Finsko – Česko 2:3 (kon.) | Rusko – Slovensko 6:2 (kon.)
konec
Finsko
2:3 (1:3, 0:0, 1:0)
Česko
Neděle 20.05.2012, 15:00Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    49:01
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A finská úvodní formace začíná úřadovat! Finové využívají přesilovou hru a snižují na rozdíl jediné branky! Mikko Koivu dokázal obelstít protihráče a pak předložil puk JUSSI JOKINENOVI, který ideální střelou podruhé překonává Štěpánka -. 2:3! Asistence: Mikko Koivu a Mikko Mäenpää.
     
    19:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla hokejová paráda! Opět se potvrzuje pravidlo, že v zápase o třetí místo prostě góly padají! DAVID KREJČÍ s dostal s pukem na kruhy, ještě si narazil s Alešem Hemským a poté ho jen doklepl do prázdné branky - 1:3! Asistence: Aleš Hemský.
     
    17:22
    Česko právě vstřelilo branku!
    Uplynulo jen málo sekund od vyrovnávací branky a Česká republika jde opět do vedení! JIŘÍ NOVOTNÝ hnal na branku od levého mantinelu, byl ale vytlačen za branku. To ale našemu šikulovi vůbec nevadilo, protože bleskově o záda domácího gólmana poslal kotouč do sítě - 1:2! Asistence: Lukáš Kašpar.
     
    16:53
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Jenže nyní už ani Jakub Štěpánek nestačil! MIKA PŸORALA si připisuje první přesnou trefu na tomto turnaji. Nejprve přesnou stahovačku obelstil obránce a poté zamířil mezi nohy českého gólmana - 1:1! Asistence: Jarkko Immonen a Joonas Järvinen.
     
    12:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Náš tým se dostává do vedení! Přesilová hra byla poměrně rychle využita, nahození od modré čáry bylo několikrát tečováno a nakonec k překvapení všech skončilo až v brance! Jako poslední se puku dotkl PETR PRŮCHA, který tak otevírá střelecký účet dnešního zápasu - 0:1! Asistence:
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 17. Pyörala (Immonen, Järvinen), 50. Jokinen (Koivu, Mäenpää) - 13. Průcha (Krajíček, Hemský), 18. Novotný (Kašpar), 20. Krejčí (Hemský)


    Finsko: Vehanen (Rämö) - Mäenpää, Hietanen, Kukkonen, Jaakola, Niskala, Salmela, Vaananen, Järvinen - Koivu, Jokinen, Filppula - Joensüü, Kontiola, Pihlström - Kiiskinen, Kapanen, Komarov - Immonen, Pyörala, Granlund
    Česko: Štěpánek (Kovář) - Němec, Nakládal, Krejčík, Čáslava, Mojžíš, Krajíček, Blaťák - Plekanec, Tenkrát, Frolík - Krejčí, Průcha, Hemský - Koukal, Vondrka, Nedvěd - Novotný, Kašpar, Petružálek

    Rozhodčí: Bulanov (Rusko), Kurman (Švýcarsko) - Šeljanin (Rusko), Valach (Slovensko)