Augsburg – W. Brémy 3:1 (kon.)
konec
FC Augsburg
3:1 (2:1)
Werder Brémy
Pátek 05.10.2012, 20:30 • SGL Arena, Augsburg • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Předehrávka sedmého kola je minulostí. Augsburg se po šesti kolech konečně dočkal vítězství, když porazil v SGL Aréně Werde Brémy. Hosté tahali od začátku za kratší stranu provazu a na body dnes po zásluze nedosáhli. To je ode mě vše. Přeji příjemný zbytek pátečního večera. (22:23:09)
     
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90
    Domácí měli na kopačce ještě čtvrtou branku. Petržela využil chybného vyběhnutí Mielitze a střílel do odkryté branky. Tu sice trefil, ale pouze její pravou tyč.
     
    89
    S domácím ziskem tří bodů už to vypadá hodně nadějně. Po šesti odehraných zápasech se tak Augsburg dočká první letošní výhry.
     
    88
    Hosté už jsou dopředu hodně bezradní a utkání už se pouze dohrává. Ani domácí nikam s rozehrávkou spěchat nebudou a v poklidu kombinují na polovině hřiště.
     
    86
    Na hřišti se podívá další český hráč. Do hry přišel Petržela, který nahradí Musonu.
     
    84
    Nebezpečný rohový kop odvracel až hostující Junuzovic. Jeho hlavička namířila balon pryč z pokutového území a Werder se osvobozuje.
     
    82
    Werder už je hodně vytažený a příliš nebraní. Toho mohli využít domácí fotbalisté a přidat i čtvrtou branku. Střela Ottla však na místo určení nedoputovala.
     
    80
    Hráče v bílém dresu dělí posledních deset minut od prvního zisku tří bodů. Ten zatím vyhlížejí domácí fotbalisté v letošní sezóně marně. Dnes by se dočkat mohli.
     
    79
    A domácí fandové mohli slavit další přesný zásah svého oblíbeného klubu. Míč už se sice třepotal v síti, ale ještě předtím byl odmáván ofsajd.
     
    78
    Žlutou kartou je potrestán domácí Musona, který předvedl hodně ošklivý zákrok na protihráče a bude si nyní muset dávat větší pozor.
     
    75
    Se tříbodový ziskem pro Werder už to vypadá hodně bledě. A i k jednobodové náplasti chybí hostům dva přesné zásahy.
     
    73
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Domácí fotbalisté slaví dnes již potřetí. Standardní situaci využil DANIEL BAER, který se opřel do balonu a poslal jej přesně za záda bezmocného Mielitze.
     
    72
    Domácí střídají. Odpracováno má Hain, kterého vystřídá Ottl.
     
    70
    Augsburg se dožaduje pokutového kopu. Hlavní rozhodčí však odmítá protesty a jeho píšťalka zůstala bez povšimnutí.
     
    69
    Hostující Werder střídá naposledy. Ze hry odejde autor poslední střely Arnautovič. Místo něj se na hrací plochu podívá Petersen.
     
    67
    Hosté se dostali k dalšímu střeleckému ohrožení. Arnautovič pálil na branku Amsifa. Jeho pokus však skončilo hodně mimo tři tyče.
     
    65
    Werder se dále snaží udělat něco s nepříznivým výsledkem. Akpala se dostal ke střele z hranice šestnáctky, ale nezacílil přesně.
     
    64
    Domácí už mohli vést o dvě branky. Velkou šanci zahodil Musona, který z malého vápna přestřelil odkrytou branku.
     
    62
    Brémy střídají podruhé. Ze hřiště odchází Elia, kterého nahradí Fullkrug.
     
    61
    Hráči v bílých dresech rozehrávali rohový kop. Ten ale skončil pouze v rukavicích Mielitze, který bude rozehrávat.
     
    60
    Domácí fotbalisté se zatím dobře brání a hosty do žádné velké šance nepouští. Obětavý zákrok předvedl Baer, který odkopl balon do zámezí.
     
    58
    Nový muž na hřišti si neuvedl příliš hezky. Hned v prvním souboji o míč fauloval a rovnou vidí žluté napomenutí.
     
    56
    Domácí tým poprvé střídá. Ze hry odejde Jan Morávek, který přepustí své místo Bancému.
     
    55
    Hain už se řítil vstříc brance hostů. Veškeré vzrušení domácí fanoušků však bylo zbytečné. Střelec druhé branky stál v ofsajdu.
     
    53
    Augsburg se dostal až k brance Werderu. Tam se do střelecké příležitosti protlačil Jan Morávek, ale branku Mielitze netrefil.
     
    52
    Morávek dobře napadal hostující rozehrávku a na chvilku ji přerušil. Né však na moc dlouho, protože odkop českého záložníka nebyl příšil razantní.
     
    50
    Akpala protančil kolem domácích beků a přihrál před branku. Tam ale nikoho v oranžovém dresu nenašel a hosté se vymanili z počátečního tlaku.
     
    49
    Brémy zatím nepůjčili svému soupeři míč a zdárně kombinují na jeho polovině. Domácí se osvobozují jen za cenu faulu.
     
    47
    Hosté se hned v úvodu druhého poločasu dostali ke střele. Té se ujal Arnautovič, ale ani na čtvrtý pokus netrefil branku domácího Amsifa.
     
    46
    Werder poprvé střídá. Do hry zasáhne český reprezentant Gebre Selassie, který vystřídá Schmitze.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:31 .
     
    První poločas páteční předehrávky je minulostí. Diváci v Augsburg Aréně viděli tři branky a pěkné fotbalové počínání obou dnešních soupeřů. Domácí se dokázali prosadit dvakrát a jsou zatím blíže třem bodům. Uvidíme s čím přijde do druhého poločasu Werder.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Hosté už toho moc nestihnou. Balon sice mají na svých kopačkách, ale nacházejí se až příliš daleko od domácí branky.
     
    43
    Werder se ještě na poslední minuty nastěhoval před domácí svatyni. Zadní řady Augsburgu však dobře brání a znovu odkopává do bezpečí.
     
    42
    Hráči v bílém už budou chtít dohrát zbytek poločasu daleko od své branky. Do bezpečí odpálil Langkamp.
     
    40
    Mezitím se nám v Augsburg Aréně rozběhla poslední pětiminutovka prvního poločasu. Hosté z Brém jsou sice v posledních minutách aktivnější, ale na vyrovnávací branku si musí zatím počkat.
     
    38
    Další střelecký pokus vyprodukoval Hunt. Jeho pokus měl sice gólové parametry, ale domácí strážce svatyně předvedl znovu skvělý zákrok a šanci zneškodnil.
     
    36
    Werder se dožaduje rohové kopu marně. Hlavní rozhodčí Kircher žádnou teč domácího fotbalisty nepostřehl a gólman Amsif bude odkopávat od branky.
     
    35
    Hosté se tak znovu dostávají do nevýhody a ztrácejí jednu branku. O tu se mohl postarat hned vzápětí Elia, který natáhl ke střele z uctivé vzdálenosti a nechybělo mnoho.
     
    34
    Prvním hříškem je hostující Schmitz. Ten předvedl hodně nevybíravý zákrok zezadu a vidí žlutou kartu.
     
    32
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Hosté si znovu nedůrazně počínali ve vlastním pokutovém území a jsou za to potrestáni. STEPHAN HAIN se dostal až za beky Werderu a zacílil přesně k pravé tyči.
     
    30
    Centr Vogt do šestnáctky nic významného nepřinesl. Ten se snesl pouze na hlavu bránícího Sokratise, který odvrátil do bezpečí.
     
    28
    Na druhé straně se do balonu opřel Arnautovič. Ten je dnes hodně střelecky při chuti, ale ani tentokrát domácí branku netrefil.
     
    27
    I Augsburgští fotbalisté se osmělili a předvedl, že to dopředu také umí. Pěknou kombinace zakončoval Hain, který jen o chloupek minul horní konstrukci branky.
     
    25
    Nic vážného to zřejmě pro domácí záložník nebylo. Ten už je na nohou a chystá se zpět do hry.
     
    24
    Na trávníku se ocitl Baer. Ten bude zřejmě potřebovat lékařské ošetření. Hra je přerušena a na hrací plochu už míří lékařský tým.
     
    23
    Werder není spokojen s remízovým stavem a chce přidat i další branky. Možnost ke skórování měl Akpala. Tomu však byl odpískán útočný faul, který zhatil další pokračování.
     
    21
    Na řadě jsou tedy znovu domácí fotbalisté. Třetí branku měl na kopačce Musona. Ten se objevil na hranici penalty nikým nehlídaný a vystřelil. Jeho pokus však skončil vysoko na tribuně.
     
    19
    Werder právě vstřelil branku!
    Hosté nečekají dlouho a nepříznivý vývoj rychle srovnávají. Centrovaný balon do vápna pouze proletěl celým pokutovým územím a skončil až za zády překvapeného Amsifa.
     
    17
    Počáteční letargie týmu ze severu Německa je zřejmě pryč. Werder převzal otěže zápasu a touží po vyrovnávací brance.
     
    15
    Hráči v oranžových dresech hodně přitápí pod domácím kotlem. Další šanci měl na kopačce Akpala. Jeho rána už mířila k pravé tyči, ale brankář Amsif předvedl efektivní zákrok a příležitost zlikvidoval.
     
    14
    První větší šanci pro Werder registrujeme po střele Arnautovice. Ten vypálil z hranice šestnáctky, ale domácí branku netrefil.
     
    12
    Brémy se ale dobře ubránili a spěchají k brance domácích. Tu dnes hájí brankář Amsif, který musel zpozornět po centru Hunta. Ten byl však domácí beky odvrácen.
     
    11
    Nepřesná rozehrávka Arnautovice připravila hosty o herní pomůcku. Ta je nyní v držení domácího celku, který se budou pokoušet o další chytrou myšlenku.
     
    10
    Augsburgští fotbalisté vstoupili do zápasu hodně aktivně a hned ve druhé minutě byli odměněni. Uvidíme jestli se domácí družina dočká první letošní výhry.
     
    8
    Za obranou Werderu se zjevil osamocený Werner. Toho ale zastavil praporek postranního rozhodčího, který odmával ofsajdové postavení.
     
    7
    První rohový kop pro hosty. Ten ale nic zajímavého nepřinesl. Exekutor De Bruyne našel pouze protihráče, který odvrací do bezpečí.
     
    5
    Brémská mašina se pomalu začíná rozjíždět. Další nebezpečný výpad podnikl Akpala. Ten si ale s dvojnásobnou přesilou neporadil a o míč přišel.
     
    4
    Ale ani domácí nepřevedli žádný útočný kolotoč a o herní pomůcku také přišli. Toho mohl využít Schmitz, který se dostal až k centru z levé strany. Jeho pokus však skončil pouze za brankou.
     
    3
    Hosté jsou trochu zaskočeni nečekaným vývojem a zatím se jim ve hře dopředu příliš nedaří. Hunt nepřesně rozehrál na Eliu a Werder přišel o balon.
     
    2
    Augsburg právě vstřelil branku!
    A první domácí útok končí brankou. Centr z pravé strany našel přesně hlavu TOBIASE WERNERA a ten otevírá skóre utkání.
     
    1
    Augsburgský Hain uvedl míč do hry. Předehrávka sedmého kola Bundesligy právě odstartovala.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Obě mužstva již nastupují na hrací plochu. Domácí fotbalisté oblékli bílé dresy a hosté z Brém oranžové.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Augsburg: Amsif - Verhaegh, Langkamp, Klavan, De Jong - Vogt, Baer - Musona, Morávek, Werner - Hain.

    Werder Bremen: Mielitz - Fritz, Prodl, Sokratis, Schmitz -Junuzovic - Arnautovic, De Bruyne, Hunt, Elia - Akpala.

    Rozhodčí: Kircher - Unger, Lupp.
     
    Vzájemná bilance

    Vzájemné měření sil z posledního ligové ročníku je naprosto vyrovnané. Oba zápasy totiž skončily výsledkem 1:1. Dnešní utkání tak nemá větší favorita, ale více šancí na úspěch mají spíše hráči Werderu.
     
    FC Augsburg

    To domácí fotbalisté jsou na tom úplně opačně. Po šestém kole se krčí až na poslední místě tabulky se ziskem pouhopouhých dvou bodů za dvě remízy.

    Augsburgské tápání na sebe nenechalo dlouho čekat a již od první kola soutěže přišly problémy. Přitom v úvodním kole přicestoval do Augsburg Arény další novic v soutěži a to Dusseldorf. Jenže ani proti němu nedokázali domácí urvat ani bod a prohráli 0:2. O týden později čekal na augsburgské fotbalisty mnohem těžší oříšek a totiž ambiciózní Schalke. To si v poklidu pohlídalo tři body a zvítězilo 3:1. Premiérový bod přišel tedy až ve třetím kole. To když se domácí rozešli smírně s Wolfsburgem nudnou remízou 0:0. Poté přišly znovu dva neúspěchy. Nejdříve prohra 2:0 na půdě Mainzu a také domácí porážka od Leverkusenem 1:3. Poslední kolo přineslo Augsburgským alespoň bod. Ten si odvezli ze hřiště Hoffenheimu za remízu 0:0.
     
    Werder Bremen

    Fotbalistům se severu Německa se zatím daří v aktuálním ročníku celkem obstojně. Po šesti odehraných zápasech jim patří 8. místo se ziskem 7 bodů, které si vydobyli za dvě výhry a jednu remízu.

    Ostrý start do ligy zažili Brémští již v úvodním kole, kdy cestovali na horkou půdu Borussie Dortmund. Tam nestačili na domácí fotbalisty a odjeli s prázdnou po výsledku 2:0. První body přišly již o týden později. Werder hostil na vlastním stadionu Hamburg, který podlehl domácím 2:0. Ve třetím kole vyšli hosté opět naprázdno a to po souboji s Hannoverem, na který nestačili a prohráli 3:2. Onen jediný remízový výsledek se zrodil ve čtvrtém kole. Do Weserstadionu přicestoval Stuttgart a odvezl si bod za remízu 2:2. Druhý plný bodový zisk přišel na půdě Freiburgu. Tam dokázal Werder otočit nepříznivý stav a nakonec zvítězit výsledkem 1:2. Zatím poslední domácí učinkování si brémští fotbalisté odbyli proti velkoklubu z Mnichova. Dlouho to sice vypadalo, že si Bayern odveze pouze bod, ale deset minut před koncem se dokázal dvakrát prosadit a žádnou bodovou ztrátu nepřipustil.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z německé Bundesligy. Předehrávku sedmého kola obstarají fotbalisté Augsburgu, kteří budou hostit soupeře z Brém. Utkání začíná v 20:30.

    Jakub Martínek

    Branky: 2. Werner, 32. Hain, 73. Baer - 19. De Bruyne

    Karty:   58. Bancé (AUG), 78. Musona (AUG) - 34. Schmitz (BRM)


    FC Augsburg: Amsif - Verhaegh, Langkamp, Klavan, De Jong - Vogt, Baer - Musona (86. Petržela), Morávek (56. Bancé), Werner - Hain (72. Ottl).
    Werder Brémy: Mielitz - Fritz, Prodl, Sokratis, Schmitz (46. Selassie) -Junuzovic - Arnautovic (69. Petersen), De Bruyne, Hunt, Elia (62. Fullkrug) - Akpala.

    Rozhodčí: Kircher - Unger, Lupp
    bahis siteleri