Chorvatsko – Španělsko 0:1 (kon.) | Itálie – Irsko 2:0 (kon.)
konec
Itálie
2:0 (1:0)
Irsko
Pondělí 18.06.2012, 20:45 • Městský stadion, Poznaň - Stadion Miejski, jak se správně polsky nazývá, byl postaven v roce 2010 s • Mistrovství Evropy
Předzápasové kurzy
     
    90
    Itálie právě vstřelila branku!

    MARIO BALOTELLI ukazuje svoji genialitu, kterou šetří na úkor svých zbytečných výstřelků. S rohovým kopem na penaltu si poradil náramně. Ačkoliv u něj stál O'Shea, Balotelli napálil efektně z voleje míč do brány a dává Italům jistotu postupu.
     
    89
    Tak vidíme ještě červenou kartu. Keith Andrews dostává druhou žlutou kartu, což znamená logicky červenou a je hodně napružený. Při odchodu nakopl zlostně míč.
     
    86
    Poslední střídání Irů. Ze hry odchází Keane a místo něj do hry přijde Simon Cox.
     
    84
    Balotelli se zamotal do svých kliček, ale dokázal vybojovat faul a ještě ožlutil St. Ledgera...
     
    79
    ...parádní střelecký pokus, ze standardky to přímo na bránu ostře zkusil Andrews a protáhl Buffona, jehož teď budou určitě pálil rukavice.
     
    76
    Střídají i Irové. Zápas i turnaj skončil pro Doyla a poslední minuty a atmosféru EURA si půjde užít Walters.
     
    75
    Ještě předtím však střídají naposled Italové. Ze hry odchází Di Natale a přichází Balotelli, který je oceněn pískotem a bučením publika, oblíbenec davů to opravdu není.
     
    73
    Buffon si chtěl promluvit s rozhodčím a za tento rozhovor mu byla odměnou žlutá karta.
     
    71
    De Rossi musel faulovat Doyla, nic jiného mu nezbývalo, protože Irové šli do přečíslení.
     
    65
    Předtím však ještě irské střídání. Do hry přichází Long a nahrazuje McGeadyho, který končí účinkování na tomto turnaji, na nějž zrovna v lásce vzpomínat nebude.
     
    63
    Druhé střídání Italů. Do hry přijde fotbalista Boloně Diamanti a vystřídá Antonia Cassano, který je autorem zatím jediného gólu zápasu.
     
    57
    Tak nakonec bude muset italský stoper vystřídat. Chielliniho tak nahrazuje na trávníku Bonucci.
     
    55
    Given musel zasahovat u své pravé tyče. Motta vymyslel přihrávku na Di Nataleho a ten konečně netrefil žádného Ira a protlačil míč na bránu, tedy pokud nepočítáme brankáře Givena.
     
    39
    Italové se samozřejmě brankou uklidnili a hned je to v útoku znát. Italové působí hned svěžejším dojmem a teď centr na zadní tyč vracel efektně před bránu Di Natale, nikoho ze spoluhráčů ale nenašel. O'Shea je oceněn žlutou kartu, pro Iry už je to druhá v utkání.
     
    37
    Italové v tuto chvíli postupují a na tahu jsou tak Chorvati, kteří budou muset vyhrát nad Španěly pokud budou chtít postoupit. Andrews mezitím vidí žlutou kartu.
     
    35
    Itálie právě vstřelila branku!

    Italové se dočkali a dočkali se trochu překvapivě z rohového kopu, kdo by to byl řekl. Úspěšným hlavičkářem byl navíc nepříliš vysoký ANTONIO CASSANO. Ten si naběhl na přední tyč a poslal míč hlavou pod břevno. Given sice stačil zareagovat a na míč si sáhl, ale v cestě do brány mu nezabránil.
     
    34
    Given posílá dlouhý míč na polovinu Italů. Irové zůstali u míče. Jenže pak chybovali v rozehrávce a v útok zůstal Di Natale, který byl u míče na pravé straně dříve než brankář Given a pak posílal míč před prázdnou bránu, tam však byli pouze Irové.
     
    31
    Balzaretti pronikl po levém křídle až k vápnu a přihrával pod sebe do vápna. Tam si našel míč Di Nataleho, ten byl ale otočený zády k bráně. Přesto se mu povedlo zakončit, ovšem opět trefil pouze bránícího hráče.
     
    28
    Teď měli Italové dobrou šanci, ale Di Natale střelou už ve vápně trefil pouze irského obránce. Následně pak dostal žlutou kartu Balzaretti, který svého protihráče doslova objal a vypadalo to, že mu chce sundat trenýrky.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Zdeněk Plánka

    Branky: 35. Cassano, 90. Balotelli

    Karty:   28. Balzaretti (ITA), 71. De Rossi (ITA), 73. Buffon (ITA) - 37. Andrews (IRL), 39. O'Shea (IRL), 84. St. Ledger (IRL)   89. Andrews (IRL)


    Itálie: Buffon (C) - Abate, Barzagli, Chiellini (57. Bonucci), Balzaretti - Pirlo - Marchisio, Motta, De Rossi - Di Natale (75. Balotelli), Cassano (63. Diamanti). Trenér: Cesare Prandelli.
    Irsko: Given - O'Shea, Dunne, St. Ledger, Ward - McGeady (65. Long), Whelan, Andrews, Duff (C) - Keane (86. Keane), Doyle (76. Walters). Trenér: Giovanni Trappatoni.

    Rozhodčí: Cüneyt Cakır - Bahattin Duran, Tarik Ongun (všichni TUR) - Viktor Švecov (UKR)
    bahis siteleri