Baku – Mura 0:0 (kon.) | Jyväskylä – Stabæk 2:0 (kon.) | Dacia Kišiněv – Celje 1:0 (kon.)
Kutaisi – Aktobe 1:1 (kon.) | MTK Budapešť – Senica 1:1 (kon.) | La Fiorita – FK Liepāja 0:2 (kon.)
Cliftonville – Kalmar 1:0 (kon.) | Crusaders – Rosenborg 0:3 (kon.) | Banja Luka – Čelik 2:2 (kon.)
konec
FK Borac Banja Luka
2:2 (2:1)
FK Čelik Nikšić
Čtvrtek 05.07.2012, 21:05Evropská liga (předkola)
Předzápasové kurzy
     
    V Banja Luce je pro dnešek dobojováno! Fotbalisté černohorského Čeliku Nikšic v jednom z největších zápasů klubové historie uhráli senzační remízu 2:2 a do domácí odvety pojedou jistě pozitivně naladěni. V opačné situaci jsou domácí, ti nejen že přišli o dlouhé vedení 2:1, ale také o vyloučené Kantara a Bujakoviče.

    Postupová matematika do odvety je jasná, do dalšího kola vyzvat Metalurg Doněck postoupí vítěz zápasu. Při remízách 0:0 a 1:1 postupuje outsider z Nikšicu, 2:2 znamená prodloužení a případná vyšší remíza posouvá do dalších bojů bosenský celek. (23:03:34)
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    V závěrečné minutě nastaveného času ještě střílel ze zajímavé standardní situace Bulajič, ovšem z dvaceti metrů domácí branku netrefil.
     
    90+3
    Siniša Bujakovič stáhl unikajícího Ivanoviče a z ruky sudího Gözübüyüka vidí přímo červenou kartu! Domácí tak budou dohrávat zápas v devíti a především budou výrazně oslabeni v těžké odvetě za týden.
     
    90+2
    Taktické střídání hostů, Milovan Nikolič si zahraje závěrečné desítky sekund místo Zoriče.
     
    90+1
    Žižovičův pas do pokutového území propadl k noze Dugiče, ten ještě propasíroval míč přes padajícího brankáře Banoviče, ovšem nasměroval jej mimo branku.
     
    90
    Do pokutového území se ještě dral za míčem Dugič, poté jej možná s tečí jednoho z protihráčů nasměroval mimo branku a sudí Gözübüyük k velké zlobě domácích ohodnotil jako odkop od branky.
     
    89
    Domácí teď mohou mnohonásobně litovat několika obrovských příležitostí po rychlých protiútocích v druhém poločase, v němž byli jasně lepším týmem, ovšem po velké obranné chybě sami inkasovali.
     
    88
    Domácí i v oslabení se snaží zvrátit průběh zápasu ve svůj prospěch. Získali také standardní situaci na útočné polovině, míč poslal do pokutového území Radulovič, odražený balón si však na hranici "šestnáctky" zpracoval rukou Žižovič, což neuniklo pozornosti sudího Gözübüyüka.
     
    86
    Další nepříjemný střet, po vzájemném skluzu zůstávají na hřišti ležet fotbalisté na obou stranách, v dresu domácích je to Kantar, který byl viníkem tohoto střetu a po druhé žluté kartě vidí následně červenou!
     
    84
    Ještě jednou připomínám, že loni zde Borac zdolal v druhém předkole Ligy mistrů Maccabi Haifa 3:2, takový výsledek by před zápasem pro domácí byl poměrně zklamáním v roli velikého favorita, teď by jej ale brali všema deseti.
     
    82
    Čelik právě vstřelil branku!
    Obrovský šok v Banja Luce! Hosté rozehráli perfektní protiútok, vyhli se vystavěné ofsajdové pasti domácí obrany a SEMIR AGOVIČ díky tomu mohl po perfektní Adrovičově přihrávce běžet naprosto osamocen vstříc brankáři Avdukičovi, kterého překonal a i přes snahu domácích obránců míč doběhnout, dokázal skórovat!
     
    79
    Na opačné straně hřiště vysoko přestřelil hostující branku Kantar.
     
    78
    Střelecký prostor si v domácí "šestnáctce" našel Ivanovič, ovšem jeho ránu mířící pod břevno zlikvidoval pozorný Avdukič.
     
    77
    Závěrečné střídání domácích, Siniša Dujakovič nahrazuje Živkoviče.
     
    75
    Neprosadil se ani pokusem o individuální průnik Krunič.
     
    74
    Domácí jsou nastěhováni poblíž soupeřova pokutového území, ovšem cestu k zakončení ve velmi zahuštěném prostoru hledají těžce.
     
    72
    Domácí sehráli další ze zajímavých protiútoků, výkop brankáře Avdukiče byl odražen k Žižovičovi, který si všiml rozběhnutého Kantara, poslal mu přesnou přihrávku, ovšem domácí útočník namířil míč z osmnácti metrů pouze do břevna hostující branky!
     
    69
    Pokračujeme v zapisování žlutých karet, poměrně ostrým skluzem šli do vzájemného souboje Grahovac s Adrovičem, domácí mladík ale byl u míče o půl sekundy dříve a Adrovič jej tak nepříjemně zasáhl. Shodou okolností ze souboje s mírně horším zdravotním stavem vyvázl Adrovič, po zásluze však vidí šestou žlutou kartu zápasu.
     
    67
    Milič se dopustil obrovské chyby v rozehrávce, když přišel o míč nedaleko před vlastním pokutovým územím. Ivanovič poté hledal v pokutovém území Zoriče, který byl stažen k zemi, ovšem nizozoemský rozhodčí s tureckými kořeny ponechal tuto možná penaltovou situaci bez povšimnutí.
     
    66
    Další změna v dresu domácích, za potlesku fanoušků je ze hry stažen Joco Stokič, nejvýraznější osobnost dosavadního průběhu zápasu. Střelce první branky a asistenta u druhé nahrazuje Ognjen Radulovič.
     
    64
    Dugič ve středovém kruhu poslal k zemi Ivanoviče a sudí Gözübüyük při své evropské premiéře už popáté vytahuje žlutý kartónek.
     
    63
    Druhé střídání hostů, Agovič nahrazuje zdravotně indisponovaného Simiče.
     
    62
    Ivanovič skluzem vletěl do rozehrávky Stokiče a je prvním žlutě napomenutým hráčem Čeliku.
     
    62
    Po ošetření za postranní čárou už se Simič vrací zpět do hry.
     
    60
    Třetím žlutým hříšníkem v barvách domácích je Branislav Krunič, který byl potrestán za zákrok na Nikolu Simiče, ten se těžce zvedá z trávníku.
     
    60
    Kruničův centr z pravého křídla před Dugičem ukryl do svých rukavic Banovič.
     
    58
    Grahovac svůj individuální pokus o uvolnění se ve středu hřiště zakončil faulem na Bojiče, rozehrávat budou hosté.
     
    56
    Zajímavým průnikem středem hřiště se prezentoval zatím zcela jistě nejlepší fotbalista hostů Ivanovič, na hranici pokutového území v souboji s oběma domácími stopery padl k zemi, nizozemský rozhodčí však nechává pokračovat ve hře.
     
    55
    Po následném rohovém kopu si u přední tyče našel prostor k zakončení Dukič, ovšem hlavou mířil do připraveného brankáře Banoviče.
     
    54
    Hosté se v čím dál větším počtu zapojují do ofenzivy a začínají zapomínat na zadní vrátka, toho mohl využít k dalšímu brejku Žižovič, jenž při další akci dvou proti jedinému bránci hledal lépe postaveného Kantara, ovšem poslal mu příliš pomalou přihrávku, kterou poměrně bezpečně stačil odvrátit Radovič.
     
    52
    Domácí ale brzy získali míč a přešli do velmi rychlého protiútoku, kdy Dugič vysunul za hostující obranu Kantara, ten ještě hledal před odkrytou brankou naběhnuvšího Stokiče, ovšem v poslední chvíli stačil skvělým způsobem doběhnout míč a ve skluzu odkopnout Radovič.
     
    51
    Simič si vynutil faul Živkoviče a hosté zůstanou usazeni na útočné polovině.
     
    50
    Zorič se pokusil vniknout do pokutového území Boracu narážečkou se Simičem, od spoluhráče však dostal o něco delší zpětnou přihrávku než by v danou chvíli bylo třeba.
     
    49
    Bosenský reprezentant do jednadvaceti let Grahovac zbytečně přišel o míč na vlastní polovině, hosté však nedokázali rozehrát kloudnou útočnou akci.
     
    47
    Žižovič pronikl po levém křídle, v první fázi se k centru ještě nedostal, míč se ale vrátil zpět k němu a domácí středopolař se snažil hlavou přistrčit míč do pokutového území Dukičovi, ten byl ale ustrážen Bulatovičem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hosté do druhého poločasu mění svojí sestavu, v zápase není schopen pokračovat Jovovič, zraněný krátce před závěrem prvního poločasu, nahrazuje jej Brnovič.
     
    Před začátkem druhého poločasu ještě přidám zajímavou informaci o soupeři úspěšnějšího celku z tohoto dvojzápasu v druhém předkole Evropské ligy, tím bude ukrajinský celek Metalurg Doněck.
     
    Máme za sebou velmi zajímavý první poločas balkánského derby Boracu Banja Luka s Čelikem Nikšič, po němž vedou domácí 2:1. Hosty poslal do vedení z pokutového kopu Zorič, domácí však během krátké chvíle stačili zápas otočit a šest minut po inkasované brance už byli oni o branku nahoře. Hlavní zásluhu na tom má Joco Stokič, který nejdříve nádherně zakroutil svoji střelu do horního rohu hostující branky a poté na zlatém podnose připravil branku pro Dugiče, který snadno zakončoval do prázdné branky.
     
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Ve hře už se může pokračovat, hosté hrají s míčem na útočné polovině, ovšem ve významné vzdálenosti od domácí branky.
     
    45+2
    Podstatnou většinu z nich se ale zatím nehraje, neboť u postraní čáry je už dobrou minutu a půl ošetřován Jovovič, který inkasoval nepříjemný úder holení do obličeje.
     
    45
    Hlavní arbitr Serdar Gözübüyük přidává k úvodním pětačtyřiceti dvě nastavené minuty.
     
    44
    Šestatřicet minut jsme čekali na úvodní branku, poté se s nimi ale roztrhl pytel a hosté nejen, že nedokázali svůj náskok udržet, dokonce ale jsou najednou oni v roli prohrávajícího celku. Na druhou stranu výsledek 2:1 ve prospěch Boracu by pro ně byl ještě poměrně příznivý do odvety a více motivace útočit tak nadále budou mít domácí hráči.
     
    42
    Banja Luka právě vstřelila branku!
    Obrovský obrat domácích během necelých čtyř minut! A i tahle branka byla těch nejhezčích parametrů! Žižovič přihrál přímo do běhu na levé křídlo Stokičovi, který měl hlavu nahoře, všiml si před branku naběhnuvšího SLAVIŠU DUGIČE, jenž poté mohl hokejově "doklepnout" míč do prázdné branky!
     
    41
    Brankář Banovič měl tentokrát plné ruce práce, aby si u tyče poradil s dobře mířenou hlavičkou Markoviče! Svoji úlohu zvládl.
     
    41
    Domácí jsou při útočné chuti a Kantar získal standardní situaci na útočné polovině.
     
    39
    Banja Luka právě vstřelila branku!
    Nevedli ale moc dlouho! K fantastické ráně napřáhl JOCO STOKIČ a brankář Zoran Banovič pouze nezúčastněně sledoval, jak míč směruje do horního rohu jeho branky!
     
    38
    Znovu připomínám, že fotbalisté černéhorského celku nikdy dosud nehráli jediný zápas v rámci tamní nejvyšší soutěže a při evropské premiéře senzačně vedou na hřišti favorizované Banja Luky.
     
    37
    Čelik právě vstřelil branku!
    Několik desítek fanoušků v hostujícím sektoru bouřlivě slaví, neboť VESELIN BOJIČ s velkým přehledem proměnil pokutový kop a Čelik NIkšič senzačně vede 1:0! Utkání tím dostává naprosto jiný rozměr.
     
    35
    Ivanovič vnikl do pokutového území, kde byl sražen Živkovičem a sudí Gözübüyük nařizuje pokutový kop pro hosty! Živkovič také obdržel žlutou kartu.
     
    33
    Bulajičův centr ale nenašel žádného ze spoluhráčů a právě Bulajič poté musel nedovoleným zákrokem zastavit hrozící protiútok vedený Stokičem.
     
    32
    Po Živkovičově faulu získávají hosté možnost standardní situace v blízkosti útočného rohového praporku.
     
    31
    Domácí jsou nuceni poprvé střídat, zdravotní důvody nedovolují pokračovat v zápase pravému obránci Stuparovi, kterého nahrazuje Žižovič.
     
    30
    ... a okamžitě z rychlého protitútoku rozehráli hosté velmi povedenou akci, na jejímž konci byla přesná přihrávka Jovoviče před branku a Ivanovič ve skluzu z hranice brankoviště přestřelil takřka odkrytou domácí branku!
     
    29
    Obrovské příležitosti na obou stranách! Nejdříve domácí zahrávali rohový kop, po němž v pokutovém území vyskočil nejvýše Milič a jeho hlavičku za překonaným brankáře Banovičem odkopl z brankové čáry Adrovič ...
     
    29
    Grahovac uvolnil na pravém křídle Stupara, jehož centr srazil za branku Žarič.
     
    28
    Ivanovičovu snahu o založení hostující akce přerušil taktickým faulem Stupar, hosté budou rozehrávat z místa.
     
    26
    Zorič sice namířil míč mezi tři tyče, ovšem přímo do míst, která bezpečně střežil brankář Avdukič a kulatý nesmysl snadno zachytil.
     
    25
    Pravý obránce hostů Bojič se vydal na útočný výlet a před pokutovým územím byl stažen k zemi. Zajímavá standardní situace pro hostující celek.
     
    23
    Následný centr Bulajiče do pokutového území domácí defenziva snadno odvrací.
     
    23
    Kantar si nedovoleně počínal v souboji se Zoričem a nizozemský sudí jeho počínání ohodnotil první žlutou kartou dnešního balkánského souboje.
     
    22
    Po dalším Stokičově centru, tentokrát od rohového praporku, si udělal pořádek v pokutovém území brankář Banovič a míč vyrazil daleko od domácí branky.
     
    21
    Domácí získali další standardní situaci v hloubi útočné poloviny, Stokičův přízemní centr však byl velmi nepovedený a snaha domácích bude pokračovat pouze třetím rohovým kopem.
     
    19
    Hosté sehráli zajímavý protiútok, na jeho konci je ale velmi nepřesná střela Nikoly Simiče z třiadvaceti metrů. Ta spíše než brankáře Avdukiče ohrozila rohový praporek.
     
    18
    Následná standardní situace ale k ohrožení černohorské branky nevedla.
     
    17
    Stokič si vedle pokutového území hostů obhodil Bojiče, který jej poté nebezpečně vysokou kopačkou zasáhl do obličeje a nizozemský rozhodčí tureckého původu Serdar Gözübüyük nařídil standardní situaci proti hostům v pozici "zkráceného rohu".
     
    16
    Živkovič se kolem Bojiče prodral z levého křídla do pokutového území, poté ale nepřesně hledal před brankou Drugiče.
     
    14
    Ve vzdušném souboji u středové čáry si Žarič pomohl nedovoleně rukou proti Simičovi, hrát budou hosté.
     
    13
    Po Žoričově centru z levého křídla kraloval před brankou stoper Bulatovič.
     
    10
    První obrovská šance domácích! Drugič si našel střeleckou pozici v pokutovém území, ovšem svoji šanci málem prováhal, v poslední chvíli před ztrátou míče jej ještě stačil přistrčit Kruničovi, jehož přízemní ránu skvělým zákrokem vytěsnil těsně vedle své branky Banovič!
     
    8
    Živkovič centrem z levé strany hledal před hostující brankou naběhnuvšího Drugiče, o něj se ale postaral Dubljevič a odražený míč snadno zachytil brankář Banovič.
     
    7
    Utkání je doprovázeno výbornou atmosférou, o kterou se stará zejména velmi početný kotel nejvěrnějších domácích fanoušků, z velké části do poloviny těla svlečených. Ovšem při aktuálních teplotách sahajících až k třiceti stupňům Celsia jim zima určitě není.
     
    6
    Aktivnější v úvodních minutách jsou domácí fotbalisté, ovšem zatím jim chybí jakákoliv kreativní myšlenka v rozehrávce a všechy akce končí krátce za středovou čárou.
     
    3
    První nadějná akce hostů, po pravém křídle se vydal k individuálnímu průniku Bulajič, ovšem zakončil jej nepřesnou přihrávkou do pokutového území. Tam by měl operovat především hrot Jovovič, ovšem výrazně doplňován by měl být zejména Zoričem.
     
    1
    Domácí do dnešního duelu oblékli červené dresy, hosté hrají celí v tmavě modrém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Velkým favoritem dnešního utkání a potažmo celého dvojzápasu budou fotbalité třetího celku loňského ročníku bosenské ligy. Ti si loni díky zisku mistrovského titulu zahráli poprvé ve své historii také kvalifikaci nejprestižnější klubové soutěže, Ligy mistrů, ovšem tam i přes domácí výhru 3:2 nestačili na Maccabi Haifa. V Izraeli soupeři podlehli 1:5. ¨

    Oproti tomu jejich soupeř z Černé Hory stále neodehrál jediný zápas v nejvyšší soutěži během její šestileté historie. Až v uplynulé sezóně dokázal triumfovat v druhé nejvyšší soutěži a letos si tak zahraje tamní první ligu. K triumfu v druhé lize navíc přidal i ten pohárový, díky finálovému vítězství 2:1 nad Rudarem Pljevlja, trojnásobným vítězem soutěže z předchozích pěti let a díky tomu se poprvé v klubových dějinách, psaných šedesát let, kvalifikoval do evropských pohárů.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Borac Banja Luka: Avdukič - Stupar, Milič, Markovič, Žarič - Krunič, Grahovac, Živkovič - Stokič, Drugič, Kantar

    FK Čelik Nikšić: Banovič - Bojič, Bulatovič, Radovič, Dubljevič - Simič - Bulajič, Zorič, Ivanovič, Adrovič - Jovovič

    Rozhodčí: Gözübüyük - Van Dongen, Goossens - Jochem (vš. Nizozemsko).
     
    Příjemný fotbalový večer u sledování přenosu z prvního předkola Evropské ligy, kde se v rámci balkánského derby střetne bosenský celek Borac Banja Luka s černohorským Čelik NIkšič.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 39. Stokič, 42. Dugič - 37. Bojič (pen.), 82. Agovič

    Karty:   23. Kantar (BJL), 35. Živkovič (BJL), 60. Krunič (BJL), 64. Dugič (BJL) - 62. Ivanovič (CLK), 69. Adrovič (CLK)   86. Kantar (BJL), 90+3. Bujakovič (BJL)


    FK Borac Banja Luka: Avdukič - Stupar (30. Žižovič), Milič, Markovič, Žarič - Krunič, Grahovac, Živkovič - Stokič, Dugič, Kantar
    FK Čelik Nikšić: Banovič - Bojič, Bulatovič, Radovič, Dubljevič - Simič - Bulajič, Zorič, Ivanovič, Adrovič - Jovovič(46. Brnovič)

    Rozhodčí: Gözübüyük - Van Dongen, Goossens - Jochem (vš. Nizozemsko)
    bahis siteleri