Celtic – Dunfermline 2:1 (kon.)
konec
Celtic Glasgow
2:1 (2:0)
Dunfermline Athletic FC
Středa 23.11.2011, 20:45Skotská Premier League
Předzápasové kurzy
     
    Je konec. Celtic potvrdil roli favorita a zvítězil. V tabulce se tak dotáhl na vedoucí Rangers. Bylo to však dnes pořádné drama. Domácí sice tři čtvrtě zápasu bezpečně ovládali a díky gólům Hoopera a Forresta ze šesté resp. třinácté minuty se těšili z pohodlného vedení, v samotné závěru ale hosté snížili gólem Barrowana na rozdíl jediné branky, na další střelecký úspěch však bylo už pozdě. (22:48:25)
     
    Konec zápasu.
     
    92
    Ještě šance z přímého kopu... ale Fraser Forster chytá, s rozehrávkou nikam nechvátá. Brankář Celticu si za předchozí situaci vysloužil žlutou kartu.
     
    91
    Joe Cardle a jeho snaha ještě vyrovnat. Bohužel pro hosty byl v ofsajdu.
     
    89
    Najednou je ze zápasu v Celtic Parku ještě drama. Hoops zašel s míčem hluboko do pole Dunfermlinu a šetřil čas. Nastavovat se budou ještě tři minuty.
     
    87
    Dunfermline právě vstřelilo branku!

    Ještě není konec! Dunfermline dramatizuje utkání brankou v samotném závěru. Burns našel volného ANDREWA BARROWMANA na okraji pokutového území a ten střelou do levého dolního rohu skóruje.
     
    84
    Roh rozehrán na krátko, což se ukázalo jako chyba. Pars vybojoval balon a zamezil dalšímu postupu k brance.
     
    84
    Samaras je plný energie a teď kombinoval s Hooperem. Nakonec musel zasahovat Gallagher, který poslal míč na roh.
     
    82
    Cardle dělal na levé straně místo pro Parse, poslal na mu balon, jenže akci znovu překazil Wanyama.
     
    80
    Aktivní útočník domácích Andy Stokes opouští hřiště. Nahrazuje ho Samaras.
     
    79
    Následný přímý kop odhlavičkoval pryč Ledley.
     
    79
    Majstorovicův zákrok na Barrowmana rozhodčí neposoudili jako jeden z těch závažnějších, může být rád, že nedostal žlutou kartu.
     
    76
    Sympatické pokusy hostí však stále nekončí. Křižná přihrávka mířila na domácí branku. Obránce Wanyama je ve správný čas na správném místě a okamžitě akci zažehnává.
     
    75
    V disciplíně držení míče jsou dnes Celtic bezchybní. Nyní kombinují na středu hřiště tak, jak už jsme dnes několikrát viděli.
     
    73
    Po standartní situaci končí míč v náručí gólmana Forstera.
     
    72
    Anthony Stokes se znovu hnal za míčem. Jeho snahu přerušil pomezní rozhodčí - ofsajd.
     
    69
    A možná ještě Dunfermline neřekli poslední slovo. Čerstvý Joe Cardle je při chuti. Vystřelil na branku, jeho pokus vyrazil gólman Forster do zámezí. Následoval roh, jenž zahrával znovu Cardle. U vzdálenější tyče číhal Joe Ledley. Míč opět v zázemí. Tentokrát však už rozehrávají domácí od vlastní branky.
     
    64
    Konečně také nějaká příležitost pro hosty. Joe Cardle zahrával přímý kop z poloviny hřiště. Jeho dlouhý centr doplachtil až na hlavičku Burnse, který sice minul, pro hosty by to však mohla být jistá vzpruha a jiskra naděje něco s dnešním utkáním ještě udělat.
     
    64
    Do pole přichází Liam Buchannan výměnou za Andyho Kirka.

    Pavel Buňat

    Branky: 6. Hooper, 13. Forrest - 87. Barrowan

    Karty:   92. Forster (CEL)


    Celtic Glasgow: Forster - Matthews, Wanyama, Majstorovic, Ledley - Forrest, Kayal, Ki, Commons - Hooper, Stokes. Náhradníci: Zaluska, El Kaddouri, Samaras, Blackman, Fraser, McCourt, McGeouch.
    Dunfermline Athletic FC: Gallacher - Keddie, Dowie, Potter, Mason, Burns, Willis, Thomson, Barrowman, Kirk, Graham. Náhradníci: Smith, Boyle, Young, Cardle, Byrne, McDougall, Buchanan.

    Rozhodčí: Madden
    bahis siteleri