Finsko – Švédsko 4:1 (kon.) | Česko – Rusko 2:1 (kon.)
konec
Česko
2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
Rusko
Neděle 29.04.2012, 18:00 • KAJOT ARENA, Brno. • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:27
    Definitivní pojistku mohl přidat Plekanec, po vzoru Ketova objel celou bránu, ale nedokázal kotouč zasunout do prázdné klece.
     
    58:25
    Širokov je vyloučen za vysokou hůl. To by mělo být pro náš tým už dobré.
     
    56:51
    Brněnský odchovanec Tomáš Vincour mohl být hrdinou a zvlášť na svém domovském stadionu. Dostal se do výborné pozice, vystřelil, leč kotouč byl postaven na hraně a tak se mu po hokejce svezl a zamířil nad bránou. Velká škoda, mohlo být hotovo.
     
    53:43
    Time-out pro Aloise Hadamczika.
     
    53:43
    Teď se trest udělovat bude a celkem po právu. Petr Nedvěd byl zasažen hokejkou do obličeje od Nikulina pro český národní tým začne dvojnásobná přesilovka.
     
    52:48
    České mužstvo si zahraje přesilovku. Rjasenskij hákoval a je tu početní výhoda Česka.
     
    51:47
    Jakub Petružálek mohl dnes podruhé překonat Barulina. Po obrovské chybě ruské obrany se na modré čáře rozjel český útočník sám na gólmana, ale ten na poslední chvíli dokázat uzamčít své betony. Barulin se ohlížel, jestli mu kotouč nevypadl, nestalo se tak.
     
    45:58
    Obrovská šance Ruska a v ní Kuljomin, který mohl vyrovnat. Natlačil se až před Kovářem, ten ho ale vychytal. Ruský hráč však nedokázal udržet emoce a dohrál, respektive najel do Kováře. Síly na ledě se srovnávají.
     
    44:45
    Ne však dlouho. Kašpar hákoval Ketova a bude pokračovat přesilovka Rusů.
     
    43:34
    Dnešnímu utkání přihlíží 7200 diváků, je tedy vyprodáno. Ale to už je poměrně v Brně zvykem a jistotou.
     
    42:26
    Rusko dostává šanci na vyrovnání. Němec inkasuje menší trest za hrubost.
     
    38:54
    Česko právě vstřelilo branku!

    Neskutečný obrat a dalo by se říci, že nucená pauze českému týmu pomohla. Využívá přesilovku a brněnská hala se otřásá v základech. PETR NEDVĚD dostal nádhernou přihrávku od Plekance, zkušený český veterán se dokázal nejlépe zorientovat na brankovišti a takovým šťouchnutím posílá kotouč za bezmocného Barulina. Asistence: Tomáš Plekanec.
     
    38:16
    Rusko bude navíc hrát v oslabení. Vyloučen je Šipačev za nedovolené bránění. Ten ještě předtím z brejku napálil Kovářovo břevno! Nicméně to původně vypadalo, že za katr usednou hned dva hráči Rusů, rozhodčí svůj verdikt překvapivě změnili.
     
    37:37
    Česko právě vstřelilo branku!

    Je vyrovnáno a poměrně z náhodné akce, ale i ta se počítá. U mantinelu dojel kotouč Kašpar, přihrál před bránu, kde puk poskakoval a tak trochu šťastně se odrazil od brusle Novotného a výborně najetý JAKUB PETRUŽALEK překonává střelou nad lapačku Barulina. Tvrdá střela znamená nerozhodný výsledek. Uvidíme, co to provede s ruským týmem, který do těchto chvil byl malinko lepším. Asistence: Jiří Novotný, Lukáš Kašpar.
     
    36:39
    Na druhé straně pálil nebezpečně Kuljomin a Kovář měl obrovské problémy s jeho střelou. Puk mu vypadl a šoural se pomaličku do brány, nakonec náš obránce Kutlák zavčas vyhazuje kotouč do bezpečných míst.
     
    35:41
    Zápas bude pokračovat po klasické patnácti minutové pauze. Druhá perioda se dohraje tedy až po úpravě ledu. Dohrávat se budou 4 minuty a 19 vteřin. Diváci se odchází občerstvit. Tak se prozatím z Brna loučím a přihlásím se krátce po 19:38.
     
    35:41
    Utkání je přerušeno! Na ledě se objevila díra a musí dojít k úpravě.
     
    33:42
    Hosté hrají zkrácenou přesilovku, na Kováře šla tvrdá rána Širokova. Obrovská šance Ruska, tato šance doslova volala po gólu. kovář se jen tak rozhlédl, kam kotouč letí. Nakonec těsně nad.
     
    32:00
    Krosčekem se provinil Tomáš Plekanec a síly se na ledě srovnají.
     
    31:06
    Čeští hokejisté si zahrají přesilovku. Kuljomin zastavil nedovoleně Průchu, který předtím nebezpečně střílel na Barulina, kotouč ale zapadl do ochranné sítě po teči obránce Jemelina.
     
    30:53
    Teď už to však nemuselo platit. Koukal našel najetého Nakládala, který se vracel z trestné lavice a v samostatné akci nedává! Barulin jeho úmysl vystihl a podržel svůj tým od vyrovnávací branky.
     
    28:37
    Další rvačka u mantinelu, v pásmu, kde útočí čeští hráči. Nakládal si rozdal několik pěstních soubojů s Medveděvem, nakonec jde za katr pouze náš obránce.
     
    27:53
    A je tu větší bitka, za kterou se již bude vylučovat. Za hrubost je vyloučen Ilja Nikulin, Češi budou hrát přesilovku.
     
    23:57
    Vyloučen Čáslava za hákování. Rusko vede a navíc bude hrát přesilovku.
     
    23:11
    Rusko právě vstřelilo branku!

    Tak to byla nádherná akce ruského útočníka JEVGENIJE KETOVA, který se dostal s pukem na modrou čáru, rozjel se neuvěřitelnou rychlostí na Kováře, kterého chtěl nejprve ohrozit střelou, jenže zvolil variantu objetí brány, a to se mu také povedlo. Kovář se nestačil přemístit ke své levé tyči a Rusko tak jde do vedení. Vůbec první kloudná akce druhé třetiny nese punc gólová. Asistence: Danis Zaripov.
     
    16:12
    Mozek přesilovkového útoku Tomáš Plekanec hledal zkušeného veterána Nedvěda, který byl zaparkovaný před bránou, ale z dorážky neuspěl. Barulin se dokázal roztáhnout na brankovišti a puk odklidit do lapačky.
     
    15:00
    Burmistrov inkasuje menší trest za vysokou hůl. Na přesilovky máme vyrovnáno. Tentokrát si zkusí přesilovku Hadamczikův tým.
     
    12:08
    Je tu první vyloučení zápasu. Rusko si zahraje přesilovku, protože na trestné sedí Petr Nedvěd (sekání).
     
    08:16
    Obrovská šance českého týmu a v ní Hemský s Vondrkou. Druhý jmenovaný dostal přesný pás na brankoviště, kde stačilo pouze došťouchnout kotouč do prázdné brány, leč nestalo se tak. Vondrka v klíčový moment máchl svou hokejkou na prázdno.
     
    04:49
    Tvrdá bomba Tarasenka málem Kováře nachytala na nedbalkách. Nakonec si náš gólman poradil. Vzápětí byl hodně nebezpečný Kuzněcov, který se natlačil s pukem až před českou bránu, skóre se nemění, i když Rusko bylo teď hodně blízko gólu.
    Marken.cz

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 38. Petružálek (Novotný, Kašpar), 39. Nedvěd (Plekanec) - 24. Ketov (Zaripov)


    Česko: Kovář (Štěpánek) - Nakládal, Blaťák, Čáslava, Kutlák, Krajíček, Kindl - Frolík, Plekanec (C), Tenkrát - Hemský, Nedvěd, Vondrka - Petružálek, Novotný, Tlustý - Vincour, Koukal, Průcha - Kovář, Kašpar.
    Rusko: Barulin (Birjukov) - Kornějev, Nikulin, Rjasenkij, Nikitin, Denisov, Medvědev, Jemelin, Kalinin - Kuljomin, Těreščenko, Žerděv - Širokov, Svitov, Tarasenko - Zaripov, Šipačev, Ketov - Burdasov, Burmistrov, Kuzněcov.

    Rozhodčí: Laaksonen, Leppäalho (oba FIN) - Gebauer, Lederer (oba CZE)
    bahis siteleri