Finsko – Kanada 1:8 (kon.) | Lotyšsko – Švédsko 4:9 (kon.)
konec
Finsko
1:8 (0:2, 1:3, 0:3)
Kanada
Pondělí 26.12.2011, 21:30 • Rexall Place, Edmonton • Mistrovství světa do 20 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    48:18
    Kanada právě vstřelila branku!
    Po jednom takovém brejku se prosadil RYAN STROME, elegantně se zbavil obránce a trefil přesně do horního růžku. Nahrávač Huberdeau zaznamenal svůj pátý bod v zápase, střelec Strome čtvrtý. Asistence: Brednan Gallagher, Jonathan Huberdeau.
     
    44:05
    Kanada právě vstřelila branku!
    Třetí kandský útok si zápas doslova ukradl pro sebe. Stone s Huberdeauem vlétli do třetiny, vyměnili si puk a Stone nebezpečně střílel. Gibson puk vyrazil a MARK STONE jej bekhendem poslal do odkryté branky. A od té chvíle se na led snáší stovky čepic, protože Stone dovršil hattrick! Asistence: Jonathan Huberdeau, Ryan Strome.
     
    40:52
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak úvody třetin se Kanadě nemohly dařit lépe. BRETT CONNOLLY se prosmýkl po levém křídle a prostřelil Gibsona. Asistence: Brendan Gormley, Tanner Pearson.
     
    32:54
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanadskou přesilovku řídil jako quarterback DOUGIE HAMILTON, když ale neviděl komu by nahrál, poslal puk dalekonosnou střelou přímo do horního rohu finské branky. Gólman přes hráče před ním nic neviděl a Kanada tak vede 5:1. Asistence: Ryan Strome, Jaden Schwartz.
     
    29:24
    Kanada právě vstřelila branku!
    JONATHAN HUBERDEAU ukázal, jak je hokej jednoduchá hra, když se to umí. Vybruslil si s pukem zpoza branky na střed kruhu a přesnou střelou ukončil kanadskou přesilovku. Asistence: Nathan Beaulieu, Tanner, Pearson.
     
    23:20
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada se hned po inkasované brance vrhla do útoku a odpověď přišla vzápětí. Huberdeau nejprve v dobré pozici neuspěl, vzápětí ale jeho spoluhráč MARK STONE využil přesné přihrávky zpoza branky a trefil přesně k tyči. Asistence: Jonathan Huberdeau, Brendan Gallagher.
     
    21:21
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové se poprvé dokázali prosadil. ALEXANDER RUUTTU dostal puk na levý kruh a přesnou střelou zápěstím trefil do horního růžku kanadské branky. Asistence: Alexandr Barkov, Miro Aaltonen.
     
    4:25
    Kanada právě vstřelila branku!
    Schwartz doázal prostrčil puk mezi dvěma obránci vzduchem, brankář Gibson jen promáchl lapačkou a BRENDAN GALLAGHER jej ze vzduchu trefil do branky. Jaden Schwartz.
     
    2:14
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané roztočili kolotoč za finskou brankou, po kterém poslal puk před branku Huberdeau. Do něj se opřel MARK STONE a Kanada vede 1:0. Asistence: Jonathan Huberdeau, Ryan Strome.
    Marken.cz

    Michal Berg

    Branky a nahrávky: 22. Ruutu (Aaltonen, Barkov) - 3. Stone (Huberdeau), 5. Gallagher (Schwartz, D.Hamilton), 24. Stone (Huberdeau, Gallagher), 30. Huberdeau (Beaulieu, Pearson), 33. D.Hamilton (Strome, Schwartz), 41. Connolly (Pearson, Gormley), 45. Stone (Huberdeau, Strome), 49. Strome (Gallagher, Huberdeau)


    Finsko: Gibson (Aittokallio) - Makinen, Hakanpaa, Maatta, Pokka, Riikola, Ristolainen, Hovinen - Pulkinnen, Markus Granlund, Mikael Granlund - Armia, Salomaki, Donskoi - Ruuttu, Aaltonen, Barkov - Hamalainen, Kuronen, Paajanen - Hannikanen
    Kanada: Visentin (Wedgewood) - Harrington, Murray, Gormley, D.Hamilton, Oleksiak, Pysyk, Beaulieu - F.Hamilton, Howden, Smith-Pelly - Schwartz, Gallagher, Scheifele - Huberdeau, Stone, Strome - Connolly, Pearson, Jenner - Bournival

    Rozhodčí: Nord, Persson (oba SWE) - Kack (USA), Novák (SVK)