Hoffenheim – Hannover 0:0 (kon.) | Schalke – Stuttgart 3:1 (kon.) | Wolfsburg – Kolín nad Rýnem 1:0 (kon.)
Freiburg – Augsburg 1:0 (kon.) | Norimberk – Hertha 2:0 (kon.) | Kaiserslautern – W. Brémy 0:0 (kon.)
konec
1.FC Kaiserslautern
0:0 (0:0)
Werder Brémy
Sobota 21.01.2012, 18:30 • Fritz-Walter-Stadion • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Utkání tedy končí zaslouženou dělbou bodů za remízu 0:0. Domácí tým měl sice o něco málo více ze hry, ale přes Wieseho se neprosadil. Zdecimovaný kádr hostů si bod z Fritz-Walter-Stadionu zasloužil, a kdyby se v závěru prosadil z malého vápna Pizarro, tak nemuselo zůstat jen u něj. (20:23:30)
     
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Sahan našel po slušném sólu na hranici velkého vápna Jakuba Swierczoka, který se perfektně uvolnil kolem Fritze a ranou z otočky ohrozil Wieseho. Při něm stojí štěstí, když jde rána domácího hráče pár centimetrů od tyče!
     
    90
    Brejk hostů zastavuje na polovině hřiště taktickým faulem Jan Šimůnek. Nastavuje se ve druhém poločase pouze jediná minuta.
     
    89
    Před domácím týmem se rýsovala velká šance, jelikož ze středu hřiště našel Sahan na levém křídle Swierczoka. Ten už zakončuje zbytečně, když mu je odpískán ofsajd.
     
    88
    Připravený Wiese likviduje ránu De Witta z hranice velkého vápna. Akce domácích ještě pokračovala, ale Sahan se k zakončení již neprocpal.
     
    87
    Střídání domácího Kaiserslauternu. Kirch nahradí na závěr duelu Tifferta.
     
    87
    De Witt na Jörgensena, ale před ním odvrací Papastathopoulos do zámezí.
     
    86
    Na pravé straně se prodral k míči domácí Dick, který se již snažil přesně odcentrovat do vápna, ale to se mu nepovedlo. Míč končí v zámezí, a tak rychle Wiese spěchá s rozehrávkou.
     
    85
    Tam fauluje Ignjovski domácího kapitána Tifferta, a tak si domácí tým kopne přímý kop z pravé strany.
     
    84
    Schmitz našel z levé strany hlavičku Rosenberga, ale ten branku neohrozil. Míč skončil na Šimůnkovi, který rozehrává směrem vpřed.
     
    83
    Kouemaha na útočné polovině posouval na Jörgensena, ale ten měl těžkou situaci, a tak o míč přichází.
     
    82
    Hosté teď v klidu kombinují na vlastní polovině a snaží se vybrat vhodný moment pro útočnou akci.
     
    80
    Po zmatku v pokutovém území zakončoval Pizarro, ale z bezprostřední blízkosti pálí pouze do Trappa! Ten zasáhl na malém vápně výborným způsobem.
     
    79
    Po delší době v akci hostující Rosenberg, který vybojoval na pravém křídle rohový kop pro Werder.
     
    78
    Domácí na útočné polovině, ale zakončení Sahana nebezpečné příliš není. Skákající míč trefil domácí záložník nedobře, a tak střela končí hodně mimo branku.
     
    76
    Míč si postavil De Witt a nevypadalo to vůbec špatně. Balon ale nakonec nabral výšku, a tak Wiese nemá práci.
     
    75
    Sahan faulován na útočné polovině Schmitzem, který za to vidí žlutou kartu.
     
    74
    Hostující Pizarro lehce ztratil míč na útočné polovině a do brejku šel domácí celek. Sahan našel z pravé strany Jörgensena, jenže ten svoji následnou nahrávku kazí.
     
    73
    Ekiciho, který rozjížděl útočný brejk hostů fauluje De Witt a je důrazně napomínán sudím Hartmannem. Při dalším nedovoleném zákroku domácího záložníka už pravděpodobně přijde žlutá karta.
     
    71
    Bargfrede zastavuje domácí útok jen za cenu žluté karty.
     
    70
    Šance hostů. Pizarro v těžké pozici udržel v pokutovém území míč a posunul na Rosenberga. Ten se snažil obstřelit obranný val, ale balon si našel brankář Trapp a chytá.
     
    69
    Oba celky se teď předhánějí v nepřesnostech a moc fotbalového umu nevidíme. Nepovedená kombinace Kaiserslauternu končí až u Wieseho.
     
    67
    Dlouhá kombinace hostů na útočné polovině zakončení nepřinesla, když ze středu hřiště nenahrál Rosenberg přes Šimůnka. Ten nahrávku zastavuje tělem.
     
    65
    Rosenberg nahrával v situaci tři na tři na Pizarra, který ale z hranice velkého vápna do zakončení neprošel. Nadějnou pozici hostů zastavil Šimůnek.
     
    63
    Střídání domácích. Nicolai Jörgensen nahradí na trávníku Fortounise.
     
    62
    Zakončení Pizarra z hranice velkého vápna chytá Trapp bez větších problémů do náruče.
     
    61
    Bugerův centr z levé strany hledal ve vápně Kouemahu, ale ten o pár centimetrů míč netrefuje. Chybu Silvestreho tak domácí střelec nevyužil.
     
    61
    Po rohu domácích se snažil vrátit míč do pokutového území De Witt, ale jeho střílená nahrávka je odvrácena do zámezí.
     
    59
    Šance domácích! Rána z levé strany z kopačky De Witta končí na horní tyči! Tiffert se snažil dorážet, ale neuspěl a frustrovaný fauluje Rosenberga. Za to následně vidí žlutou kartu.
     
    58
    Do dobré pozice se dral hostující Pizarro, ale v poslední chvíli o míč přišel. Do útoku jde Kaiserslautern.
     
    58
    Žlutá karta do domácích řad. Vidí ji za skluz Jakub Swierczok.
     
    57
    Claudio Pizarro ale z přímého kopu trefuje pouze zeď. Werder přesto zůstává u míče.
     
    56
    Tiffert fauluje na vlastní polovině Pizarra, tak ze zhruba třiceti metrů rozehraje Werder přímý kop.
     
    55
    Odvážně to zkusil na branku z pravé strany Dick, jenže jeho pokus jde vysoko nad Wieseho svatyni.
     
    53
    Tiffert rychle přebral rozehrávku domácích a posunul do levého křídla. Tam se k míči dostal Swierczok, který vypálil levačkou, ale branku přízemním pokusem netrefuje.
     
    51
    Šance domácích! Po rohu podskočil Pizarro míč a k zakončení se dostal Jan Šimůnek! Zakončení stopera však jde bohužel pro Kaiserslautern mimo branku.
     
    51
    Dobré sólo teď předvedl na druhé straně Ignjovski, ale následný centr už nebyl z kategorie výborných. Centr totiž ve vápně odvrací Rodnei.
     
    49
    Nadějně se teď středem hostující obrany prodíral Sahan, ale neuspěl. To si může říct i Tiffert, který pro změnu neodcentroval díky dobrému zákroku Bargfredeho.
     
    48
    Po souboji s Ekicim upadl Šimůnek a jen velmi těžce se zvedá ze hřiště. Vypadá to ale, že bude pokračovat bez nejmenších problémů ve hře.
     
    47
    Na pravé straně hostující ofenzívy přebral dlouhý míč Rosenberg a snažil se o centr do pokutového území. Tam ale našel pouze rukavice Trappa, který kryje míč před Pizarrem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Úvod patřil domácím, ale žádná velká šance z toho nebyla. Tu měl totiž Werder, který zásluhou Rosenberga orazítkoval tyč. Hosté poté měli kopat penaltu, když byl ve vápně atakován Prödl, ale sudí Hartmann na bílý puntík neukázal. Poté přišlo na řadu mnoho šancí na obou stranách, ale skóre se zatím nemění. Druhý poločas to může změnit a pravděpodobně začne v 19:34.
     
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Burgera posouvá z levé strany na Tifferta, který ale neodcentroval. Zblokovaný míč končí v zámezí.
     
    45+1
    Velká šance i na straně druhé! Fritz posunul parádně míč do středu hřiště na Ignjovského, který z ničeho nic stál sám před Trappem. Před ním ale zklamal, když místo technického zakončení pálí prudce pouze do středu branky, kde domácí brankář vyráží!
     
    45
    V prvním poločase se budou nastavovat tři minuty.
     
    44
    Šance Kaiserslauternu! Po centru z levé strany z kopačky Tifferta míč doskákal až do malého vápna, kde jej sice nikdo netečoval, ale i tak míč nadělal hodně vzruchu. Končí totiž na levé tyči Wieseho branky!
     
    44
    A znovu aktivní domácí! Burgera hledal z levé strany ve vápně Swierczoka, ale ten nezakončuje. Před mladým Polákem totiž stačil odvrátit Sokratis Papastathopoulos.
     
    43
    Kouemaha v šanci! Zpracoval na levé straně těžký míč a vypálil na Wieseho. Ten s trochou štěstí vyráží, když mu balon mezi nohy neprošel.
     
    42
    Nebezpečí i na straně druhé. Swierczok z brankové čáry procpal míč na hranici velkého vápna, ale tam už nikdo z hráčů Kaiserslauternu zakončit nestačil.
     
    41
    Asi nejhezčí akci Werderu režíroval z levé strany Mehmet Ekici, který si narazil ze spoluhráčem a nahrávkou našel Pizarra. Ten ale pálí znovu mimo.
     
    40
    Po pár vteřinách pálil pro změnu z pravé strany Pizarro, jenže ani on Trappa příliš nevyděsil. Peruánský útočník pálí zhruba tři metry mimo branku.
     
    40
    Pohotově pálil po nahrávce z levé strany hostující útočník Markus Rosenberg, ale Trapp si poradil. Rána šla přesně doprostřed branky, a tak domácí brankář neměl větší problém ránu zneškodnit.
     
    38
    Tu si vysloužil až Papastathopoulos, který fauluje na vlastní polovině skluzem Swierczoka.
     
    38
    Tiffert fauluje ostrým skluzem Ekiciho a může být rád, že nevidí žlutou kartu.
     
    36
    Sahan si teď koledoval o penaltu, když upadl po souboji s Papastathopoulosem. Sudí Hartmann ale tentokrát dobře rozhodl, když penaltu nenařizuje. Domácí Sahan totiž pád ve vápně znatelně přihrál.
     
    35
    Nadějná šance hostů na straně druhé. K té se dostal Mehmet Ekici, který napřáhl pár metrů před vápnem. Jeho pokus jde ale bohužel pro hosty zhruba dva metry od branky Trappa.
     
    35
    Posléze je pískán domácím útočný faul, když Swierczok fauluje Papastathopoulose.
     
    34
    Silvestre poprvé v souboji uspěl, když ve vzduchu nepustil k míči Kouemahu. Kaiserslautern bude vhazovat.
     
    32
    Bugerova rána levačkou ale na Wieseho neprošla. Do rány totiž obětavě skočil jeden z hráčů Werderu.
     
    31
    Schmitz na hranici velkého vápna zastavil Sahina, a tak mají domácí dobrou výhodu přímého kopu.
     
    30
    Akci domácích centroval z levé strany do vápna Dick, ale trefil pouze Schmitze. Záložník Kaiserslauternu posléze mohutně protestoval, jelikož se domnívá, že Schmitz zahrál rukou, ale rozhodčí Hartmann nechává ve hře pokračovat.
     
    29
    Silvestre je novým hráčem na hřišti, když nahradí zraněného Prödla, o kterého již v útrobách stadionu pečuje lékařský tým.
     
    28
    Swierczok fauluje ve hlavičkovém souboji Fritze, a tak hostující kapitán rozehraje přímý volný kop z vlastní poloviny hřiště.
     
    27
    Hra již pokračuje a hosté se snaží momentálně o desíti pouze držet míč. Přesto o něj přicházejí a do útoku jde Kaiserslautern.
     
    25
    Kouemaha hostujícího zadáka sestřelil opravdu penaltovým zákrokem, ale sudí Hartmann penaltu nenařizuje. Rakouský obránce Werderu krvácí a velmi pravděpodobně dnes dohrál. Pro hosty, kteří mají řadu absencí to je velmi nepříjemné zpráva.
     
    23
    Roh Werderu zahrával Mehmet Ekici. První míč byl sice odvrácený, jenže k zakončení se ještě dostal Markus Rosenberg, a to už vypadalo velmi nadějně. Švédský útočník hlavičkoval do tyče, ale akce pokračovala. Prödl dostal při snaze o zakončení hlavou kopačkou do obličeje, a hosté si žádají pokutový kop. Sudí Hartmann ale zůstává klidný.
     
    21
    Hosté zatím nehrají směrem do útoku vůbec nic. Znovu to potvrdil Sokratis Papastathopoulos, který hledal vysokým míčem Rosenberga. Ten se k němu nedostal, a tak rozehraje brankář Trapp.
     
    20
    Kouemaha si zkoušel vyměnit na pravé straně míč se Sahinem, ale druhá nahrávku už mu nevyšla, když končí v zámezí.
     
    19
    Nebezpečnou ránu teď vyslal z hranice velkého vápna na Wieseho Swierczok. Hostující brankář sice musel zasahovat nadvakrát, ale nakonec si s míčem poradil.
     
    17
    Roh domácích hledal hlavičku Jana Šimůnka, ale ten byl přikryt. Následný brejk hostů nebezpečí pro branku Trappa neznamenal, když končí po zásahu Bargfredeho v zámezí.
     
    15
    Bugera nenahrál přesně, a tak šel do brejku Werder. Ekici hledal na pravé straně Rosenberga, jenže tomu nevyšel krok, a tak se k míči nedostává.
     
    14
    Kaiserslautern se teď snaží uklidnit hru a kombinuje s míčem na kopačkách na vlastní polovině hřiště.
     
    12
    Tiffert na De Witta, který posouval míč na pravé křídlo. Tam dobře zapracoval hostující Lukas Schmitz, který Sahana k míči nepustil a odkopává.
     
    10
    Na straně druhé upadl po jasném faulu ze strany Rodneiho Pizarro, ale píšťalka sudího zůstala němá.
     
    10
    Slušná akce domácích po pravé straně, kde Kouemahu poslal k centru Tiffert. Prvně jmenovaný poté hledal ve vápně Swierczok, ale před ním stačil odvrátit do zámezí Fritz.
     
    8
    Ekici nezahrál ve středu hřiště dobře a po chybě v rozehrávce musí faulovat De Witta.
     
    7
    Po nahrávce Dicka chystal míč chytře Sahan, jenže De Witt se k míči nedostal. Kaiserslautern přesto nadále u balonu na útočné polovině hřiště.
     
    6
    Dlouhý míč sice domácí Kouemaha zpracoval, ale následně fauluje Fritze, a tak bude rozehrávat tým hostů.
     
    4
    Zajímavě teď naběhl až do útočné poloviny Dick, jenže následně neodcentroval přesně. Do útoku se tak žene Werder.
     
    3
    Na straně druhé centroval do vápna Schmitz, ale ani přes nepřesný odkop Rodneiho se hosté k zakončení nedostávají.
     
    2
    Domácí tým začal ihned na útočné polovině, a také z toho byla šance. Na centr z levé strany si naskočil Kouemaha a před Wiesem stačil zakončit. Bohužel pro domácí však jde míč mimo branku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí Hartmann již oba celky přivádí na trávník Fritz-Walter-Stadionu, a tak za malou chvíli poslední duel dnešního programu Bundesligy začne.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FC Kaiserslautern: Trapp - Dick, Šimůnek, Rodnei, Bugera - Sahan, Tiffert, De Witt, Fortounis - Swierczok, Kouemaha.

    Werder Brémy: Wiese - Fritz, Prödl, Papastathopoulos, Schmitz - Ignjovski, Bargfrede, Trybull - Pizarro, Ekici, Rosenberg.

    Rozhodčí: Hartmann - Schalk a Cortus.
     
    Domácí tým jde do dnešního utkání z šestnácté pozice, která by znamenala po konci soutěže baráž o udržení v elitě. Dnes celku trenéra Marca Kurze nemůže pomoci jeho nejlepší střelec Shechter, který si odpyká disciplinární trest. Jeho místo v útoku by měl zaujmout novic z Polonie Bytom Jakub Swierczok. Hosté z Brém jsou na tom sice v tabulce o poznání lépe, když jsou na pátém místě, jenže na Fritz-Walter-Stadion přijíždějí ve značně okleštěné sestavě. Mimo hru jsou z důvodu zranění Naldo, Wolf a Mielitz. Kvůli trestům za červené karty poté chybí Aaron Hunt a Tim Borowski.Seznam nehrajících ale nekončí, když starty Boenische, Silvestreho a Marina jsou s velkým otazníkem.
     
    Po úvodních pěti odpoledních duelech Bundesligy přichází její sobotní derniéra. V ní přivítá domácí Kaiserslautern hostující Werder Brémy.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Martin Mišovec

    Branky:

    Karty:   58. Swierczok (KAI), 59. Tiffert (KAI) - 38. Papastathopoulos (BRM), 71. Bargfrede (BRM), 75. Schmitz (BRM)


    1.FC Kaiserslautern: Trapp - Dick, Šimůnek, Rodnei, Bugera - Sahan, Tiffert (87. Kirch), De Witt, Fortounis (63. Jörgensen) - Swierczok, Kouemaha.
    Werder Brémy: Wiese - Fritz, Prödl (29. Silvestre), Papastathopoulos, Schmitz - Ignjovski, Bargfrede, Trybull - Pizarro, Ekici, Rosenberg.

    Rozhodčí: Hartmann - Schalk a Cortus