Japonsko – Česko 0:2 (kon.)
konec
Japonsko
0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Česko
Neděle 25.03.2012, 12:30 • Hamar OL-Amfi • MS sledge hokej
Partner:
     
    43:08
    Ale teď přišla chyba a dva Japonci byli sami před Vápenkou! Sudo však zblízka vystřelil jen do brankáře a jeho spoluhráč sám skončil v síti.
     
    39:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Palát skvělým napadáním předložil puk ZDEŇKU KRUPIČKOVI na vrchol brankoviště, odkud sparťanský matagor nekompromisně zavěsil pod horní tyč! Češi odskakují na dvoubrankový rozdíl a výrazně nakročili vstříc důležité výhře! Asistence: David Palát.
     
    36:07
    Daisuke Uehara obešel Bergera a měl na hokejce vyrovnání! Jeho střelu však Vápenka ztlumil a kotouč povalující se v brankovišti se díky bojovnosti jeho spoluhráčů dostal do bezpečí.
     
    31:40
    Česko právě vstřelilo branku!
    Výborně! Češi využili přesilovku a dali veledůležitý první gól! ZDENĚK ŠAFRÁNEK v poměrně obtížné pozici při otočce zametl z levého kruhu puk po ledě pod Nagasem až do branky. Asistence: Miroslav Hrbek, Erik Fojtík.
     
    31:20
    Za držení Fojtíka je vyloučen Yoshihiro Shioya a Češi to znovu mohou zkusit v pěti proti čtyřem.
     
    27:53
    A tentokrát čistý samostatný únik v podání Michala Geiera, jenže ani ten nenašel recept na vynikajícího japonského brankáře!
     
    27:05
    Český tým se dostal do své zatím největší šance! Před Háblem se otevřela mezi kruhy dálnice, ale zlínský útočník ztroskotal na Nagasem.
     
    24:55
    Šafránek byl při přechodu do rychlého útoku sražen Ishidou a Češi mohli mít vítanou přesilovku. Japonec je vyloučen za T, jenže Šafránek neudržel nervy a na oplátku soupeře sekl. Čtyři na čtyři.
     
    23:53
    Jenže Japonci tlačí i při hře pět na pět. Zpoza branky nahrával Takahashi nepokrytému Ueharovi, kterého vychytal Vápenka.
     
    21:48
    Černí hned zahrozili a to tak, že velmi! Takahashi byl sám mezi kruhy a přes clonu trefil Vápenku do sání. Z úhlu pak střílel Endo nad.
     
    20:38
    Jenže česká přesilovka končí předčasně. Na led vyjelo šest hráčů v bílém. Na trestnou lavici míří David Palát.
     
    19:25
    Díky rychlé rozehrávce se Kubeš dostal až do rohu za Nagaseho, kde byl faulován. Fukushima byl příliš důrazný u mantinelu a je vyloučen za vražení. První česká přesilovka.
     
    17:48
    Znovu Daisuke Uehara v sólové akci a tentokrát po Vápenkově zákroku zvonila horní tyč!
     
    16:13
    Hru v pěti si naši příliš dlouho neužili. Geier u vlastní střídačky přidržel soupeře a je vyloučen.
     
    13:33
    Češi jdou do oslabení. Hrbkovi už jeden zákrok na hraně prošel, ale nedovolené bránění Takahashiho před Vápenkou už ne. Dvě minuty pro karlovarského obránce.

    Jan Chlubna

    Branky a nahrávky: 32. Šafránek (Hrbek, Fojtík), 40. Krupička (Palát)


    Japonsko: Nagase (Fukushima) - Endo, Sudo, Misawa - Yoshikawa, Shiba, Nakamura, Annaka, Maruo, Uehara, Yaguchi, Takahashi, Kumagai, Shioya
    Česko: Vápenka (Matoušek) - J. Berger, Hrbek, Kubeš, Kvoch - Palát, Geier, Krupička - Fojtík, Hábl, Šafránek

    Rozhodčí: Morrison - Clark, Kristoffersen

    Diváci: 50
    bahis siteleri