USA – Francie 7:2 (kon.) | Německo – Itálie 3:0 (kon.) | Kanada – Slovensko 3:2 (kon.)
Česko – Dánsko 2:0 (kon.) | Bělorusko – Finsko 0:1 (kon.) | Švédsko – Norsko 3:1 (kon.)
konec
Bělorusko
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Finsko
Pátek 04.05.2012, 19:15 • Hartwall Arena, Helsinky (FIN) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Za domácí Finy si pro cenu za nejlepšího hráče odjíždí Kari Lehtonen. Na druhé straně nebylo, co řešit. Výtečný večer má za sebou Vitalij Koval, který předvedl výtečný výkon a 37 zákroky držel naděje svého mužstva. Z mé strany je to pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek pátečního večera. (21:31:40)
     
    Tak pokud jsem mluvil o utíkajících medvědech, po tomto výsledku by se zatočily oči také všem hokejovým odborníkům. Utkání končí tím nejtěsnějším rozdíl, jakým může skončit. Domácí vítězí po boji 1:0, když vítěznou branku vstřelil Niskala. Přesto je nutno dodat, že Bělorusové mohou za dnešní výkon poděkovat Kovalovi, který předvedl úžasný výkon.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Ještě jsme viděli zajímavou situaci. Koval již opouštěl branku a najednou se řítil puk na branku Běloruska. Brankář Bělorusů po puku radši skočil a přerušil hru.
     
    59:37
    Bělorusové pravděpodobně přišli o šanci srovnat. Ve čtyřech mužích na ledě se jim to zřejmě nepodaří.
     
    59:18
    Time-out Bělorusů.
     
    59:18
    A další hráč jde na trestnou. Tak nakonec je toho více. Za Stase si odpyká druhý dvouminutový trest Kolosov (BLR).
     
    59:18
    A vylučuje se také na straně Finů. Na trestnou zamířil Järvinen (FIN), který se pustil do Stase po odpískání.
     
    59:18
    A rozhodčí si nakonec tohoto faulu všimli a nakonec je to Stas (BLR), kdo opouští hrací plochu, což je celkem překvapivé. Inkasuje dvě plus dvě minuty za faul svého kolegy.
     
    59:18
    Utkání v posledních vteřinách začíná být hodně vyhrocené. Tržnou ránu má pod okem Joensuu po jasném zásahu Grabovského hole. Útočník Finů opustil hrací plochu a odešel do kabiny na šití.
     
    58:53
    Kaljužnyj nahazoval kotouč před branku, kde se pokoušel zaclonit Stas. Jejich souhra Lehtonena neohrozila.
     
    58:39
    Hezký individuální pokus Koiva. Ten naznačil, že půjde za brankou, ale udělal s ním otočku do beckhendu, pokoušel se zasunout za tyčku Kovalovy branky. Běloruský brankář se nachytat nenechal.
     
    58:05
    Finové se dostali ke kotouči a kombinují v útočné třetině. Pyörälä tam s Koivem dělají problémy obraně Běloruska.
     
    57:35
    Stepanov zkoušel překvapit Lehtonena. Střele běloruského forvarda chyběla přesnost a také razance.
     
    56:54
    Jde znát, že se Finové začínají bát o výsledek. V útočné fázi polevili a Bělorusové jsou více u kotouče. Finsko se brání a zatím se mu to daří.
     
    56:16
    Po své chybě ztratili Bělorusové útočné pásmo a na druhé straně kombinuje třetí útočná řada Suomi. Ani ta ovšem nenachází recept na pozornou obranu Bělorusů.
     
    55:52
    Grabovskij se na útočné modré objevil v obklopení pěti Finů. Pokoušel se zakončit, což se mu ovšem nepodařilo. Střela Goroška od modré skončila v náručí Lehtonena.
     
    54:50
    Největší šance Bělorusů v tomto utkání. Kovyršin přiťukl kotouč najíždějícímu Kaljužnému, který ho ihned beckhendem poslal před branku, kde stál Kolcov. Jeho střela skončila na betonu Lehtonena. Ten zachoval ledový klid a puk si v závaru před svou brankou našel.
     
    54:40
    Meleškova rána z ostrého úhlu vypadla Lehtonenovi z výstroje, ale k puku se dostali domácí. Na druhé straně neuspěl po své střele Pesonen.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 20. Niskala (Koivu , Granlund)


    Bělorusko: Koval (Mezin) - Korobov, Denisov, Kosťučenok, Goroško, Černook, Stasenko, Graborenko - Grabovskij, Ugarov, Stepanov - Kovyršin, Kaljužnyj, Kolcov - Drozd, Meleško, Stas - Kolosov, Kulakov, Kitarov.
    Finsko: Lehtonen (Vehanen) - Mäenpää, Hietanen, Niskala, Salmela, Väänänen, Järvinen, Kukkonen, Jaakola - Koivu, Jokinen, Filppula - Pesonen, Immonen, Granlund - Joensuu, Kapanen, Komarov - Kontiola, Pyörälä, Pihlström.

    Rozhodčí: Johansson, Larking (oba SWE) - Schulz (GER), Wilmot (CAN)