Dortmund – Hoffenheim 3:1 (kon.) | Bayern – Wolfsburg 2:0 (kon.) | W. Brémy – Leverkusen 1:1 (kon.)
Augsburg – Kaiserslautern 2:2 (kon.) | Hertha – Hamburg 1:2 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Schalke 1:4 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
3:1 (2:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Sobota 28.01.2012, 15:30 • Signal Iduna Park • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    63
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Pohledná akce hostů končí jejich první brankou! Akci po levé straně odcentroval do vápna Braafheid, který našel přízemním centrem FABIANA JOHNSONA. Ten se s ničím nepáral a přízemní ranou k tyči překonává bezmocného Romana Weidenfellera v brance Borussie.
     
    55
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Celek kouče Kloppa již vede o tři branky a míří neohroženě za vítězstvím! Nahrávku Piszczeka na pravou stranu nepochopitelně neodehrál Braafheid, když jen posunul na ŠINDŽIHO KAGAWU. Ten okamžitě našel rozeběhnutého Grosskreutze, který však byl v příliš těžkém úhlu, a tak ještě elegantní patičkou vrátil na svého japonského kolegu, který neměl problém zasunout míč do odkryté klece.
     
    31
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Zbytečná ztráta hostů znamená druhou branku Borussie Dortmund. Braafheid ve středu hřiště nepřesně nahrál a míč se dostal na pravé křídlo. Z něj centroval do vápna Blaszczykowski, který našel volného KEVINA GROSSKREUTZE, a ten si již před brankářem Hoffenheimu poradil, když z bezprostřední blízkosti neomylně zavěšuje.
     
    16
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Domácí tým jde zaslouženě do vedení 1:0! Hostující Starke našel nepřesným odkopem Rudyho, který míč ztratil a pro hosty to má nedozírné následky. Míč totiž od záložníka Hoffenheimu přebral ŠINDŽI KAGAWA, který si ho navedl do pokutového území, kde přízemní ranou k tyči pohodlně skóruje.

    Martin Mišovec

    Branky: 16. Kagawa, 31. Grosskreutz, 55. Kagawa - 63. Johnson

    Karty:   28. S. Bender (DOR) - 20. Weis (HOF), 24. Braafheid (HOF), 67. Beck (HOF), 84. Babel (HOF)


    Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Kehl - Blaszczykowski (77. Perišić), Kagawa, Grosskreutz (85. Gundogan) - Lewandowski (77. Barrios)

    Trenér: Jürgen Klopp

    TSG 1899 Hoffenheim: Starke - Beck, Williams, Vestergaard, Braafheid - Rudy (80. Musona), Salihović - Weis, Roberto Firmino, Johnson (77. Mlapa) - Babel

    Trenér: Holger Stanislawski

    Rozhodčí: Kircher - Kempter, Lupp