Kazachstán – USA 2:3 (po pr.) | Itálie – Česko 0:6 (kon.) | Finsko – Kanada 3:5 (kon.)
Rusko – Švédsko 7:3 (kon.)
konec
Finsko
3:5 (2:0, 1:3, 0:2)
Kanada
Pátek 11.05.2012, 19:15 • Hartwall Arena • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:09
    Nakonec se však k puku Kanaďané dostali. Na trestnou lavici odjíždí Corey Perry, který se podruhé v zápase dopustil útočného faulu. Nyní je jeho přestupek klasifikován jako vysoká hůl.
     
    38:53
    Kanada si navíc poprvé zahraje přesilovku. Leo Komarov je vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    33:24
    Sharp vypálil poté, co sudí odpískali kanadský ofsajd a vznikla drobná strkanice. Sudí nechtějí povolit uzdu a budou tedy vylučovat. Za hrubost budou na dvě minuty vyloučeni Jamie Benn a Jesse Joensuu. Hrát se bude čtyři na čtyři.
     
    29:20
    Kanada jde znovu do čtyř po útočném faulu. Corey Perry je vyloučen za krosček.
     
    26:36
    Finové budou moci znovu odskočit do dvoubrankového vedení. Jeff Skinner je vylouče na dvě minuty za faul loktem v útočné třetině.
     
    23:46
    Perry zahrál vysokou holí, hra se přesune do středního pásma.
     
    10:05
    Kanada půjde na osmnáct sekund do tří. Dion Phaneuf se ohnal po Pesonenovi a dostává dvě minuty za sekání.
     
    08:23
    Poprvé v utkání se bude vylučovat. Quincey se tak dlouze pošťuchoval s Komarovem, až kanadský bek srazil svému sokovi helmu z hlavy. Sudí to posoudili jako krosček a domácí tým si zahraje přesilovku.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    David Nekvinda

    Branky a nahrávky: 6. Pihlström (Kapanen), 11. Koivu (Jokinen), 28. Jokinen (Salmela) - 26. Burrows (O´Reilly, Methot), 35. Tavares (Skinner, Russel), 39. Skinner (Nugent-Hopkins), 47. Kane (Perry), 60. Eberle (Tavares, Keith)


    Finsko: Lehtonen - Mäenpää, Hietanen, Väänänen, Järvinen, Niskala, Salmela, Kukkonen (A), Jaakola - Koivu (C), Jokinen (A), Fillpula - Pesonen, Immonen, Granlund - Joensuu, Kontiola, Komarov - Pyörälä, Kapanen, Pihlström.
    Kanada: Ward - Keith, Bouwmeester, Phaneuf (A), Methot, Russel, Quincey, Schenn - Kane, Perry, Getzlaf (C), Eberle, Tavares, Skinner - Benn, Sharp (A), Nugent-Hopkins - Ladd, Purcell, O´Reilly - Burrows.

    Rozhodčí: Fraňo (CZE), Larking - Dahmen (oba SWE), Šeljanin (RUS)