Polsko – Řecko 1:1 (kon.) | Rusko – Česko 4:1 (kon.)
konec
Polsko
1:1 (1:0)
Řecko
Pátek 08.06.2012, 18:00 • Národní stadion, Varšava. (kapacita: 58 000 diváků). • Mistrovství Evropy
Předzápasové kurzy
     
    74
    Hosté tentokrát kulatý nesmysl do sítě zaslali. Radost Fortunise ale zastavil sudí s praporkem, podle jeho výroku stál řecký záložník v ofsajdu.
     
    72
    Karagunis neproměnil pokutový kop! Řecko zahodilo velkou příležitost, Tyton vystihl směr jeho střely a balon vytěsnil.
     
    70
    Do hry jde náhradní brankář Tyton, nahradil záložníka Rybuse.
     
    69
    Penalta pro Řecko a červená karta pro gólmana Szczesnyho! To jsou věci. Na domácího brankáře se řítil Salpingidis. Szczesny jej fauloval a zápas pro něj končí předčasně.
     
    68
    Poslední střídání řeckého týmu v dnešním klání. Gekase nahradil Fortunis.
     
    62
    Řecko dokonce mohlo podruhé skórovat a znovu zchladit napěchované tribuny! Samaras byl úplně sám na levé straně pokutového území, míč si však nezpracoval ideálně. Jeho následná střela šla nad branku.
     
    54
    Znovu se žlutí na řecké straně. Karagunis zahrál dle výroku sudího záměrně rukou.
     
    51
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno, tým z jihu Evropy i v deseti hráčích udeřil! Prosadil se střídající DIMITRIS SALPINGIDIS. Hlavičku Gekase ještě domácí brankář zneškodnil, ale na dorážku Salpingidise již nestačil – 1:1.
     
    46
    Na trávníku se bude ve druhém poločase prohánět jedna nová tvář. Přichází Salpingidis, nahradil Ninise.
     
    45+1
    Perquis před vlastní brankou podklouzl a rukou se dotkl míče. Řečtí fotbalisté ihned rozhořčeně vystartovali za rozhodčím, dožadovali se penalty. Vše ale vyústilo pouze ve žluté napomenutí záložníka Holebase.
     
    44
    Papastathopulos dostává druhou žlutou kartu, Řekové budou dohrávat zápas pouze o deseti! Hostující obránce stáhl k zemi Murawskiho, španělský sudí neváhal.
     
    37
    Nový muž na hřišti se ihned pořádně zapotil. Velkou příležitost měl domácí Perquis, když se na penaltovém puntíku dostal k volném míči. Bez váhání jej napálil na branku, mířil k levé tyči. Leč nepřesně.
     
    36
    Řecko střídá, Avraam Papadopulos zřejmě není úplně zdravotně fit. Nahradil jej Kyriakos Papadopulos.
     
    35
    Žlutá karta. Papastathopulos byl v hlavičkovém souboji až příliš důrazný.
     
    17
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Tentokrát se již ROBERT LEWANDOVSKI nemýlil, tribuny bouří. Poláci jdou v sedmnácté minutě zápasu do vedení. Třiadvacetiletý útočník usměrnil vysoký centr svoji hlavou do sítě, Chalkias neměl šanci – 1:0.
     
    13
    Domácí jsou v útoku nebezpeční, řecká obrana zatím působí hodně nekoncentrovaně. Piszczek zrychlil na pravé straně a centroval do pokutového území, kde se mu nabízel kanonýr Lewandowski. Chybělo mu pár centimetrů, aby spoluhráčův centr zasáhl.
     
    10
    Polsko se provinilo proti pravidlům, Karagunis zahrával standardku zprava. Balon se snesl na hlavu Gekase, který nemířil vůbec špatně. Míč skončil zhruba metr vedle pravé tyče.
     
    4
    Červenobílí se poprvé útočně osmělili. Za mohutného burácení tamních ochozů měl po přiťuknutí Polaňskiho šanci Murawski. Pálil z hranice šestnáctky, Chalkias vyškrábl míč nad břevno.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Lukáš Šonský

    Branky: 17. Lewandowski - 51. Salpingidis

    Karty:   35. Papastathopulos (GRE), 45+1. Holebas (GRE), 54. Karagunis (GRE)   69. Szczesny (POL) - 44. Papastathopulos (GRE)


    Polsko: Szczesny – Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch – Blaszczykowski (C), Murawski, Obraniak, Polaňski, Rybus (70. Tyton) – Lewandowski.
    Řecko: Chalkias – Torosidis, Papastathopulos, A. Papadopulos (36. K. Papadopulos), Holebas – Maniatis, Katsuranis, Karagunis (C) – Ninis (46. Salpingidis), Gekas (68. Fortunis), Samaras.

    Rozhodčí: Carballo – Fernández, Jiménez (všichni Španělsko).
    bahis siteleri