Chomutov – Sparta 0:0 (po s.n.) | HC Kladno – Letňany 3:1 (kon.) | Liberec – Písek 4:2 (kon.)
Hr. Králové – Pardubice 1:5 (kon.) | Vsetín – Třinec 2:6 (kon.) | Vítkovice – Zlín 7:1 (kon.)
Slavia – HC Litvínov 1:5 (kon.) | Jihlava – Mladá Boleslav 4:1 (kon.) | Motor ČB – Havlíčkův Brod 6:1 (kon.)
Kometa Brno – Přerov 9:1 (kon.) | Havířov – Olomouc 1:3 (kon.)
konec
Královští lvi Hradec Králové
1:5 (0:2, 0:1, 1:2)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 21.09.2012, 16:00Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    S pátečním odpolednem přichází i pokračování nejvyšší soutěže starších dorostenců. Jedním z těch nejzajímavějších duelů 5. kola bude bezesporu derby domácího Hradce Králové s Pardubicemi.
     
    Dosavadní výsledky hovoří lépe pro hokejisty z města perníku, kteří mají na kontě sedm bodů za dvě výhry a jednu prohru v prodloužení. Hradečtí se z vítězství radovali jen jednou, k tomu přidali ještě také zisk jednoho dalšího bodu. V jejich neprospěch však hrála skutečnost, že pouze jednou měli k dispozici domácí prostředí.
     
    Úvodní sestavy:

    Královští lvi Hradec Králové: Veselý (Müller) – Klust, Skála, Hofman, Malinský, Matějček, Wolf, Havránek, Bezděk, Novotný, Musil, Matouš, Souček, Jaroš, Gančarčík, Drašnar, Voženílek, Šeps, Miškář, Jebavý, Pilař.

    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Husár (Stibůrek) – Divecký, Kalouš, Procházka, Tichý, Faltýnek, Petric, Budík, Kracík, Chvojka, Panna, Kysela, Vyskočil, Kuťák, Barkóci, Hlaváček, Bohuněk, Velínský, Špaček, Havrda, Drobný.

    Rozhodčí: Hribik – Čížek, Kis.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:16
    V úvodu je jednoznačně aktivnějším týmem Hradec. Brankáře Stibůrka už prověřili v šancích Radek Pilař a Daniel Voženílek.
     
    02:20
    Vzápětí se ale domácí dostávají pod tlak soupeře a dvakrát v rychlém sledu vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    02:48
    Z přečíslení přichází první gólovka zápasu! Hostující Radek Velínský dostal puk do ideálního prostoru, ale musel se po něm trochu natáhnout. Z první pak buď těsně minul, nebo jeho pokus vyškrábnul František Veselý.
     
    03:59
    Antonín Stibůrek se rozhodl přikrýt kotouč, i když se na něj už řítili dva hokejisté. Pardubický brankář pak přišel o helmu, potom už ale k ničemu dalšímu nedošlo.
     
    04:53
    Ani jednomu z týmů se nedaří přejít střední pásmo.
     
    05:22
    Až díky dojetému nahození se to nakonec povedlo Hradeckým. Stibůrek si pak pořádně oddychl, neboť ztečovaná střela zamířila v nepřehledné situaci vedle.
     
    06:32
    Následuje dlouhá pasáž bez přerušení. O rozehrávku se pokoušejí domácí, leč neúspěšně. Aktivně forčekující soupeř jim dělá velké problémy.
     
    07:17
    David Jaroš to tedy vzal sám na sebe. Pardubickou obranou prošel jako nůž máslem, ovšem jako pravák musel zakončovat bekhendem. To si Stibůrek pohlídal.
     
    07:58
    Rodící se brejk domácích, který vedl znovu David Jaroš, zastavil u hrazení Jaroslav Faltýnek. Ten působil ještě jako mladší dorostenec také právě v Hradci.
     
    08:57
    Zakázané uvolnění vrací hru před Stibůrka. Taktovku teď drží hokejisté zpod Bílé věže.
     
    09:36
    Ovšem to platilo zase jen na chvilku. Poté se o ohrožení Františka Veselého postarali hosté, jenže tvrdá dělovka od modré byla některou z hokejek ztečována mimo.
     
    10:34
    Z ojedinělé šance trefuje Michael Špaček hradeckou tyč!
     
    10:42
    Na druhé straně kluziště se provinil faulem Daniel Divecký (PCE) a to je pro sudího Jana Hribika první možnost k vyloučení. Nedovolené bránění a přesilovka Hradeckých.
     
    11:41
    Stibůrek toho moc neviděl a kotouč, který byl nejspíš tečován, prolétl pár centimetrů vedle jeho tyčky.
     
    12:23
    Další průběh oslabení zvládají Pardubičtí na výbornou.
     
    12:50
    Hosté v plném počtu. Hradecký kapitán Daniel Šeps následně vtrhnul do jejich pásma jako velká voda a zajistil ještě útočné buly.
     
    13:53
    Daniel Voženílek z krkolomné pozice za bránou vyzval ke skórování Davida Gančarčíka. Stibůrek nebyl dobře zorientován, přesto zachytil puk ve výstroji!
     
    14:54
    Horké chvíle ale vzápětí přícházejí i v brankovišti Františka Veselého, který musel přikrýt puk po střele od modré čáry.
     
    15:19
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Domácí propadli v obraně a soupeř je za to nemilosrdně trestá. V přečíslení dva na jednoho přišla přihrávka FILIPU HAVRDOVI přesně na hokejku. Pardubický forvard se zakončením zbytečně vyčkával a už se mu pod nohy vrhal poslední Hradečák, právě ten pak ale jeho zakončení nadzvedl do růžku mimo dosah Veselého - 0:1! Asistence: Jiří Kysela, Martin Hlaváček.
     
    16:15
    Pardubický tlak pokračuje. Jeden z hostů dorážel z bezprostřední blízkosti, bekhendem ovšem netrefil.
     
    16:59
    Těžké chvilky pro Hradec budou pokračovat. Matěj Klust pyká za vyhození puku mimo hřiště.
     
    17:26
    Síly na ledě se však vyrovnají, Miloš Kalous (PCE) si odpočine za sekání.
     
    17:37
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Ve hře čtyř proti čtyřem přichází druhý úder hostů. Hradečtí zaváhali na útočné modré a byl z toho další brejk. V něm tentokrát našel Radovan Chvojka FILIPA KUŤÁKA, který zamířil nekompromisně - 0:2! Asistence: Radovan Chvojka, Jakub Procházka.
     
    19:28
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Pardubice v poslední pětiminutovce úvodní části svého soupeře přehrály, i když Hradec jim ke dvěma gólům vydatně pomohl svými chybami. Druhá třetina začne přibližně v 16:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:52
    V pěkné kombinaci našel Michael Špaček zadovkou Radka Velínského, který pálil z první. Puk minul vzdálenější hradeckou tyč.
     
    22:09
    Hraje se stále v pásmu domácího týmu, tentokrát už bez ohrožení klece Františka Veselého.
     
    23:12
    Hradec se ale také osměluje. Josef Wolf si teď nevšiml, že v útočném pásmu zůstal jeho spoluhráč, sudí tak musel zapískat ofsajd.
     
    24:07
    Radek Pilař si vyjel až mezi kruhy, ale Stibůrka ani nadvakrát nepřekonal. Nenápadná dorážka Daniela Šepse pak byla nepřesná.
     
    24:45
    Pardubice střídaly a to byla chvíle, aby Martin Matějček vyslal dopředu Daniela Voženílka. Jeho střela z pravého kruhu se stala kořistí Stibůrkovy lapačky.
     
    25:08
    Jakub Hofman (HKR) na útočné modré nastřelil soupeře a pak chtěl zastavit přečíslení hostů. To se mu i přes faul nepovedlo, Pardubice pak ale ztroskotaly na nepřesném pasu. Hofman dostává menší trest za držení protihráče.
     
    26:04
    Hosté vydrželi v útočné třetině jen chvilku, pak je Hradečtá vyhnali.
     
    26:22
    Veselý v oslabení poprvé zasahuje, to proti ráně Radovana Chvojky od modré čáry. Situaci mu hodně ulehčilo, že na něj žádný protihráč nedorážel.
     
    27:17
    Ještě než se stačil naskakující Hofman zapojit do hry, domácí vystihli kiks v pardubické rozehrávce a najednou byli dva proti jedinému bekovi. Lukáš Bezděk už mohl střílet, přesto ještě hledal Daniela Voženílka. Ten na dlouhý kotouč nedosáhl.
     
    28:07
    Jiří Kysela nasadil Janu Skálovi pěknou kličku, což o to. Pak ale při snaze zamířit minul puk a musel za ním až do rohu.
     
    29:20
    Už to mohlo být o tři. Filip Kuťák zkusil štěstí nahozením do brankoviště, kam právě přijížděl Radovan Chvojka. Jen reflex Františka Veselého pravým betonem zabránil gólu!
     
    30:13
    Ani na druhé straně moc nechybělo! Domácím se rýsovalo přečíslení tři na jednoho, ale Radek Pilař zpětnou přihrávkou nikoho nenašel. Následně nevyužil své pozice těsně před brankovištěm David Gančarčík, když mu Stibůrek kotouč vypíchnul.
     
    31:44
    Nadále se však pokračuje v pásmu Hradce Králové, který se ve druhé třetině často dostává pod tlak.
     
    32:25
    A znovu chvíle pro nejlepší pardubický útok Velínský - Chvojka - Kuťák. Prostřední jmenovaný se obtáčel kolem hradecké klece a Velínskému scházelo málo k dorážce do prázdné, v posledním okamžiku mu ale obránce sebral kotouč z hokejky!
     
    33:48
    Aspoň chvíle oddychu pro Hradec, to když Stibůrek musel podržet v lapačce dalekonosnou střelu z levé strany. Tempo udávají hře hosté.
     
    34:55
    Lukáš Bezděk měl na rozehrávku snad půl minuty, přesto ideálně namazal Filipu Havrdovi. Jeho střelu ke druhé tyčce Veselý jemně líznul betonem a poslal kotouč mimo tři tyče.
     
    36:28
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Důležitý, ale rozhodně také zasloužený gól Pardubic. MICHAEL ŠPAČEK měl v levém kruhu dostatek času zamířit. František Veselý toho přes klekajícího Matějčka asi moc neviděl, tak si mírně stoupnul, a v tu chvíli mu Špaček neomylně poslal puk mezi betony - 0:3. Asistence: Ondřej Bohuněk.
     
    38:01
    Nedovolené bránění v podání Jaroslava Faltýnka (PCE) dává domácím šanci poprvé v zápase střelecky uspět a ještě se vrátit do hry o body.
     
    38:42
    Zatím byste ale nepoznali, že má Hradec přesilovku.
     
    39:04
    Naopak. Martin Matějček znovu zaváhal a Radovan Chvojka se kolem něj prohnal jak utržený vagón. Sám před Veselým se rozhodl rovnou střílet, ovšem hradecký brankář puk udržel ve výstroji!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda patřila celkem jasně hokejistům Pardubic. Ti dostávali Hradečáky pod tlak a problémy měli jedině při několika rychlých protiútocích domácích. Nakonec hosté svou převahu přetavili ve třetí gól. Třetí třetina začne přibližně v 17:31.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Hosté jsou kompletní.
     
    40:55
    Hradečtí poslali puk přes všechna pásma, ale nakonec se icing nepískal, kotouč cestou zpomalil.
     
    41:36
    Michael Špaček si bez jakýchkoli strastí proklestil cestu celou hradeckou třetinou. Před odkrytou bránou však svůj úděl nezvládl.
     
    41:51
    Vzápětí za vlastní bránou fauloval Jaroslav Faltýnek (PCE). Dvě minuty za podražení.
     
    42:39
    Hradečtí se nemohou usadit v útočném pásmu, naopak jim problémy dělá i vlastní rozehrávka poblíž Veselého.
     
    43:18
    Až nyní přišla chvíle pro domácí. Štěpán Havránek pálil od modré a Stibůrek kotouč v lapačce neudržel, hned vzápětí ho ale ze vzduchu sebral.
     
    44:03
    Hosté hrají v plném počtu, moc práce s ubráněním oslabení neměli.
     
    45:09
    Hosté se pokusili rychle rozehrát na rozjetého Filipa Kuťáka. K puku mu ale scházely dva kroky a skončilo to zakázaným uvolněním.
     
    45:30
    Trma-vrma před Stibůrkem a Michalu Musilovi moc nechybělo, aby dorazil puk do brány!
     
    45:30
    Už potřetí v řadě se Jaroslav Faltýnek (PCE) provinil nedovoleným zákrokem. Tentokrát zbytečně dohrál situaci před bránou a pyká za hrubost.
     
    46:14
    Hradec právě vstřelil branku!
    Faltýnkova nedisciplinovanost nakonec vede k prvnímu gólu domácích. RADEK PILAŘ sám projel do pásma a přesnou střelou přes obránce prostřelil Antonína Stibůrka - 1:3! Asistence: Daniel Voženílek.
     
    47:15
    Už to mohlo být o gól, znovu v tom měl prsty Radek Pilař! Na pravé straně si obhodil obránce a na Stibůrka by jel sám, ovšem brankář se mu vrhnul pod nohy. Pilař i tak stačil kotouč vyškrábnout a pak se ocitl před prázdnou klecí, jenže to už ho zezadu objímal jeden z pardubických hokejistů a šanci zmařil!
     
    47:42
    Pilaře je plný led, teď si svým pohybem vysloužil přesilovku. Radovan Chvojka (PCE) - 2 minuty za hákování. Hradecký nápor bude moci pokračovat.
     
    48:51
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Jenže... končí to asi trochu jinak, než si Hradečtí představovali. Zase si nechali ujet dva soupeře do přečíslení a Ondřej Panna to provedl naprosto parádně, natáhnul na sebe beka a až úplně v poslední chvíli vybídl ke skórování MICHAELA ŠPAČKA. To už nešlo nedat - 1:4. Asistence: Ondřej Panna, Daniel Divecký.
     
    49:09
    Hradec bude mít k dispozici krátkou početní výhodu pět na tři. Ondřej Bohuněk fauloval kolenem.
     
    49:47
    Hosté už hrají ve čtyřech, zatím zvládají oslabení bez problému.
     
    50:28
    Michal Musil tvrdou ranou od modré čáry ztroskotal na skvělé lapačce Antonína Stibůrka!
     
    51:25
    Pardubice právě vstřelily branku!
    V plném počtu přidávají hosté do rozhozené hradecké defenzívy pátý úder. Zprava uháněl úplně sám RADOVAN CHVOJKA a Veselého prostřelil mezi betony - 1:5. Asistence: Filip Kuťák, Vojtěch Budík.
     
    53:14
    Pro Hradec je už tenhle zápas ztacený. Navíc ještě fauluje Martin Matějček, jeho krosček znamená početní výhodu pro Pardubice.
     
    53:58
    Domácím bylo poblíž brankoviště pořádně horko, nakonec ale dostali puk přes všechny čáry.
     
    54:59
    Pardubičtí kontrolují hru, ani v přesilovce se nemají kam hnát.
     
    55:23
    Teď už jsou Hradečtí kompletní a ještě zkusí předvést něco na vylepšení reputace.
     
    55:59
    Dostanou k tomu možnost po napadení Jakuba Procházky (PCE), který byl u hrazení víc než jen živý.
     
    56:27
    Šepsovu střelu z levého kruhu si Stibůrek pohlídal, o chvíli později je domácím odpískán ofsajd.
     
    57:10
    Možná jedna z mála přesilovek, kde si Hradec zajistil trvalou územní převahu. Na žádné vážnější ohrožení brankového stavu to ale nestačí.
     
    57:52
    Ještě se má přece jen Stibůrek co ohánět. Za svá záda nepustil dorážku Michala Musila ani nikoho dalšího ve velkém závaru.
     
    58:32
    Hosté v plném počtu dlouho nevydrželi, hned vzápětí si oslabení vyzkouší znovu. Jakub Procházka fauloval úplně mimo hru a vyslechl si verdikt dvou minut za nedovolené bránění.
     
    59:26
    Tentokrát už to od domácích svěřenců Petra Luštince není tak vydařené jako před chvílí, dokonce se provinili i icingem.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Nevydařený zápas hradeckých starších dorostenců a zaloužené vítězství jejich rivala z Pardubic. Jinak nelze derby zhodnotit. Pro dnešek se s Vámi z malé haly loučím a jdu se ohřát. Příjemný zbytek večera! (18:05:45)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 47. Pilař (Voženílek) - 16. Havrda (Kysela, Hlaváček), 18. Kuťák (Chvojka, Procházka), 37. Špaček (Bohuněk), 49. Špaček (Panna, Divecký), 52. Chvojka (Kuťák, Budík)


    Královští lvi Hradec Králové: Veselý (Müller) – Klust, Skála, Hofman, Malinský, Matějček, Havránek, Bezděk – Novotný, Musil, Matouš, Souček, Jaroš, Gančarčík, Drašnar, Voženílek, Šeps, Miškář, Jebavý, Pilař, Wolf.
    HC Dynamo Pardubice: Stibůrek (Husár) – Divecký, Kalouš, Procházka, Tichý, Faltýnek, Petric, Budík, Kracík – Chvojka, Panna, Kysela, Vyskočil, Kuťák, Barkóci, Hlaváček, Bohuněk, Velínský, Špaček, Havrda, Drobný.

    Rozhodčí: Hribik – Čížek, Kis.
    bahis siteleri