Chelsea – Valencia 3:0 (kon.) | Porto – Zenit 0:0 (kon.) | Genk – Leverkusen 1:1 (kon.)
Dortmund – Marseille 2:3 (kon.) | Barcelona – BATE 4:0 (kon.) | Plzeň – AC Milán 2:2 (kon.)
Olympiakos – Arsenal 3:1 (kon.) | APOEL – Šachtar 0:2 (kon.)
konec
KRC Genk
1:1 (1:0)
Bayer Leverkusen
Úterý 06.12.2011, 20:45 • KRC Genk Arena, Genk • Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý večer, vážení fotbaloví fanoušci, vítám vás u nejprestižnější klubové fotbalové soutěže světa, u Ligy mistrů! Dnes s vámi budeme sledovat přímý přenos utkání v belgickém Genku, kam přicestoval odehrát zápas Bayer Leverkusen. U sledování zápasu vás vítá Jaroslav Svoboda.
     
    Na place uvidíme oba české hráče, na straně domácích Daniela Pudila, na straně hostů pak Michala Kadlece. Shodou náhod oba v pozicích levých krajních obránců.
     
    Domácí dnes nastoupí v modrých dresech, svých klasických, hosté zvolili bílou sadu.
     
    Úvodní sestavy:

    KRC Genk: Köteles - Pudil, Nadson, Simaeys, Vanden Borre - Tözsér, Ngcongca, Camus - Limbombe, Ndabashinze - Vossen.

    Bayer Leverkusen: Leno - Kadlec, Schwaab, Reinartz, Castro - Rolfes, Bender - Sam, Ballack, Schürrle - Derdiyok.
     
    Hlavním rozhodčím zápase je Paolo Tagliavento.
     
    A ještě chvilka zdržení, těžko soudit proč, ale domácí brankář László Köteles byl vykázán ještě pro něco do kabin, tak si hodil jako první z hráčů rychlý sprint.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Takže dnešní utkání bylo zahájeno a u míče jsou ihned hosté, kteří rozehrávají i přes Michala Kadlece.
     
    2
    Aktivnější jsou zatím hosté, ale teď se dopředu žene Camus (GNK).
     
    4
    Ndabashinze si rukama pomohl v souboji s Kadlecem, nicméně se nepískalo a u míče domácí.
     
    5
    Ti ale o něj přicházejí, takže se hra přesunula do středu hřiště.
     
    6
    Míč končí až u Kötelese a Leverkusen znovu naznačuje, že dnes on bude chtít útočit.
     
    6
    Vanden Borre fauloval v uctivé vzdálenosti Sidneyho Sama a hosté tak budou zahrávat přímý kop.
     
    6
    André Schürrle (LEV) napálil míč přímo na genkskou branku, i když s falší tak si s tím Köteles hladce poradil.
     
    7
    V Londýně domácí Chelsea vede již od třetí minuty po Drogbově brance nad Valencií 1:0, tudíž Leverkusen má v tuto chvíli postup do dalších bojů v kapsi. Přesto chtějí hosté skupinu vyhrát, v sestavě jsou jak Kadlec, tak Ballack, oba v přímém karetním ohrožení.
     
    10
    Leverkusen opět s míčem na kopačkách a zatím diktuje tempo hry.
     
    12
    Rychlou akci Leverkusenu toužili ještě vyšperkovat zajímavou kombinací na levém křídle Kadlec se Samem, ale od Sidnyeho Sama se dostal míč za brankovou čáru a rozehrávat tak bude domácí Genk.
     
    13
    Derdiyok (LEV) zkoušel poslal přihrávku do středu šestnáctky, kde mu sbíhali spoluhráči, ale na poslední chvíli mu v tom zabránili obránci domácího celku.
     
    14
    Sam (LEV), zatím velmi aktivní, si sbíhal na zadní tyč na centr, ale na míč nedosáhl a domácí opět zkouší odehrát míč daleko od branky. Genk letos v základní skupině Ligy mistrů vstřelil pouze jediný gól, za to patnáct jich inkasoval. A čeká na první výhru.
     
    16
    Ndabashinze fauloval Sama a další standardka pro hostující tým.
     
    16
    Provětrat Kötelese zkusil Derdiyok, ale jeho rána nakonec mířila mimo branku.
     
    18
    Genk se zabydluje na polovině Leverkusenu a poprvé dnes zkouší postupným útokem vyzrát na obranu Bayeru.
     
    19
    To spíš zahrozili hosté, ale ke gólu se nedostali, na rozdíl od Chelsea, která vede ve 22. minutě po Ramiresově trefě 2:0 a o postupujících z této skupiny je tak nejspíš jasno.
     
    21
    Na větší šance zatím stále čekáme, oba týmy působí v prvních minutách relativně opatrně, aktivnější jsou pak spíše hosté.
     
    23
    Nejprve musel maďarský gólman Köteles likvidovat střelu hostů ze střední vzdálenosti, na následní Derdiyokův pokus reagovat domácí brankář nemusel, protože střela Švýcara ve službách Leverkusenu až k brance nepronikla.
     
    24
    Kadlec řídí kombinaci z leva, nakonec střílí André Schürrle, jenže poměrně dost mimo tyče.
     
    25
    Vanden Borre (GNK) zkoušel dostat míč do šestnáctky hostů, ale vůbec se mu to nepovedlo. Meruna se tam stejně dostala, z druhé strany hřiště, balon směřoval na Vossena, jehož střelu Leno v poklidu pokryl.
     
    27
    Sidney Sam (LEV) vysekl výtečné a ukázkové zpracování na hruď, škoda jen, že metr za postranní čárou. I když se pak snažil dál pokračovat v akci, rozhodčí prokázali, že slepí nejsou.
     
    27
    Rolfes krásným lobem poslal míč za obranu, tam si sbíhal Michal Kadlec, ale ofenzivní výpad českého obránce v barvách Leverkusenu vedl k nepřesné a nedůrazné hlavičce.
     
    28
    Tentokrát Kadlec zvládl defenzivní činnost a nedal možnost zaútočit burundskému reprezentantovi Dugary Ndabashinzemu.
     
    30
    Genk právě vstřelil branku!
    Ale domácí jdou přece jen do vedení! Ndabashinzeho vyvedený centr poslal nechytatelně k tyči krásnou volejí JELLE VOSSEN a domácí vedou 1:0! Krásná trefa belgického útočníka a domácí tým se tak přiblížil první výhře v letošním ročníku Ligy mistrů.
     
    31
    A domácí ožili! Libombeho utěšený centr na zadní tyč trefil ve skluzu Fabien Camus, ale Tunisan těsně minul!
     
    33
    Schürrle zablokoval centr Vanden Borreho (GNK), který se po další dobré individuální práce Ndabashinzeho dostával k centru!
     
    34
    Další obrovská šance! Na zadní tyč si naběhl na rohový kop Jeroen Simaeys, hlavičkoval míč o zem a Leno musel prstíčky vytáhnout loptu o milimetry nad branku! Genk byl blízko druhé vstřelené brance!
     
    35
    Kadlec předal míč do běhu Schürrlemu, jehož centr do střenu šestnáctky odvrátili domácí na poslední chvíli na roh. Už tam sbíhali nenasytní leverkusenští supové.
     
    36
    Jedno se musí Vossenovi přiznat, jeho branka oživila utkání zde v KRC Genk Aréně.
     
    37
    Derdiyok (LEV) se vehnal do šestnáctky soupeře, jeho centr ale byl zblokován na roh.
     
    38
    A Castrův (LEV) centr domácí odvrátili do bezpečí.
     
    39
    Sidney Sam (LEV) dostal dobrý míč za obranu, už si s ním na kopačce sbíhal do šestnáctky, když se přiřítil Vanden Borre a v poslední chvíli skluzem obral soupeře o míč.
     
    39
    Přesto se o pár okamžiků později dostal k zakončení Eren Derdiyok (LEV), jeho pokus ale míjí branku Genku.
     
    40
    Kadlece fauloval ve sprinterském souboji Burunďan Ndabashinze, nic to nemění na tom, že fanoušci v Genku rozdávají na všechny strany výbornou náladu.
     
    41
    Sam odcentroval na branku poté, co zakopl v obranném zákroku domácí Vanden Borre, ale svůj centr německý záložník přehnal, míč se nakonec dostává k brankáři Kötelesovi.
     
    42
    Hereckou etudu vysekl autor první branky Jelle Vossen, no tohle by snad nesežrali ani rozhodčí v přeboru, i když kdo ví. Tady se to ale trestá žlutou pro Vossena.
     
    45
    Obrovská šance Leverkusenu, a opět u toho byl Kadlec, který dal do běhu míč Samovi jehož střelu Köteles vyrazil, nakonec pálil ještě Bender, ale domácí se zuby nehty ubránili, i když na trávníku zůstávají ležet Daniel Pudil i brankář László Köteles. Obrovská šance Leverkusenu na vyrovnání.
     
    45
    Jedna minuta se bude nastavovat.
     
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, ve kterém jsme viděli jednu branku a jednu žlutou kartu. Obojí má na svědomí domácí útočník Jelle Vossen.
     
    Situace je v této skupině prakticky daná. Chelsea vede 2:0 nad Valencií, která právě jako jediná ještě mohla pozměnit duo postupujících. Leverkusen hlavně toužil v Genku vyhrát a zajistit si tak postup z prvního místa, což se mu nedaří.
     
    Za malou chvíli začne druhý poločas...
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Pohled na soupisky je jasný, žádné změny v kádru jednoho či druhého týmu jsem nezaregistroval. Libombeho (GNK) nyní velmi dobrým skluzem zastavil Bender.
     
    48
    Přetahovaná o míč ve středu hřišti, nakonec balon ve svůj prospěch vybojovali hosté, i když se Libombe (GNK) hádá, že vhazovat nyní mají domácí.
     
    49
    Leverkusen se sice dostal k šestnáctce soupeře, ale nic tam nevymyslel, naopak o míč přišel. Výborně celou akci rozjel Libombe (GNK).
     
    50
    Zpětná přihrávka před branku Vossenovi nevyšla, ještě rohový kop pro Genk, ale Tözsér jej nezahrál nejlépe.
     
    51
    Do druhé půle vstoupili aktivněji domácí, kteří těží z akcí hlavně po levé straně, kde velmi dobře operuje belgický záložník Anthony Libombe.
     
    52
    Po zmatcích v obraně se nad ničím nerozmýšlel Vanden Borre a raději odkopl míč na roh, než aby zkoušel nějakým odkopem ohrozit svůj tým. Roh pro Leverkusen.
     
    52
    Castrovi se roh příliš nepovedl.
     
    53
    Derdiyok (LEV) ještě zkoušel ohrozit Kötelese, ale ani zdaleka neměla jeho nepřesná a nerazantní šanci na úspěch.
     
    54
    To Sidney Sam (LEV) se prezentoval lepší střelou, László Köteles (GNK) znovu chytá do náruče.
     
    55
    Genk se dnes loučí s letošní účastí v evropských pohárech, protože v tabulce již jistě skončí poslední, tak se nechme překvapit, zda se rozloučí vítězstvím.
     
    55
    André Schürrle by si teď mohl jít z fleku naliskat! Sám nabíhal z křídla na brankáře Kötelese, ale gólman Genku jej vychytal v obrovské šanci výtečným zákrokem, následná dorážka Derdiyoka mířící vysoko nad poloprázdnou branku byla taky na pořádný pohlavek! Leverkusen nyní odmítl srovnání stavu a oživení touhy na vítězství ve skupině.
     
    57
    Mladý Libombe, teprve sedmnáctiletý belgický talent, nasadil kličku Castrovi, ten jej ale sundal tvrdým zákrokem k zemi a pískán faul! Libombe už ve druhé půli jednou doslova opil Castra rohlíkem, teď si to nenechal hostující obránce líbit.
     
    59
    Dvakrát rozehrávali domácí přímý kop, stejně z toho nic nevytěžili. Druhá rána pak mířila hodně mimo a Leno ji mohl jen v poklidu kontrolovat pohledem.
     
    60
    Libombe s Castrem si to na hřišti evidentně užívají, v dalším souboji dal ve výskoku Libombe soupeři loktem do obličeje...
     
    61
    Kadlec nalevo od šestnáctky faulovaný Ndabashinzem, přímý kop pro Bayer Leverkusen.
     
    61
    Rozehraje ho Castro.
     
    62
    Derdiyok (LEV) sice vyskočil na Castrův centr nejvýše, ale hlavičkoval nad branku.
     
    63
    Přečíslená čtyři na dva pro domácí zastavuje ofsajd v podání Vossena.
     
    63
    Po jednom z ostrých soubojů zůstává na trávníku ležet hostující záložník André Schürrle, kterého sestřelil Jeroen Simayes.
     
    64
    Daniel Pudil dostal přihrávku na levé křídlo, ale máván a pískán ofsajd.
     
    60
    Hosté začínají vystrkovat růžky, aby také ne, nemají co ztratit. A tak chvíli po Pudilově výpadu kontruje i jediný český hráč na druhé straně, Michal Kadlec, jeho centr ale sbírá do rukavic Köteles.
     
    65
    Jenže při jakékoliv útočné snaze Leverkusenu to začíná být ve vápně domácího Genku pořádně přeplněno. Tama se budou hosté prosazovat jen velmi těžce.
     
    66
    Kadlec se na levé straně posouvá výš a výš, tentokrát jej zastavil až Vanden Borre a rohový kop pro Leverkusen.
     
    67
    A Castro poslal krásný míč do šestnáctky, Genk v defenzivní činnosti hodně zaspal a hlavičkující Derdiyok se branky nedočkal, jeho střela byla zablokována! Ale tlak Leverkusenu se stupňuje.
     
    68
    Další velká šance Derdiyoka, který si na zadní tyč seběhl pro Castrův centr, ale míjí branku Genku!
     
    68
    První střídání utkání, na hřišti se objevuje hostující útočník Stefan Kiessling, nahradil André Schürrleho.
     
    69
    Libombe znovu v souboji s Castrem, nerozlučná dvojice, tentokrát si mladičký Belgičan počínal hodně ostře a je mu pískán faul.
     
    70
    Pudil nejprve obral o míč Sama, pak se snažil rychle založit útok svého týmu, ale leverkusenský záložník jej dostihl a následně jej fauloval.
     
    71
    Genk si letošní účast v Lize mistrů může s chutí užívat. Paradoxně právě nejprestižnější evropská klubová soutěž je tou, ve které Genk odehrál z evropských pohárů nejvíce zápasů. Obdobný počet duelů má Genk za sebou pouze v zaniklém Intertoto Cupu.
     
    73
    Kadlec je v posledních minutách jednoznačně nejaktivnější muž Leverkusenu, přes něj jde nejvíce útoků. Ale trochu překvapivý tah, místo Kadlece právě přichází na hřiště Bastian Oczipka. Tak hosté asi nechtějí riskovat Kadlecovu žlutou kartu, což by znamenalo stop pro příští zápas.
     
    74
    Camusova nepříjemná střela nic zajímavého nepřinesla, jen ofsajd.
     
    75
    Střídá i Genk, Limbombeho nahradil na trávníku Thomas Buffel.
     
    76
    Hostům se čas na korekci výsledku krátí, navíc od Kadlecova vystřídání už třikrát domácí vyrazili do útoku, pokaždé ale selhali ve finální přihrávce.
     
    77
    A domácí hýří aktivitou, hosté se ze hřiště trošku vytratili a třeba Michael Ballack nebyl během zápasu vidět prakticky vůbec.
     
    79
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Velmi podobná situace jako při brance Genku! Sam poslal z pravého křídla centr do vápna a EREN DERDIYOK se konečně dnes prosadil, stejně jako Vossen trefil z voleje míč k přední tyči a Köteles se tentokrát natahoval marně! A je to opět otevřené co se boje o první místo ve skupině týče, Leverkusenu chybí již jen jeden jediný gól!
     
    81
    Sam fauloval Pudila a domácí budou opět střídat.
     
    81
    Hřiště opustil autor jediné branky Genku Jelle Vossen, nahradil jej na trávníku izraelský útočník Elyaniv Barda.
     
    83
    A Leverkusen měl na kopačkách vedení! Kiesslingovu bombu jen Köteles vyrazil a Sindey Sam z voleje nechal vyniknout Kötelese, který dokázal rychle vstát a akrobaticky vytěsnit Samovu pumelici nad branku!
     
    85
    Zápas pomalu vrcholí, začala 85. minuta a v posledních dlouhých chvílích se hraje hlavně na polovině Genku.
     
    86
    Derdiyok dostává žlutou kartu za zbytečný faul na Simaeyse, který pravda předtím pro změnu Derdiyokovi pořádně naložil.
     
    87
    Jørgensen přichází na hřiště místo Reinartze, hosté sázejí vše na jednu kartu a chtějí prostě vyhrát!
     
    88
    Jenže byl to brankář Leverkusenu Leno, kdo musel lapat střelu Izraelce Bardy, který se v šestnáctce uvolnil na pětníku!!!
     
    89
    Ještě roh pro hosty a žlutá karta pro Simaeyse za až přílišné protesty.
     
    90+1
    Nastavovat se budou tři minuty a víc toho dnes asi neuvidíme.
     
    90+2
    Obrovská šance domácích, kdy Leno neudržel míč a Camus ještě doráže, ale hosté zuby nehty odolali!
     
    90+2
    Buffelova krásná střela mířila na zadní tyč, tam ji ale vytáhl Leno nádherným zákrokem!
     
    90+3
    Abychom se tu ještě nedočkali gólu! Plzeň v závěru srovnala s Milánem, Marseille otočilo výsledek v Dortmundu... A tady to taky smrdí...
     
    90+4
    Ale protože Barda (GNK) si naběhl pro centr do ofsajdu, i když milimetrového, tak se tu nejspíš už nic nestane!
     
    Konec zápasu.
     
    Je to tak, dnešní zápas skončil remízou 1:1! Genk se loučí s evropskými poháry 2011/2012, Leverkusen naopak postupuje do jarní části Ligy mistrů, o čemž vlastně bylo jasno již před dnešním zápasem. Nicméně Bayer chtěl zaútočit na vítězství ve skupině, to se mu nepovedlo. Po remíze 1:1 končí Leverkusen v tabulce s deseti body druhý, Genk s třemi body pak čtvrtý. Na trávníku děkují hráči obou týmů svým fanouškům, bokem zůstávají pouze Daniel Pudil a Michal Kadlec, kteří se zapomněli na půlce v družném hovoru.
     
    Loučím se s vámi i já, přeji vám příjemný zbytek dne a například hned u zítřejšího programu z Ligy mistrů či z jakýchkoliv jiných soutěží se s vámi budeme na serveru onlajny.cz těšit opět na počtenou. Loučí se Jaroslav Svoboda a přeje ještě jednou hezký zbytek večera. (22:41:09)

    Jaroslav Svoboda

    Branky: 30. Vossen - 79. Derdiyok

    Karty:   42. Vossen (GNK), 89. Simaeys (GNK) - 86. Derdiyok (LEV)


    KRC Genk: Köteles - Pudil, Nadson, Simaeys, Vanden Borre - Tözsér, Ngcongca, Camus - Limbombe (75. Buffel), Ndabashinze - Vossen (81. Barda).
    Bayer Leverkusen: Leno - Kadlec (73. Oczipka), Schwaab, Reinartz (87. Jørgensen), Castro - Rolfes, Bender - Sam, Ballack, Schürrle (68. Kiessling) - Derdiyok.

    Rozhodčí: Tagliavento
    bahis siteleri