Chelsea – Valencia 3:0 (kon.) | Porto – Zenit 0:0 (kon.) | Genk – Leverkusen 1:1 (kon.)
Dortmund – Marseille 2:3 (kon.) | Barcelona – BATE 4:0 (kon.) | Plzeň – AC Milán 2:2 (kon.)
Olympiakos – Arsenal 3:1 (kon.) | APOEL – Šachtar 0:2 (kon.)
konec
KRC Genk
1:1 (1:0)
Bayer Leverkusen
Úterý 06.12.2011, 20:45 • KRC Genk Arena, Genk • Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Abychom se tu ještě nedočkali gólu! Plzeň v závěru srovnala s Milánem, Marseille otočilo výsledek v Dortmundu... A tady to taky smrdí...
     
    90+2
    Buffelova krásná střela mířila na zadní tyč, tam ji ale vytáhl Leno nádherným zákrokem!
     
    90+2
    Obrovská šance domácích, kdy Leno neudržel míč a Camus ještě doráže, ale hosté zuby nehty odolali!
     
    89
    Ještě roh pro hosty a žlutá karta pro Simaeyse za až přílišné protesty.
     
    88
    Jenže byl to brankář Leverkusenu Leno, kdo musel lapat střelu Izraelce Bardy, který se v šestnáctce uvolnil na pětníku!!!
     
    87
    Jørgensen přichází na hřiště místo Reinartze, hosté sázejí vše na jednu kartu a chtějí prostě vyhrát!
     
    86
    Derdiyok dostává žlutou kartu za zbytečný faul na Simaeyse, který pravda předtím pro změnu Derdiyokovi pořádně naložil.
     
    83
    A Leverkusen měl na kopačkách vedení! Kiesslingovu bombu jen Köteles vyrazil a Sindey Sam z voleje nechal vyniknout Kötelese, který dokázal rychle vstát a akrobaticky vytěsnit Samovu pumelici nad branku!
     
    81
    Hřiště opustil autor jediné branky Genku Jelle Vossen, nahradil jej na trávníku izraelský útočník Elyaniv Barda.
     
    79
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Velmi podobná situace jako při brance Genku! Sam poslal z pravého křídla centr do vápna a EREN DERDIYOK se konečně dnes prosadil, stejně jako Vossen trefil z voleje míč k přední tyči a Köteles se tentokrát natahoval marně! A je to opět otevřené co se boje o první místo ve skupině týče, Leverkusenu chybí již jen jeden jediný gól!
     
    75
    Střídá i Genk, Limbombeho nahradil na trávníku Thomas Buffel.
     
    73
    Kadlec je v posledních minutách jednoznačně nejaktivnější muž Leverkusenu, přes něj jde nejvíce útoků. Ale trochu překvapivý tah, místo Kadlece právě přichází na hřiště Bastian Oczipka. Tak hosté asi nechtějí riskovat Kadlecovu žlutou kartu, což by znamenalo stop pro příští zápas.
     
    68
    První střídání utkání, na hřišti se objevuje hostující útočník Stefan Kiessling, nahradil André Schürrleho.
     
    68
    Další velká šance Derdiyoka, který si na zadní tyč seběhl pro Castrův centr, ale míjí branku Genku!
     
    67
    A Castro poslal krásný míč do šestnáctky, Genk v defenzivní činnosti hodně zaspal a hlavičkující Derdiyok se branky nedočkal, jeho střela byla zablokována! Ale tlak Leverkusenu se stupňuje.
     
    57
    Mladý Libombe, teprve sedmnáctiletý belgický talent, nasadil kličku Castrovi, ten jej ale sundal tvrdým zákrokem k zemi a pískán faul! Libombe už ve druhé půli jednou doslova opil Castra rohlíkem, teď si to nenechal hostující obránce líbit.
     
    55
    André Schürrle by si teď mohl jít z fleku naliskat! Sám nabíhal z křídla na brankáře Kötelese, ale gólman Genku jej vychytal v obrovské šanci výtečným zákrokem, následná dorážka Derdiyoka mířící vysoko nad poloprázdnou branku byla taky na pořádný pohlavek! Leverkusen nyní odmítl srovnání stavu a oživení touhy na vítězství ve skupině.
     
    45
    Obrovská šance Leverkusenu, a opět u toho byl Kadlec, který dal do běhu míč Samovi jehož střelu Köteles vyrazil, nakonec pálil ještě Bender, ale domácí se zuby nehty ubránili, i když na trávníku zůstávají ležet Daniel Pudil i brankář László Köteles. Obrovská šance Leverkusenu na vyrovnání.
     
    42
    Hereckou etudu vysekl autor první branky Jelle Vossen, no tohle by snad nesežrali ani rozhodčí v přeboru, i když kdo ví. Tady se to ale trestá žlutou pro Vossena.
     
    34
    Další obrovská šance! Na zadní tyč si naběhl na rohový kop Jeroen Simaeys, hlavičkoval míč o zem a Leno musel prstíčky vytáhnout loptu o milimetry nad branku! Genk byl blízko druhé vstřelené brance!
     
    31
    A domácí ožili! Libombeho utěšený centr na zadní tyč trefil ve skluzu Fabien Camus, ale Tunisan těsně minul!
     
    30
    Genk právě vstřelil branku!
    Ale domácí jdou přece jen do vedení! Ndabashinzeho vyvedený centr poslal nechytatelně k tyči krásnou volejí JELLE VOSSEN a domácí vedou 1:0! Krásná trefa belgického útočníka a domácí tým se tak přiblížil první výhře v letošním ročníku Ligy mistrů.

    Jaroslav Svoboda

    Branky: 30. Vossen - 79. Derdiyok

    Karty:   42. Vossen (GNK), 89. Simaeys (GNK) - 86. Derdiyok (LEV)


    KRC Genk: Köteles - Pudil, Nadson, Simaeys, Vanden Borre - Tözsér, Ngcongca, Camus - Limbombe (75. Buffel), Ndabashinze - Vossen (81. Barda).
    Bayer Leverkusen: Leno - Kadlec (73. Oczipka), Schwaab, Reinartz (87. Jørgensen), Castro - Rolfes, Bender - Sam, Ballack, Schürrle (68. Kiessling) - Derdiyok.

    Rozhodčí: Tagliavento
    bahis siteleri