Španělsko – Itálie 1:1 (kon.) | Irsko – Chorvatsko 1:3 (kon.)
konec
Irsko
1:3 (1:2)
Chorvatsko
Neděle 10.06.2012, 20:45 • Městský stadion, Poznaň • Mistrovství Evropy
Předzápasové kurzy
     
    90+6
    Závěrečná příležitost Irů také nekončí brankou. Po nákopu do pokutového území se do odraženého míče opřel Andrews, ovšem namířil jej těsně vedle chorvatské branky.
     
    90+2
    Chorvatský trenér Bilič zdržel hru posledním střídáním, Rakitič přepouští místo Dujmovičovi.
     
    90+1
    Obrovská irská šance! Po rohovém kopu Duffa chorvatská defenziva trestuhodně nechala osamoceného Andrewse, jenž hlavou minul chorvatskou branku o pár decimetrů!
     
    89
    Autové vhazování Irů přerušil sudí Kuipers svým hvizdem, neboť Chorvati chystají druhé střídání. Útočník Šachťaru Doněck Eduardo nahrazuje Perišiče.
     
    84
    Kranjčar přerušil irský protiútok taktickým faulem za cenu žluté karty.
     
    80
    Nadějná irská příležitost. Duff načechral svůj centr na hlavu Keitha Andrewse, po jehož dobře mířené prudké střele k tyči výborně zasáhl Pletikosa.
     
    78
    Po pohledné kombinaci Chorvati dopravili míč k Srnovi na pravé křídlo, ten místo centru volil zpětnou přihrávku na Rakitiče, jehož rána nabrala opačnou faleš a vytočila se těsně vedle tyče Givenovy branky!
     
    75
    Poslední irské střídání, ze hry peláší Robbie Keane a přepouští místo Shanu Longovi.
     
    72
    První chorvatské střídání, trenér Slaven Bilič posiluje střed hřiště pomocí Kranjčara. Čerstvá posila Dynama Kyjev nahrazuje Jelaviče.
     
    54
    Přichází také Simon Cox místo McGeadyho.
     
    54
    Irové poprvé v zápase střídají, Kevina Doyla na hrotu útoku nahradí Jon Walters.
     
    49
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Chorvati šťastně zvyšují svůj náskok! Perišičův centr prodloužil MARIO MANDŽUKIČ do tyče, od níž se míč odrazil do hlavy padajícího brankáře Givena a následně do sítě!
     
    45+3
    Perišič se na levém křídle uvolnil narážečkou s Jelavičem, na centr dortmundského středopolaře si naskočil Perišič a v dobré pozici hlavou těsně přestřelil.
     
    45
    Keith Andrews atakoval Mandžukiče a je prvním příjemcem žluté karty v dosavadním průběhu zápasu.
     
    43
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Ve velkém závaru na hranici irského pokutového území Ward nešikovně odehrál míč za sebe, kde se objevil zcela osamocený NIKICA JELAVIČ a útočník liverpoolského Evertonu přehodil brankáře Givena!
     
    22
    Srna příliš krátkým pasem hledal rozběhnutého Mandžukiče, Dunne však odhlavičkoval míč pouze k Perišičovi, který si jej zpracoval a následnou parádní ránou z pětadvaceti metrů pořádně protáhl Givena, který skvělým zákrokem míč vytěsnil!
     
    19
    Irsko právě vstřelilo branku!
    Zelené moře v Poznani jásá! Na skvělý McGeadyho centr si naběhl SEAN ST. LEDGER a hlavou namířil míč za záda Stipe Pletikosy! Druhá branka zápasu a opět ze standardní situace!
     
    3
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Chorvati se nečekaně brzy ujímají vedení! Po rohovém kopu svěřenci Slavena Biliče obklíčili Iry v pokutovém území, Srna jemným centrem nalezl osamoceného MARIA MANDŽUKIČE, který hlavičkou z deseti metrů k tyči překonává Shaye Givena!
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 19. St. Ledger - 3. Mandžukič, 43. Jelavič, 49. Mandžukič

    Karty:   45. Andrews (IRL) - 84. Kranjčar (CRO)


    Irsko: Given - O'Shea, St. Ledger, Dunne, Ward - McGeady (54. Cox), Whelan, Andrews, Duff - Doyle (54. Walters), Keane
    Chorvatsko: Pletikosa - Srna, Čorluka, Schildenfeld, Strinič - Rakitič, Vukojevič, Modrič, Perišič (89. Eduardo) - Mandžukič, Jelavič (72. Kranjčar)

    Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra
    bahis siteleri