Kayserispor – Bursaspor 0:2 (kon.) | Trabzonspor – Manisaspor 2:1 (kon.) | Sivasspor – Karabükspor 3:0 (kon.)
Galatasaray – Istanbul BB 4:1 (kon.) | Mersin – Ankaragücü 1:2 (kon.)
konec
Kayserispor
0:2 (0:1)
Bursaspor
Úterý 03.01.2012, 17:00 • Kadir Has Stadium • Turecká Superliga
Předzápasové kurzy
     
    89
    Vederson však branku nedává! Levý zadák Bursasporu totiž přízemním pokusem netrefuje svoji levačkou Navarrovu klec!
     
    88
    Uvidíme pokutový kop! Po akci Chrétiena je faulován v pokutovém území hostující útočník Bahadir.
     
    88
    Muž utkání odchází ze hřiště. Ano, Pablo Batalla, který jednu branku sám dal a na druhou přihrál si odchází odpočinout. Obranné řady posílí Svensson.
     
    86
    Následně vidíme červenou kartu! Nepěkným zákrokem se snažil zastavit Cagiran domácího Yokusla a vidí za to zasloužený trest. Šlapák, který zastavil rodící se brejk domácích je potrestán červenou kartou.
     
    84
    Odabasi je druhým novým hráčem Bursasporu, který se podívá na trávník. Na poslední minutky nahradí Stanislava Šestáka.
     
    72
    Gökhan Ünal vidí po dalším faulu na levé straně žlutou kartu.
     
    73
    Bursaspor právě vstřelil branku!
    Hosté již vedou o dvě branky. Z následného přímého kopu totiž našel Pablo Batalla přesně hlavičku MILANA STEPANOVA, který se v chumlu hráčů zorientoval výborně a zakončuje přesně k tyči. Bývalý obránce FC Porto tak posílá tým trenéra Ertuğrula Sağlama do již velmi nadějného dvoubrankového náskoku.
     
    73
    Domácí tým střídá. Emir Kujović nahradí na trávníku Duraka.
     
    71
    Rychlý brejk Bursasporu zastavil nepěkným faulem na Batallu domácí Güngör a vidí za to zaslouženou žlutou kartu.
     
    63
    Obrovská šance hostů! Batalla dobře narazil Bahadirovi, který se dostal do pokutového území. Tam se ještě zbavil pěkně kličkou protihráče, jenže následnou ránu posílá do tyče. Pro hostujícího forvarda to je v dnešním podvečeru již tyč druhá.
     
    61
    Hosté poprvé střídají. Adema Kocaka nahradí na trávníku Musa Cagiran.
     
    53
    Rychlá kombinace Bursasporu skončila na pravé straně, když Šesták nenašel přesně spoluhráče. Brejk domácích tak musel poté zastavit za cenu žluté karty Alfred N'Diaye.
     
    40
    Vynikající příležitost hostů nekončí brankou. Chrétien výborně našel z pravé strany volného Ozana Ipeka, jenže ten z pokutového území nezvyšuje náskok Bursasporu. Sám před Navarrem pálí pouze do jeho rukavic.
     
    37
    Výborný Carson! Ten nejprve nemusel zasahovat proti ráně Gökhana Ünala, jenže akce Kayserisporu pokračovala. Z hranice velkého vápna poté pálil Yokuslu a jen díky výbornému zákroku hostujícího brankáře se stav nemění. Anglický strážce branky vyráží rukavicí těsně vedle.
     
    35
    Vidíme první žlutou kartu. Tu vidí hostující střelec jediné branky Batalla, který na útočné polovině zastavil hrozící brejk faulem na Sefu Yilmaze.
     
    25
    Domácí tým střídá. Cem Sultan nahrazuje pravděpodobně zraněného Şişmanoğla.
     
    21
    Bursaspor právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení 1:0! Z levé strany našel Venderson přesným centrem PABLA BATALLU, který osamocený v pokutovém území zakončil ideálně. Svoji hlavičku totiž posílá přesně k tyči, kde Navarro nemá šanci reagovat. Domácí obrana trestuhodně zaspala, když nechala hostujícímu záložníkovi hodně volného prostoru, a ten toho dokonale využil.
     
    14
    Teď byla k vidění velká šance domácích! Na hranici ofsajdu přebral míč před pokutovým území zatím agilní Sefa Yilmaz. Pravačkou to zkusil na branku, jenže proti němu zasahuje skvělý Scott Carson. Ten prudkou dělovku na přední tyč znamenitě vyráží!
     
    6
    Hostující tým si připisuje první velkou šanci utkání! Před pokutovým územím Kayserisporu se do míče opřel zcela volný Bahadir a málem tu byla branka. Rána hostujícího střelce se ale zastavila na levé tyči a dorážka Stanislava Šestáka míří mimo!

    Martin Mišovec

    Branky: 21. Batalla, 73. Stepanov

    Karty:   71. Güngör (KAY), 72. Gökhan Ünal (KAY) - 35. Batalla (BRS), 53. N'Diaye (BRS)   86. Cagiran (BRS)


    Kayserispor: Navarro - Pekarík, Eker, Güngör, Kaldirim - Riveros, Yokuslu, Durak (73. Kujović), Sefa Yilmaz - Şişmanoğlu (25. Sultan), Gökhan Ünal.

    Trenér: Shota Arveladze

    Bursaspor: Carson - Chrétien, Öztürk, Stepanov, Vederson - Kocak (61. Cagiran), N'Diaye, Batalla, Ozan Ipek - Šesták (84. Odabasi), Bahadir.

    Trenér: Ertuğrul Sağlam

    Rozhodčí: Barış Şimşek - Mehmet Kısal a Mehmet Metin