Karaganda – Liberec 1:1 (po pr.) | Ventspils – Molde 1:1 (kon.) | Salzburg – Dudelange 4:3 (kon.)
Kirjat Šmona – Žilina 2:0 (kon.) | Ekranas – Shamrock 2:1 (kon.) | Zestafoni – Neftçi Baku 2:2 (kon.)
Šeriff Tiraspol – Ulysses 1:0 (kon.) | Basilej – Flora 3:0 (kon.) | Debrecín – Skënderbeu 3:0 (kon.)
Partizan Bělehrad – Valletta 3:1 (kon.) | Željezničar Sarajevo – Maribor 1:2 (kon.) | Reykjavík – Helsinki 1:2 (kon.)
konec
FC Red Bull Salzburg
4:3 (2:1)
F91 Dudelange
Úterý 24.07.2012, 18:00 • Stadion Salzburg (Rakousko) • Liga mistrů (předkola)
Předzápasové kurzy
     
    89
    Taktické střídání. Zbytek duelu a na bránění postupového výsledku jde Zeghdane, naopak Payal odchází do kabin.
     
    86
    Hostující lodivod se snaží utlumit tlak soupeře střídáním. Odchází Da Mota, na jeho místo putuje Beltorangal.
     
    84
    Za oslavu vstřelení branky vyfasoval Zárate žlutý kartonek.
     
    82
    Salzburg právě vstřelil branku!

    A ta je tady. Diváci najednou bouří a vrací se zpět do ochozů. GONZALO ZÁRATE vykouzlil krásnou technickou střelu, když z hranice vápna napřáhl přesně do šibenice. Joubert neměl šanci. A rázem je tu živá voda pro Salzburg, který potřebuje k postupu už pouze jediný gól.
     
    81
    Salzburg právě vstřelil branku!

    CRISTIANO ji bezpečně proměnil, když poslal míč doprostřed brány, gólman Joubert šel na pravou stranu. No vida, možná se ještě dočkáme nějaké zajímavé zápletky.
     
    80
    Jako bych to neříkal. Domácí budou kopat penaltu. Zárate byl faulován ve vápně Payalem a Salzburg se dočkal konečně toho, čeho se neustále dožadoval v prvním poločase.
     
    79
    Poprvé střídají také hosté. Odešel Steinmetz, přišel Haddadji.
     
    74
    Poslední změna v týmu Salzburgu. Dohrál Schwegler, na plac jde Klein.
     
    74
    Hostující Benzouien zcela nepochopitelně putuje do sprch. Nejprve dostal žlutou za faul a za následné řeči proti rozhodčímu inkasuje druhou žlutou, což znamená pochopitelně červenou. Rozhodčí vytahoval karty jak při mariáši. Velká hrubka hráče Dudelange, který si v dalším kole nezahraje. Trenér Benzouiena nepochválí za tuto zbytečnost. A možná také za komplikace, které se ještě mohou pro hosty přichystat.
     
    59
    Druhé střídání v mužstvu Salzburgu. Dohrál Leitgeb, zbytek derniéry domácího týmu v Lize mistrů si užije Zárate.
     
    57
    Dudelange právě vstřelilo branku!

    Euforie hostů nezná mezí. Je téměř jasné, že lucemburský trpaslík postoupí do dalšího, tedy 3. předkola Ligy mistrů. Z pětadvaceti metrů totiž napřáhl na bránu THIERRY STEINMETZ a jeho tvrdý projektil doplachtil až za brankovou čáru. Walke se natahoval marně, míč před ním navíc skočil.
     
    54
    Domácí kouč poprvé střídá a přesně řečeno střídal. Na hřiště vstupuje Cristiano, dolů jde Maierhofer. Střídání proběhlo hned v úvodu druhého poločasu, nově příchozího Cristiana jsem si všiml až nyní.
     
    48
    Dudelange právě vstřelilo branku!

    Stalo se přesně to, co domácí nechtěli. Do druhého poločasu nevstoupili vyloženě špatně, ale AURÉLIEN JOACHIM předvedl neuvěřitelné sólo, když prošel přes tři hráče a nádherně zavěsil do šibenice Walkeho. Nemusím snad ani dodávat, že všichni na stadionu jsou totálně zmražení.
     
    45
    Neuvěřitelné, co teď dvojice domácích dokázala zahodit. Nejprve samostatný únik Jantschera likviduje špičkou rukavice Joubert, jenže míč se poté odrazil před brankovou čáru, kde poskakoval. A mohl jej do prázdné brány zakončit Maierhofer, jenže ten neuvěřitelně promáchl a netrefil se. No to jsou věci.
     
    40
    Domácí Schwegler inkasuje žlutou kartu, když před vápnem fauloval Da Motu, po hosty se rýsuje zajímavá standardní situace.
     
    37
    Salzburg právě vstřelil branku!

    Fantastický fotbal pokračuje. Domácí zahrávali rohový kop Jantscherem, míč se snesl na tělo MARTINA HINTEREGGERA, který s notnou dávkou štěstí dopravil míč do sítě. Nebyla to z jeho strany klasická hlavička, spíš zakončoval hrudníkem nebo břichem. Těžko říci, každopádně gól platí a Salzburg otáčí výsledek.
     
    28
    Salzburg právě vstřelil branku!

    Dlouho se hosté neradovali, vedli přesně dvě minuty. JAKOB JANTSCHER byl nikým nehlídaný v pokutovém území a podobně jako v předešlém případě Melisse, střelou po zemi překonal brankáře. Dudelange totálně propadli na obraně, možná se až příliš uspokojili s vedením. Nicméně stále mají vše dobře rozehrané.
     
    26
    Dudelange právě vstřelilo branku!

    A je to tady, naprosto zasloužené vyústění dosavadního průběhu zápasu. Domácí udělali ve středu hřiště neuvěřitelnou chybu. Míče se ujal samozřejmě Da Mota, rozběhl se po své tradiční straně pohrál si s obránci a přihrál míč na zlatém podnose pro THIERRYHO STEINMETZE a ten s ledovým klidem střelou po zemi překonal padajícího Walkeho.
     
    11
    Da Mota potřetí v rychlém sledu ve skvělé akci. Neuvěřitelná rychlost zdobí tohoto borce. Opět si našel cestu po levé straně a bez jakýchkoliv rozpaků poslal míč na Walkeho bránu. Míč zapadl metr nad břevno. Domácím hodně hoří obrana a pokud se někdo divil, že Dudelange doma vyhrálo, tak dosavadní minuty jsou důkazem toho, že to nebyla žádná náhoda.
     
    8
    No vida, roh rakouského týmu nebyl vůbec dobrý a přečíslení rázem vzniklo na druhé straně. Opět rychlonohý Da Mota převzal míč na půlce a pádil na Walkeho. Udělal dvěma obráncům kličku a zakončil. Míč končí po výborném zákroku Walkeho těsně vedle. Hosté budou mít roh. Domácí si mohou hodně oddechnout, to nebyla vůbec špatná akce.

    Roman Zajíček

    Branky: 28. Jantscher, 37. Hinteregger, 81. Cristiano (pen.), 82. Zárate - 26. Steinmetz, 48. Joachim, 57. Steinmetz

    Karty:   40. Schwegler (SLZ), 84. Zárate (SLZ)   74. Benzouien (DUD)


    FC Red Bull Salzburg: Walke - Schwegler (74. Klein), Ulmer, Mendes (C), Hinteregger - Ilsanker, Teigl, Leitgeb (61. Zárate), Hierländer, Jantscher - Maierhofer (46. Cristiano). Trenér: Roger Schmidt.
    F91 Dudelange: Joubert (C) - Prempeh, Caillet, Tournut, Melisse - Payal (89. Zeghdane), Legros, Benzouien, Steinmetz (79. Haddadji), Da Mota (86. Beltorangal) - Joachim. Trenér: Didier Philippe.

    Rozhodčí: Pavle Radovanović - Dejan Saković, Dimitrije Mrgudović (všichni Černá Hora)
    bahis siteleri