Domažlice – Pardubice 2:0 (kon.) | Ústí n. L. – Slavia 3:2 (po pen.)
po penal.
FK VIAGEM Ústí nad Labem
3:2 (0:1)
SK Slavia Praha
Úterý 02.10.2012, 16:00 • Městský stadion, Masarykova 228, Ústí nad Labem • Pohár FAČR
Předzápasové kurzy
     
    Z Ústí nad Labem je to ode mě pro dnešek vše, těším se na Vás opět někdy příště. Na shledanou, Zdeněk Kamínek ml. (19:41:20)
     
    Pozápasové ohlasy:

    Přemysl Bičovský (trenér FK Ústí nad Labem): "Náš plán zůstává stejný, chceme zvítězit v Poháru České pošty. S výsledkem zápasu jsme spokojení, vítězství mě potěšilo. I když bychom na penalty prohráli, neměli bychom se za co stydět. Všichni kluci devadesát minut odmakali naplno, bojovali a ani herně nezaostávali. Richard Veverka chtěl kopat penaltu poslední, tak jsme mu tuto příležitost umožnili."

    Richard Veverka (útočník FK Ústí nad Labem): "Euforie byla obrovská, porazit Slavii v poháru se nestává mančaftu z druhé ligy každý den. Jsem rád, že se to podařilo nám. Radka Gulajeva jsem střídal ze zdravotních důvodů, někdo mu vyrazil stoličku a nemohl se pořádně nadechnout. Když jsem si pokládal balón na penaltu, rozklepala se mi kolena. Poté jsem to vzal sportovně a udělal radost fanouškům. Věřil jsem, že při penaltách máme větší šanci než v normální hrací době. Musím vyzdvihnout Zdeňka Zachardu, který dokázal vychytat Karola Kisela. Na Jablonec se těším, začínal jsem tam. Motivace pro mě bude ještě o něco vyšší a já doufám, že je potrápíme minimálně jako Slavii."

    Zdeněk Zacharda (brankář FK Ústí nad Labem): "Je to výborný pocit vyřadit Slavii. Pražané byli vyrovnaným soupeřem, oba celky si dokázaly vytvořit hodně šancí. Karola Kisela jsem už viděl kopat penalty, kam kope. Čekal jsem, že minimálně jeden hráč zkusí vystřelit doprostřed branky, vyšlo to zrovna na něj. Většinou žádný hráč nečeká, že gólman zůstane stát a na nějakou stranu se pohne. Nic mě to stát v kabině nebude, pouze si vyslechnu komentáře typu, že jsem zůstal stát. Nyní nás čeká Jablonec nad Nisou, doufám, že přijde hodně lidí. Oproti lize jsou to hodně rozdílná utkání."

    Petr Rada (trenér SK Slavia Praha): "Je velká škoda, že jsme v poháru vypadli, protože jsme v zápase dvakrát vedli. V určitých fázích duelu jsme měli utkání pod kontrolou, ale domácí byli také nebezpeční. V prvním poločase jsme si vytvořili tři až čtyři příležitosti, které měly skončit brankou. V kabině jsme si řekli, že musíme začátek druhé půle zachytit, vedli jsme 1:0. To se nám nepodařilo, penalty už jsou vabank. Je to nepříjemné, pohár beru stejně jako ligu. Zkušený tým jako jsme my, by měl postoupit. Hráli jsme téměř ve stejné sestavě jako v sobotním mistrovském střetnutí."

    Karol Kisel (hráč SK Slavia Praha): "Měli bychom v Ústí nad Labem vyhrávat a prokázat větší kvalitu. V našich silách bylo zde vyhrát. Bohužel se nám to nepovedlo a byli jsme za to potrestáni. Od brankáře Zdeňka Zachardy byla vychytaná má penalta výborným zákrokem. Přede mnou se střílelo stále k tyči, bylo to ode mě špatné rozhodnutí. I potom, co jsem nedal, jsem věřil. Někdy se nedává i poslední penalta, navíc tam byly dva góly od tyče. Velká škoda pro nás, v poháru jsme chtěli jít dále. Nepodali jsme dobrý výkon, mohli jsme zvítězit v základní hrací době."
     
    Fotbalisté Army to dokázali. Podceňované Ústí nad Labem dokázalo v rámci třetího kola Poháru České pošty zázračně vyřadit pražskou Slavii poměrem 3:2 po penaltách. Od úvodního hvizdu byl k vidění vyrovnaný fotbal. Prvního gólu se dočkali Pražané, když ve 45. minutě otevřel skóre Štěpán Koreš. Domácí dokázali srovnat stav již v minutě čtyřicáté osmě, když se prosadil Pavel Moulis. Za devět minut vrátil vedení svěřencům Petra Rady Milan Škoda a blíže k postupu měli opět fotbalisté z tuzemského hlavního města. To by se ale nesměl v 66. minutě blýsknout důrazem na brankovišti Michal Hanich, jenž zařídil opět nerozhodné skóre. Stav 2:2 vydržel až do hvizdu ukončujícího druhou půli a na řadu přišly pokutové kopy. Ve čtvrté sérii penalt selhal slavistický kanonýr Karol Kisel, jenž jako jediný neproměnil. Rozhodující penaltu vstřelil Richard Veverka v páté sérii. V osmifinále Poháru České pošty změří celek Přemysla Bičovského síly s týmem FK Baumit Jablonec nad Nisou, a to nejprve doma 31. 10. a následně i venku 28. 11. 2012.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku (nepočítaje penalty): 8:6 (3:4).
    ŽK: 64. Latka (SLA).
    Rohové kopy: 7:8 (3:4).
    Ofsajdy: 1:4 (1:2).
     
    Konec zápasu.
     
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!

    Rozhodující pokutový kop proměnil v páté sérii RICHARD VEVERKA, jenž s přehledem vyzrál na Martina Berkovce střelou k pravé tyči.
     
    Richard Veverka s přehledem proměňuje k pravé tyči - 5:4.
     
    Za domácí může ukončit Richard Veverka.
     
    Ondřej Petrák skóruje do pravého růžku - 4:4.
     
    Za hosty Ondřej Petrák, musí dát.
     
    Pavel Moulis trefuje branku zkušeně k pravé tyči - 4:3.
     
    Za domácí Pavel Moulis.
     
    Zdeněk Zacharda zůstal stát a vychytal rukama Karola Kisela - 3:3.
     
    Za hosty Karol Kisel.
     
    Patrik Hrošovský překonává Martina Berkovce přízemní střelou k pravé tyči - 3:3.
     
    Za domácí Patrik Hrošovský.
     
    Matúš Čonka střelou o horní tyčku překonává Zdeňka Zachardu - 2:3.
     
    Za hosty Matúš Čonka.
     
    Zdeněk Volek zahrál fanouškům na nervy, když o levou tyč nakonec zamířil míč do sítě - 2:2.
     
    Za domácí Zdeněk Volek.

    Zdeněk Kamínek ml.

    Branky: 48. Moulis, 66. Hanich, ?. Veverka (pen.) - 45. Koreš, 57. Škoda

    Karty:   64. Latka (SLA)


    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Zacharda - L. Dvořák (46. M. Zeman), M. Valenta, Štrbák, Folwarczny - Hovorka, J. Peterka, Hrošovský, Moulis - Hanich (84. Volek), Gulajev (30. Veverka). Trenér: Přemysl Bičovský.
    SK Slavia Praha: Berkovec - Nitrianský, Latka, Hubáček, Čonka - L. Jarolím - Koreš, Zmrhal (55. Petrák), Mičola, Juhar (76. Kisel) - M. Škoda. Trenér: Petr Rada.

    Rozhodčí: Orel - Jiřík, Pilný; delegát: Kureš

    Diváci: 2 484
    bahis siteleri