Finsko – Česko 2:3 (kon.) | Rusko – Slovensko 6:2 (kon.)
konec
Rusko
6:2 (1:1, 3:0, 2:1)
Slovensko
Neděle 20.05.2012, 19:30 • Hartwall Aréna, kapacita 13.349 diváků. • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:02
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nakonec se JEVGENIJ MALKIN přeci jen prosazuje. Po předchozím parádním zákroku Hamerlíka se hnal vysoký útočník Ruska do přečíslení, které vyřešil ranou příklepem. Jedenáctou brankou v deseti zápasech upevňuje své vedení v tabulce střelců. Asistence: Ilja Nikulin, Nikita Nikitin.
     
    49:37
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra je rychle využita. Po dvou pokusech od modré čáry si sjel kapitán ZDENO CHÁRA před Varlamova, Surový si jej všiml, nahrál mu a vysoký obránce se z těsné blízkosti trefil mezi nohy přesně k pravé tyči. Asistence: Tomáš Surový.
     
    43:55
    Rusko právě vstřelilo branku!
    ... a Rusové jeho zaváhání nekompromisně využívají. Ovečkin nahrává za bránu Sjominovi, jenž se dívá a přihrává před bránu. Před brankoviště se vřítil PAVEL DACJUK a z první procedil puk mezi betony Laca a ke dvěma asistencím si ve finále připisuje první branku. Asistence: Alexandr Sjomin, Alexandr Ovečkin.
     
    35:22
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nakonec Dacjuk vybojoval branku pro svého spoluhráče. Vypíchl slovenskou rozehrávku ještě před modrou čáru, ihned nahrál volnému ALEXANDRU SJOMINOVI, jenž si pohrál s Lacem a po blafáku do forhendu se trefuje pod břevno. Asistence. Pavel Dacjuk.
     
    33:31
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Slováci hrubě chybovali v obraně a nabídli Rusům dnes druhé přečíslení dva na jednoho. ALEXEJ TĚREŠČENKO si vyměnil puk s Širokovem a pohodlně sklepl kotouč za přesouvajícího se Laca. Asistence: Sergej Širokov, Nikolaj Žerděv.
     
    26:10
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové střílí hodně šťastný gól, díky kterému otáčejí skóre. Popov udělal ve slovenské obraně pořádný vítr, zpoza brány si to namířil před Laca, kterého vytáhl před brankoviště a z otočky jej trefil do výstroje. Puk se však odrazil k ALEXANDRU PĚREŽOGINOVI, jemuž zbývalo z pravé strany trefit odkrytou bránu. I když se do braknoviště vrhli dva obránci Slovenska, cestě puku do klece nakonec nezabránili. Asistence: Alexandr Popov.
     
    09:57
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rychlý brejk dva na jednoho řeší spoluhráči z Washingtonu na jedničku. Ovečkin z levé strany nabídl puk ALEXANDRU SJOMINOVI, jenž jej lehkou tečí usměrnil mezi nohy Laca. Asistence: Alexandr Ovečkin, Pavel Dacjuk.
     
    01:56
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak to je úžasný začátek svěřenců trenéra Vůjtka! Na modré čáře si přihrávku jedoucí kolem pravého mantinelu zpracoval kapitán ZDENO CHÁRA a příklepem se trefil přesně do pravé šibenice. Možná, že jeho střelu ještě někdo tečoval. Asistence: Tomáš Surový.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Tomáš Čekal

    Branky a nahrávky: 10. Sjomin (Ovečkin, Dacjuk), 27. Pěrežogin (Popov), 34. Těrešenko (Širokov, Žerděv), 36. Sjomin (Dacjuk), 44. Dacjuk (Sjomin, Ovečkin), 59. Malkin (Nikulin, Nikitin) - 2. Chára (Surový), 50. Chára (Surový)


    Rusko: Varlamov – Nikulin (C), Birjukov, Jemelin, Rjasenskij, Děnisov, Medvěděv, Nikitin – Malkin, Popov, Pěrežogin – Ovečkin, Dacjuk, Sjomin – Těreščenko, Širokov, Žerděv – Kokarev, Kuljomin, Kuzněcov, Svitov.
    Slovensko: Laco (od 44. Hamerlík) – Baranka, Sekera, Sersen, Chára (C), Starosta, Vydarený – Handzuš, Kopecký, Radivojevič – Šatan, Hudáček, Surový – Mikúš, Tatar, Miklík – Hovorka, Bližňák, Bartovič, Haščák.

    Rozhodčí: Jeřábek, Reiber – Blümel, Arm