Sunderland – Tottenham 0:0 (kon.) | Bolton – Fulham 0:3 (kon.) | Chelsea – Wigan 2:1 (kon.)
Liverpool – Aston Villa 1:1 (kon.) | Norwich – Everton 2:2 (kon.) | West Brom – Blackburn 3:0 (kon.)
Stoke – Wolverhampton 2:1 (kon.)
konec
Chelsea FC
2:1 (0:0)
Wigan Athletic
Sobota 07.04.2012, 16:00 • Stamford Bridge • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Úvodní sestavy:

    Chelsea FC: Čech, Bertrand, Cahill, Luiz, Ivanovič, Essien, Meireles, Malouda, Mata, Sturridge, Drogba

    Wigan Athletic: Al Habsi, Alcaraz, Caldwell, Figueroa, Boyce, McCarthy, MacArthur, Beausejour, Moses, Di Santo, Maloney

    Rozhodčí: M. Jones.
     
    Příjemné nedělní odpoledne při sledování 32. kola anglické Premier League. V dnešním souboji se přivítá Chelsea s hosty z Wiganu. Blues chytili pod novým koučem Robertem Di Matteem vítěznou fazónu, když vyhráli 7 z posledních 9 utkání. Cíl pro domácí je jasný, získat z tohoto duelu 3 body a pokračovat tak v honbě za 4 místem v tabulce. Zato hosté mají opačné starosti, momentálně se nachází na sestupovém 19. místě, kde nutně potřebují sbírat každičký bod.
     
    Absence: Z domácího celku k dnešnímu střetnutí nenastoupí kapitán John Terry, který absentuje kvůli zlomeným žebrům. Mimo je i Ashley Cole s Frankem Lampardem. Z hostujícího týmu nenastoupí zraněný David Jones a Hugo Rodallega.
     
    Hráči obou celků jsou již na hrací ploše. Utkání začne již začne za pár okamžiků.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hosté začali aktivně, ve středu pole se dostal k míči Maloney a a následným postupem se dostal až do střelecké pozice. Jeho střela však mířila vysoko nad Čechovu bránu.
     
    4
    Ivanovič se podél pravé postranní čáry snažil rozvinout útočnou akci Blues, ale při průniku fauloval protihráče.
     
    7
    Di Santo vybojoval první rohový kop pro Wigan. Maloney ho rozehrál na krátko, ale velmi rychlý přístup obránců Blues toto šanci zmařil.
     
    10
    Drogba si poradil s obráncem a pronikl po levé straně až k pokutovému území, jeho následný centr ale zachytila obrana Atletics.
     
    14
    Do obrovské šance se po Bertrandově centru ze levé strany dostal Malouda, ale jeho pohotová střela z voleje mířila mimo Al Habsiho bránu.
     
    17
    Chelsea nyní dlouhou dobu obléhala pokutové území svého soupeře, ale nakonec žádná nadějná situace z toho nevyústila. U míče jsou hráči Wiganu.
     
    19
    Raúl Meireles je po jednom ze soubojů důrazně napomínán sudím Jonesem. Žlutá karta po tomto šlapáku visela ve vzduchu.
     
    20
    Před pokutovým územím si míč vzal do své moci domácí stoper Cahill a z dobrých 25 metrů okamžitě vypálil. Jeho jedovatý projektil, jenž mířil těsně pod břevo, výtáhl na roh pohotovým zákrokem Al Habsi.
     
    21
    První žlutou kartu v tomto zápase vidí středopolař Blues Essien, který nedovoleně zastavil pronikajícího Mosese.
     
    24
    Opravdu z velké dálky vyzkoušel Čechovu pozornost hostující záložník Moses. S jeho střelou ale neměl český gólman nejmenší problémy.
     
    27
    Didier Drogba se prohnal středem hřiště až téměř do pokutového území, obrana Atletics se jej marně snažila zastavit. Těsně před toutu hranící vypálil, jeho rána mířila pouze několik centimetrů vedle pravé Al Habsiho tyče. Chelsea tak byla velmi blízko vedoucímu gólu.
     
    30
    Malouda vyslal přesný centr na Drogbu, který již číhal v pokutovém území Wiganu. Míč si zpracoval, ale následně po souboji s Caldwellem upadl. Hráč z Pobřeží slonoviny se dožadoval odpískání pokutového kopu, sudí Jones ale nechal hru pokračovat dále.
     
    33
    Dlouhým nakopávaným míčem se snažili obránci Wiganu najít naběhnuvšího Di Santa, ten ale stál v ofsajdu.
     
    36
    Di Santo se nebezpečně probíjel středem obrany domácích. Až v pokutovém území jej dokázal zastavit vynikajícím skluzem Ivanovič, jinak by již postupoval sám na Čecha.
     
    39
    Chelsea měla obrovskou příležitost. Po levém křídle se do pokutového území probil Mata, který si zasekávačkou pohrál s Figeroou. Jeho následnou střelu vyrazil Al Habsi pouze před sebe, kde stál již připravený Drogba. Jeho hlavičku ale na poslední chvíli z brankové čáry odkopával Caldwell.
     
    42
    Wigan i přes občasné chybky v obraně zatím úspěšně odolává tlaku Chelsea.
     
    44
    Essien vyslal dlouhý pas na sprintujícího Bertranda, ten ale v běžeckém souboji s Boycem padá. Bertrand si chtěl vymodlit faul, ale sudí je nekompromisní a Bertrandovi domlouvá.
     
    44
    Sudí Jones nastavuje 1 minutu nad rámec řádné hrací doby.
     
    45+1
    Do další obrovské šance se dostali domácí. Po Maloudově přesném centru z levé strany se k hlavičce dostal Drogba. Hosty ale povedenou robinzonádou zahraňuje brankář Al Habsi.
     
    První poločas skončil.
     
    Byli jsme svědky velice zajímavé první půle, která i přes řadu gólových příležitostí především ze strany domácích, končí nerozhodně 0:0. Druhá půle začne přibližně za 13. minut.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Oba týmy vstupují do druhé půle beze změn.
     
    46
    Chelsea vykopává.
     
    48
    Luiz vybojoval míč ve středu pole a následným sprintem se dostal až před pokutovém území Wiganu. Přesnou přihrávkou našel na levém křídle Maloudu, který pozemní přihrávkou našel Matu. Ten chtěl okamžitě vypálit, ale v posledním okamžiku mu míč sjel z nohy.
     
    49
    Hostující Moses nachytán v ofsajdu.
     
    50
    Za postranní čarou se začíná rozcvičovat Fernando Torres, Di Matteo tak nejspíš během následujících pár minut vyšle španělského forvarda do boje.
     
    53
    Florent Malouda za předchozí šlapák vidí od sudího Jonese žlutou kartu.
     
    55
    Další vyložená příležitost pro domácí. Mata nádherným obloučkem našel za obranou naběhnutého Drogbu, který svým volejem nedokázal Al Habsiho překonat. Opravdu vynikající zákrok gólmana Atletics.
     
    57
    Chelsea v těchto chvílích jednoznačně přehrává svého soupeře, do další šance se po odraženém míči dostal Sturridge, ale jeho střela zpoza šestnáctky končí nad Al Habsiho brankou.
     
    59
    Ano, Fernando Torres se skutečně dostane do hry, když střídá nevýrazného Maloudu.
     
    60
    Za faul na pronikajícího Ivanoviče vidí žlutý kartónek Maloney.
     
    61
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Tak domácí se přece jenom dočkali vedoucí branky. Mata rozehrál standartku, obrana hostí však jeho centr odvrátila pouze k Meirelešovi, který našel zcela osamoceného BRANISLAVA IVANOVIČE a ten nedal Al Habsimu z bezprostřední blízkosti nejmenší šanci.
     
    61
    Ihned po inkasovaném gólu se všichni hráči Wiganu seběhli k pomeznímu a začali protestovat kvůli ofsajdovému postavení srbského hráče. A opakované záběry jim daly za pravdu, Ivanovič stál skutečně v minimálně metrovém ofsajdu. Tento gól Chelsea neměl platit.
     
    65
    K míči se před pokutovým územím dostal Torres, který okamžitě vyzkoušel Al Habsiho pozornost. Gólman Wiganu však vynikajícím zákrokem tuto příležitost zlikvidoval.
     
    68
    Čech nyní nepovedeným odkopem dal šanci Maloneymu, ale jeho pohotová střela mířila mimo bránu Chelsea.
     
    69
    Wigan sahá ke střídání. Ze hřiště míří Beausejour, kterého nahrazuje Watson
     
    70
    Další střídání provádí Wigan. Ze hřiště odstupuje McCarthy a nahrazuje ho Diamé.
     
    73
    I domácí střídají. Essiena nahrazuje Mikel.
     
    75
    Dlouhý balón z hloubi pole mířil na Drogbu, který na něj ovšem nedosáhl, naštěstí pro domácí stál za útočníkem z Pobřeží slonoviny připravený španělský štírek Mata, jenž se dostal k míči a okamžitě vypálil. Jeho střela z první ale míří vysoko nad bránu Wiganu.
     
    78
    Do další nadějné šance se dostal domácí Sturridge, který unikl obráncům Atletics po levém křídle. Jeho následná střela mířila pouze do boční sítě Al Habsiho brány.
     
    79
    K poslední možnosti střídaní sahají hosté. Di Santa Nahrazuje Conor.
     
    82
    Wigan právě vstřelil branku!
    Hosté vyrovnávají. K míči se dostal MOHAMED DIAMÉ, který z dobrých 20 metrů krásnou dělovkou překonává Čecha.Trenérovi Martinézovi perfektně vyšlo střídání Diamého, který se mu již po pár minutách na hřišti odvděčil gólem.
     
    85
    Roberto Di Matteo vysílá do hry Kaloua, který střídá nevýrazného Sturridge.
     
    86
    Na Stamford Bridge se hraje skutečně zajímavé utkání. Hra se neustále přelévá z jedné strany na druhou.
     
    89
    Sudí Jones nastavuje 4 minuty.
     
    90+1
    Chelsea se díky nepřesným přihrávkám nemůže dostat přes vynikající obranu hostů.
     
    90+2
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Tak to je neuvěřitelný závěr zápasu! Chelsea se po málem další inkasované brance vrhla do rychlého protiútoku. Drogba našel přesným centrem na pravé straně pokutového území stojícího Torrese, který krásným volejem trefil pouze levou tyč Al Habsiho brány. Naštěstí pro domácí stal ve správném čase na správném místě JUAN MATA, který dorazil míč za bezmocného Al Habsiho.
     
    90+4
    Wigan vsadil všechno na útočnou fázi a málem na to doplatili další inkasovanou brankou. K míči se po dlouhém pasu z hloubi pole dostal Torres, který z úhlu postupoval sám na Al Habsiho. Gólman Wiganu ale tuto gólovou příležitost bravurně zlikvidoval.
     
    Konec zápasu.
     
    Mohli jsme sledovat velmi dobré utkání s opravdu strhujícím závěrem, po kterém se z vítězství a třech bodů raduje domácí Chelsea. Ta tak stáhla ztrátu na čtvrtý Arsenal na pouhé dva body, ten však má ještě zítřejší zápas k dobru. S tímto se s vámi loučím a u dalších přenosů nashledanou (18:04:25)

    Ondřej Tomšovský

    Branky: 61. Ivanovič, 90+2. MATA - 82. Diamé

    Karty:   21. Essien (CHE), 53. Malouda (CHE) - 60. Maloney (WIG)


    Chelsea FC: Čech, Bertrand, Cahill, Luiz, Ivanovič, Essien, Meireles, Malouda, Mata, Sturridge, Drogba
    Wigan Athletic: Al Habsi, Alcaraz, Caldwell, Figueroa, Boyce, McCarthy, MacArthur, Beausejour Moses, Di Santo, Maloney

    Rozhodčí: M. Jones
    bahis siteleri