Slovan Bratislava pred novou sezónou (kon.) | MFK Ružomberok pred novou sezónou (kon.)
konec
Tlačová konferencia MFK Ružomberok

sk Čtvrtek 12.07.2012, 13:00Tiskové konference
     
    Tlačovka sa končí, ďakujeme za pozornosť a tešíme sa na vašu priazeň počas sezóny 2012/13. (13:33:57)
     
    13:32
    Na záver otázka na trénera, či by bol rád, keby mal v kádri Masaryka, odpovedá, že je to hypotetická otázka. Následne uisťuje, že brankárskou jednotkou bude Lukáš Zich.
     
    13:31
    Otázka ohľadom toho, kto (okrem Mukendiho) má najväčšiu šancu ísť do útoku. Šimčo odpovedá, že Lovás má za sebou ťažké obdobie, ale verí, že v najbližších mesiacoch sa zlepší, nakoľko bol dlhodobo zranený. Mertinyák dodáva, že Lovás mal prvý ligový štart už v 17 rokoch, akurát ho pribrzďujú časté zranenia. Samozrejme ani ostatní útočníci nemajú "nič stratené".
     
    13:29
    Malé geografické upresnenie, nakoľko sú dva "Kongá", Mukendi pochádza z bývalého Zairu.
     
    13:28
    Tréner A mužstvo ozrejmuje, že T. Ďubeka si vybral za kapitána, nakoľko mu dôveruje, je najstarším hráčom a v klube dlho pôsobí, verí, že ho nesklame.
    Tomáš Ďubek odpovedá - na ihrisku si musí plniť každý svoju úlohu bez ohľadu na to, či je kapitán. Polovica tímu nemá ani jeden ligový štart, dúfam, že my starší im pomôžeme na ihrisku. Zatiaľ v príprave všetko fungovalo, s hráčmi s B mužstva sa poznáme. Dúfam, že to bude fungovať.
     
    Ako si predstavuje sezónu majoritný akcionár?
    Odpovedá M. Baraník - Je to ambiciózny človek, preto som aj povedal, že bolo by pekné, keby sme skončili v prvej polovici. Čo sa týka rozpočtu, nebudem uvádzať presné číslo, preto šetríme na mnohých miestach.
     
    13:24
    Ďalšia otázka sa zakladá na možnosti, či MFK nebude hrať o záchranu. L. Šimčo odpovedá, že v lige je 8 vyrovnaných mužstiev. Uvedomuje si, že káder je omladený, no dôležité bude ako vstúpi tím do súťaže.
     
    Otázka ohľadom porovnania cien Masaryka, ktorý odišiel z MFK a prichádzajúceho Mukendiho. Odpovedá M. Baraník: ,,Je to pravda, nie je to však rozhodujúca otázka, aj keď máme limty. Obsadiť ten post nie je jednoduché."
     
    13:21
    Základná časť tlačovky skončila, nasledujú otázky od novinárov. Na prvú reaguje tréner A mužstva, ktorý rozoberá hernú koncepciu. Chce hrať útočnejšie, ako tomu bolo doteraz. Na otázku, ako chce dosiahnuť aby padali góly, odpovedá, tým, že v útoku MFK posilnil Mukendim. Dúfam, že sa podarí ho hľadať v šestnástke a oplatí to gólmi.
     
    13:19
    Slovo prebral p. Mertinyák, ktorý sa vracia do funkcie pri A mužstve, po jarnom pôsobení na poste manažéra mládeže. Nakoľko v klube pôsobí dlhodobo hráčov dobre pozná. Klubová koncepcia sa bude zameriavať na mládež. Postupnosť medzi U19 a A mužstvom musí byť v klube rýchlejšia, nakoľko bolo zrušené B mužstvo.
     
    13:17
    Tomáš Ďubek sa stal kapitánom MFK, priznáva, že počas leta, kedy bol takpovediac na odstrel sa vrátil do mužstva a stal sa kapitánom. Verí, že sa chopí poskytnutej šance.
     
    13:16
    Slovo prebral tréner L. Šimčo. Vyjadril spokojnosť s priebehom prípravy napriek tomu, že v klube došlo po minulej sezóne k mnohým zmenám. Verí, že tím začne jeseň s dobrými výsledkami. ,,V tíme je veľa hráčov z B mužstva, ktorí sa ukázali v príprave ako kvalitní a budú šliapať na päty hráčom, ktorí boli v doterajšom kárdry. Počas zápasov sme si vytvorili základnú jedenástku, ktorá sa mi pozdáva. Dlho sme bojovali o získanie Mulumbu, verím, že už to bude uzavreté a bude hrať od prvého kola. Čo sa týka cieľov, myslím, že v lige je silná štvorka a ostatných 8 mužstiev je na rovnakej úrovni. Rozhodovať bude kto ako vstúpi do ligy a našou úlohou bude začať víťazstvami."
     
    13:12
    Jedinou posilou MFK Ružomberok sa stal Mukendi Mulumba - jeho meno je komplikované, preto sa bude používať táto skrátená verzia jeho mena. Pochádza z Konga, narodil sa 27. 05. 1985.
     
    13:10
    Novým trénerom brankárov bude p. Hablák, nakoľko v tíme má Ružomberok dvoch mladých brankárov, ktorí prešli z U19. Vzhľadom k presunutiu viacerích mladých hráčov prišiel do A mužstva na post asistenta p. Haspra ml.
     
    13:06
    Otvára ju Ján Svrček predstavením zúčastnených funkcionárov. Pokračuje Ing. Milan Baraník - ,,Ako zaznelo naša zostava je (staro)nová, pozastavil by som sa pri tom, že p. Mertinyák sa stal športovým riaditeľom, po tom, čo sme sa rozhodli s jeho predchodcom na ukončení zmluvy. Rozišli sme sa v dobrom."
     
    13:05
    Tlačová konferencia sa práve začala.
     
    12:57
    Realizačný tím:
    Tréner ,,A“ mužstva: Ladislav Šimčo
    Asistenti trénera ,,A“ mužstva: Ján Haspra ml., Anton Šoltis
    Tréner brankárov: Ján Hablák
    Technický vedúci: Peter Adamčiak
    Kluboví lekári: MUDr. Tibor Letko, MUDr. František Rigo
    Masér: Juraj Hervartovský
     
    12:55
    Hráčsky káder – A mužstvo:
    Brankári: Lukáš Zich, Tomáš Lešňovský, Tomáš Pažítka
    Obrancovia: Lukáš Bielák, Martin Jurkemik, Martin Nosek, Jakub Janso, Lukáš Ondrek, Peter Maslo, Oliver Práznovský
    Stredopoliari: Richard Bartoš, Lukáš Greššák, Mário Almaský, Tomáš Gerát, Martin Nagy, Juraj Vavrík, Lukáš Lupták, Štefan Pekár, Ivan Kotora, Filip Serečin, Tomáš Ďubek
    Útočníci: Mulumba Mukendi (Kongo), Andrej Lovás, Štefan Gerec, Mikuláš Bumbera
     
    12:45
    Príjemné popoludnie z Ružomberka, o 15 minút sa začne tlačová konferencia pred novou sezónou.
     
    Tlačovej konferencie sa zúčastnia:
    Ing. Milan Baraník, generálny riaditeľ
    Mgr. Michal Mertinyák, športový riaditeľ
    Ladislav Šimčo, tréner MFK Ružomberok
    Tomáš Ďubek, kapitán mužstva

    Ján Kmeť