Dunfermline – Kilmarnock 1:1 (kon.)
konec
Dunfermline Athletic FC
1:1 (1:1)
Kilmarnock FC
Úterý 07.02.2012, 20:45 • East End Park • Skotská Premier League
Předzápasové kurzy
     
    79
    Hutton dostal žlutou kartu za faul na Shielse.
     
    S tímto konstatováním se s Vámi, čtenáři, loučím a u dalšího on-line přenosu brzy nashledanou. (22:41:46)
     
    Spravedlivou remízou skončila dohrávka skotské Premier League mezi Dunfermlinem a Kilmarnockem. Domácí se bodově dotáhli na předposlední Hibernian, zatímco hosté se stále drží v klidném středu tabulky.
     
    90+1
    Hay z následné standardky nacentroval zleva do vápna, ovšem spoluhráči jako by na jeho myšlenku vůbec nereagovali. Dunfermline se ujal balónu.
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Kerr podrazil pronikajícího Van Tornhouta a obdržel žlutou kartu. Byla teprve druhou v celém zápase.
     
    89
    Kerr fauloval Deytona, ten sám rozehrál přímý kop způsobem, který vlastně ani možná nechtěl. Nacentroval tak zvláštně, že nebýt zákroku gólmana Smitha, míč by zapadl do branky.
     
    86
    Toshney si hlídal míč, byl ovšem faulován aktivním Hardiem. Killies budou rozehrávat z vlastní půlky.
     
    87
    Domácí měli na druhé straně rovněž možnost dvou rohových kopů. Jenže ani jeden od Cardleho se neujal.
     
    84
    Gordon spěchal na branku, ale nakonec nemusel. Byl načapán v ofsajdu.
     
    83
    Killies v dobré možnosti! Centr z rohového kopu od Shielse dopadl na hlavičku Pascaliho, který se pokusil vystřelit, byl ovšem zablokován obráncem Boylem.
     
    81
    Podruhé střídá i Kilmarnock. Odešel Heffernan, do hry jde Dayton.
     
    81
    Killies teď mají více gólových šancí. Hay přetáhl rohový kop ke vzdálěnější tyčce, nicméně bez úspěchu.
     
    79
    Domácí provádějí dvojité střídání. Odchází autor vyrovnávací trefy Kirk, na posledních deset minut jde ukázat vše, co v něm je, Hardie. Dolů jde dále Buchanan, na plac naopak McDougall.
     
    79
    Tentokráte z přímého kopu pálil hodně nebezpčně Hay. Smith jeho skvělý pokus vyrazil kolem tyčky alespoň na rohový kop.
     
    77
    ... Shiels logicky volil přímou střelu a gólman Smith se měl čeho obávat. Naštěstí pro něj hostující záložník zamířil pouze mimo prostor třech tyčí.
     
    76
    Graham srazil na zem Haye a nabídl hostům dobrou standardku. Zahrát by jí měl zřejmě Shiels...
     
    75
    Dunfermline založil pěkný brejk. Na konci celé dobré akce pálil nebezpečně Kirk, jenže narozdíl od gólové situace ze 44. minuty tentokráte nenašel správnou mušku.
     
    73
    I na druhé straně hosté získali rohový kop. Shielsův pas však před bránou Smitha našel pouze hlavičkujícího protihráče Huttona.
     
    72
    Pascali hrál rukou, tohle sudí Murray nemohl přehlédnout. Rutkiewicz proto může založit další útok domácího celku.
     
    70
    Domácí vybojovali po delší době standardku, konkrétně rohový kop. Cardleho centr však nenašel v šestnáctce toho správného adresáta.
     
    68
    Kde nic, tu nic. Na poslední tři minuty se diváci ani nemuseli dívat. Nestalo se nic fotbalového, co by stálo za zmínku.
     
    65
    Keddie posílal dobrý centr z pravé strany do šestnáctky, ovšem bez úspěšného konce v podobě alespoň následné střely na bránu.
     
    64
    I Dunfermline střídá. Ze hřiště jde Burns, na jeho místo nastupuje Cardle.
     
    63
    Hay zkusil pravačkou vypálit na hranici vápna z levé strany, kroucenou střelu musel gólman Smith vyrazit do zámezí.
     
    61
    Kilmarnock provádí taktické střídání. Ze hřiště jde Racchi, přichází čerstvá síla v podobě Van Tornhouta.
     
    60
    Shiels na McMillanovi vybojoval přímý volný kop. Sám ho rozehrál, nevolil přímou střelu, ale rozehrál na své spoluhráče, nicméně Killies z něho nakonec nic nevytěžili.
     
    58
    Heffernan mohl hostům vrátit vedení! Dostal se však s balónem do velkého úhlu a z dobré pozice pravačkou pouze o kousek přestřelil.
     
    57
    Nejprve fauloval Fowler, poté o pár desítek vteřin později Hutton hostujícího Racchiho. Ani v jednom případě se standardka nebezpečnou nestala.
     
    56
    První větší náznak fotbalovosti druhé pětačtyřicetiminutovky! Hostující Gordon našel svým pasem z levé strany přesně hlavu Shielse, který předskočil všechny svoje protihráče, ovšem u vzdálenější tyčky těsně minul Smithovu bránu.
     
    55
    Prvních deset minut druhého dějství je zatím dost ospalých. Hra je na obou stranách hodně vyrovnaná, oba týmy se do větší šance ještě nepustily.
     
    53
    Během krátké chvíle je ve středu pozornosti opět Buchanan. Jenže tentokráte vzbudil vzrušení pouze svou ofsajdovou pozicí.
     
    52
    Domácí Buchanan ve vápně nevěděl, co s míčem, spoluhráči se mu příliš nenabízeli, proto zkusil vypálit. Jenže Bell zasahovat nemusel, dunfermlineský forvard mířil mimo bránu.
     
    50
    Kirk chrlil aktivitou a prahnul po druhém vstřeleném gólu, nicméně ho zastavil praporek pomezního rozhodčího na znamení ofsajdu.
     
    49
    Fowler fauloval Buchanana a tím pádem zastavil útočnou akci svého týmu. Míč tak uvede do hry na vlastní polovině McMillan.
     
    47
    Hosté měli hned po dvou minutách hry druhéhého dějství k dispozici rohový kop, Shiels ho zahrál na vzdálenější tyčku, tam ho ale odvrátil pryč do bezpečí McMillan.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Se závěrem první půle musí být rozhodně spokojenější Dunfermline. V této fázi byl o trošku lepším týmem, už skvělá střela Burnse osm minut před koncem hostujícím Killies naznačovala, že by soupeř mohl kousnout. A taky že se kousl, po pěkné akci odpověděl Kirk minutu před odchodem do kabin na Fowlerův gól z 21. minuty.
     
    První poločas skončil.
     
    44
    Dunfermline právě vstřelilo branku!
    Branku vstřelil ANDY KIRK. Graham unikl po pravé straně, přihrál Kirkovi na hranici vápna, který pak pravačkou vyslal střelu po zemi k levé tyči. Marná byla snaha Bella o zachycení tohoto pokusu. Dunfermline vyrovnává na konci prvního poločasu!
     
    43
    Po autu McMillana se Dunfermline snažil o rozpohybování hry, to se mu ale nakonec nepodařilo. Míč končí za pomezní čárou.
     
    42
    Rutkiewicz srazil Shielse, sudí Murray foukl do píšťalky na znamení faulu. Hosté tak budou zahrávat z vlastní poloviny.
     
    40
    Kilmarnock zakládal středem hřiště další útok, Dunfermline však dobře uhlídal Heffernana s Pascalim. Odkopávat bude gólman Smith.
     
    38
    Killies dobře oprerovali na půdě soupeře. Nakonec z celé akce vyústila střela Racchiho, na kterou ale gólman Smith ani nemusel reagovat.
     
    37
    Skvělý zákrok Bella zachránil Kilmarnock! Dunfermline mohl nyní vyrovnat. Parádní střelu z dvaceti pěti metrů vyslal na bránu Burns, avšak Bell skvělým zákrokem vyrazil míč do bezpečí.
     
    35
    Kilmarnock se dostal znovu do velmi dobré šance. Prostor ve vápně si udělal Kelly, jenž prověřil schopnosti gólmana Smitha, nicméně ten byl mezi třemi tyčemi pozorný.
     
    34
    Střed hřiště, pár nepřesných přihrávek, nějaká autová vhazování... To je nyní obrázek hry z posledních dvou minut.
     
    32
    Dunfermline byl nyní asi minutu na půdě soupeře. Jenže ten včasnými zákroky dobře odvracel míč do autu.
     
    31
    Gordon se probíjel do šance, nabíhal si na pěkný centr, jenže sudí byli proti. Z celé akce zbyl pouze ofsajd.
     
    29
    Dunfermline je nyní o něco aktivnějším týmem. Buchanan vybojoval na pravé straně standardku, kterou zahrál Rutkiewicz. Ovšem bez většího vzrušení v řadách soupeře, který se ubránil.
     
    27
    Domácí v dobré šanci! Rohový kop Burnse zapadl do míst ve středu šestnáctky, kde se ke střele dostal Keddie. Avšak do ní se mu vložil hostující Kelly.
     
    26
    Tentokráte fauloval hostující Hay. Jenže standardka se dunfermlineskému McMillanu nepovedla. Míče se chopil proto Kilmarnock.
     
    25
    Shiels mohl zvýšit už na 2:0! Najednou se ocitl v bezprostřední blízkosti gólmana Smitha, který ale jeho střelu fantasticky chytil.
     
    23
    Hosté z ničeho nic a z první střely na branku skórovali! Dunfermline je nyní trochu zaskočený. Teď Rutkiewicz nedovoleně zatáhl Shielse. Kelly pravačkou zahrál přímý kop z pravé strany, jeho pas ale našel pouze domácí defenzívu.
     
    21
    Kilmarnock právě vstřelil branku!
    Branku vstřelil JAMES FOWLER. Domácí obrana zaváhala, neuhlídala aktivního Fowlera, kterého vybídla pěkná přihrávka Racchiho a Fowler pak z vápna v klidu prostřelil gólmana Smitha.
     
    19
    Racchiho musel v podnikání zastavit na pravé straně až Boyle. Toshney se postavil k zahrání standardky, avšak bez úspěchu. Jeho centr spoluhráče nenašel.
     
    18
    Kilmarnock se vydal po odkopu od brány od Bella do útoku. Jenže stejně jako jeho soupeř v ofenzivním počínání neuspěl. Po autu Gordona zamířil míč do zámezí.
     
    17
    Domácí kází další z přihrávek. Bell se mezi třemi tyčemi stejně jako jeho kolega na druhé straně nudí.
     
    15
    Kilmarnock má nyní více míč na kopačkách, jenže chybí mu jakákoli myšlenka směrem dopředu. Naopak Dunfermline soupeře dost tlačí. Po McMillanových dvou autových vhazování se však Killies rovněž v pohodě brání.
     
    14
    Konečně se odvážil alespoň nějakým způsobem Kirk! Ocitl se ve velmi dobré pozici ve vápně, jenže Bellovu svatyni o kousek netrefil.
     
    11
    Ani doposud si oba týmy nevypracovaly žádnou šanci. Gólman Smith ani Bell se mezi třemi tyčemi neměly co ohánět. Na úvod je to od obou mužstev dost opatrná hra.
     
    9
    Heffernan vepředu zbytečně ztrácí míč. A když se ho snaží získat zpět, neuspěje a pomůže si přitom faulem. Jako nyní proti Kerrovi.
     
    8
    Hosté se nyní probíjeli do šance, ovšem obrana posledního celku tabulky dobře zakročila. Odkopávat od branky tak bude gólman Smith.
     
    6
    Hra se nyní hodně přesunula na kraje. K vidění je několik autových vhazování. Zatím si žádný z týmů nějakou tu šanci nevypracoval.
     
    4
    A máme tu i první ofsajd na straně Killies. Tentokráte nemůže pokračovat v útočení Heffernan.
     
    3
    Burns nyní fauloval Gordona a hosté mají možnost standardky. Tu zahrál Bell, jenže útočník Heffernan si následně pomáhá faulem. Odkopávat bude Dunfermline.
     
    1
    A domácí Buchanan je hned na úvod tak aktivní, že se chytl do ofsajdové pasti.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Podíváme se na úvodní jedenáctky. České fanoušky může zajímat hlavně jedno jméno v sestavě hostů. Kenny Shiels totiž vzal obránce Zdeňka Kroču na lavičku náhradníků. Doufejme, že se na hřišti proti Dunfermline alespoň na kratičkou chvilku objeví.
     
    Úvodní sestavy:

    Dunfermline Athletic FC: Smith - Rutkiewicz, Keddie, Boyle, McMillan, Kerr, Burns, Hutton, Kirk, Graham, Buchanan.
    Na lavičce: Dowie, Cardle, Hardie, Willis, Thomson, McDougall.
    Trenér: Jim McIntyre

    Kilmarnock FC: Bell - Toshney, Hay, Fowler, Nelson, Gordon, Kelly, Shiels, Racchi, Pascali, Heffernan.
    Na lavičce: Letheren, Kroča, McKeown, Sissoko, Dayton, Kennedy, Van Tornhout.
    Trenér: Kenny Shiels

    Rozhodčí: C. Murray.
     
    Domácí jsou totiž v tabulce na posledním místě, byť s pouhou jednobodovou ztrátou na předposlední Hibernian. Právě s tímto soupeřem jsou společně na chvostu tabulky a budou s ním bojovat o holé přežití. Killies naopak zaujímají místo v klidném středu tabulky. Na Dunfermline má mimochodem desetibodový náskok a navíc ještě zápas k dobru.
     
    Hezký úterní večer. Skotská liga na dnešek naplánovala dohrávku 18. kola mezi Dunfermlinem a Kilmarnockem. Domácí právě tohoto soupeře nedávno porazili na jeho hřišti 3:0 a právě to je jejich jedna z mála pozitivních vlaštovek na jinak ne zcela hezké sezóně.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Viktor Sandev

    Branky: 44. Kirk - 21. Fowler

    Karty:   79. Hutton (DUN), 90. Kerr (DUN)


    Dunfermline Athletic FC: Smith - Rutkiewicz, Keddie, Boyle, McMillan, Kerr, Burns (64. Cardle), Hutton, Kirk (79. Hardie), Graham, Buchanan (79. McDougall).
    Na lavičce: Dowie, Willis, Thomson.
    Trenér: Jim McIntyre

    Kilmarnock FC: Bell - Toshney, Hay, Fowler, Nelson, Gordon, Kelly, Shiels, Racchi (61. Van Tornhout), Pascali, Heffernan (81. Dayton).
    Na lavičce: Letheren, Kroča, McKeown, Sissoko, Kennedy.
    Trenér: Kenny Shiels

    Rozhodčí: C. Murray
    bahis siteleri