USA – Francie 7:2 (kon.) | Německo – Itálie 3:0 (kon.) | Kanada – Slovensko 3:2 (kon.)
Česko – Dánsko 2:0 (kon.) | Bělorusko – Finsko 0:1 (kon.) | Švédsko – Norsko 3:1 (kon.)
konec
Kanada
3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Slovensko
Pátek 04.05.2012, 15:15Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    42:59
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A máme tu zaděláno na drama! MILAN BARTOVIČ dostal puk na kruhy, v záklonu se dokázal otočit a přesnou střelou mezi Wardovy betony dává Slovákům velkou šanci na srovnání - 3:2! Asistence: Mario Bližňák a Marcel Haščák.
     
    35:21
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak tato chyba bude obránce Kudroče hodně mrze. Slovenskému bekovi se nepodařilo úplně dobře vyhodit, Purcell zachytil kotouč a ihned ho posunul na svého spoluhráče, jenže nádherně našel na kruzích volného ANDREW LADDA, jenž přesnou střelou zvyšuje náskok kanadského výběru - 3:1! Asistence: Ryan O´Reilly a Teddy Parcell.
     
    32:30
    Kanada právě vstřelila branku!
    Slovensko udrželo vyrovnaný stav osm minut, akci táhl za brankou Kane, který poslal puk na JORDANA EBERLEHO, který z malého úhlu se štěstím propasíroval puk za Hamerlíka - 2:1! Asistence: Evander Kane.
     
    21:58
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak to je skvělý začátek od slovenského týmu! Vyrovnávací branku střílí po Mikúšově přihrávce dělovkou TOMÁŠ TATAR - 1:1! Asistence: Juraj Mikúš.
     
    14:21
    Kanada právě vstřelila branku!
    Velice pohledná akce Javorových listů znamená vedení! Ryan Getzlaf si s pukem pohrál na modré čáře a bekhendem ho ideálně předložil na JAMIEHO BENNA, který ještě bekhendovou kličkou vyšperkoval akci a zasunul kotouč za Hamerlíkova záda - 1:0! Asistence: Ryan Getzlaf a Duncan Keith.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 15. Benn (Getzlaf, Keith), 33. Eberle (Kane), 36. Ladd (O´Reilly, Parcell) - 22. Tatar (Mikúš), 43. Bartovič (Bližňák, Haščák)


    Kanada: Ward (Dubnyk) - Bouwmeester, Schenn, Phaneuf, Vlasič, Keith, Murray - Tavares, Skinner, Sharp - Eberle, Burrows, Nugent-Hopkins - Perry, Getzlaf, Benn - Kane, Ladd, Purcell - O´Reilly
    Slovensko: Hamerlík (Laco) - Baranka, Sekera, Chára, Graňák, Starosta, Vydarený, Sersen, Kudroč - Hossa, Kopecký, Radivojevič - Šatan, Hudáček, Surový - Mikúš, Tatar, Miklík - Bližňák, Bartovič, Haščák

    Rozhodčí: Brueggemann, Jablukov (oba Německo) - Dahmen (Švédsko), Šeljanin (Rusko)