Slavia – Motor ČB 4:1 (kon.) | Litvínov – Chomutov 3:4 (po pr.) | Zlín – Pardubice 1:3 (kon.)
Plzeň – Třinec 4:2 (kon.) | Vítkovice – Liberec 1:5 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Banes Motor České Budějovice
Pátek 19.10.2012, 17:15 • O2 arena • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.
     
    Zápas má buly netradičně o hodinu dříve - v 17:15 - kvůli fotbalovému utkání pražské Slavie, které se hraje od 20:15 ve vršovickém Edenu.
     
    Přeji krásné páteční hokejové odpoledne,
    dnešním kolem završí základní část extraligy svou první čtvrtinu. O dominanci v tabulce si to mezi sebou rozdají Plzeň s Třincem. Ovšem zajímavý duel uvidíme i v O2 areně, kam v netradičním čase zavítají hráči Českých Budějovic, a já vás tímto vítám u online přenosu z tohoto utkání.

    O Slavii
    Sešívaní po dlouhé době prolomili střeleckou neschopnost a jejich hra se lepší. V posledním kole ale doplatili na krátkou nekoncentrovanost, vinou které inkasovali rychle za sebou dvě branky, a to je stálo vítězství nad Třincem.

    O Českých Budějovicích
    Na Jihočechy po relativně dobrém vstupu do soutěže dolehla herní krize. Pět zápasů vzhlíželi na body jako na nedosažitelnou trofej. Teprve v předminulém duelu přišel zlom, zdolali Zlín a poté i Karlovy Vary.

    NHL: Dohoda opět v nedohlednu
    Ačkoli už se zdálo, že jednání mezi hráčskou asociací a vedením nejlepší soutěže světa směřují ke zdárnému konci, hvězdy světového hokeje nadále zůstávají v Evropě. Představitelé soutěže smetli ze stolu všechny tři návrhy, které NHLPA ve čtvrtek předložila.

    Znamená to mimo jiné i to, že za Slavii i nadále nastoupí Roman Červenka s Vladimírem Sobotkou. Českobudějovická strana již dlouho čeká na Martina Hanzala a Milana Michálka. Oba se však rozhodli respektovat doporučení NHL nenastupovat do 23. října k žádnému zápasu a jejich premiéra se tak oddaluje. Jedinou zámořskou posilu Mountfieldu v době výluky prozatím představuje jen obránce Edmontonu Andrew Ference.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    Ještě vás vítám u našeho online přenosu. Utkání před malou chvílí začalo a kotouč má u své branky na holích Slavia.
     
    01:16
    Přechod do útočného pásma se domácím nepodařil, a tak rozehrává soupeř. Jeho kombinaci ale zastavil hvizd rozhodčího pro ofsajd.
     
    01:54
    Vhazování vyhráli slávisté a nahrnuli se do útočné třetiny, kde však moc dlouho nepobyli. Po neúspěšném přechodu Mountfieldu do obranné partie soupeře se kotouče opět ujali domácí.
     
    02:44
    Suja bekhendem přihrál k druhé tyči Rudolfu Červenému, který ihned vyslal puk na Furcha. Ten ale jeho přízemní střelu pokryl betonem.
     
    03:53
    Z obranného pásma rozehrává útočnou kombinaci Slavia. Za povšimnutí stojí, že nehraje Roman Červenka.
     
    04:27
    Beňovič odklidil puk do útočného pásma, aby jeho pětka mohla vystřídat, zatímco soupeř rozehrával od branky.
     
    04:49
    Mountfield právě vstřelil branku!
    Máme tu první branku utkání, která přišla po vystřídání formací na obou stranách. Jihočeši se probojovali do útočné třetiny soupeře, Suja projel za brankou podél mantinelu až na kruh, aby následně předal puk Knotkovi. Ten ihned z první vypálil a po teči RUDOLFA ČERVENÉHO se hosté ujímají vedení. Asistence: Tomáš Knotek, Jakub Suja.
     
    06:43
    Slavii se nedaří vybojovat puk. Nebezpečně zapůsobila dělovka z první Ladislava Kohna, ale mířila pouze na hruď pozorného Furcha.
     
    08:01
    Kempný střílel od modré, puk se od brankáře odrazil vedle tyč k Tomáši Hertlovi, který se z úhlu pokusil skórovat. Branku ale minul.
     
    08:41
    Budějovičtí hokejisté kombinovali v útočném pásmu, ale pozorný Sobotka jim vypíchl kotouč. Následné založení protiútoku se Slavii nepodařilo, bylo z toho jen zakázané uvolnění.
     
    09:20
    Kučný se kličkou pokusil překonat obránce. Chvíli to vypadalo nadějně, ale nakonec byl odstaven a skončil s pukem v rohu hřiště.
     
    09:48
    Nepřesná rozehrávka Kadlece způsobila další zakázané uvolnění domácích hokejistů. To je nyní činnost, na které musí Slavia zapracovat.
     
    10:45
    Beňovič nahodil puk do útočného pásma, ale nejblíže k němu měl budějovický Bohumil Janek. Slavia alespoň stihla vystřídat.
     
    11:23
    Krenželok pálil od modré a Ptáček puk zblokoval do ochranné sítě.
     
    12:13
    Kučný ještě před útočnou modrou čárou napřáhl a vyslal puk na Kantora. Ten puk ukryl ve své výstroji a bude se vhazovat před ním.
     
    12:24
    Kalla se snažil obtočit kolem branky, dvěma obráncům ale nedokázal čelit a o puk přišel.
     
    12:45
    Beňovič puk zavezl do útočné třetiny a následně předal Růžičkovi, který nepřesně přihrál před branku, což znamenalo konec útočné kombinace.
     
    14:02
    Mountfield se nemohl nemůže dostat ze svého obranného pásma. Toho nyní využívá Slavia.
     
    14:38
    Další nepovedená rozehrávka Jihočechů. U puku opět domácí a kombinují v útočném pásmu.
     
    15:15
    Třetí pokus o přechod do útočného pásma už hostům vyšel. Nijak významnou událostí to ale nebylo, neboť si Slavia vzala rychle kotouč zpět.
     
    16:05
    Žejdl za brankou nezachytil přihrávku a puk získal soupeř.
     
    17:05
    Budějovice se dostaly do útočného pásma, kde hned při své první příležitosti zahrozily. Aleš Kotalík měl u druhé tyče na dosah přihrávku, ale nezachytil. V opačném případě by trefoval prázdnou branku.
     
    18:18
    Slavii nevyšel přechod do útoku a hosté zahrozili při akci z protiútoku. Opět s podobnou snahou jako při předchozí akci - přihrávka k druhé tyči a dorážka.
     
    19:45
    Žejdl nepřesně přihrál do brankoviště, kde se strhl o puk velký boj. Hostující obránce celou situaci s přehledem zvládli a vyhodili puk do středního pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Přechod do útočné třetiny a efektivita hry - dva faktory, ve kterých domácí hokejisté mírně zaostávali. České Budějovice dokázaly z minima vytěžit maximum a po první třetině zaslouženě vedou. Jejich kombinace byla přímočařejší a měla myšlenkou. Ačkoli Slavia měla puk převážně na svých holích, nedokázala si vypracovat žádné vážné ohrožení branky. To hosté sázeli především na rychlé protiútoky.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:01.
     
    Hala potemněla, z útrob arény už za klubové hymny Slavie vycházejí hokejisté obou celků.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Nikým nehlídaný Sobotka dostal za brankou příliš prostoru, a to i na to, aby vyjel před ní a zakončil. Jenže Kantor všechny mezírky pokryl.
     
    21:31
    U mantinelu se strhl boj o puk. Poté se pomalu docoural k budějovickému brankáři, který puk ukryl a tím zastavil hru.
     
    21:37
    Slavia se drží v útočném pásmu, ale žádnou šanci si zatím nevypracovala.
     
    22:01
    Růžička ve středním pásmu upadl, čímž odevzdal puk soupeři.
     
    23:07
    Kadlec z úhlu bekhendem nahodil na branku, ale puk nenašel adresáta, a nedostal se ani na hůl soupeře.
     
    23:41
    České Budějovice si vyžádaly oddechový čas. Poněkud nepochopitelný krok ze strany hostujícího celku, protože Slavia si žádný tlak nevytváří.
     
    24:30
    Suja využil slávistického zaváhání ve středním pásmu. Při průchodu do útočného pásma čelil jednomu obránci, přes nějž mezi kruhy vystřelil pouze na hruď Furcha.
     
    26:04
    Krenželok nahodil puk zápěstím na Kantora. Ten při zákroku nepůsobil zrovna nejjistěji, ale nakonec kotouč zkrotil.
     
    26:20
    První vyloučení zápasu. Na trestnou lavici míří Peter Frühauf (CEB) na dvě minuty za sekání.
     
    28:07
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté se usadili do útočného pásma. Po jedné z dorážek opět zklidnili hru a při následném pokusu využili nabídnutou přesilovku. Petr Kuboš vyslal od modré puk na hůl Vladimíra Růžičky, který rychle přeposlal na TOMÁŠE HERTLA. Mladý slávistický útočník puk protečoval mezi nohy Kantora a vyrovnal. Asistence: Vladimír Růžička, Petr Kuboš.
     
    31:06
    V obranné třetině domácích se v rohu strhla potyčka. Rozhodčí se nyní dohadují o trestech.
     
    31:06
    Vyloučeni Jakub Marek (CEB) a Lukáš Žejdl (SLA). Oba na dvě minuty za hrubost.
     
    28:54
    Přesilovkovou příležitost dostanou i hosté. Vyloučen Petr Kadlec (SLA) na dvě minuty za podražení.
     
    33:36
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté otáčejí stav zápasu ve svůj prospěch. Pospíšil obdržel zpoza branky puk od Kadlece a přihrál k druhé tyči VLADIMÍRU SOBOTKOVI. Kmenový hráč St. Louis neměl problém přehodit ležícího Kantora a zvrátit stav zápasu. Asistence: Tomáš Pospíšil, Petr Kadlec.
     
    35:34
    Dominik Furch skvěle zakročil lapačkou po jedné z dělovek od modré čáry.
     
    36:34
    Michal Kempný vypálil od modré a Kantor puk vyrazil do rohu hřiště pouze špičkou svého betonu.
     
    37:24
    Martin Podlešák (CEB) srazil Sklenáře, který neměl kotouč, a odsedí si tak dvě minuty za nedovolené bránění. Slávistický útočník se těžce zvedal z ledu.
     
    38:29
    Tvrdá střela Kučného, který si pro puk povyjel od modré blíže k brance, skončila na hrudi Kantora, který zastavil hru.
     
    39:01
    Pospíšil vjel do útočné třetiny a zpětně se snažil přihrát na modrou. Puku se ale napříč jeho plánům ujal českobudějovický útočník, který následně vyhodil puk do středního pásma.
     
    39:46
    Hosté oslabení přečkali bez úhony, druhá třetina už se pouze dohrává.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Slávisté svou hru zlepšili. Zapracovali na pohybu, lépe si přihrávali a dodali i chytrost do svých útočných kombinací. Především přesilovky, které se jim v posledních utkáních nedařily, už jsou koukatelné. Vyrovnávací gól vstřelili domácí právě při přesilové hře. Českobudějovičtí hrají svůj standard, vzhledem k zlepšené hře Slavie jde o naprosto vyrovnané utkání. Oba celky jsou velmi disciplinované, první vyloučení přišlo až téměř v polovině zápasu.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 18:57.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Hra se přesunula před branku domácích. Vhazování ale vyhráli také oni, a tak Slavia může založit útočnou akci.
     
    41:25
    Lukáš Žejdl si vyhrál s pukem, když jel proti jednomu obránci. Dostal se i do bekhendového zakončení, ale usměrnil puk mimo branku.
     
    42:46
    Hra je vyrovnaná, oba celky se střídají v držení kotouče. Ani jednomu se však nedaří ohrozit branku.
     
    44:21
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí se ujímají možná klíčového vedení. VLADIMÍR RŮŽIČKA najížděl kolmo na brankáře, a poslal puk Sklenářovi, který mu ho hned vrátil. Slávistický útočník z první propálil mezi betony Pavla Kantora. Asistence: Jakub Sklenář.
     
    46:30
    Hosté vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    48:00
    Do O2 areny si našlo cestu 3 379 fanoušků. Zhruba 100 jich čítá českobudějovický kotel.
     
    49:09
    Krenželok z úhlu najížděl na brankáře, ale minul.
     
    52:07
    Vyloučen Michal Kempný (SLA) na dvě minuty za držení protihráče. Nutno dodat, že zápas v posledních partiích nenabízí moc atraktivní podívanou. Nyní mají hostující hokejisté šanci vrátit se do zápasu využitím přesilové hry.
     
    54:07
    Mountfield nic kloudného nedokázal vymyslet. Slavia přesilovku přečkala a - soudě dle momentálního nevalného herního projevu soupeře - míří za vítězstvím.
     
    55:21
    Zakázané uvolnění slávistů. Hra se tak přesune před Furcha.
     
    56:33
    Hosté se snaží něco vymyslet, ale čas je tlačí a nervozita už je znát.
     
    57:34
    České Budějovice odvolávají brankáře.
     
    57:55
    Domácí fanoušci už slaví, u puku převážně Mountfield. Jeho branka i nadále prázdná.
     
    58:25
    Kantor opět v brance.
     
    58:48
    Hosté opět zkouší štěstí bez brankáře.
     
    58:52
    Jenže na trestnou lavici míří Rudolf Červený (CEB) za hákování a tím i definitivně pohřbívá budějovické naděje.
     
    58:59
    Slavia právě vstřelila branku!
    Teď už není co řešit. Růžička dostal puk k tyči od Beňoviče, nechal si povyjet gólmana, aby mohl udělat stahovačku a za jeho zády přihrát ještě lépe postavenému LUKÁŠI ŽEJDLOVI, který zakončil do odkryté klece. Asistence: Vladimír Růžička, Tomáš Beňovič.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Domácí hokejisté se dokázali vypořádat se všemi problémy, se kterými se potýkali v prvním dějství. Zlepšili pohyb, produktivitu, lépe kombinovali... Zato České Budějovice nenabídly od prvního dějství nic navíc, ba spíš naopak svou hru zhoršily. Proto dnes po zásluze vítězí domácí tým.
     
    To je z mé strany všechno, já se s vámi loučím, přeji pěkný víkend a někdy příště na shledanou! (19:37:03)
    Marken.cz

    Jan Salajka

    Branky a nahrávky: 29. Hertl (Růžička, Kuboš), 34. Sobotka (Pospíšil, Kadlec), 45. Růžička (Sklenář), 59. Žejdl (Růžička, Beňovič) - 5. Červený (Knotek, Suja)


    HC Slavia Praha: Furch (Dlouhý) - Kempný, Dresler, Kadlec (C), Sobotka, Tomica (A), Kuboš, Beňovič, Kalla, Kučný, Pospíšil, Krenželok, Micka, Kolařík (A), Žejdl, Alinč, Sklenář, Růžička, Stránský, Hertl
    Banes Motor České Budějovice: Kantor (Sáblík) - Ptáček (A), Kolarz, Frühauf, Marek, Vráblík, Suja, Kotalík, Kohn, Šimánek (C), Dej, Ference, Rousek, Podlešák, Květoň, Červený, Jank, Vydarený (A), Knotek

    Rozhodčí: M. Fraňo, T. Turčan - L. Bejček, P. Charvát
    bahis siteleri