Belgie – Slovinsko 3:1 (kon.) | Nizozemsko – Polsko 0:0 (kon.) | Německo – Francie 3:0 (kon.)
Island – Gruzie 0:1 (kon.)
konec
Německo
3:0 (0:0)
Francie
Čtvrtek 10.05.2012, 19:30 • ŠRC Stožice stadium, Lublaň - Stadión je fotbalovým domovem slovinského fotbalového klubu NK Olimpij • Mistrovství Evropy U17
Předzápasové kurzy
     
    Pěkný čtvrteční den. Vítáme vás u on-line přenosu z ME Evropy do 17 let Německo - Francie v rámci základní skupiny A. Utkání začíná v 19:30.
     
    Tabulka A před třetími zápasy:

    1. Německo - 6 bodů, skóre 2:0
    2. Francie --- 2 body, skóre 3:3
    3. Island ---- 1 bod, skóre 2:3
    4. Gruzie ---- 1 bod, skóre 1:2

    Gruzie - Německo 0:1
    Francie - Island 2:2
    Francie - Gruzie 1:1
    Island - Německo 0:1
     
    Postupová matematika:

    Nejlepší pozici má před posledními boji ve skupině A Německo, to má na svém kontě šest bodů, což mu zaručuje jisté první místo i postup. Druhá v tabulce je zatím Francie, tak však musí proti Německu buď vyhrát nebo získat alespoň bod. V druhém případě by se však musela spoléhat na remízu v utkání Island - Gruzie.
     
    Trenéři před utkáním:

    Jean-Claude Giuntini (Francie): Nejsme v ideální situaci. Jsme v pozici, že musíme vyhrát pokud se chceme dostat do semifinále. Zápas proti Německu pro nás bude jako finále. Moji hráči budou koncentrování, podají své maximum a doufáme, že to bude stačit. (zdroj: uefa.com)

    Stefan Böger (Německo): Není čas na oslavy. Jsme rádi za postup a jisté první místo v tabulce, ale musíme se soustředit na další zápas. Očekávám to od všech hráčů i realizačního týmu. Můžeme provést před utkáním s Francií nějaké změny, ale chceme vyhrát. Chceme tu vyhrát každý zápas a proti Francii se nic nemění. (zdroj: uefa.com)
     
    Úvodní sestavy:

    Německo: Schnitzler - Itter, Dudziak, Sarr, Brandenburger, Brandt, Meyer, Dittgen, Kempf, Akpoguma, Werner.

    Náhradníci: Schwäbe, Süle, Goretzka, Benkarit, Star, Stendera, Lohkemper.
    Trenér: Stefan Böger.

    Francie: Maignan - Cissako, Landini, Lenglet, Fofana, Jean, Chemlal, Lemar, Nganioni, Martial, Labidi.

    Náhradníci: Kacou, Walter, Bambock, Said, Ongenda, Castelletto, Mexique.
    Trenér: Jean-Claude Giuntini.

    Rozhodčí: Marius Avram (ROU) - Borut Križařič (CRO), Mark Gavlin (IRL) - Mitja Žganec (SVN).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zápas byl rozehrán. Lepší pozici mají Němci, kteří už mají jisté první místo ve skupině a tím pádem i účast v semifinále.
     
    2
    Zbývající zápasy v druhé skupině B jsou již odehrány a Němci tak ví i svého soupeře v semifinále. V něm narazí na Polsko. Vítěz skupiny B Holandsko si na svého soupeře bude muset ještě nějaký čas počkat.
     
    3
    Německo začalo o něco aktivněji, snažit směrem dopředu by se měla ale především Francie.
     
    4
    Německý trenér Stefan Böger nechal na lavičce některé hráče ze základní sestavy. Jen na lavičce náhradníků jsou například Goretzka s Benkaritem.
     
    4
    Francie zahrávala roh a pro míč musel jít do mlýnice brankář Schnitzler, který loptu vyboxoval do bezpečí.
     
    6
    Francie v ataku, ale střelecký pokus Labidi byl zblokován.
     
    7
    Martial doháněl míč a už se viděl ve velké šanci, ale brankář Schnitzler dobře odhadl situaci a zahrál si na stopera.
     
    8
    Němcům stačily v jejich dvou vítězných zápasech na turnaji pouze dva góly. Na šest bodů to však stačilo a to je to hlavní. Nicméně, že by Němci své soupeře nějak drtili, se říct nedalo.
     
    9
    Werner měl na levém křídle trochu prostoru, tak to zkusil individuálně, žádné nebezpečí to však Francii nepřineslo.
     
    10
    Francie se určitě plně soustředí na zápas s Německem, ale je možné, že bude po očku sledovat i dění v druhém zápase skupiny mezi Islandem a Gruzii.
     
    11
    Dudziak přišel v souboji k nějakému zranění a na hřišti se objevilo vozítko s nosítky, nakonec jeho přítomnost nebylo potřeba. Dudziak by se měl vrátit do hry.
     
    12
    Francouzi umě postupují až k německému vápnu, zde se však zaseknou a dál už je německý val nepustí.
     
    13
    První velká šance utkání. Meyer poslal z levé strany pas za obranu na výborně nabíhajícího Dittgena. Ten se sice dostal k zakončení, ale včasným výběhem možnost zhatil brankář Maignan.
     
    14
    Němci spoléhají zatím na protiútoky a je třeba říct, že se jim opravdu daří.
     
    15
    Jeden takový teď Němci předvedli, Meyer střílel po přihrávce ihned z voleje, ale atakoval pouze modré nebe nad sebe.
     
    16
    Další rychlý atak Němců, Dittgen však celou akci poněkud zdržel a jeho tečovaný centr pak skončil v bezpečí Maignanových rukavic.
     
    17
    Max Meyer a jeho střela zpoza vápna, která nebyla příliš povedená. Chyběla jí větší razance a navíc šel pokus dva metry vedle levé tyče.
     
    18
    Další německá střela, jenž však opět nemířila mezi tři tyče. Tentokrát skončil pokus dva metry nad bránou.
     
    19
    U předchozích dvou střel byl podepsaný Meyer, jenž má zatím velkou chuť do hry. Tu mají i Francouzi, což dokumentovala střela Martiala. Jenže i ona pouze nad bránu.
     
    20
    Po perfektní přihrávce Brandta se dostal do obrovské šance Meyer. Byl již sám před brankářem Maignanem, který však jeho pokus z bezprostřední blízkosti dokázal vyrazit.
     
    21
    Následný rohový kop už k žádnému enormnímu nebezpečí pro francouzskou bránu nevedl.
     
    22
    Němci zatím vládnou utkání a Francouze ničí již zmíněnými rychlými kontry a také precizními kolmicemi za obranu, na které zatím Francouzi nemohou najít lék.
     
    24
    Brandenburger si řekl, proč to nezkusit a otestoval svůj střelecký um a štěstí. Ovšem nebylo mu přáno, míč mířil vedle brány.
     
    25
    Francouzi by potřebovali nějaký impuls v podobě dobré příležitosti, či povedené střely. Zatím se snaží, ale není to ono.
     
    27
    Francie střídá. Ze hry odchází zřejmě s nějakým zdravotním problém Cissako a na hřišti se objeví Castelletto.
     
    28
    Na turnaji zatím nepadá nějaké velké množství branek, je to spíše naopak. I v tomto utkání to momentálně nevypadá na nějakou zběsilou přestřelku.
     
    29
    Němci nerozehráli roh standardním způsobem. Centr mířil před velké vápno na Brandta, byl to povedený signál, jenže Brandtovi míč při zpracování odskočil, což znamenalo také konec akce.
     
    30
    Dittgen to zkusil z dvaceti metrů svižnou přízemní střelou. Pokus však nebyl nijak precizně umístěn a tak Maignana neohrozil.
     
    31
    Signalizovaný dlouhý aut do vápna se pro Francii překvapivě změnil na aut na nabíhajícího Kempfa. Skvělá myšlenka, jenže od Kempfa špatné provedení, zradilo ho zpracování.
     
    32
    Zatím to vypadá, že Francouzi se budou muset hodně modlit k remízu v utkání Island - Gruzie. Německý brankář Schnitzler je totiž prakticky bez práce.
     
    33
    Francouzi to alespoň zkouší střelbou ze střední a větší vzdálenosti. I tak si ale Schnitzler nezachytá, střela Labidiho šla nad bránu.
     
    34
    Němci si vybírají menší oddech a nechali Francii nastěhovat se na německou půlku, ale nic čeho by se měli bát.
     
    36
    Němci opět přebírají kontrolu nad míčem a zatím mohou být s první půli velmi spokojeni, chybí jim jen vstřelený gól.
     
    37
    Dudziak vymýšlel pro spoluhráče nadějnou kolmici, ale jeho kolegové se rozběhli příliš pozdě a navíc záměr úplně nepochopili.
     
    38
    Brandt se řítil s míčem směrem k francouzskému vápnu, kolem tří protihráčů si dělal pozici pro střelu, jež byl stejně nakonec zablokována. Brandt měl raději nahrávat, kolem sebe měl dost spoluhráčů a tím pádem i dostatek možností, jak celou situaci vyřešit lépe.
     
    40
    Francouzi budou mít o přestávce o čem přemýšlet. Ale nijak bych jejich výkon nehanil, Němci totiž hrají opravdu dobře a snaživí Francouzi prostě nemohou najít na Němce recept.
     
    První poločas skončil.
     
    První půli máme za sebou a musím konstatovat, že v ní měli Němci převahu. Francouzi se snaží, jde vidět, že na hřišti nechávají vše, jenže Německo hraje opravdu výborně. Francouze trápí především precizními kolmicemi za obranu a rychlým přechodem do útoku.
     
    41
    Začal druhý poločas.
     
    41
    O přestávce neproběhly žádné změny. Jediným střídajícím tak je Cissako, jenž musel odejít ze hřiště kvůli zdravotním problémům. Na hřišti ho nahradil Castelletto.
     
    42
    Další skvělá německá kolmice za obranu. Těžil z ní Werner, který také svoji střelou překonal brankáře Maignana, ovšem byl pískán ofsajd. Pokud však byl, tak opravdu milimetrový, tady myslím, že celá situace byla v rámci pravidel.
     
    43
    Němci opět aktivní, tedy žádná změna oproti první části.
     
    44
    Musím přiznat, že nyní bych si na vítězství Francouzů opravdu nevsadil. Ovšem je to jen můj dojem a fotbal dokáže být vrtkavý a situace se může změnit z minuty na minuty.
     
    45
    Galský kohout přešel do pozvolného útoku a Jean se dostal do středu z Kempfem ve vápně. Bude to penalta! To jsou tedy věci!
     
    46
    Kempf chtěl odkopnout míč, ale místo toho trefil naplno Jeana a vidí za to také žlutou kartu.
     
    47
    K penaltě se postavil Labidi a posílal míč k pravé tyči, ale dostatečně loptu neumístil a navíc brankář Schnitzler dobře pokus vystihl a pokutový kop zlikvidoval!
     
    48
    Franouzům byl dán dar z milosti a Labidi jím pohrdl. Francouzi si za celou dobu nevypracovali jedinou šanci jen tuto penaltu. Možná to tak mělo být, ve fotbale se sice nehraje na spravedlivá vítězství, Němci však jsou jasně lepší a prohrát si rozhodně nezaslouží.
     
    50
    Francouze samozřejmě penalta bude hlodat v hlavách a jejich situaci to moc nepřidá. Navíc to nejsou ostřílení hráči, ale mladíci, kteří se velkém fotbale ještě učí.
     
    50
    Němci střídají. Ze hry odchází Kempf a nahrazuje ho Stark. Moudré rozhodnutí. není třeba vystavovat Kempfa riziku vykartování, kdy má Německo postup jistý.
     
    52
    Meyer pálil, ale kopačky si neseřídil dobře. Míč šel nad bránu.
     
    53
    Pěkná křižná střela Wernera, která jen těsně minula levou tyč.
     
    54
    Německo právě vstřelilo branku!

    Přišlo to, co přijít muselo. Hlavní německá zbraň v dnešním utkání slavila úspěch. Přihrávka za obranu mezi dva obránce našla MAXE MEYERA, ten se dokázal uvolnit a pak chladnokrevně skórovat.
     
    56
    Německo právě vstřelilo branku!

    Ledová sprcha pro Francii. Brandt předvedl skvělou individuální akci, zatáhl míč do vápna a pak zpětnou přihrávkou našel na penaltě MAXE MEYERA, jemuž stačilo jen nastavit nohu. Krásná akce.
     
    57
    Druhý gól je pro Francii velkou potíží, momentálně mu totiž tato branka bere druhé místo v tabulce. V druhém zápasem totiž stále trvá remízový stav, což by Francouzům stačilo, ale potřebují dát alespoň jeden gól.
     
    57
    Střídání na straně Francie. Odchází Chemlal a střídá ho Said.
     
    58
    Střídá se i na německé straně. Ze hry odchází klíčová postava německé sestavy Brandt a na trávníku ho nahradí Lohkemper.
     
    59
    Na druhé půli je krásně vidět, jak může být fotbal krutý. Němci byli v zápase lepší, Francie však kopala penaltu. Jenže ta nebyla proměněna a pak přišly dva góly Němců. Pro Francii krutá rána, ale musím dodat, že výsledek je absolutně zasloužený.
     
    61
    Další německá precizní akce, ale Werner nemá štěstí a bránu opět o chlup míjí.
     
    62
    Německo právě vstřelilo branku!

    Francouzi mohou dát semifinále sbohem. MAX DITTGEN dostal dobrý pas do běhu a střelou na vzdálenější pravou tyč se nemýlil. Brankář Maignan si sice na míč sáhl, ale v cestě do sítě mu i tak nezabránil.
     
    64
    Poslední německé střídání. Ze hřiště odchází střelec dvou branek a hráč utkání Max Meyer, místo něj na hřiště vběhne Benkarit.
     
    65
    Francie také naposled střídá. Hřiště opouští smutně Lemar a na hřiště pustí Waltera.
     
    66
    V druhém utkání to teď bude určitě zajímavá bitva. Snažit se musí více Gruzie, na lepší skóre by totiž postupoval za stavu 0:0 Island, pokud se tedy Francie zázračně nezvedne a nedá dvě branky.
     
    68
    Pro mladé Francouze je to určitě velká škola. I psychika určitě může za to, že jim Němci nasypali po neproměněné penaltě tři branky.
     
    69
    Němci si utkání užívají, na druhé straně to stejné říct, nemohu. Francouzi to však ani náhodou nezabalili.
     
    70
    Fofana pálil z ostřejšího úhlu, nakonec z toho vyšel takový polocentr, polostřela. Hlavní je, že německou branku míč neohrozil ani náhodou.
     
    71
    Němci už trochu ubrali ze svého tempa a zápas spíše dohrávají, nyní nabídli svým faulem Francouzům standardku...
     
    72
    ...Kdepak, brankář Schnitzler může zůstat opět klidný.
     
    72
    Opravdu marně vzpomínám, kde bych viděl, že by do semifinále postupoval tým s pouhými dvěma body. Nyní se však blížíme k situaci, kdy tomu tak opravdu bude. Island nebo Gruzie? To zajímá především Holanďany, kteří právě čekají na soupeře pro své semifinále.
     
    74
    Benkarit s míčem u vápna a to vždy zavání nebezpečím, tentokrát si však s obranou neporadil.
     
    75
    A v druhém utkání prolomila Gruzie islandský beton a dostala se tak aktuálně na druhé místo tabulky a tedy i do semifinále.
     
    77
    V tomto utkání již není o čem, gól Gruzie naprosto zbavil zbytek tohoto utkání nějaké důležitosti. Francouzi se mohou pokusit už leda o čestný gól.
     
    78
    Francie se stále pokouší prolomit německou obranu, ale je to Don Quijotovský souboj.
     
    79
    Rémi Walter pálil z větší dálky a jeho pokus skončil vedle pravé tyče. Schnitzler zasahovat nemusel a jen očima kontroloval míč.
     
    80
    Rozhodčí nastaví tři minuty nad rámec základní hrací doby, ale vzhledem ke skóre utkání, už se budou dohrávat pouze z povinnosti.
     
    80+2
    Ještě jeden německý pokus, ale už to logicky nemá takovou šťávu.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápasu jasně dominoval německý tým, přesto to mohla být Francie, která by otevřela skóre. Labidi však v druhé půli neproměnil penaltu. Němci pak vyjádřili svoji převahu z celého zápasu třemi zásahy do černého a zaslouženě berou tři body.
     
    Konečná tabulka A::

    1. Německo - 9 bodů, skóre 5:0
    2. Gruzie ---- 4 body, skóre 2:2
    3. Francie ----- 2 body, skóre 3:6
    4. Gruzie ------ 1 bod, skóre 2:4
     
    Semifinálové dvojice jsou následovné. Německo se střetne s Polskem a Nizozemsko s Gruzií. Tímto konstatováním se s vámi loučím, přeji pěkný zbytek čtvrtečního dne a na počtenou. (21:17:03)

    Zdeněk Plánka

    Branky: 54. Meyer, 56. Meyer, 62. Dittgen

    Karty:   46. Kempf (GER)


    Německo: Schnitzler - Itter, Dudziak, Sarr, Brandenburger, Brandt (58. Lohkemper), Meyer (64. Benkarit), Dittgen, Kempf (50. Stark), Akpoguma, Werner.
    Francie: Maignan - Cissako (27. Castelletto), Landini, Lenglet, Fofana, Jean, Chemlal (57. Said), Lemar (65. Walter), Nganioni, Martial, Labidi.

    Rozhodčí: Marius Avram (ROU) - Borut Križařič (CRO), Mark Gavlin (IRL) - Mitja Žganec (SVN)
    bahis siteleri