Sparta B – Varnsdorf 0:1 (kon.) | Třinec – Karviná 2:0 (kon.) | Ústí n. L. – Jihlava 0:0 (kon.)
Vlašim – Opava 1:1 (kon.) | Táborsko – Bohem. Pr. 2:4 (kon.)
konec
FK VIAGEM Ústí nad Labem
0:0 (0:0)
FC Vysočina Jihlava
Sobota 03.03.2012, 10:15 • Městský stadion Ústí nad Labem • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Za Jihlavu nastupuje v závěru utkání Veselý, který vystřídal Helíska.
     
    87
    V ústeckém týmu dochází ke střídání. Místo Džubana přichází na hřiště Vlk.
     
    Svatopluk Habanec (trenér FK Ústí nad Labem): Sestava se nám těsně před prvním zápasem jara s Jihlavou doslova zhroutila. Pět hráčů bylo prakticky mimo hru. Jsem docela rád, že v sestavě v jaké jsme hráli, tak se nám podařilo urvat bod. Za druhou půlku jsme si asi zasloužili dát o gól více. Naši hráči si s Jihlavou hrábli na dno. Potěšilo mě, že jsme utkání odehráli s nulou, protože jsme se toho obávali. Pro nás remíza s Jihlavou má velký význam a bod beru.

    Roman Pivarník (trenér FC Vysočina Jihlava): Remíza je podle mě asi spravedlivá. Měli jsme velké šance ze hry a soupeř zahrozil hlavně po standardních situacích. Většinou domácí hráči branku netrefili nebo to náš brankář Jaromír Blažek vyřešil. S bodem jsme spokojeni, protože je to bod ze hřiště prvního týmu tabulky. Netajili jsme se tím, že chceme v Ústí nad Labem vyhrát. Výkon náš byl dobrý, ale nebyl nadstandardní, jaký by v tomto utkání měl být. Odehráli jsme zápas čistým kontem, a to je pro nás důležité."
    Jan Martykán (kapitán a záložník FK Ústí nad Labem): "Bylo vidět po zápase, že výsledek vyhovuje asi obou stranám. Pro nás je to lepší i z hlediska, že s Jihlavou máme kladnou bilanci ze vzájemných zápasů. V utkání se projevilo, že šlo o první jarní zápas. Bylo tam několik nepřesností a my jsme se dost i hledali. Více jsme to ukopali než uhráli. Jihlava si myslím, že byla v poli lepší než naše mužstvo. Naštěstí to naši hráči vzadu dobře zavřeli a nedovolili soupeři skórovat. Měli jsme nějaké příležitosti, které jsme bohužel neproměnili. Pro vývoj další části soutěže je dobře, že se na nás Jihlava nedotáhla. Jihlava u nás ukázala, že na sobě přes zimu zapracovala.

    Jaromír Blažek (brankář FC Vysočina Jihlava): Nedostali jsme gól, ale bohužel na kontě našich útočníků byla též nula. Bod z venku bereme a myslím si, že to byla zasloužená remíza pro obě mužstva. Na nulu v brance jsem se moc nenadřel, protože mě to tam pouze dvakrát trefilo. V prvním poločase jsme byli trochu lepší, ale nedokázali jsme skórovat ze závaru a pološancí. Druhou půli jsme odehráli z naší strany špatně. Nedařila se nám hra dopředu a nepodrželi míč.V závěru jsme byli chvílemi i pod tlakem. Pokud bychom hráli druhý poločas stejně jako první, tak jsme mohli možná odjet s příznivějším výsledkem. Nějaké zápasy ve druhé lize jsem odehrál na podzim za béčko Sparty Praha, takže jsem věděl, do čeho jdu. Pro mě je obrovská motivace, aby za půl roku bylo všechno jinak a jezdili s Jihlavou po prvoligových stadionech. Jsem rád, že Jihlava v zimě o mě projevila zájem a udělám pro úspěch klubu maximum. (14:38:33)
     
    Domácí si za svůj výkon především ve druhém poločase zasloužili možná víc než jeden bod, hosté se však prezentovali pozornou obranou a podržel je i gólman Blažek. Rohy celkem: 3:3, ofsajdy celkem: 3:3. Děkujeme za pozornost.
     
    Konec zápasu.
     
    90
    Hosté střádají, místo Sedláčka přišel Karlík.
     
    85
    Veverkovu nahrávku Martykán v pokutovém území nezpracoval.
     
    79
    Ústecký Vácha poslal míč do pokutového území a Veverka ve velké šanci hlavičkoval mimo.
     
    76
    Jihlavský Velický vidí žlutou kartu.
     
    74
    A další tutovka domácích! Holek z 13 metrů přestřelil.
     
    71
    Ústečtí zahrávali Martykánem standardní situaci, Valenta však v ideální pozici netrefil míč, jinak by to musela být branka.
     
    70
    Po faulu na Peterku vidí jihlavský Gavrič žlutou kartu.
     
    65
    Standardní situaci po faulu zahrával Kučera, Novák byl na místě.
     
    64
    První žlutou kartu vidí domácí Zeman.
     
    62
    Hostující kapitán Velický pálil z 30 metrů nad.
     
    55
    Mešanovič dostal nahrávku od Sedláčka, ale jihlavský útočník nedokázal propasírovat balon mezi Novákovýma nohama.
     
    53
    Veverkovu střelu Blažek vyboxoval do pole.
     
    50
    Peterka vyslal centr do vápna, tam ale nikoho ze spoluhráčů nenašel.
     
    48
    Po rohovém kopu Ústí končí Džubanova hlavička v Blažkově náruči.
     
    47
    Utkání sleduje 2045 diváků, a to je rekordní návštěva v letošním ročníku na Městském stadioně v Ústí nad Labem.

    Zdeněk Kamínek st.

    Branky:

    Karty:   64. Zeman (UNL) - 70. Gavrič (JIH), 76. Velický (JIH)


    FK VIAGEM Ústí nad Labem: R. Novák - Jablonský, Džuban (87. Vlk), Valenta, Zeman - Lácha, Zachariáš, Martykán, Peterka - Holek, Veverka. Trenéři: Habanec, Fousek.
    FC Vysočina Jihlava: Blažek - Obert, Halama, Komárek, Gavrič - Helísek (90. + 1. Veselý), Velický, Jungr, Kučera - Sedláček (90. Karlík), Mešanovič. Trenéři: Pivarník, Vrzáček, Jansa.

    Rozhodčí: Nenadál - Slavík, Peřina

    Diváci: 2045
    bahis siteleri