Baku – Mura 0:0 (kon.) | Jyväskylä – Stabæk 2:0 (kon.) | Dacia Kišiněv – Celje 1:0 (kon.)
Kutaisi – Aktobe 1:1 (kon.) | MTK Budapešť – Senica 1:1 (kon.) | La Fiorita – FK Liepāja 0:2 (kon.)
Cliftonville – Kalmar 1:0 (kon.) | Crusaders – Rosenborg 0:3 (kon.) | Banja Luka – Čelik 2:2 (kon.)
konec
FK Borac Banja Luka
2:2 (2:1)
FK Čelik Nikšić
Čtvrtek 05.07.2012, 21:05Evropská liga (předkola)
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Siniša Bujakovič stáhl unikajícího Ivanoviče a z ruky sudího Gözübüyüka vidí přímo červenou kartu! Domácí tak budou dohrávat zápas v devíti a především budou výrazně oslabeni v těžké odvetě za týden.
     
    90+2
    Taktické střídání hostů, Milovan Nikolič si zahraje závěrečné desítky sekund místo Zoriče.
     
    90+1
    Žižovičův pas do pokutového území propadl k noze Dugiče, ten ještě propasíroval míč přes padajícího brankáře Banoviče, ovšem nasměroval jej mimo branku.
     
    86
    Další nepříjemný střet, po vzájemném skluzu zůstávají na hřišti ležet fotbalisté na obou stranách, v dresu domácích je to Kantar, který byl viníkem tohoto střetu a po druhé žluté kartě vidí následně červenou!
     
    82
    Čelik právě vstřelil branku!
    Obrovský šok v Banja Luce! Hosté rozehráli perfektní protiútok, vyhli se vystavěné ofsajdové pasti domácí obrany a SEMIR AGOVIČ díky tomu mohl po perfektní Adrovičově přihrávce běžet naprosto osamocen vstříc brankáři Avdukičovi, kterého překonal a i přes snahu domácích obránců míč doběhnout, dokázal skórovat!
     
    77
    Závěrečné střídání domácích, Siniša Dujakovič nahrazuje Živkoviče.
     
    72
    Domácí sehráli další ze zajímavých protiútoků, výkop brankáře Avdukiče byl odražen k Žižovičovi, který si všiml rozběhnutého Kantara, poslal mu přesnou přihrávku, ovšem domácí útočník namířil míč z osmnácti metrů pouze do břevna hostující branky!
     
    69
    Pokračujeme v zapisování žlutých karet, poměrně ostrým skluzem šli do vzájemného souboje Grahovac s Adrovičem, domácí mladík ale byl u míče o půl sekundy dříve a Adrovič jej tak nepříjemně zasáhl. Shodou okolností ze souboje s mírně horším zdravotním stavem vyvázl Adrovič, po zásluze však vidí šestou žlutou kartu zápasu.
     
    66
    Další změna v dresu domácích, za potlesku fanoušků je ze hry stažen Joco Stokič, nejvýraznější osobnost dosavadního průběhu zápasu. Střelce první branky a asistenta u druhé nahrazuje Ognjen Radulovič.
     
    64
    Dugič ve středovém kruhu poslal k zemi Ivanoviče a sudí Gözübüyük při své evropské premiéře už popáté vytahuje žlutý kartónek.
     
    62
    Ivanovič skluzem vletěl do rozehrávky Stokiče a je prvním žlutě napomenutým hráčem Čeliku.
     
    60
    Třetím žlutým hříšníkem v barvách domácích je Branislav Krunič, který byl potrestán za zákrok na Nikolu Simiče, ten se těžce zvedá z trávníku.
     
    52
    Domácí ale brzy získali míč a přešli do velmi rychlého protiútoku, kdy Dugič vysunul za hostující obranu Kantara, ten ještě hledal před odkrytou brankou naběhnuvšího Stokiče, ovšem v poslední chvíli stačil skvělým způsobem doběhnout míč a ve skluzu odkopnout Radovič.
     
    Hosté do druhého poločasu mění svojí sestavu, v zápase není schopen pokračovat Jovovič, zraněný krátce před závěrem prvního poločasu, nahrazuje jej Brnovič.
     
    42
    Banja Luka právě vstřelila branku!
    Obrovský obrat domácích během necelých čtyř minut! A i tahle branka byla těch nejhezčích parametrů! Žižovič přihrál přímo do běhu na levé křídlo Stokičovi, který měl hlavu nahoře, všiml si před branku naběhnuvšího SLAVIŠU DUGIČE, jenž poté mohl hokejově "doklepnout" míč do prázdné branky!
     
    41
    Brankář Banovič měl tentokrát plné ruce práce, aby si u tyče poradil s dobře mířenou hlavičkou Markoviče! Svoji úlohu zvládl.
     
    39
    Banja Luka právě vstřelila branku!
    Nevedli ale moc dlouho! K fantastické ráně napřáhl JOCO STOKIČ a brankář Zoran Banovič pouze nezúčastněně sledoval, jak míč směruje do horního rohu jeho branky!
     
    37
    Čelik právě vstřelil branku!
    Několik desítek fanoušků v hostujícím sektoru bouřlivě slaví, neboť VESELIN BOJIČ s velkým přehledem proměnil pokutový kop a Čelik NIkšič senzačně vede 1:0! Utkání tím dostává naprosto jiný rozměr.
     
    35
    Ivanovič vnikl do pokutového území, kde byl sražen Živkovičem a sudí Gözübüyük nařizuje pokutový kop pro hosty! Živkovič také obdržel žlutou kartu.
     
    31
    Domácí jsou nuceni poprvé střídat, zdravotní důvody nedovolují pokračovat v zápase pravému obránci Stuparovi, kterého nahrazuje Žižovič.
     
    30
    ... a okamžitě z rychlého protitútoku rozehráli hosté velmi povedenou akci, na jejímž konci byla přesná přihrávka Jovoviče před branku a Ivanovič ve skluzu z hranice brankoviště přestřelil takřka odkrytou domácí branku!
     
    29
    Obrovské příležitosti na obou stranách! Nejdříve domácí zahrávali rohový kop, po němž v pokutovém území vyskočil nejvýše Milič a jeho hlavičku za překonaným brankáře Banovičem odkopl z brankové čáry Adrovič ...
     
    23
    Kantar si nedovoleně počínal v souboji se Zoričem a nizozemský sudí jeho počínání ohodnotil první žlutou kartou dnešního balkánského souboje.
     
    10
    První obrovská šance domácích! Drugič si našel střeleckou pozici v pokutovém území, ovšem svoji šanci málem prováhal, v poslední chvíli před ztrátou míče jej ještě stačil přistrčit Kruničovi, jehož přízemní ránu skvělým zákrokem vytěsnil těsně vedle své branky Banovič!

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 39. Stokič, 42. Dugič - 37. Bojič (pen.), 82. Agovič

    Karty:   23. Kantar (BJL), 35. Živkovič (BJL), 60. Krunič (BJL), 64. Dugič (BJL) - 62. Ivanovič (CLK), 69. Adrovič (CLK)   86. Kantar (BJL), 90+3. Bujakovič (BJL)


    FK Borac Banja Luka: Avdukič - Stupar (30. Žižovič), Milič, Markovič, Žarič - Krunič, Grahovac, Živkovič - Stokič, Dugič, Kantar
    FK Čelik Nikšić: Banovič - Bojič, Bulatovič, Radovič, Dubljevič - Simič - Bulajič, Zorič, Ivanovič, Adrovič - Jovovič(46. Brnovič)

    Rozhodčí: Gözübüyük - Van Dongen, Goossens - Jochem (vš. Nizozemsko)
    bahis siteleri