Švédsko – Finsko 3:0 (kon.)
konec
Švédsko
3:0 (2:0)
Finsko
Středa 13.06.2012, 18:00 • Guldfageln Arena - Kalmar • Kvalifikace ME U21
Předzápasové kurzy
     
    84
    No vida, tvrdou pumelici vyslal Forsell a Johnsson se musel po dlouhé době vyznamenat, tentokrát skvělou robinzonádou. Pohledný moment od obou aktérů této gólové akce Finska. Radost se snížení překazil švédský strážce brankoviště.
     
    82
    Naposledy střídá i domácí trenér. Dolů šel Ajdarevič, utkání si ještě užije Claesson.
     
    77
    Třetí a poslední změna v mužstvu Finska. Hřiště opustil Rannankari, na jeho místo putuje Väyrynen.
     
    74
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    Je hotovo. MIKAEL ISHAK opět ukázal své kvality v koncovce a naprosto s přehledem překonal Salhgrena. Ten se sice po prudkém míči natahoval, ale nebyla šance na něj dosáhnout.
     
    72
    Dohrál výborně hrající Celik a přichází Jöhnson.
     
    72
    Je zde druhé střídání u hostů. Dohrál Riski, zbytek duelu si užije Dalla Valle.
     
    70
    Celik mohl přidat třetí gól, dostal se až před Salhgrena, ale ten ho v souboji tváří v tvář dokázal vychytat. Domácí střelec se drží za hlavu.
     
    61
    Pro změnu se rozhodl také domací lodivod. Odešel Albornoz, přišel Krafth.
     
    60
    Hostující kouč poprvé zasahuje do sestavy. Na zelený pažit vyběhl Uronen, hřiště opustil Toivomäki.
     
    60
    Finové se dostali konečně do gólové šance. Z ničeho nic se ocitl sám před bránou osamocený Petteri Forsell, ale trefil pouze dobře postaveného Johnssona. První větší možnost hostů a gól z toho není.
     
    30
    Finové totálně odpadli a domácí měli další tutovku. Ishak napřáhl z dobrých dvaceti metrů a trefil břevno Sahlgrenovy svatyně. Během krátké chvíle přišly na řadu velké šance Švédska, které vede pouze 2:0.
     
    27
    Hostující Mäntylä inkasuje po zásluze žlutou kartu.
     
    25
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    A je tu druhá branka. Finové tedy v rychlém sledu inkasují druhý úder. Podíl na tomto gólu má Johnsson, který odkopával od své brány, míč se odrazil od smolaře okamžiku Lahtiho k nikým neatakovanému MERVANU CELIKOVI, který nádherně po vzoru Karla Poborského přeloboval vyběhnuvšího gólmana Salhgrena.
     
    21
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    Je tu úvodní gól zápasu. Hostující gólman se nedohodl při vyběhnutí s obráncem Forsellem a MIKAEL ISHAK toho dokázal využít. Šikovně přečetl celou situaci, doběhl volný míč a přehodil ležícího obránce a brankáře, kteří se navíc srazili, když se snažili celou akci ještě zachránit. Nepodařilo se. Favorit jde do vedení.

    Roman Zajíček

    Branky: 21. Ishak, 25. Celik, 74. Ishak

    Karty:   27. Mäntylä (FIN)


    Švédsko: Johnsson - Albornoz (61. Krafth), Jansson, Sadiku, Demir (K) - Hamad, Johansson, Adjarevič (82. Claesson), Hiljemark - Ishak, Celik (72. Jöhnson) Trenér: Hakan Ericson.
    Finsko: Salhgren - Mäntylä (K), Schüller, Forsell, Lähde - Toivomäki (60. Uronen), Rannarkari (77. Väyrynen), Pahjanpalo, Lahti - Riski (72. Dalla Valle), Pennanen. Trenér: Mika Laurikainen.

    Rozhodčí: Miroslav Zelinka - Ondřej Pelikán, Emanuel Marek (všichni CZE).
    bahis siteleri