Celtic – Rangers 1:0 (kon.) | Hibernian – Inverness Caledonian 1:1 (kon.) | Motherwell – Dunfermline 0:0 (odl.)
St. Mirren – Dundee 2:2 (kon.)
konec
Hibernian FC
1:1 (1:1)
Inverness Caledonian Thistle FC
Středa 28.12.2011, 20:45 • Easter Road Stadium, Skotsko • Skotská Premier League
Předzápasové kurzy
     
    Utkání skončilo. Neviděli jsme nějakou nádhernou podívanou, ale utkání to bylo zajímavé už tím, že bylo těžké odhadnout, kdo by se mohl prosadit. Hra byla z obou stran vyrovnaná. Čekání Hibernianu na tříbodové vítězství tedy pokračuje a Inverness uhájil svůj čtyřbodový náskok před Hibs. (22:43:01)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Davis zblokoval střelu domácího hráče. Napodruhé se dostal ke střele Scott, ale jeho pokus zlikvidoval Esson. Pravěpodobně se již nic nestane.
     
    90+3
    Z dalšího rohu domácích nezapršelo. Hosté odvrátili míč pryč.
     
    90+2
    Letící míč byl odvrácen zpět k domácímu hráči, který ho vrátil do malého vápna. Tam se dostal k hlavičce domácí hráč, ale míč byl ztečován nad!
     
    90+2
    Domácí se dočkají dalšího rohového kopu, uvidíme, jak to celé dopadne...
     
    90+2
    Málem jim to vyšlo, ale dalekonosný pokus Piermayra ukryl do svých rukavic Stack. Hibernian může zaútočit.
     
    90+1
    Hosté drží míč na své polovině a snaží se něco vymyslet.
     
    90+1
    McLean opět nastavil tři minuty.
     
    90
    U míče opět Inverness. Celá akce se táhla po pravé straně a k zakončení se dostal Foran. Jeho ránu ukryl do svých rukavic Stack.
     
    89
    Hosté vybojovali roh. Ten byl rychle odvrácen a domácí mohou ještě ohrozit Essona na druhé straně. Opět se musím opakovat, nevěřím tomu.
     
    88
    Dlouhý nákop skončil v rukavici Stacka, na kterého ovšem mířil rozeběhnutý Tade a složil domácího brankáře. Nebyl v tom úmysl, tudíž neviděl za svůj prohřešek kartu.
     
    87
    Na druhé straně se provinil O'Hanlon a možná za zbytečnou diskuzi inkasuje žlutou kartu. Škoda tohoto prohřešku, udělalo to malou skvrnku na skvělém výkonu pravého beka Hibernianu.
     
    86
    Domácí si došli na útočné polovině pro faul a rychle rozehráli svou akci. Pokusili se jí táhnout po levé straně a centr letící do vápna skončil u Shinnieho. Domácí fanoušci se dožadovali ruky, ale píšťalka McLeana zůstává klidná.
     
    85
    Inverness opět ztratil míč bez nějakého efektu a Hibernian začíná opět od své branky. Uvidíme, zda z tohoto mráčku zaprší. Toho se ovšem obávám s herním projevem obou týmů.
     
    84
    Míč na kopačce Essona. Hra je velmi vyrovnaná. Tentokrát míč v moci Invernessu, kterému se ovšem nedaří přejít na útočnou polovinu. Stejné problémy mají také domácí.
     
    83
    Možná dosáhne branky domácí Ian Murray, který na hrací ploše vystřídal Ivana Sproulea.
     
    82
    Na druhé straně začali kombinovat hosté, ale vše bylo přerušeno po ofsajdu Tadeho. Inverness se musí bránit. Utkání začíná být celkem drama. Není lehko předvídatelné, kdo by mohl dát branku. Jestli vůbec ještě nějaká dnes padne...
     
    81
    Také domácí ovšem neoplývají velkou jistotou a dělají chyby. Každopádně jsou to aktuálně oni, kdo drží míč na útočné polovině. Domácím se ovšem stále nedaří dostat míč do vápna.
     
    80
    Domácí své možnosti nevyužili a míč v moci hostí na domácí polovině. Tam ovšem nevydržel dlouho, což má na vině nepřesnost v rozehrávce Invernessu.
     
    79
    Hibernian obklíčil hostující vápno a dobývá pozice svého soupeře. Centr Wotherspoona byl odvrácen pryč. Míč skončil u Stacka a také u domácího brankáře začíná další útočný výpad Hibs.
     
    78
    Faul na polovině hřiště ze strany domácího Stevensona. Domácí záložník může být ještě rád, že neviděl žlutou kartu.
     
    77
    Oba týmy se střídají v držení míče, ale šance nepřicházejí.
     
    76
    Toho využili také domácí a Richarda Towella nahrazuje Victor Palsson.
     
    76
    Krátce po první výměně na straně hostí vidíme druhé střídání Invernessu. Hřiště opustil William McKay a nahradil ho Aaron Doran.
     
    75
    Hra začíná nabírat na obrátkách. Oba týmy to v obraně otevírají a vznikají okénka a protiútoky na obou stranách. Ani jeden ovšem není využit. Jeden z protiútoků hostí končí ofsajdem.
     
    74
    Střídání na straně Invernessu. Hřiště opouští aktivní Lee Cox a nahradil ho Greg Tansey.
     
    73
    Uvidíme, zda se potvrdí pravidlo posledních zápasu, ve kterých jen v jediném případě padlo více než 2,5 branek.
     
    72
    Po levé straně se zkoušel prosadit Tade, jeho střelu ovšem zblokoval jeden z domácích hráčů. Míč je stále ve hře a na kopačkách Hibs.
     
    71
    Hosté ovšem nezískali útočné pozice a musejí rychle na svou půli hřiště, protože se bude vykopávat od branky Stacka. Inverness je každopádně lepším týmem v posledních minutách.
     
    70
    Další přebíjená ve středu hřiště, tentokrát vzduchem. Oba týmy si vyměnili několik hlaviček, což vyústilo v autové vhazování Invernessu.
     
    69
    Hibernian získal míč rychle zpět, ale nepřešel přes půlku, kde se ho opět zmocnili hostující hráči. Z jejich protiútoku vzešel výkop od branky. Hlavní arbitr sice původně ukázal na roh, což vzbudilo bouři nevole jak u domácích hráčů, tak také fanoušků a na radu čárového sudího naznačil výkop od branky.
     
    68
    Po pravé straně to zkoušel individuálně Sproule. Přes Gilleta úspěšně prošel, ale poté zbytečně ukličkoval sám sebe. Domácí tedy přišli o míč a v moci ho má Inverness.
     
    67
    ... nakonec z toho byl dlouhý aut až do vápna, který za sebe prodlužoval jeden z hráčů v zeleném dresu. Míč ovšem skončil na kopačce Coxe a ten nekompromisně odvrátil kulatý nesmysl od své branky.
     
    66
    Na druhé straně skončil míč za brankovou čárou, tudíž vykopával Stack. Po jeho nákopu vybojovali domácí autové vhazování vedle vápna Invernessu. Uvidíme, co domácí vymyslí...
     
    65
    Sporná situace u branky Essona. Centr z levé straně skončil na hlavičce Scotta a míč trefil hostujícího Gilleta pravděpodobně do rukou, což dali hlasitě najevo domácí fanoušci. Jejich přání ovšem McLean nevyslyšel a pokračuje se ve hře.
     
    63
    A Griffiths opouští hřiště již natrvalo. Jeho míto zaujal Martin Scott.
     
    62
    Hosté tlačí domácí. Shinnieho centr byl vyvrcholením celého dobývání a ani tento pokus branku nepřinesl. Míč dopadl do rukavic Stacka a hra je přerušena, protože se na zemi ocitl Griffiths, kterého trápí křeče.
     
    61
    Oba týmy předvádějí na polovině hřiště fotbalovou odbíjenou. Vypadá to na soutěž, od kterého hráče to nejvíce bolí. Hráči obou týmů vždy míč odkopnou, ale trefí pouze svého soka. Viděli jsme to v posledních vteřinách několikrát.
     
    60
    Pro sázkaře je tato situace velmi těžká. Inverness je častěji u míče, ale Hibernian využívá brejků. V koncovce jsou oba celky bezzubé, ale již několikrát jsme byli svědky branek, které padly jako rána z čistého nebe.
     
    59
    Obranný faul na polovině hřiště ze strany Hibernianu. Pokus Hayese skončil u O'Hanleyho, který ihned odvrátil míč do bezpečí. Domácí se dostali do brejku, ale ten nedokázali využít. Těžko říci, kdo by mohl vsítit další branku.
     
    58
    Vzduchem to dnes nejde ani jednomu z celků. Míč byl domácí obranou odvrácen a Hibernian mohl jít do brejku, který skončil centrem Whoterspoona. Letící míč ovšem skončil na hlavně Shinnieho. Po sérii nepřesností se bude vykopávat od branky Essona.
     
    57
    Hosté u míče na polovině Hibernianu. Ten ovšem drží svého soka daleko od vápna i za cenu faulů. Jeden z nich byl odpískán vedle velkého obdélníku a máme tu tedy další příležitost pro Inverness.
     
    56
    Útočný faul na polovině hřiště ze strany Tadeho. Hibernian rozehrál míč na polovině hřiště, ale vzápětí o něj trestuhodně přišel a hosté šli do protiútoku. Na levé straně se dostal k míči Tade, hledal nákopem Forana, který na míč ovšem nedosáhl.
     
    55
    Po levé straně se dostal k míči Wotherspoon a byl nedovoleně zastaven. Přímý kop pro domácí ze zajímavé pozice nebyl ovšem využit. Přesto zůstali u míče hráči v zeleném.
     
    54
    Invernessu se nepodařilo využít příležitosti a dopředu se opět vydali hráči Hibernianu. Celou akci domácích zakončil Griffiths. Jeho dalekonosná rána pouze provětrala rukavice Essona.
     
    53
    Na druhé straně se do zakončení dostal Galbraith. Pokus blonďatého záložníka ve službách Hibernianu mířil ovšem vysoko nad branku Essona. Hosté mohou opět potrestat tuto nevyužitou šanci.
     
    52
    Další centr musel do svých rukavic ukrýt Stack a rozehrál míč po zemi. Vyslal ho na nohu k Towellovi, který ho ihned vrátil, ale ne příliš razantně. Za míčem se hnal Tade, naštěstí pro domácí byl u míče dříve Stack. Tyto chyby mohou stát domácí body.
     
    51
    U míče opět hosté a opět dobývali vápno Hibernianu. Skončilo to jako v předešlých případech, kdy stáhl míč ze vzduchu Stack. Inverness je přesto stále u míče.
     
    50
    Domácí kombinují s míčem na polovině Invernessu. K přímému ohrožení Essona se ovšem nedostávají, protože se jim nedaří přejít přes poctivou obranu hostí.
     
    49
    Příliš dlouho se s ním neohřáli. Míč se sice nacházel na polovině hřiště, ale v moci Invernessu. Ten ho ovšem také rychle ztratil a Hibs mohli jít do protiútoku, který ovšem zabrzdil obranným zákrokem Gillet.
     
    48
    K centru se na levé straně dostal Davis, ale jeho pobídku stáhl ze vzduchu jistý Stack a může rozehrát další akci domácích. Ti se po delší době dočkají míče.
     
    47
    Faul vedle velkého vápna a slibná pozice pro centr. Této možnosti domácí nevyužili a O'Hanlon odvrátil do autu. Hosté musejí zkusit něco jiného.
     
    46
    Druhý poločas začal stejně, jako skončil ten první. U míče jsou hosté a kombinují na polovině domácích. Těm se zatím daří odolávat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Utkání začalo lépe pro domácí, kteří byli trochu lepším týmem. V osmé minutě šli zásluhou O'Connora do zaslouženého vedení. Poté ovšem byli o chlup lepší hostující hráči a díky tomu se dočkali vyrovnání. Po krásné individuální akci se prosadil Hayes. Druhý poločas začne přibližně ve 21:52.
     
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Probíhá poslední minuta prvního nastavení a hosté stále u míče na polovině Hibs. Ti ovšem brání své vápno a odmítají ohrožení své svatyně.
     
    45+2
    Domácí se zavezli až za brankovou čáru a vykopávat může Esson. Hráči v zelených dresech ještě reklamovali faul, ale neúspěšně. Inverness může zaútočit.
     
    45+1
    Hibs kombinují na polovině svého soupeře, ale ten se úspěšně brání. Aut pro domácí.
     
    45
    Míč opět ve středu hřiště. A rozhodčí nastavuje celkem tři minuty!
     
    44
    Trochu diskutabilní okamžik. Po centru z pravé strany se k míči dostal O'Connor a šel do souboje se dvěma obránci Invernessu. Po kontaktu s jedním z nich se zřítil k zemi a uviděl žlutý kartonek, což se mu zjevně nelíbilo.
     
    43
    Přetahovanou ve středu hřiště vyhráli domácí, dostali se dopředu, ale nezakončili. Hostům se podařilo odvrátit útočný výpad domácího celku.
     
    42
    Na hřišti zůstal ležet po tvrdém souboji Gillet a byl ošetřován. Musel opustit hřiště po svých a následně hosté opět odevzdali sportovně míč, za nesportovního pískotu domácích fanoušků. Co se fanoušků týče, stadion není zrovna příliš zaplněný.
     
    41
    Inverness právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno a upřímně řečeno zaslouženě! Hibernian nevyužil brejku a míč se dostal až na kopačku JONATHANA HAYESE, který ho vyvezl až k vápnu, vystřelil a Stack se natahoval marně - 1:1!
     
    41
    První centr z levé strany byl odhlavičkován Stephensonem a hosté museli s míčem až na svojí polovinu. Musejí tedy začít až od své branky a opět volí postupnou kombinaci.
     
    40
    Inverness opět kombinuje na polovině soupeře. Již obklíčil domácí vápno, ale střely nepřicházejí. Hosté se snaží prokombinovat ke střele.
     
    39
    Dlouhý nákop hledal Tadea, ale tento pas byl pro hostujícího útočníka příliš dlouhý. U míče byl dříve Stack a vrátil míč do hřiště.
     
    38
    Tentokrát jsou u míče domácí a kombinují na polovině Invernessu. Jejich první útočný výpad skončil v autu vedle vápna. K vhazování se postavil O'Hanlon, ale krátce po návratu míče do hřiště o něj domácí přišli. Vykopává Esson.
     
    37
    Hibernian zachytil špatnou rozehrávku Invernessu a vydal se dopředu. Na polovině hřiště se dopustil faulu Davis, ale žlutý kartonek poputuje na účet někoho jiného. Za diskuze vidí žlutou kartu Golobart.
     
    36
    Hosté kombinují na polovině domácíh. Poslední desítky vteřin nabízejí hlavně dobíjení domácí poloviny, ale nic zajímavého k vidění nebylo.
     
    34
    Dlouhým nákopem se domácí neprosadili. Jejich pokus byl zblokován hostujícím hráčem do autu. Domácím to nevyšlo ani napodruhé a musejí začít od svého vápna.
     
    33
    Hosté sportovně odevzdali míč za bučení domácích fanoušků. Foran se vrátil na hřiště a Stack může vrátit kulatý nesmysl mezi krvelačné šelmy v kopačkách.
     
    32
    Dlouhý nákop Coxe hledal Forana, který si chtěl zpracovat míč, ale byl tvrdě zasažen šlapákem. Tvrdým zákrokem se prezentoval Towell a Foran opouští hřiště po svých, ovšem kulhá.
     
    31
    Útočný faul na polovině hřiště nabídl příležitost pro domácí, kteří nedokázali této možnosti využít a neohrozili Essona. U míče opět hosté a pokoušejí se prosadit na polovině Hibs.
     
    30
    Míč mířil z kopačky Coxe na McKaye, který stál v ofsajdovém postavení. Od branky bude vykopávat Stack.
     
    28
    Inverness vybojoval autové vhazování na polovině hřiště, po nepřesném útočném výpadu Hibernianu. Hosté přenesli hru na levou stranu, kde si došel pro faul Piermayr. Přímý kop z úctivé vzdálenosti.
     
    27
    A Hayes si svůj centr musel zopakovat. První nastřelený míč na přední tyč odvrátil O'Hanlon. Podruhé Hayes s centrem otálel. Asi proto, že fouká příliš silný vítr, až se praporek ohýbá do úhlu o velikosti 45°. Hayes přeci jen vyslal míč do vápna, ale ten nenašel nikoho z jeho spoluhráčů.
     
    26
    Centr Davise trefil pouze hlouček hráčů před ním. Z následného rohu nezapršelo, ale domácím se nepodařilo míč odvrátit. Inverness bude zahrávat další roh, tentokrát z druhé strany.
     
    25
    Zajímavá akce hostí! Na hranici vápna se po pravé straně prodral McKay a přesně na hraně velkého obdélníku byl faulovaný. Zajímavá akce pro hosty! Žlutý kartonek si vysloužil Stephenson.
     
    24
    Útočné výpady na obou stranách skončily u brankářů jednotlivých týmů. Oba gólmani pouze nakopli míč.
     
    23
    Na druhé straně pronikl po levé straně Galbraith, nastřelil míč do vápna, kde se natahoval Griffiths, ale na míč nedosáhl. Hibernian přesto stále u míče na polovině Invernessu.
     
    22
    Inverness má více příležitostí a teď to korunoval Hayesovi, jehož dělovka orazítkovala pravou tyč Stackovy branky! Míč se odrazil k Davisovi a jeho dělovce na zadní tyč chyběly centimetry.
     
    20
    Další útočný výpad po levé straně skončil na kopačce McKaye. Levý útočník Invernessu se prodral do vápna, napřáhl ke střele, ale skvělým obranným zákrokem zasáhl opět O'Hanlon. Inverness se opět dostal k míči, ale ke střele se nedostal.
     
    19
    Dlouhý nákop do vápna našel pouze hlavu hostujících hráčů. Na druhé straně mohl proniknout Davis po levé straně, ale jeho myšlenku vystihl O'Hanlon a zabránil mu v zakončení.
     
    18
    Z dálky to zkoušel Davis, ale jeho ráně chyběla přesnost. Po výkopu Stacka se k míči dostal Griffiths, narazil si se svým spoluhráčem, ale míč zachytil Gillet. Dostal míč na půli hřiště, kde se ovšem provinil jeden z hráčů ve fialových dresech. Přímý kop pro domácí.
     
    17
    Tentokrát mířil O'Connor na druhou stranu a jeho střela letěla vysoko nad. Toto se domácímu útočníkovi příliš nepovedlo. Vzápětí mohli potrestat nevyužitou příležitost domácích hosté, ale skončili na obranném valu Hibernianu.
     
    16
    Další přímý kop Hibernianu. Tentokrát z větší vzdálenosti a vzdušný míč byl ihned odvrácen. Ovšem pouze na nohu jednoho z domácích a ten byl zfaulován blíže vápnu Essona. Zajímavá šance pro domácí.
     
    15
    Roh Invernessu. Centr Hayese z pravé strany byl zblokován na roh. Zatočený míč pouze zaplul do rukavic Stacka.
     
    13
    Režii poslední minutky mají na svědomí hosté, ale z jejich útoku nezapršelo. Na druhé straně se dostal do ofsajdu Sproule. Z následného útoku domácích ohrožení Stacka nevzešlo a domácí brankář může vykopávat.
     
    12
    Viděli jsme první roh utkání. Po výpadu Wotherspoona ukázal čárový sudí na roh, ale ten domácí nedokázali využít. K míči se dostali ihned po odvrácení, ale hostující obrana zůstala neprolomena.
     
    11
    Po útočném výpadu Hibernianu se dostali ke slovu také hosté. Po dobývání útočných pozic přišel centr z kopačky Hayese, ale pro jeho nabídku si došel Stack. Domácí tedy mohou zaútočit.
     
    10
    Galbraith to zkoušel levačkou, ale jeho rána mu nesedla. Invernessu se vždy podařilo odvrátit míč do autu. Domácím nestačily ani tři pokusy.
     
    8
    Hibernian právě vstřelilo branku!
    A domácí kapitán vymetl pravý růžek Stackovi branky! Hibs jsou do vedení zásluhou GARRYHO O'CONNORA!
     
    6
    Útočná akce domácích skončila faulem Golobarta. K míči se dostal Griffiths, vydal se do vápna, ale těsně před ním byl zfaulován. Zajímavá pozice pro domácí. K míče se staví O'Connor.
     
    6
    Dlouhý centr hledal Tadea, kterému se ovšem na penaltovém puntíku nepodařilo zpracovat míč a ten se odrazil do náručí Stacka. Bude vykopávat brankář Hibs.
     
    5
    Davisův centr z levé strany odvrátil Booth.
     
    4
    Tentokrát se na útočné polovině nacházel Inverness, ale celá akce skončila faulem na Griffithse, který musel ze hřiště. Inverness ovšem odevzdal sportovně míč ihned po autu.
     
    3
    Domácí mají územní převahu. Inverness jen čeká. Domácí jsou častěji u míče, ale do zakončení se nedostávají. Obrana hostí je pozorná.
     
    2
    Utkání začíná opatrně z obou stran. První centr domácích nenašel adresáta, míče tedy v moci hostí.
     
    1
    Domácí nastoupili v zelených dresech. Hosté v červeno-modré kombinaci. Domácí jsou u míče.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Hibernian FC: Stack - Towell, Booth, Stephenson, O'Hanlon - Wotherspoon, Galbraith, Stevenson, Sproule - Griffiths, O'Connor.

    Trenér: Pat Fenlon.

    Inverness Caledonian: Esson - Golobart, Shinnie, Gillet - Davis, Cox, Piermayr, Hayes - McKay, Tade, Foran.

    Trenér: Terry Butcher.

    Rozhodčí: Steven McLean (SCO).
     
    Utkání bude řídit skotský arbitr Steven Mclean. Třicetiletý sudí je od loňského roku na mezinárodní listině FIFA a letos jsme ho mohli spatřit například na světovém šampionátu do sedmnácti let. Na domácí scéně ovšem působí od roku 1997.
     
    Vzájemné zápasy:

    Většina zápasů obou týmů nabídla nějaké branky, ale kromě utkání z listopadu loňského roku, které skončilo vítězstvím domácího Invernessu 4:2, šel vždy výsledek pod 2,5 branek. Ohledně tohoto utkání by to mohla být nejzajímavější sázka v nabídkách sázkových kanceláří. Poslední vzájemný zápas nabídlo 2. kolo letošního ročníku a odehrálo se na hřišti Invernessu. Domácí nedokázali využít několik šancí a to potrestal v 90. minutě zápasu Garry O'Connor, čímž rozhodl o výhře svého týmu.

     
    O Hibernianu:

    Ne zrovna příjemné období zažívají Habs pod vedením Pata Fenlona. Poslední výhra Fenlonových svěřenců se datuje 22. října, kdy zvítězili v St. Mirrenu 2:1. Od té doby si v osmi zápasech připsali tři body za remízy. Poslední šňůru pěti zápasů zahájili porážkou na hřišti St. Johnstonu. Poté zavítali na hřiště Motherwellu, kde se ujali vedení 0:1, ale utkání se nedohrálo. V následujících třech utkání přišly porážky s Rangers a na hřištích Aberdeenu a Dundee United.

    Tým trápí mizerná koncovka a sedmnáct vstřelených branek o tom svědčí. Je to beznadějně nejhorší číslo ze všech týmů. Ani obrana Hibs není příliš pevná, což dokazuje 32 inkasovaných branek. Není přehnané tvrdit, že hra Hibs závisí na jediném muži. Je jím útočník Garry O'Connor. Ten by měl do dnešního utkání zasáhnout po zranění prstu, které ho v posledních týdnech trápilo. Forvard Hibs vsítil již osm branek, přestože poslední utkání na hřišti Dundee vynechal, aby neriskoval větší zranění svého prstu. Není divu, že se mluví o jeho lednovém přestupu do Glasgow Rangers. Trenér Fenlon ovšem tyto spekulace prozatím odvrátil a věří, že mu osmadvacetiletý útočník pomůže snížit čtyřbodový deficit na dnešního soupeře. Do utkání nezasáhne zraněný Isaiah Osbourne. Otazník visí nad novou posilou mužstva, kterou si manažer Fenlon daroval dva dny před Štědrým dnem. Jedná se o útočníka Eoina Doyla, který přichází ze Sliga Rovers bez finančního vyrovnání.

     
    O Invernessu:

    Hostující manažer Terry Butcher nepochybuje o dalším vítězství svého týmu, přestože čeká jeho tým důležité pondělní utkání se St. Johnstone. Jeho tým uhrál v posledních pěti zápasech dvě vítězství. Po porážce na hřišti Hearts si Inverness odvezl všechny body ze St. Mirrenu. Další dvě kola vyšly bodově naprázdno a mohla za to domácí porážka s Dundee a prohra na hřišti Rangers. Poslední zápas byl již veselejší. Inverness doma přehrál Aberdeen a připsal si tři body po vítězství 2:1.

    Tým vstřelil 27 branek a o 12 více jich inkasoval. Nejlepším střelcem týmu je Gregory Tady se sedmi zásahy. Hostující tým ovšem trápí rozsáhlá marodka. Do této sezony již nezasáhne Chris Hogg, který si vážně poranil koleno. Nejistý je start dua Andrew Shinnie a Ross Tokely. Oba by měli být připraveni nastoupit, ale Butcher nechce riskovat jejich opětovné zranění před utkáním se St. Johnstone. U Aidana Chippendalea, Davida Proctora a Owaina Tudura Jonese se nedá počítat s dnešním startem. Pozitivní je ovšem návrat Aarona Dorana a Joshe Meekingse.

     
    O zápase:

    Na Easter Road Stadium budeme svědky záchranářského souboje mezi Hibernianem a Invernessem. Domácímu týmu patří předposlední příčka se čtrnácti body. Poslední Dunfermline má sice stejný počet bodů, ale díky skóre mu patří poslední příčka. Hostujicí Inverness je na sice o pozici výše, má náskok čtyř bodů, ale také jeden zápas k dobru.


     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Daniel Ryl

    Branky: 8. O'Connor - 41. Hayes

    Karty:   25. Stephenson (HIB), 44. O'Connor (HIB), 87. O'Hanlon (HIB) - 37. Golobart (INV)


    Hibernian FC: Stack - Towell (76. Palsson), Booth, Stephenson, O'Hanlon - Wotherspoon, Galbraith, Stevenson, Sproule (83. Murray) - Griffiths (63. Scott), O'Connor
    Inverness Caledonian Thistle FC: Esson - Golobart, Shinnie, Gillet - Davis, Cox (74. Tansey), Piermayr, Hayes - McKay (76. Doran), Tade, Foran

    Rozhodčí: Steven McLean (SCO)