, Salageanu - Neagu (67. Vigliati, 83. Paraschiv), Filip, Giurgiu - Antal, Pena, Iorga (67. Ilie)
    FC Basilej: Sommer - Steinhofer, Abraham, Dragovic, Park - Shaqiri (82. Zoua), Huggel (44. Cabral), Xhaka, F. Frei - Streller, A. Frei (74. Chipperfield)

    Rozhodčí: Hagen - Rebben, Andas (vš. Norsko)
    bahis siteleri