Česko – Slovensko 3:1 (kon.)
konec
Česko
3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Slovensko
Středa 18.04.2012, 18:10 • O2 Aréna, Praha - Libeň • Reprezentace
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnes nás čeká pikantní duel mezi Českem a východními sousedy ze Slovenska. Obě země, které ještě před devatenácti lety tvořily jeden celek, se utkají ve dvou zápasech v rámci Euro Hockey Challenge. Dvojutkání zahájí duel v Praze a poté se oba týmy přesunou do Bratislavy. Utkání začíná v 18:10.
     
    Hostující tým pod vedením českého kouče Vladimíra Vůjtka zažívá těžké období. Výsledkově se týmu nedaří a navíc trápí Slováky řada omluvenek. Přesto se Slovensko dočkalo dvou posil z NHL. Svou účast potvrdil Milan Jurčina z NY Islanders a také Andrej Sekera z Buffala. Oba hráči by se měli hlásit i dnes na ledě v libeňské aréně.

    Poslední utkání odehráli Vůjtkovi svěřenci na ledě Ruska. Po dvou domácích porážkách s Dánskem odletěli Slováci do Ruska. Na ledě v Jaroslavli, která se pomalu probouzí z letecké tragédie, odehráli slušný zápas, po kterém se ovšem z vítězství radovali domácí hráči, kteří zvítězili 2:1 po samostatných nájezdech. Druhé utkání přineslo branek více.

    Zhruba devět tisíc fanoušků sledovalo úvodní branku Rusů z jedenácté minuty. Hamerlíka ve slovenské brance prostřelil Šipačov a Rusové vedli. Prostřední část nabídla o branku více. Opět to byla Sborná, kdo dostal puk do sítě. Postaral se o to Bodrov po asistenci Zubareva. To probíhala čtvrtá minuta druhé třetiny a o dvě minuty později inkasoval Hamerlík potřetí. Tentokrát se prosadil Skačkov. Slováci se ovšem nevzdali a do třetí třetiny vstoupili aktivně. Za to byli odměněni ihned ve druhé minutě, kdy vykřesal plamínek naděje Bartovič. Útočník Bílých Tygrů přidal i druhou branku svého týmu sedm minut před koncem. Závěrečný tlak ovšem domácí ustáli.
     
    Z českého národního týmu zatím září pohoda. Svěřenci Aloise Hadamczika vítězí, ale také český tým musí improvizovat. Čáru přes rozpočet mu totiž udělala nečekaná stopka pro Ondřeje Pavelce. Brankář Winnipegu tedy nebude startovat na světovém šampionátu a trenér Hadamczik může počítat pouze s Tomášem Plekancem z Montrealu a Jiřím Tlustým z Caroliny. Oba by měli nastoupit i dnes a k nim by se měl postavit Petr Tenkrát.

    Do Euro Hockey Challenge vstoupili Češi úspěšně. První lekce je čekala v Lotyšsku, kde český výběr oslavil dvě vítězství. Poté se přesunul do Českých Budějovic, kde ho o víkendu čekalo dvojutkání s Německem. První zápas skončil vítězstvím Čechů v poměru 3:2 po prodloužení. Druhý zápas se protáhl dokonce až do samostatných nájezdů.

    Fanoušci museli čekat na úvodní branku až do závěru první periody. A byli to překvapivě hosté, kteří dokázali vstřelil první gól utkání. Jmenovitě se o to postaral Martin Buchwieser. Česko svého soupeře přestřílelo a také čeští fanoušci byli odměněni brankou. Zásluhou Kamila Krepse dokázali necelé tři minuty po začátku druhé části vyrovnat. Šest minut před jejím koncem se již mohli radovat z vedení. Nakládalovu přihrávku dorážel Petr Tenkrát a uspěl. Přestože domácí tlačili a drželi Němce pod tlakem, hostům se podařilo vyrovnat. Ve čtvrté minutě třetí třetiny vyrovnal střelou od modré Christoph Schubert. Po pětiminutovém prodloužení došlo utkání až do samostatných nájezdů. V těch se činila rodina Kovářových. Brankář Jakub likvidoval pokusy německých nájezdníků a jeho bratr Jan vykoupal brankáře Endrase, čímž zajistil Čechům vítězství.
     
    Dnešní utkání se ponese ve znamení oslav zisku titulu tehdejšího Československa na mistrovství světa v Praze v roce 1972. Oba týmy do duelu nastoupí v replikách dresů z té doby a na utkání budou přítomni všichni žijící členové úspěšného týmu s výjimkou Jaroslava Holíka, který se nemůže zúčastnit ze zdravotních důvodů.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Štěpánek (Jak. Kovář) - Nakládal, Krejčík, Kutlák, Čáslava, Mojžíš, Kudělka, Zámorský - Tenkrát, Plekanec, Tlustý - Petružálek, Novotný, Kašpar - Průcha, Nedvěd, Rachůnek - Kumstát, Jan Kovář, Vondrka - Vampola, Holík.

    Slovensko: Hamerlík (Hudáček) - Starosta, P. Mikúš, Kudroč, Sersen, Sýkora, Vydarený, Mihálik, Stehlík - Radivojevič, Bližňák, Marcel Hossa - Surový, Cibák, Ružička - Hovorka, J. Mikúš, Bartovič - Lušňák, Kytnár, Špirko.

    Rozhodčí: Baluška, Jeřábek - Blümel, Valach.
     
    Začátek utkání se pomalu blíží. Oba týmy se rozcvičují na ledové ploše. Oba tábory tu mají slibnou základnu fanoušků. Vzhledem k tomu, že se Praha hemží občany Slovenska, dá se očekávat vyrovnaný souboj minimálně v hledišti.
     
    Na kostce probíhá sestřih světového šampionátu z roku 1972, ve kterém český výběr dokázal vybojovat zlaté medaile. Tribuny se pomalu plní a oba tábory fanoušků se již hecují krátkými pokřiky.
     
    Na ledovou plochu již přišla slovenská reprezentace. Ta nastoupí v modrých dresech. Češi obléknou bílu sadu a během okamžiků doplní svého soupeře na ledové ploše.
     
    Právě teď dozněly hymny obou týmů, Za malý moment vypukne dnešní souboj, kterého budeme svědky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:29
    Úvodní buly skončilo úspěšně pro domácí. Plekanec vyhrál úvodní vhazování a Tenkrát dostal puk do třetiny a nahodil kotouč na branku. V tu chvíli se Slováci rozhodili a Češi se dostali do šance. Jmenovitě Tenkrát, jehož střelu z půlkruhu ukryl Hamerlík.
     
    01:09
    Další útočná akce skončila ofsajdem Čechů. Po vhazování se ujali puku Slováci a vydali se dopředu. Jejich výpad ovšem zarazil rozhodčí. Ofsajd.
     
    01:20
    Hamerlík musel pro kotouč do rohu, pokusil se vyhodit, ale touš se dotkl sítě. Vhazuje se po levici slovenského strážce svatyně.
     
    01:56
    Útočný výpad třetí slovenské formace zakončoval Bartovič, ale jeho rána byla zblokována. Na druhé straně neuspěli domácí.
     
    02:29
    Nahození z pravé strany při útočném výpadu Slováku nenadělalo Štěpánkovi potíže. Z následného protiútoku Slováci neudeřili.
     
    03:04
    Další ofsajd Čechů.
     
    04:03
    Čechům se podařilo zamknout soupeře v jeho třetině. Střelu od modré z hole Kutláka tečoval Kašpar, ale neúspěšně. Na druhé straně zkazil protiútok Cibák.
     
    04:54
    Hra se přestěhovala před pravici Štěpánka po icingu Čechů. Ti ovšem dokázali vyhrát vhazování ve své třetině a přesouvají hru před Hamerlíka...
     
    05:20
    Další menší tlak vyvrcholil střelou jednoho z domácích hráčů. Dělovka od modré ovšem proletěla vedle branky Slovenska.
     
    05:49
    Bližňák zachytil chybnou rozehrávku české obrany a pobídl Hossu. Tomu střela ovšem nesedla.
     
    06:07
    Viděli jsme zatím největší šanci utkání. Do protiútoku se dostal Jiří Tlustý. Útočník Caroliny ujížděl sám na Hamerlíka, ale klička do beckhendu mu nevyšla.
     
    06:28
    Krátce po něm se dostal do zakončení Petružálek. Jeho dělovku z levé strany ukryl Hamerlík.
     
    06:46
    Češi jsou zatím aktivnějším celkem. Od modré střílel Čáslava. Jeho rána ovšem nepřinesla přímé ohrození hostující klece.
     
    07:49
    Také domácí tým se musel bránit. Na straně Slováků ovšem vázne kombinace. Hosté kazí a k přímé střele na branku se nedostávají.
     
    08:23
    Na modré se dostal ke střele Zámorský. Jeho rána pouze olízla boční síť.
     
    08:45
    Čtvrtý útok Čechů předvedl pastvu na oči. Dohraný souboj v rohu kluziště v podání Jana Kováře. Další střela Zámorského a kombinace, kterou ovšem nezakončil Vondrka. Hamerlík byl pozorný.
     
    09:32
    Hra se opět uklidnil a Slovensko se snaží kombinovat, ale stále se mu to nedaří. Puk létá nahoru a dolů. Ani jeden z týmů se ovšem nemůže usadit v útočném pásmu.
     
    10:09
    Ke střele se dostal Hovorka. Jeho rána proletěla těsně nad levým růžkem Štěpánkovy branky. Následně byla hra přerušena a vhazuje se po levici českého brankáře.
     
    10:43
    Ke střele se dostal dvakrát Rachůnek. Nejdříve mu střela nesedla a letěla za branku. Poté ovšem dostal opět přihrávku do mezikruží, kde se napřáhl, ale trefil pouze připraveného Hamerlíka.
     
    11:09
    Kumstát vystřelil z mezikruží. Jeho ránu ukryl Hamerlík, ale ne na dlouho. Puk mu totiž následně vypadl. Obrana Slovenska byla pozorná a situaci uhlídala.
     
    12:15
    Hraje se kolem branky Slovenska a ostrých soubojů přibývá. Hamerlík musel opět ukrýt puk do lapačky a očekává nás komerční přestávka.
     
    12:26
    Krátce po vhazování se dostal ke střele Petružálek. Jeho střelecký pokus tečoval jeden z obránců a Hamerlík se měl, co ohánět. Nakonec to zvládl. Napodruhé neuspěl ani Plekanec.
     
    12:54
    Cibákovi nemá svůj den. Další útočná kombinace Slováků skončila jeho ztrátou puku. Češi se uvolnili za cenu zakázaného uvolnění. Slováci tudíž neztratili útočné pásmo.
     
    13:27
    Puk se ocitl před Štěpánkem. Dva hráči v modrém se snažili trefit puk, ale domácí obránci jim úspěšně zabránili.
     
    14:29
    Zleva to zkoušel Rachůnek. Jeho cestu přerušil skvělým obranným zákrokem Mikúš. Na druhé straně se do zakončení dostal čtvrtý útok Slovenska. Jmenovitě Špirko. S jeho ránou si domácí brankář dokázal poradit.
     
    14:33
    Krátce po vhazování se do zakončení dostal Vydarený. Jeho dělovku od modré zlikvidoval Štěpánek. Slovensko je stále v útočném pásmu.
     
    14:59
    Protiútok Česka skončil střelou Čáslavy. Jeho rána od modré skončila na zádech clonícího Kumstáta.
     
    15:36
    Máme tu první trest. Za úder do oblasti hlavy a krku odešel na trestnou lavici Cibák (SVK). Slovensko tedy obdrželo dvouminutový trest a Cibák dostal ještě osobní desetiminutový postih.
     
    16:01
    Kombinace Tlustého s Nedvědem skončila neúspěšně a Slovensko se dokázalo osvobodit.
     
    16:34
    Plekanec nabil na modrou Nedvědovi. Zkušený veterán střílel z první, ale jeho rána skončila opět v chumlu clonících hráčů.
     
    17:02
    Fantastický zákrok Štěpánka! Po úniku Hossy se do zakončení dostal Bartovič, ale Štěpánek skvěle zlikvidoval jeho střelu.
     
    17:18
    Česko právě vstřelilo branku Nedáš, dostaneš. Domácí využívají přesilovou hru. Nejdříve se to nepovedlo Novotnému s Kašparem. Až se puku ujal Petružálek, objel branku a pobídl ZDEŇKA KUTLÁKA, který se nemýlil - 1:0! Asistence: Jakub Petružálek, Lukáš Kašpar.
     
    18:44
    Na druhé straně se dostal do zakončení Surový, jehož rána skončila na boční síti. Oba týmy se střídají v držení puku, ale brankáři jsou stále bez práce.
     
    19:23
    Chybná kombinace Čechů končí ziskem touše pro Slováky. Těm se nedaří přejít útočnou polovinu. Oba týmy první třetinu dohrávají.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině vedou domácí o jednu branku. Česko bylo aktivnějším a lepším týmem. Hamerlík dlouho držel čisté konto. Na druhé straně se musel činit i Štěpánek. Bezbrankový stav zlomil až Kutlák a po jeho brance Češi vedou 1:0. Druhá třetina začne přibližně v 18:58.
     
    Oba týmy jsou opět na hrací ploše. Druhá třetina za malý moment začne.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    První útok podnikli Slováci. Jejich útočný výpad skončil neúspěchem. Na druhé straně neuspěli ani Češi.
     
    21:20
    Do protiútoku se po levé straně dostal Sersen. Na druhé straně mu najížděl Sykora. Obránce Slovenska ovšem zvolil střelu. Ta proletěla těsně nad levým růžkem Štěpánkovy branky.
     
    22:14
    Oba týmy působí trochu zakřiknutě. Nikommu se nedaří vybojovat útočné pásmo na delší dobu. Hra je z obou stran trochu křečovitá.
     
    23:03
    Náznak tlaku ukázali Češi. Jejich snaha ovšem neměla dlouhého trvání. Na druhé straně se pokusili prosadit Slováci, kteří ovšem neuspěli.
     
    23:32
    Ke střele z levé strany se dostal Vondrka. Jeho dělovku ukryl Hamerlík do své výstroje.
     
    23:56
    U Štěpánka se pokusil prosadit Surový, jehož střela proletěla vedle levé tyče. Poté vytvořili Slováci závar před Štěpánkem. Sykora a ani Ružička nedokázali došťouchat puk do klece.
     
    24:48
    Další trest hostí. Za napadední si odpyká menší trest Kudroč (SVK).
     
    25:15
    Češi uzamkli svého soupeře okolo jeho branky. Po špatné rozehrávce se Slovensko dokázalo osvobodit a vystřídat.
     
    25:54
    Ani napodruhé se Čechům nepodařilo ohrozit Hamerlíka. Slovensko se úspěšně brání při svém oslabení.
     
    26:33
    Hra se do této chvíle motala kolem Hamerlíka, střely ovšem nepřicházely a Slovensko bude za malou chvíli hrát opět v pěti.
     
    27:17
    Druhou přesilovou hru Češi hrubě nezvládli. Slováci se úspěšně ubránili. Češi zuby nehty drželi útočné pásmo. To jim ovšem dlouho nevydrželo. Komerční přestávka.
     
    27:36
    Hra již pokračuje. Po vhazování po levici Štěpánka šli dopředu Češi. Na útočné polovině se ovšem dopustili faulu. Menší trest za nedovolené bránění si odsedí Nedvěd (CZE). První početní výhoda Slovenska.
     
    28:28
    Slovensku to pomalu zkoušelo a postupně se dostávalo dál a dál. Do zakončení se ovšem nedostali a Česko se osvobozuje.
     
    29:09
    Slovensko kombinovalo v útočeném pásmu asi dvacet vteřin. Po sérii přihrávek přišla jedna nepřesná, po které se Češi osvobozují.
     
    29:46
    Do protiútoku mohl jet Nedvěd, vracející se z trestné lavice, ale puk se mu na modré čáře zastavil. Následně se dopředu dostali opět Slováci, jejichž zakončení ukryl do výstroje Štěpánek.
     
    30:30
    Slovensko drží kotouč u své branky a zakládá další útočnou akci. Horkotěžko se mu dostává přes polovinu hřiště. To samé se dá říci také o českém týmu. Opět jsme svědky celkem pomalého průběhu hry.
     
    31:39
    Hru okořenilo až další vyloučení Čechů. Na trestnou lavici usedl Jan Kovář (CZE). Za nedovolené bránění.
     
    32:02
    Do samostatného úniku se dostal Plekanec. Dostal se až před Hamerlíka, kterého si vytáhl do forhendu, ale přehnal to. Slovenský brankář je rozhodně nejlepším mužem svého týmu.
     
    32:02
    Síly na ledě se vyrovnají. Sersen (SVK) si počínal nedovoleně při bránění unikajícího Plekance a odpyká si menší trest za sekání.
     
    33:17
    Česko se střídá se Slovenskem v držení kotouče. Oba brankáři jsou bez práce.
     
    33:43
    Na pravé straně se dostal až k Hamerlíkovi Kašpar. S jeho střelou si slovenský brankář dokázal poradit. Na druhé straně se do zakončení dostal Bartovič. Ani on neuspěl a odvezl si Mojžíšovu hokejku ve svém podpaždí. To se českému obránci nelíbilo a oba hráči se trochu pošťuchovali.
     
    34:46
    Česko založilo další útočný výpad, který skončil opět u obránců Slovenska. To z brejku málem udeřilo, když na pravé straně ujel Bližňák a pobídl Hossu ve středu hřiště. Ten nedokázal zkrotit skákající kotouč.
     
    34:51
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovensko udeřilo. Po buly dostal na modré čáře nabito KRISTIAN KUDROČ a jeho ránu tečoval jeden z clonících hráčů do branky. Asistence: Tomáš Surový
     
    35:35
    Na druhé straně se pokusil stejným způsobem odpovědět Plekanec. Jeho rána od modré skončila v náručí Hamerlíka.
     
    36:32
    Šance Slováků. Hossa zachytil chybnou rozehrávku Čechů a mohl jet na Štěpánka. Zvolil ovšem objetím branky a pokusil se najít Bližňáka. Ten byl ovšem bráněný.
     
    36:48
    Na trestnou lavici zamířil Mojžíš (CZE). Odpyká si dvouminutový trest za hákování. Pravděpodobně v souboji s Bližňákem.
     
    37:41
    Slováci nahodili kotouč do útočné třetiny a podařilo se jim útočné pásmo udržet. Aktuálně kombinují za pískotu tribun...
     
    38:24
    Svou akci ovšem překombinovali a Češi se osvobodili. Ne na dlouho, když se do zakončení dostal po chvíli Radivojevič. Jeho střelu musel nadvakrát likvidovat Štěpánek.
     
    39:00
    Krátce po návratu Mojžíše míří na trestnou lavici hráč Slovenska. Jmenovitě se jedná o Stehlíka (SVK), který inkasoval dvouminutový trest za hákování.
     
    39:27
    Elitní přesilovková formace Čechů kombinuje kolem branky Slovenska...
     
    39:49
    Neúspěšně. Slovensko se dokázalo osvobodit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Na konci druhé třetiny se dostal do zakončení Tenkrát. S jeho střelou si Hamerlík poradil. Po dvou třetinách je stav nerozhodný zásluhou Kudroče, jehož dělovka od modré skončila za zády Štěpánka. Třetí třetina začne přibližně v 19:43.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Ke střele se dostal Kutlák. Autor jediné české branky podruhé Hamerlíka nepřekonal. Slovenský brankář si pohlídal prostor mezi betony.
     
    40:53
    Mojžíš vyvezl kotouč, pobídl Novotného, jehož rána z pravé strany skončila na betonu Hamerlíka.
     
    41:35
    Češi drží Slováky pod zámkem. Dvě nahození před branku nedokázal usměrnit Plekanec. Češi roztáčí kolotoč.
     
    42:20
    Slovensko se úspěšně ubránilo a podařilo se mu vytlačit Čechy až za jejich branku. Následně si vybojovali vhazování po pravici Štěpánka.
     
    42:42
    Další kombinace třetího českého útoku skončila na hokejce Kováře. Tomu se nepodařilo usměrnit puk do branky po přihrávce Kumstáta.
     
    43:20
    Další kombinace Čechů skončila nepřesnouě rozehrávkou, kterou málem potrestal elitní útok Slovenska. Ani ten nedokázal proti domácí obraně uspět.
     
    43:56
    Slovensko se nakonec dostalo k brance Štěpánka a puku se ujal Hossa. Pokusil se objet branku, povyjel si před branku a beckhendem se pokusil usměrnit puk za záda Štěpánka. Neúspěšně.
     
    44:25
    Ofsajd Slováků.
     
    45:06
    Chybnou rozehrávku Čechů zachytili na své modré Slováci. O puk ovšem vzápětí přišli. Kašpar posunul kotouč k Petružálkovi, jehož nevinné nahození z levé strany musel krotit Hamerlík.
     
    45:31
    Před brankou se dostal k puku Tlustý, pokusil se vystřelit, ale byl důrazně bráněn hostujícím obráncem. Ke střele se nedostal, možná proto, že by nedovoleně hákovaný.
     
    45:48
    Rozhodčí si toho nakonec všimli a za hákování míří na trestnou lavici Kytnár (SVK). Češi budou hrát přesilovou hru.
     
    46:39
    Česko zakombinovalo a do zakončení se dostal z otočky Průcha. Jeho rána proletěla pouze nad branku.
     
    46:47
    Před odkrytou brankou se zjevil Nedvěd a vyslal střelu do horní části branky. Jeho ránu pravděpodobně tečoval Hamerlík svým betonem!
     
    47:17
    Počet hráčů na ledě bude opět sudý. Na trestnou lavici odjel Nakládal (CZE). Český obránce zahrál vysokou holí.
     
    47:32
    Na útočné části byl seknut Kašpar a šel ihned k zemi. Krátce poté byla hra přerušena a vznikla malá strkanice na modré čáře. Vylučovat se ovšem nebude.
     
    47:49
    Slovensko je v plném počtu a začíná mu zkrácená početní výhoda. Puk v moci Slováků.
     
    48:46
    Surový pobídl Ružičku, kterému střela nesedla a Štěpánek musel ukrýt puk vyrazit. Krátce poté se spustila před Štěpánkem mela, když Slováci dohráli českého brankáře.
     
    48:46
    Na trestnou lavici zamířilo duo Hovorka (SVK) - Kudělka (CZE). Oba dostali dvouminutový trest za hrubost.
     
    49:36
    Tribuny ožívají. Už jsme tu viděli i několik mexických vln a oba tábory ženou svůj tým do útoku. Aktuálně je puk v moci Slováků na jejich polovině.
     
    50:53
    To stále platí. Slovákům se sice podařilo založit útok, ale do zakončení se nedostali. Puku se ujímají Češi.
     
    51:14
    Šance Čechů skončila zblokovanou střelou. Následný brejk Slováků zkoušel zakončit individuálně Kytnár, kterému ovšem nevyšel souboj jeden na jednoho.
     
    52:03
    Do zakončení se dostal na levé straně Vondrka. Jeho ránu musel nadvakrát likvidovat Hamerlík. Úprava ledové plochy a vhazování po pravici Hamerlíka.
     
    52:48
    Obě mužstva se snaží něco vymyslet, ale v kombinaci to krapet vázne. Týmy to zkoušejí nahazováním kotoučů, což si ovšem obránci obou celků hlídají.
     
    53:42
    Probíha mela v pravém rohu kluziště na polovině Slováků. Hráči dolují kotouč, což končí pokusy o vyhození. Jeden z nich se právě ujal.
     
    54:22
    Od modré to zkoušel Sersen, jehož dělovka provětrala lapačku Štěpánka.
     
    55:15
    Slovákům se podařilo vybojovat útočné pásmo. Další střelu Sersena musel krotit Štěpánek. Vhazuje se po levici českého brankáře.
     
    55:21
    Utkání sleduje 9459 diváků.
     
    55:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou do vedení. Elitní formace Čechů se postarala i o druhou branku. Tlustý nabil Kutlákovi, jehož dělovku od modré vyrazil Hamerlík před sebe. Tam stál nehlídaný PETR TENKRÁT - 2:1! Asistence: Zdeněk Kutlák, Jiří Tlustý.
     
    56:24
    Další vhazování před brankou Hamerlíka. Tentokrát po levici brankáře třineckých Ocelářů. Češi nabrali dostatečný klid.
     
    57:02
    Individuálně to zkoušel Sýkora. Ze středu kluziště se dostal až vedle Štěpánka, ale z jeho spoluhráčů se mu nikdo nenabídl.
     
    58:08
    Češi uzamkli Slováky v jejich obranném pásmu. Nejdříve se do protiútoku vydal Tenkrát a mohl nabít Plekancovi. Počkal si ovšem na Tlustého, který byl bráněn. Ze závaru před brankou nezapršelo.
     
    58:56
    Slováci drží kotouč, snaží se dostat na útočnou polovinu a ještě ohrozit branku Štěpánka. Prozatím se jim to nepodařilo.
     
    59:08
    Slovensko bude mít ještě slibnou příležitost. Na trestné lavici sedí Mojžíš (CZE). Odpyká si dvouminutový trest za podražení.
     
    59:08
    Oddechový čas Slovenska.
     
    59:20
    Slováci hrají bez Hamerlíka v bráně! Vydareného střela skončila na vyrážečce Štěpánka.
     
    59:27
    Česko právě vstřelilo branku! Branku vstřelil PLEKANEC.
     
    59:49
    Ještě jednou se zkoušel zprava prosadit Plekanec, ale klička mu nevyšla.
     
    Je konec. Česko zaslouženě vítězí. O vítěznou branku se postaral Petr Tenkrát. Do prázdné branky se prosadil ještě Plekanec a rozhodl o výhře Čechů. Z mé strany je to pro dnešek vše.
     
    60:00
    Konec zápasu.
    Marken.cz

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 18. Kutlák (Petružálek, Kašpar), 56. Tenkrát (Kutlák, Tlustý), 60. Plekanec - 35. Kudroč (Surový)


    Česko: Štěpánek - Nakládal, Krejčík, Kutlák, Čáslava, Mojžíš, Kudělka, Zámorský - Tenkrát, Plekanec, Tlustý - Petružálek, Novotný, Kašpar - Průcha, Nedvěd, Rachůnek - Kumstát, Jan Kovář, Vondrka - Vampola, Holík
    Slovensko: Hamerlík - Starosta, P. Mikúš, Kudroč, Sersen, Sýkora, Vydarený, Mihálik, Stehlík - Radivojevič, Bližňák, Marcel Hossa - Surový, Cibák, Ružička - Hovorka, J. Mikúš, Bartovič - Lušňák, Kytnár, Špirko

    Rozhodčí: Baluška, Jeřábek - Blümel, Valach
    bahis siteleri