Karaganda – Liberec 1:1 (po pr.) | Ventspils – Molde 1:1 (kon.) | Salzburg – Dudelange 4:3 (kon.)
Kirjat Šmona – Žilina 2:0 (kon.) | Ekranas – Shamrock 2:1 (kon.) | Zestafoni – Neftçi Baku 2:2 (kon.)
Šeriff Tiraspol – Ulysses 1:0 (kon.) | Basilej – Flora 3:0 (kon.) | Debrecín – Skënderbeu 3:0 (kon.)
Partizan Bělehrad – Valletta 3:1 (kon.) | Željezničar Sarajevo – Maribor 1:2 (kon.) | Reykjavík – Helsinki 1:2 (kon.)
konec
FK Ekranas
2:1 (1:0)
Shamrock Rovers
Úterý 24.07.2012, 19:00 • Aukštaitija Stadium, Panevežys (4000 diváků) • Liga mistrů (předkola)
Předzápasové kurzy
     
    Do další fáze Ligy Mistrů postupuje litevský FK Ekranas. Ten v dalším předkole narazí na těžšího soupeře a to belgický RSC Anderlecht. Domácí nepředvedli nijak oslňující výkon, ale na irské fotbalisty to nakonec stačilo. Neproměňování šancí se jim ovšem proti Anderlechtu vymstí. Příjemný zbytek večera vám přeje Tomáš Martínek. (20:54:18)
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Úplně poslední šanci zápasu bude mít McCabe. Jenže přímý volný kop hostím nevyšel. Sudí píská konec, postupuje s odřenýma ušima Ekranas.
     
    90+3
    Litevský brankář se ještě pokoušel pozdržet hru, protože fotbalisté Shamrocku pochopitelně spěchají, a vidí za to žluté napomenutí.
     
    90+2
    Shamrock Rovers právě vstřelili branku!
    K míči se postavil GARY MCCABE a prostřelil Zubase.
     
    90+1
    Shamrock Rovers bude kopat penaltu! Varnas hloupě fauloval a hosté budou mít možnost zkorigovat stav.
     
    90
    Vytautas Lukša dnes odehrál dobrý zápas. Na poslední vteřiny zápasu jej vystřídá Vitalijus Kavaliauskas.
     
    90
    Po ráně Kilduffa z velké vzdálenosti bude naposledy střídat tým Ekranas.
     
    89
    Ani nadvakrát se neprosadil Egidijus Varnas. Jeho střelu nejdříve vyrazil Jansson opět na kopačky Varnase a ten vzápětí minul tři tyče.
     
    88
    Druhé střídání domácích. Útočníka Žilvinase Kymantase nahrazuje obránce Edvinas Girdvainis. Kouč domácích hraje očividně na jistotu.
     
    85
    Poměrně aktivní Vytautas Lukša fauloval v útočném snažení Finna. Shamrock by musel dát k postupu dvě branky a to se nyní zdá nereálné. Ekranas hraje v pohodě a vedení si již asi pohlídá.
     
    84
    Přímý kop pro Ekranas. Srb Marko Andjelković se postavil k míči a málem přidal svou druhou branku v zápase. Radost mu překazil parádní zákrok Oscara Janssona. Litevci budou zahrávat roh.
     
    83
    Po nešetrném zákroku obránce Omana vidí hráč Shamrock Rovers třetí žluté napomenutí v zápase.
     
    81
    Také kouč Ekranasu Valdas Urbonas pustí na hřiště i další hráče. Aurimas Vertelis dnes dohrál, nahrazujej jen nigerijský ofenzivní hráč Uchenna Umeh.
     
    79
    Poslední změna v táboru hostí. Z trávníku odchází vyčerpaný Billy Dennehy a na jeho místě se představí čistokrevný útočník Ciarán Kilduff.
     
    77
    Domácí celek z města Panevežys měl obrovskou příležitost k přidání třetího zásahu. Jenže Andjelković nedokázal zkrotit míč a poslat jej do irské sítě.
     
    76
    Nápor Shamrocku na začátku poslední čtvrthodinky sílí. Gary Twigg pálil bez přípravy, ale neúspěšně.
     
    74
    Záložník Stephen Rice dnes dohrál, na jeho místo jde o poznání ofenzivnější fotbalista Daryl Kavanagh. Trenér hostí nyní hraje vabank, nic jiného mu nezbývá.
     
    73
    Na druhé straně se pokoušel přidat třetí gól hráč s číslem sedmdesát na dresu. Jenže Aurimas Vertelis mířil také nepřesně a míč bude od brány odkopávat brankář Jansson.
     
    71
    Do útoku se hrnul střídající Chris Turner, jenže jeho střela neměla gólové parametry.
     
    69
    Turner však v šestnáctce povalil na zem Giedriuse Tomkevičiuse a domácí mohou v klidu odkopávat míč.
     
    68
    Přesto budou hosté pokračovat v útoku, bude se kopat rohový kop. K němu se staví Patrick Sullivan.
     
    67
    O střelecký pokus Shamrocku se nyní postaral Ronan Finn, ale stejně jako jeho předchozí pokusy skončil míč mimo branku Ekranasu.
     
    65
    Hostující trenér Stephen Kenny stahuje ze hry Killiana Brennana, na jeho místo nastupuje severoirský ofenzivní záložník Chris Turner.
     
    63
    Ekranas právě vstřelil branku!
    Útočník ŽILVINAS KYMANTAS pravděpodobně dává razítko na postup litevského mistra do další fáze Ligy Mistrů. Po individuální akci propálil Janssona.
     
    60
    Rodák z irské Droghedy je i nadále aktivní. O dvě minuty později opět Brennan vysílá projektyl na Zubase, jenže rána jde těsně vedle.
     
    58
    Domácí si hlídají náskok, jenže občas se hráči Shamrocku dostanou do šance jako nyní Killian Brennan. Jeho rána ovšem mířila mimo branku Emilijuse Zubase.
     
    55
    Hostující obránce Killian Brennan fauloval Andjelkoviće a vidí za to po právu žlutou kartu.
     
    53
    Do další velké šance se dostal Egidijus Varnas, jenže vedení domácích nepojistil. Famozní zákrok předvedl švédský brankář Jansson.
     
    50
    Po dalším faulu domácích zadáků měl možnost zahrání přímého kopu Brennan, jenže balon šel do prostoru, kde nebyl žádný z hráčů Shamrocku.
     
    48
    Ronan Finn zahrával přímý volný kop po faulu makedonského obránce Jani Urdinova. Nic z toho ale nebylo, proto se Shamrock musí o "postupový" gól nadále porvat. Hostům by stačila k postupu do další fáze Ligy mistrů i remíza 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V první polovině poločasu byli mírně lepší domácí, pak však převzali otěže zápasu překvapivě hráči Shamrock Rovers. Přesto v nastaveném čase první půle se dostal k hlavičce Andjelković a přesně umístěným míčem k levé tyči poslal Ekranas do vedení. Druhý poločas začne zhruba ve 20:00.
     
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Ekranas právě vstřelil branku!
    Domácí se z ničeho nic dostávají do vedení. Parádní centr Giedriuse Tomkevičiuse z pravé strany usměrňuje hlavou do sítě Janssona rodák z Bělehradu MARKO ANDJELKOVIĆ.
     
    44
    Z pětadvaceti metrů vyslal střelecký pokus Aurimas Kučys, jenže balon si opět nenašel prostor mezi třemi tyčemi Janssona.
     
    43
    Irští fotbalisté jsou na konci prvního poločasu lepším týmem. Ekranas přestalo hrát a nabídlo tak hostům šanci na úspěch.
     
    42
    Rozhodčí nyní odmávali Twiggovi ofsajd, jenže podle zpomaleného televizího záběru se o postavení mimo hru nejednalo. Útočník Shamrocku mohl uhánět na bránu Zubase.
     
    40
    Ekranas se nyní dostal pod tlak, jenže Shamrock se připravuje o šanci díky faulu Patricka Sullivana. Ten navíc gesty ukazuje na sudího Vinčiće, že o faul nešlo a vidí za protesty žlutou kartu.
     
    38
    Na zadní tyč si zaběhl zcela volný Gary Twigg, jenže míč se mu nepodařilo zasáhnout. Skotský forvard měl asi největší šanci Shamrock Rovers v dostavadním průběhu utkání.
     
    37
    Domácí Andjelković teď nešikovně fauloval Killiana Brennana asi třicet metrů od brány Ekranasu a hosté budou zahrávat standardní situaci.
     
    35
    Mantas Samusiovas se pokusil vyslat přihrávkou "do uličky" Žilvinase Kymantase, jenže Oscar Jansson byl pozorný a včas proti míči vyběhl.
     
    34
    Shamrock se dostal do šance po zaváhání domácí obrany jenže záložník Ronan Finn střílel na Zubase nedůrazně.
     
    32
    Forvard Žilvinas Kymantas fauloval při útočném snažení obránce Conora Powella a sám se při tom lehce zranil. Již je ale na nohou a jde za postranní čáru.
     
    30
    Představíme vám ještě lavičky náhradníků obou celků:

    FK Ekranas: Kauneckas - Gleveckas, Girdvainis, Ribokas, Norvilas, Kavaliauskas, Umeh.

    Shamrock Rovers FC: Pieterse - Gilbert, Hawkins, Turner, McCormack, Kilduff, Kavanagh.
     
    28
    Killian Brennan nyní fauloval na hranici velkého vápna domácího Andjelkoviće a bude z toho přímý volný kop. Z něj domácí nic nevytěžili a urostlí zadáci Shamrocku míč odhlavičkovali.
     
    26
    Domácí mají zatím v první půlhodince více ze hry, jenže obrana Shamrocku Rovers je pevná. Zaplněný Aukštaitija Stadium, jenž pojme čtyři tisícovky diváků, zatím žije optimismem a atmosféra je příjemná.
     
    23
    Po delší době se dostali za polovinu hřiště hostující hráči a irský středopolař Billy Dennehy vyslal alespoň dalekonosný pokus na chladnoucího Zubase.
     
    21
    Obrovská šance Ekranasu, jenž je v posledních minutách jednoznačně lepší. Vytautas Lukša se dostal do těsné blízkosti brány Irů, jenže pád Janssona s obráncem Powellem mu nakonec ve skórování zabránil.
     
    18
    Po odvráceném míči obrany Shamrocku se k balonu dostal Mantas Samusiovas, jenže domácí zadák vyslal střelu asi deset metrů nad branku Oscara Janssona.
     
    16
    Pokus Andjelkoviće zpoza šestnáctky původně nevypadal nebezpečně, ale Janssonovi míč proletěl jen těsně kolem levé tyče. Za větší šanci to však asi považovat nemůžeme.
     
    13
    Propagační střela Srba Marko Andjelkoviće končí vysoko nad bránou Janssona.
     
    10
    Centr Brennana našel jen rukavice připraveného gólmana Zubase.
     
    9
    Egidijus Varnas se opět snažil až přespříliš a fauloval Stephena Rice. Od brány bude odkopávat Švéd Jansson.
     
    7
    Při útočné akci Shamrocku Rovers byl faulován Gary Twigg a bude se kopat proti bráně Emilijuse Zubase.
     
    5
    Oba celky se nedostaly do vážnější šance, zápas nápadně připomíná první "nudný" duel v Irsku.
     
    3
    Domácí hrající v červených dresech zatím drží míč uprostřed hřiště. Shamrock v zelenobílých pruhovaných úborech se také k brankáři Zubasi ještě nedostal.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Ekranas: Zubas - Urdinov, Samusiovas, Dedura, Lukša - Vertelis, Kučys, Tomkevičius, Varnas - Andjelković, Kymantas.

    Shamrock Rovers FC: Jansson - Powell, Oman, Sives, Sullivan - Brennan, Rice, Finn - McCabe, Twigg, Dennehy.

    Rozhodčí: Slavko Vinčić - Andrej Kokolj, Marko Stančin (všichni Slovinsko).
     
    Úvodní zápas předkola Ligy mistrů mezi litevským FK Ekranas a irským Shamrock Rovers FC skončil bezbrankovou remízou. Snad uvidíme branku alespoň dnes.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Tomáš Martínek

    Branky: 45+1. Andjelković, 63. Kymantas - 90+2. McCabe (pen.)

    Karty:   90+3. Zubas (EKR) - 40. Sullivan (SHA), 55. Brennan (SHA), 83. Oman (SHA)


    FK Ekranas: Zubas - Urdinov, Samusiovas, Dedura, Lukša (90. Kavaliauskas) - Vertelis (81. Umeh), Kučys, Tomkevičius, Varnas - Andjelković, Kymantas (88. Girdvainis).
    Shamrock Rovers: Jansson - Powell, Oman, Sives, Sullivan - Brennan (65. Turner), Rice (74. Kavanagh), Finn - McCabe, Twigg, Dennehy (79. Kilduff).

    Rozhodčí: Slavko Vinčić - Andrej Kokolj, Marko Stančin (všichni Slovinsko)
    bahis siteleri