Dortmund – Hoffenheim 3:1 (kon.) | Bayern – Wolfsburg 2:0 (kon.) | W. Brémy – Leverkusen 1:1 (kon.)
Augsburg – Kaiserslautern 2:2 (kon.) | Hertha – Hamburg 1:2 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Schalke 1:4 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
3:1 (2:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Sobota 28.01.2012, 15:30 • Signal Iduna Park • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Domácí tým zaslouženě vítězí a bere tři body. Dortmund položil základy vítězství v prvním poločase, který suverénně vyhrál o dvě branky. Když v druhé části zvýšil na 3:0 Kagawa, tak již bylo prakticky rozhodnuto. Hostující tým ale zbraně nesložil a zásluhou pěkné trefy Johnsona snížil. Na další branku už to sice nestačilo, ale výkon v druhém poločase nebyl ze strany týmu kouče Stanislawskiho špatný.
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Dlouhý míč Braafheida hledal na útočné polovině Babela, který ale na vysoký pas nedosáhl.
     
    90+1
    Kagawa hrál vysokou nohou, a tak nemůže po levé straně pokračovat směrem vpřed. Hoffenheim rychle rozehrává přímý kop.
     
    90
    Nastavují se dvě minuty.
     
    90
    Šance! A znovu ji měl domácích Dortmund. Po pěkné nahrávce za obranu pádil na Starkeho Barrios, ale neproměnil, když hostující brankář ránu šajtlí vyráží na roh.
     
    89
    Kombinace domácích končí v zámezí, když si Gundogan neporozuměl s Perišićem. Ten na jeho nahrávku náběhem do vápna nezareagoval dobře, a tak Starke může odkopnout od vlastní branky.
     
    87
    Beck patičkou na Musonu, který otočil hru na levou stranu. Z ní centroval do vápna Salihović, ale míč odvrací jistý Mats Hummels.
     
    86
    Kehl v nadějné pozici příliš váhal, a tak se míč po zásahu Braafheida dostává do zámezí. Roh pro Borussii Dortmund.
     
    85
    Poslední střídání domácího celku znamená, že hřiště opouští Kevin Grosskreutz. Jeho místo zaujme Gundogan.
     
    84
    Mlapa fauluje v souboji Schmelzera, ale to se nelíbilo Babelovi, který vidí za protesty žlutou kartu.
     
    83
    Dlouhý pas jednoho z hostů na Babela sice nizozemského hráče nenašla, ale míč se po nepřesném odkopu Weidenfellera dostal až na Becka, který nebezpečně pálil těsně vedle.
     
    82
    Po nahrávce Becka pro změnu fauluje na útočné polovině hostující Salihović.
     
    81
    Kagawa na Barriose, ale ten dlouhou a nepřesnou nahrávku střelce dvou dnešních branek nezastavuje.
     
    80
    Sebastian Rudy je dalším hráčem, který pro dnešní duel dohrál. Jeho místo zaujme Musona.
     
    79
    Z pravé strany stačil Piszczek odcentrovat míč, ale ten Barriose nenašel. Dobře odvrací Vestergaard.
     
    77
    A domácí tým střídá i podruhé, když Blaszczykowského nahrazuje Ivan Perišić.
     
    77
    Za hosty přichází na hřiště Peniel Mlapa, který mění na trávníku Fabiana Johnsona.
     
    77
    Střídání na obou stranách. Domácí tým nejprve vymění Lewandowského, kterého nahrazuje na hřišti Barrios.
     
    76
    Další velká šance Dortmundu! Kagawa si narazil míč ve středu hřiště s Grosskreutzem a nahrál na Lewandowského. Ten utíkal sám na Starkeho, ale jeho následné zakončení brankou nekončí, když ránu hostující brankář vyráží mimo svou klec.
     
    75
    Braafheidův dlouhý pas z levé strany našel Babela v ofsajdu. Domácí tým tak bude rozehrávat přímý kop.
     
    74
    Na pravé straně domácí ofenzívy udržel Kagawa míč na hřišti a centrem z rohu vápna hledal Lewandowského. Balon ale končí na jednom z hostující hráčů.
     
    72
    O pár vteřin později akci domácích neodcentroval ideálně Blaszczykowski, který centrem do vápna neoslovil nikoho z hráčů Dortmundu.
     
    71
    Dlouhý míč na levé straně našel Lewandowského, ale ten zakončuje pouze do brankáře Starkeho.
     
    71
    A ten samý hráč se do míče opřel svou levou nohou. Balon sice zeď překonal, ale Weidenfeller v brance Dortmundu jej v klidu chytá.
     
    70
    O pár vteřin později už to ale může vypadat jinak. Na pravé straně je ve vzduchu totiž faulován Kagawou Salihović.
     
    69
    Hosté z Hoffenheimu jsou u míče čím dál častěji. Tentokrát ale nebezpečí z jejich strany nehrozí, když Grosskreutz zastavuje Weise.
     
    67
    Následuje devátá žlutá karta v sezoně pro hostujícího kapitána Becka, který fauluje na vlastní polovině.
     
    66
    Weis našel na levé straně Braafheida, který nahrávkou mezi obránce hledal Roberta Firmina, ale ten se již k míči před Weidenfellerem nedostal.
     
    65
    Střelec první branky Hoffenheimu byl u míče i v další akci. Firmino po nahrávce prvně jmenovaného nahrál na Salihoviće, který se snažil vrátit míč na levou stranu, ale tam je připraven domácí zadák Neven Subotić.
     
    63
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Pohledná akce hostů končí jejich první brankou! Akci po levé straně odcentroval do vápna Braafheid, který našel přízemním centrem FABIANA JOHNSONA. Ten se s ničím nepáral a přízemní ranou k tyči překonává bezmocného Romana Weidenfellera v brance Borussie.
     
    61
    Následný roh Weidenfeller hrubě podběhl a může být rád, že Beck hlavičkuje mimo jeho klec.
     
    60
    Šance Hoffenheimu! Firminův centr z pravé strany našel ve vápně Babela, který se snažil propálit domácího brankáře, ale ten s trochou štěstí vyráží na roh.
     
    58
    Akci po straně pravé v domácím provedení zkazil Kehl, který nepřesně nahrál na Piszczeka.
     
    58
    Další útočná akce domácích šla po levé straně, ale Sven Bender nenahrál přesně, a tak míč končí až už Starkeho.
     
    55
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Celek kouče Kloppa již vede o tři branky a míří neohroženě za vítězstvím! Nahrávku Piszczeka na pravou stranu nepochopitelně neodehrál Braafheid, když jen posunul na ŠINDŽIHO KAGAWU. Ten okamžitě našel rozeběhnutého Grosskreutze, který však byl v příliš těžkém úhlu, a tak ještě elegantní patičkou vrátil na svého japonského kolegu, který neměl problém zasunout míč do odkryté klece.
     
    54
    A znovu souboj po kterém Johnson na pravé straně upadl, jenže ani v tento moment se faul nepíská. Pro hosty škoda, protože tomu předcházel slušná akce, která ale zůstala bez finále.
     
    52
    Babel rychlou akcí po levé straně navezl míč před pokutové území, kde Weis hledal Johnsona, který po souboji s Hummelsem upadl, ale faul se nepíská.
     
    51
    Grosskreutz v šanci! Po dlouhém autu z pravé strany v podání Piszczeka míč pro prvně jmenovaného připravil Kagawa, ale domácí záložník podklouzl a míří vysoko nad.
     
    50
    Šindži Kagawa hledal na pravé straně Piszczeka, ale před ním stačil odvrátit míč Vestergaard.
     
    48
    Ohrožení domácí branky má na svědomí Braafheid, který centrem našel Johnsona. Ten už zakončit nestačil, když mu míč doslova ukradl od nohy hbitý brankář Weidenfeller.
     
    48
    Centr z levé strany sice hostující obrana odvrátila, ale pouze na hranici velkého vápna, kde pálil z těžké pozice Sven Bender. Jeho pokus končí nad brankou.
     
    47
    Kagawa posunul na pravou stranu Blaszczykowského, který zkoušel najít spoluhráče centrem ve vápně. Míč ale odvrací Williams.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Jasný průběh má zatím duel 19. kola Bundesligy. Dortmund je v dobré formě a to teď v Signal Iduna Parku pociťuje celek Hoffenheimu. Domácí družina pod vedením progresivního kouče Jürgena Kloppa šla do vedení v 16. minutě, kdy se trefil přízemním pokusem Kagawa. Vedení navýšil po půl hodině hry Grosskreutz, který proměnil centr z pravé strany. A ani to nemuselo být všechno. Centr Schmelzera totiž Kevin Grosskreutz úspěšně zavěsil do sítě, ale další branka Dortmundu nebyla uznána pro ofsajd domácího levého záložníka. Hoffenheim zatím směrem vpřed vyplodil pouze jednu slušnou akci, kterou ale Babel poslal pouze do brankáře Weidenfellera. Druhý poločas pravděpodobně začne v 16:31.
     
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Na straně druhé centroval z přímého kopu z levé strany do vápna Rudy, ale míč našel pouze brankáře Dortmundu Weidenfellera.
     
    45
    Domácí tým se již radoval ze třetí branky, ale ta není správně uznána. Schmelzerův centr z levé strany našel Grosskreutze, kterému se sice povedlo zakončit za Starkeho, ale pálil z ofsajdu, a tak se další úspěch domácích odkládá.
     
    44
    Salihović rychle rozjel hostující akci a posunul do levého křídla. Z něj centroval do vápna Braafheid, ale ani Babel a ani Firmino se k zakončení bohužel pro Hoffenheim nedostávají.
     
    42
    Posléze přichází další nebezpečný moment ze strany domácích. Z pravé strany pálil Blaszczykowski a po něm i Lewandowski, ale míč se na Starkeho díky obětavosti hostujících beků nedostal.
     
    42
    Po nepřesné rozehrávce hostů se k míči dostal střele první branky utkání Kagawa, který okamžitě hledal na levé straně Grosskreutze. Ten je ale přikryt, a tak je u míče Hoffenheim.
     
    40
    Robert Lewandowski posílal vzduchem nahrávku do vápna, kde tušil Kagawu. Ten se ale k míči nedostal díky kung-fu zákroku hostujícího kapitána Becka, který ve výskoku míč odvrací.
     
    38
    Lewandowski - Pisczek - Blaszczykowski. Polská trojice v barvách domácí Borussie teď hostům zavařila po rychlé akci, ale centr posledně jmenovaného nikoho ve vápně nenašel. Míč totiž zastavil Braafheid, ale signalizovaná ruka není uznána, a tak se pokutový kop nenařizuje.
     
    37
    Nepovedená akce hostů na pravé straně končí v zámezí, když Babel těžkou přihrávku nestačil zpracovat.
     
    35
    První nadějná akce hostů! Pěkně prošel ze středu hřiště až do vápna Ryan Babel, který sám před brankářem Weidenfellerem zakončuje pouze do jeho ruky. Domácí brankář výborně vyráží proti bývalému hráči Liverpoolu na rohový kop.
     
    34
    Brejky domácích jsou opravdu velmi nebezpečné. Z ničeho nic našel Kagawa na pravé straně Lewandovského, ale ten se naštěstí pro hosty k zakončení nedostal, když jej zastavuje Williams.
     
    33
    Snaha hostů směrem vpřed je jalová. Dlouhý míč za obranu pohlídal Subotić, který přenechává míč až na brankáře Weidenfellera, který následně okamžitě rozjíždí další útok Borussie.
     
    31
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Zbytečná ztráta hostů znamená druhou branku Borussie Dortmund. Braafheid ve středu hřiště nepřesně nahrál a míč se dostal na pravé křídlo. Z něj centroval do vápna Blaszczykowski, který našel volného KEVINA GROSSKREUTZE, a ten si již před brankářem Hoffenheimu poradil, když z bezprostřední blízkosti neomylně zavěšuje.
     
    31
    Po dalším nepřesném odkopu hostujícího brankáře Starkeho pádil ku předu Blaszczykowski, který centroval z pravého křídla na Lewandovského, ale před ním zakročuje na jedničku Vestergaard.
     
    29
    Míč poslal přes zeď levák Salihović, ale s jeho točeným míčem si Weidenfeller poradil a vyráží.
     
    28
    Nepřesnosti v domácí obraně znamenají žlutou kartu pro Svena Bendera. Ten musel zastavit nebezpečnou akci hostí, kteří šli do zakončení. Ještě před ním ale Bender fauluje Babela, tak bude Hoffenheim kopat přímý volný kop ze zhruba dvaceti metrů.
     
    27
    Kombinaci hostů na jeden dotek zastavuje faulem na Salihoviće domácí záložník Jakub Blaszczykowski.
     
    26
    Sven Bender v dobré obranné práci, když zastavuje průnik Weise na levé straně. Následný útok domácích zastavuje včasným odkopem brankář Hoffenheimu.
     
    25
    Dlouhý míč hostů hledal v útoku Babela, ale před ním stačil dobře vyběhnout brankáře Dortmundu Weidenfeller, který stačil odkopnout.
     
    24
    Braafheid v těžké pozici a obklíčení dvou hráčů Borussie stačil vybojovat aut. Posléze však hostující bek na polovině hřiště hrubě fauluje a vidí za to žlutou kartu.
     
    22
    Velká šance domácích! Lewandowski nahrál na levé straně v pokutovém území na Kagawu, který z jednoho doteku centroval na zadní tyč. Tam se k míči již dostával Bender, který by mohl pohodlně skórovat, ale je vyrušen Johnsonem, který ve skluzu odvrací na roh.
     
    20
    Ztrátu míče hostí chtěl napravit Weis, který na levé straně jemně zatáhl Kagawu. Sudí Kircher je nekompromisní a tento faul trestá první žlutou kartou utkání.
     
    18
    Hosté se snaží o ohrožení branky, ale na pravé straně je zastavuje Grosskreutz, který takticky fauluje. Hoffenheim rychle rozehrává směrem vpřed.
     
    16
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Domácí tým jde zaslouženě do vedení 1:0! Hostující Starke našel nepřesným odkopem Rudyho, který míč ztratil a pro hosty to má nedozírné následky. Míč totiž od záložníka Hoffenheimu přebral ŠINDŽI KAGAWA, který si ho navedl do pokutového území, kde přízemní ranou k tyči pohodlně skóruje.
     
    14
    Piszczekův dlouhý aut z pravé strany sice hlavičku Svena Bendera našel, ale od ní jde míč pouze slabě na Starkeho, který si tak v klidu poradil.
     
    14
    Zajímavou nahrávku vymyslel hostující kapitán Beck, který hledal za obranou Borussie Babela. Ten ale na míč těsně před Weidenfellerem nedosáhl.
     
    13
    Domácí v posledních vteřinách a minutách tlačí hosty na vlastní polovinu, ale poslední centry ze stran úspěšné nejsou. Schmelzerův pokus zastavuje Firmino.
     
    11
    A znovu ofsajd hostů z Hoffenheimu. Beckův míč z vlastní poloviny sice Johnsona našel, ale ten už v akci pokračovat nemůže.
     
    10
    A teď hosty pro změnu zastavuje ofsajd. Nadějnou akci totiž poslal Babel na Roberta Firmina pozdě, a tak je zastavena pro nedovolené postavení.
     
    10
    Rychlý brejk hostů táhl po levé straně Babel, ale k centru do vápna se již nedostal díky dobré práci Kevina Grosskreutze.
     
    8
    A znovu Lewandowski! Tentokrát jeho tečovaná rána končí na rohovém kopu pro domácí.
     
    8
    Šance Dortmundu! Schmelzer posunul na levé straně na rozeběhnutého Grosskreutze. Ten z brankové čáry odcentroval na Lewandovského, ale ten míří pouze do Starkeho!
     
    7
    Blaszczykowski na Grosskreutze, ale ten výjimečně na pravé straně a neúspěšně. Dobrý obranný zákrok si totiž připisuje Braafheid.
     
    5
    První velká šance utkání! Polská spolupráce v domácích dresech šla z pravé strany z kopačky Blaszczykowskiho na Lewandowskiho. Druhému jmenovanému se povedlo hlavičkovat, ale na Starkeho nevyzrál. Hostující brankář výborně vyráží mimo.
     
    4
    Hraje se ve velkém tempu, ale další akci domácích Starke v brance Hoffenheimu řešit nemusí. Kagawa nahrával z levé strany na Lewandovského, ale ten upadl.
     
    3
    Na straně druhé odvrací míč od Johnsona domácí Piszczek.
     
    3
    A do třetice pálil kapitán Borussie Kehl, ale jeho rána po nahrávce Kagawy míří vysoko nad Starkeho klec.
     
    2
    Znovu byl u míče Grosskreutz, který posunul z levé strany na Lewandovského. Jeho střelu zblokoval Vestergaard.
     
    1
    Domácí tým ihned v první pološanci. Kagawa posunul míč do středu hřiště na Grosskreutze, ale ten o něj ještě před brankou Hoffenheimu přišel. Brankáře Starkeho tak neohrozil.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Za mohutného aplausu zaplněných tribun již oba celky vcházejí na trávník. Duel 19. kola Bundesligy již tak za malou chvíli začne.
     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Kehl - Blaszczykowski, Kagawa, Grosskreutz - Lewandowski

    Trenér: Jürgen Klopp

    TSG 1899 Hoffenheim: Starke - Beck, Williams, Vestergaard, Braafheid - Rudy, Salihović - Weis, Roberto Firmino, Johnson - Babel

    Trenér: Holger Stanislawski

    Rozhodčí: Kircher - Kempter, Lupp.
     
    Domácí celek smazal v minulém kole tříbodový náskok na Bayern Mnichov, když zvítězil na hřišti Hamburku 5:1. Na výborný výkon z minulého kola by Borussia dnes ráda navázala a pomoci jí v tom má navrátilec Roman Weidenfeller, který se po trablech se zády vrací do branky. Mimo hru však nadále zůstává supertalent Mario Götze, jehož místo by měl opět zaujmout Blaszczykowski. Na straně druhé tu jsou hosté z Hoffenheimu, kteří v posledním kole remizovali na domácí půdě 0:0 s Hannoverem. V týdnu celek kouče Stanislawskiho opustil Vedad Ibišević, který zamířil do Stuttgartu a chybět dnes bude i Vorsah, Ibertsberger, Jaissle, Guilde a Compper.
     
    Vítejte u Bundesligy! Aktuálně druhá Borussia Dortmund přivítá ve svém Signal Iduna Parku osmý TSG 1899 Hoffenheim.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Martin Mišovec

    Branky: 16. Kagawa, 31. Grosskreutz, 55. Kagawa - 63. Johnson

    Karty:   28. S. Bender (DOR) - 20. Weis (HOF), 24. Braafheid (HOF), 67. Beck (HOF), 84. Babel (HOF)


    Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Kehl - Blaszczykowski (77. Perišić), Kagawa, Grosskreutz (85. Gundogan) - Lewandowski (77. Barrios)

    Trenér: Jürgen Klopp

    TSG 1899 Hoffenheim: Starke - Beck, Williams, Vestergaard, Braafheid - Rudy (80. Musona), Salihović - Weis, Roberto Firmino, Johnson (77. Mlapa) - Babel

    Trenér: Holger Stanislawski

    Rozhodčí: Kircher - Kempter, Lupp