Kayserispor – Bursaspor 0:2 (kon.) | Trabzonspor – Manisaspor 2:1 (kon.) | Sivasspor – Karabükspor 3:0 (kon.)
Galatasaray – Istanbul BB 4:1 (kon.) | Mersin – Ankaragücü 1:2 (kon.)
konec
Kayserispor
0:2 (0:1)
Bursaspor
Úterý 03.01.2012, 17:00 • Kadir Has Stadium • Turecká Superliga
Předzápasové kurzy
     
    Hosté tedy po zásluze vítězí a po brankách Battaly a Stepanova si připisují tři body do tabulky Süperlig. Nic na tom nezměnila ani červená karta, kterou inkasoval pět minut před koncem střídající Cagiran. Hráčem utkání je rozhodně hráč Bursasporu Pablo Batalla. Mrštný fotbalista nejprve hlavičkou otevřel skóre duelu, a poté přesným centrem našel Stepanova, který uzavřel na 2:0. (18:54:35)
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Domácí se ještě snaží na útočné polovině, jenže obrana Bursasporu veškeré centry s přehledem odvrací.
     
    90+3
    Ještě tu byla nadějná šance domácích, jenže Kujović pálil po pěkné přihrávce Sultana mimo Carsonovu klec.
     
    90+2
    Akce domácích byla zastavena na útočné polovině, jenže následný rychlý přímý kop se hráčům Kayserisporu nepovedl a končí za postranní čárou.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    89
    Vederson však branku nedává! Levý zadák Bursasporu totiž přízemním pokusem netrefuje svoji levačkou Navarrovu klec!
     
    88
    Uvidíme pokutový kop! Po akci Chrétiena je faulován v pokutovém území hostující útočník Bahadir.
     
    88
    Muž utkání odchází ze hřiště. Ano, Pablo Batalla, který jednu branku sám dal a na druhou přihrál si odchází odpočinout. Obranné řady posílí Svensson.
     
    88
    Domácí tým okamžitě našlápl do útoku, ale tam se mu na pravé straně nevede, když Yokuslu zakončuje mimo.
     
    86
    Následně vidíme červenou kartu! Nepěkným zákrokem se snažil zastavit Cagiran domácího Yokusla a vidí za to zasloužený trest. Šlapák, který zastavil rodící se brejk domácích je potrestán červenou kartou.
     
    86
    Batalla rozehrával z levé strany přímý kop, ale s ním si domácí obrana poradila a odvrací.
     
    84
    Odabasi je druhým novým hráčem Bursasporu, který se podívá na trávník. Na poslední minutky nahradí Stanislava Šestáka.
     
    83
    Samostatně to teď zkusil hostující Ozan Ipek, který si namířil po levé straně do pokutového území. Tam měl ale k míči blíž brankář Navarro, a tak ze zakončení nic nebude.
     
    82
    Kaldirim hledal ve vápně domácího kapitána Gökhana Ünala, jenže ten je nachytán v ofsajdu. Hosté tak pohodlně rozehrají přímý volný kop.
     
    80
    Hosté se snaží kombinovat na útočné polovině po pravém křídle, ale tam teď Chrétien míč ztratil, a tak se rychle musí vrátit na svou pozici.
     
    78
    Prudký míč hledal z pravé strany na útočné polovině Bursasporu skrytého Šestáka, ale ten na nepřesný balon nedosáhl. Brankář domácích Navarro tak rychle spěchá s rozehrávkou.
     
    76
    Kayserispor se snažil odpovědět okamžitou brankou, jenže ta nepřichází. Cem Sultan sice napřáhl z levé strany nadějně, ale jeho pokus naneštěstí pro něj končí těsně vedle Carsonovi branky.
     
    72
    Gökhan Ünal vidí po dalším faulu na levé straně žlutou kartu.
     
    73
    Bursaspor právě vstřelil branku!
    Hosté již vedou o dvě branky. Z následného přímého kopu totiž našel Pablo Batalla přesně hlavičku MILANA STEPANOVA, který se v chumlu hráčů zorientoval výborně a zakončuje přesně k tyči. Bývalý obránce FC Porto tak posílá tým trenéra Ertuğrula Sağlama do již velmi nadějného dvoubrankového náskoku.
     
    73
    Domácí tým střídá. Emir Kujović nahradí na trávníku Duraka.
     
    71
    Rychlý brejk Bursasporu zastavil nepěkným faulem na Batallu domácí Güngör a vidí za to zaslouženou žlutou kartu.
     
    71
    Kaldirim však bohužel pro domácí poslal míč pouze do zdi.
     
    70
    Nadějná pozice pro domácí. Ozan Ipek fauloval na hranici velkého vápna mladíka Yokuslua, a ten tak vybojoval pro Kayserispor nadějnou příležitost.
     
    68
    Po následném rohovém kopu pálil zajímavě Batalla, ale jeho technická rána skončila mimo branku.
     
    67
    Nejnebezpečnější hráč hostů Bahadir byl opět u balonu a opět to bylo nadějné. Rána hostujícího forvarda však šla s pomocí protihráče mimo.
     
    65
    Nadějný centr domácích hledal v pokutovém území Sultana, jenže ten se do zakončení nedostal. Domácí i tak stále u míče.
     
    63
    Obrovská šance hostů! Batalla dobře narazil Bahadirovi, který se dostal do pokutového území. Tam se ještě zbavil pěkně kličkou protihráče, jenže následnou ránu posílá do tyče. Pro hostujícího forvarda to je v dnešním podvečeru již tyč druhá.
     
    61
    Hosté poprvé střídají. Adema Kocaka nahradí na trávníku Musa Cagiran.
     
    60
    Chytře to udělal na levém křídle domácí Gökhan Ünal, který se tlačil do vápna. Tam je ale zastaven dobrou prací Öztürka.
     
    59
    Batallovo kouzlení na levém křídle zastavuje na jedničku Pekarík. Následný brejk Kayserisporu končí v zámezí.
     
    57
    Hra se přelévá ze strany na stranu, ale žádné šance nevidíme. Teď zastavil dlouhý pas na Bahadira domácí brankář Navarro, který stačil míč před pokutovým územím odkopnout.
     
    55
    Roh hostů z Bursy sice našel hlavu Turgaye Bahadira, jenže ten v záklonu posílá míč pouze do rukavic Navarra.
     
    53
    Rychlá kombinace Bursasporu skončila na pravé straně, když Šesták nenašel přesně spoluhráče. Brejk domácích tak musel poté zastavit za cenu žluté karty Alfred N'Diaye.
     
    51
    Nadějná akce ale přišla na druhé straně! Tam se na levé straně dostal po kombinaci k míči Bahadir, který se snažil ještě centrovat z těžkého úhlu na Šestáka. Tam ale zasáhl Güngör, který odvrací do zámezí.
     
    49
    V úvodu druhé půle se domácí tým snaží zatlačit Bursaspor, ale nepřesnosti v přechodové fázi jej brzdí. Teď na levé straně neuspěl Sefa Yilmaz.
     
    47
    Vysoký míč hledal za obranou domácích Bahadira, jenže ten fauluje, a tak Kayserispor rozehraje přímý kop.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Fotbal plný šancí je zatím k vidění na Kadir Has Stadium. Jedinou proměnil hostující Batalla, který se po centru Vedersona trefil úspěšně hlavičkou. Kayserispor měl sice o něco více ze hry, jenže v šancích ho zatím zastavuje dobře chytající Carson. Druhý poločas začne pravděpodobně v 18:03.
     
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Akce domácích měla jít z levé strany zásluhou Duraka před branku, jenže centr zastavil Chrétien.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Bahadir už je zpět na hřišti a mohl tak sledovat dobrý obranný zákrok svého kolegy Vedersona, který na levé straně nepustil do útočné akce Duraka.
     
    42
    A další šance! Hostující Batalla našel chytrým obloučkem za obranou Bahadira, jenže ten zakončil pouze do rukavic Navarra. Navíc to vypadá, že si zranil koleno a momentálně v bolestivých grimasách leží za postranní čárou.
     
    40
    Vynikající příležitost hostů nekončí brankou. Chrétien výborně našel z pravé strany volného Ozana Ipeka, jenže ten z pokutového území nezvyšuje náskok Bursasporu. Sám před Navarrem pálí pouze do jeho rukavic.
     
    39
    Následná prudká rána jednoho z domácích končí mimo branku Bursasporu. Kayserispor přesto zůstane u míče, když bude kopat roh.
     
    37
    Výborný Carson! Ten nejprve nemusel zasahovat proti ráně Gökhana Ünala, jenže akce Kayserisporu pokračovala. Z hranice velkého vápna poté pálil Yokuslu a jen díky výbornému zákroku hostujícího brankáře se stav nemění. Anglický strážce branky vyráží rukavicí těsně vedle.
     
    36
    Svižná akce domácích hledala na levém křídle Duraka. Ten však ve vápně narazil na skvěle vyběhnutého Scotta Carsona, který skluzem odvrací.
     
    35
    Vidíme první žlutou kartu. Tu vidí hostující střelec jediné branky Batalla, který na útočné polovině zastavil hrozící brejk faulem na Sefu Yilmaze.
     
    33
    Brankář hostů Carson nepřesně rozehrál jednoduchý míč a Kayserispor mohl do rychlého kontru. Míč na levé straně ale Cema Sultana nenašel a končí za postranní čarou.
     
    31
    Riveros následně přímý kop opravdu rozehrál, jenže s vysokým míčem si poradila obrana hostů, která bez problémů odvrací.
     
    30
    Akce středem domácích šla na Duraka, ale ten je faulován. Přímý kop rozehraje pravděpodobně Riveros.
     
    30
    Kayserispor to teď zkoušel po pravé straně, jenže opět neúspěšně. Riveros totiž prudkým balonem na druhém křídle Sultana nenašel.
     
    28
    Nadějnou akci domácích rozjel po levé straně Sultan, jenže nahrávku na Gökhana Ünala výborně přečetl N'Diaye, který tak pro Bursaspor získává míč.
     
    25
    Domácí tým střídá. Cem Sultan nahrazuje pravděpodobně zraněného Şişmanoğla.
     
    23
    Hosty branka nabudila a ženou se za dalším zakončením. Batalla ale na Bahadira nenahrál přesně, a ten tak z těžkého úhlu nestačil přesně vystřelit.
     
    21
    Bursaspor právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení 1:0! Z levé strany našel Venderson přesným centrem PABLA BATALLU, který osamocený v pokutovém území zakončil ideálně. Svoji hlavičku totiž posílá přesně k tyči, kde Navarro nemá šanci reagovat. Domácí obrana trestuhodně zaspala, když nechala hostujícímu záložníkovi hodně volného prostoru, a ten toho dokonale využil.
     
    20
    Svižnou akci hostí zastavuje faulem na Batallu domácí Riveros. Přímý kop Bursaspor následně z nadějné pozice nekončí zakončením. Ve vzduchu kraloval Eker, který odvrátil do zámezí.
     
    19
    Dlouhý míč hledal za obranou Bursasporu skrytého Gökhana Ünala. Ten na míč sice nedosáhl, ale zásluhou Stepanova domácí budou kopat rohový kop.
     
    16
    Domácí tým pomalu přebírá iniciativu, ale na levé straně se neprosadil. Şişmanoğla zastavil na hranici faulu N'Diaye.
     
    14
    Teď byla k vidění velká šance domácích! Na hranici ofsajdu přebral míč před pokutovým území zatím agilní Sefa Yilmaz. Pravačkou to zkusil na branku, jenže proti němu zasahuje skvělý Scott Carson. Ten prudkou dělovku na přední tyč znamenitě vyráží!
     
    13
    Bursaspor pohodlně kombinuje na vlastní polovině a čeká na vhodný moment pro útok. Stepanov následně nerozehrál přesně, jenže to samé platilo i u domácích, a tak má míč Kocak.
     
    10
    Dlouhý míč hledal před vápnem hostujícího Bahadira, ale s ním si Peter Pekarík poradil na jedničku. Následně je Vedersonem faulován unikající Sefa Yilmaz, a tak domácí rychle rozehrávají přímý kop.
     
    9
    A teď je po podobné akci domácích v ofsajdu nachytán Sefa Yilmaz.
     
    8
    Na druhé straně hledal dlouhý míč zkušeného Gökhana Ünala, ale ten na něj nedosáhl. Balon tak mají opět hosté.
     
    6
    Hostující tým si připisuje první velkou šanci utkání! Před pokutovým územím Kayserisporu se do míče opřel zcela volný Bahadir a málem tu byla branka. Rána hostujícího střelce se ale zastavila na levé tyči a dorážka Stanislava Šestáka míří mimo!
     
    4
    Snaha domácí započala na vlastní polovině, jenže rychle také zhasla. Dlouhý míč po kombinaci našel pouze stopera hostů Stepanova, který odvrací.
     
    3
    Aktivněji začal tím hostí, který se snažil dvakrát po pravé straně. Chrétien ale ani v jednom případě nenašel spoluhráče. Přesto bude Bursaspor kopat první rohový kop.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Slovenský minisouboj mezi sebe dnes svede pravého zadáka Petera Pekaríka, který v Kayserisporu hostuje z Wolfsburgu a Stanislava Šestáka, jenž dnes nastupuje v útočné dvojici Bursasporu s Turgayem Bahadırem.
     
    Domácí tým je na sedmé pozici a posledních pěti duelů vybojoval velmi slušné čtyři výhry. Dnes své síly změří ze zatím nepříliš dobře hrajícím Bursasporem. Celek Ertuğrula Sağlama měl před začátkem sezony jistě pohárové ambice, ale realita je zatím jiná. Tým z Bursy je totiž s Gaziantepsporem nejčastěji remizujícím týmem Süperlig. Z posledních čtyř duelů to znamenalo třikrát dělbu bodů.
     
    Vítejte u Süperlig! Hned v úvodu ledna na sebe narazí na Kadir Has Stadium domácí Kayserispor a hostující Bursaspor.
     
    Úvodní sestavy:

    Kayserispor: Navarro - Pekarík, Eker, Güngör, Kaldirim - Riveros, Yokuslu, Durak, Sefa Yilmaz - Şişmanoğlu, Gökhan Ünal.

    Trenér: Shota Arveladze

    Bursaspor: Carson - Chrétien, Öztürk, Stepanov, Vederson - Kocak, N'Diaye, Batalla, Ozan Ipek - Šesták, Bahadir.

    Trenér: Ertuğrul Sağlam

    Rozhodčí: Barış Şimşek - Mehmet Kısal a Mehmet Metin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Martin Mišovec

    Branky: 21. Batalla, 73. Stepanov

    Karty:   71. Güngör (KAY), 72. Gökhan Ünal (KAY) - 35. Batalla (BRS), 53. N'Diaye (BRS)   86. Cagiran (BRS)


    Kayserispor: Navarro - Pekarík, Eker, Güngör, Kaldirim - Riveros, Yokuslu, Durak (73. Kujović), Sefa Yilmaz - Şişmanoğlu (25. Sultan), Gökhan Ünal.

    Trenér: Shota Arveladze

    Bursaspor: Carson - Chrétien, Öztürk, Stepanov, Vederson - Kocak (61. Cagiran), N'Diaye, Batalla, Ozan Ipek - Šesták (84. Odabasi), Bahadir.

    Trenér: Ertuğrul Sağlam

    Rozhodčí: Barış Şimşek - Mehmet Kısal a Mehmet Metin