Omsk – Ufa 2:1 (po s.n.) | Barys – Kazaň 1:3 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Nižněkamsk 2:3 (kon.)
Čeljabinsk – Petrohrad 2:3 (kon.) | Čerepovec – CSKA Moskva 1:2 (po pr.) | Viťaz – Lev 0:2 (kon.)
Mytišči – Chabarovsk 3:2 (kon.) | Spartak Moskva – Novokuzněck 0:3 (kon.) | Minsk – HC Slovan 4:3 (kon.)
Riga – Novosibirsk 1:2 (kon.)
konec
Jugra Chanty-Mansijsk
2:3 (0:0, 2:0, 0:3)
Neftěchimik Nižněkamsk
Čtvrtek 13.09.2012, 15:00 • Jugra aréna, Chanty-Mansijsk, Rusko • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Máme za sebou strhující zápas, na jehož konci se z vítězství radují hráči Nižněkamsku. Ti přitom po dvou třetinách prohrávali 2:0 a na obrat by si vsadil málokdo. Jenže stalo se a během posledních dvaceti minut hosté nasázeli tři góly. Ke zvratu zavelel Chochrjakov, jehož napodobil Běrezin a misky na stranu Neftěchimiku definitivně převrhl Kolář. To je ode mě pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a u dalších online přenosů z KHL se budu těšit opět na počtenou. (17:21:36)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Domácí hodně zatápějí před Daltonem, ale ten spolu se svými obětavými obránci zatím odolává.
     
    58:06
    Střelec rozdílového gólu Kolář se nyní prezentoval ve špatném světle, za faul kolenem odešel zpytovat svědomí na trestnou lavici.
     
    56:21
    Vzápětí si kouč Neftěchimiku Vladimir Golubovič vyžádal oddechový čas.
     
    56:21
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Hráči Nižněkamsku podnikli při vlastním oslabení útočný výlet, který zakončili gólem. Koukal předložil puk do tandemu svému parťákovi JANU KOLÁŘOVI, jenž naprosto přesnou střelou nedal Birjukovovi šanci zasáhnout. Asistence: Petr Koukal.
     
    55:04
    Domácí dostávají zajímavou šanci, jak dnešní duel definitivně rozhodnout. Bělov totiž obdržel menší trest za držení.
     
    49:11
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Hosté nabídnoutou přesilovku využívají beze zbytku. Blochin přihrál z modré čáry Milovzrovovi, který napřáhl až ke stropu haly. Jeho bombu Birjukov neudržel a volný MAXIM BĚREZIN doklepl kotouč do branky. Asistence: Jegor Milovzorov a Jevgenij Blochin.
     
    48:04
    Proti hokejovým pravidlům se provinil Lapenkov, jehož rozhodčí posílají zchladit hlavu za vražení na hrazení.
     
    46:47
    Hosté se ovšem v poklidu ubránili a dál tak mohou myslet na obrat v zápase. Vyloučený Cibák naskočil do hry.
     
    44:47
    Po kontaktním gólu však pro Nižněkamsk přichází další komplikace v podobě vyloučení Cibáka, jenž si odpykává menší trest za hákování.
     
    42:27
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Něftěchimik se zkraje třetí periody dostává do kontaktu. Stanislav Alševskij našel přihrávkou z rohu mezi kruhy dobře postaveného PJOTRA CHOCHRJAKOVA, který přesnou střelou snižuje. Asistence: Stanislav Alševskij a Jaroslav Alševskij.
     
    42:10
    Hosté přitápějí pod kotel, teď to pro změnu zkoušel Kulikov, ovšem jeho megašanci Birjukov zpacifikoval.
     
    40:50
    V úvodu poslední třetiny se před Birjuka nastěhovala druhá útočná formace hostů, ale Osala se svými křídly výrazněji Birjukova nezaměstnal.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    V prostřední části padly dva góly. Skóre utkání nejprve otevřel chirurgicky jemnou tečí Bocharov, jehož vzápětí podpořil pěknou individuální akcí Starosta. Asistenci si u prvního gólu připsal i český bek Marek Trončinský.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    36:36
    Devadesát sekund trvající početní výhodu borci Jugry nezužitkovali, Osala je zpátky ve hře a Nižněkamsk hraje v plném počtu.

    Michal Šandor

    Branky a nahrávky: 23. Bocharov (Trončinský, Medvěděv), 26. Starosta (Medvěděv) - 43. Chochrjakov (Alševskij S., Alševskij J.), 50. Běrezin (Milovzorov, Blochin), 57. Kolář (Koukal)


    Jugra Chanty-Mansijsk: Birjukov (Chanjarov) - Trončinský, Starosta, Lekomcev, Ibragimov, Pepeljaev, Chvostov, Djakov - Videll, Sitnikov, Lapenkov - Altarjov, Skorochodov, Děmagin - Chlyncev, Fjodorov, Buljanskij - Jacenko, Golovin, Medvěděv, Bocharov
    Neftěchimik Nižněkamsk: Dalton (Sokolov) - Běrezin, Blochin, Selujanov, Mamašev, Plechanov, Bělov, Rybnickij - Cibák, Pestuško, Milovzorov - Osala, Koukal, Kolář - Subbotin, Vorobjov, Polygalov - Chochrjakov, Kulikov, Alševskij J., Alševskij S.

    Rozhodčí: Beljajev, Komarov - Menšich, Chubykin
    bahis siteleri